Gönderen Konu: çifte ustalarından yardım lütfen  (Okunma sayısı 4204 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman ÖZTÜRK

• *
  • Yozgattan Selam ve Saygılar,,,
çifte ustalarından yardım lütfen
« : 14 Nisan 2014, 11:37:01 »
Sa tüh ustalarıma...
Yeni bi çifte tüfek almayı düşünüyorum, domuz avı hariç hemen hemen tüm avlarda kullanılmak üzere işimi görecek bi tüek almak istiyorum,
Yozgatta yasiyorum bu sene her ne kadar kış fazla olmasa da soğuk memleket vereceğiniz bilgiler benim için gercekten kıymetli olacaktır,
Allaha emanet
Aşk hevesin geçene kadar, Av nefesin yetene kadar...

Çevrimdışı Ercan ÇETİN 39

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: çifte ustalarından yardım lütfen
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2014, 14:43:37 »
Merhaba arkadaş.
 Ben çifte olarak geçen sezon elimden hiç bırakmadığım baikal 43e 1c var.72.5 namlu olmasına rağmen her avda kullandım ve otomatiklerimi rafa kaldırdım bu silah sayesinde eski çift tetik made in ussr yazanında var ama bu yenı modelin mobil şoklu olmasıda bi başka güzel.ben aşağı yukarı her avımda 4 kutu fişek harcarım daha bugüne kadar bir kere bile ne iğne ne sıkışma nede ejektör zayıflığı yaşadım.haa Şunuda belirteyim bıldırcın avı konusunda herkes bana o kadar uzun namlu ile bıldırcın mı avlanır dedi.ben süper zEvkli bi şekilde avladım.sadece kalabalık gitmedim ava  en fazla 2 kişi o da bıldırcına hiç acele etmeden biraz yol vererek yaptım atışlarımı.ama yeni Baykal'lar şöyle böyle diyecekler eskisi gibi değil diyeceklerde ben farkını görmedim ikisinizde kullanmama rağmen .çok sağlam bir silah zaten kış tüfeği derler.ben tavsiye ederim ama yinede zevkler ve renkler.

1982-Lüleburgaz

• *
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2014, 15:02:30 »
http://www.akkar.com.tr/churchill-512-ss-shotguns,1,492 aklım da bu tüfek var gibi, akkar ın tüfeklerinden bugüne kadar etrafım da kullanan kimseden adam gibi bi şikayet duymadim, tüfek hosuma da gitti gibi, haziran da piyasa da olacakmış ama bilemiyorum otomatiklerine amenna ama çiftesini bilemicem,,,
Denemek gerekir mi yoksa bilindik marka bilindik tüfeklere devam mı acaba,,,,
Çok zor iş...

Çevrimdışı Ercan ÇETİN 39

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2014, 15:07:07 »
Vallahi ben sana en uygun fiyatlı Avrupa silahı söyledim.ben yerli yapımdan kendi adıma söyleyim  bi tek akusun çiftelerini beğeniyorum.baikal görsellik olarak zayıf ama sağlamlık olarak en kral yerliye taş çıkarır

1982-Lüleburgaz

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2014, 16:45:12 »
Sa tüh ustalarıma...
Yeni bi çifte tüfek almayı düşünüyorum, domuz avı hariç hemen hemen tüm avlarda kullanılmak üzere işimi görecek bi tüek almak istiyorum,
Yozgatta yasiyorum bu sene her ne kadar kış fazla olmasa da soğuk memleket vereceğiniz bilgiler benim için gercekten kıymetli olacaktır,
Allaha emanet
sizin oralarda ki havalara göre  satılık ilanlarda var cok temiz ij 58 baıkal çifte.yıkcı uzak ve kısa mesafe farketmez.enaz 20 yıl arıza ve sorun cıkarmaz ve allah razı olsun dersin bana.almısken bir sefer al.ij 58 çifte baıkal efsane tüfek ve yorumlarınıda oku
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2014, 17:12:43 »
Ülkemizde yapılan en iyi çifteyi şu anda Akus firması yapıyor.onu tecrübesiyle Huğlu koop takip ediyor Yıldız çifte hafiflik olarak kendi kategorisinde ilerliyor.en son süpriz olarak köklü bir firmamız olan Akkar da bu yıl piyasaya çelik gövdeli 2750-2800 g  ağırlığında yeni bir model sürüyor
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2014, 21:55:03 »
akkar,ın çiftesi  çıksın :acele etme derim;efsane değil herzaman favori olacak bir çifte,akkar dünyada en iyi 10 firma arasındaki en iyilerden birisi.sezon nasılsa kapalı sabırlı olmanı tavsiye ederim.selamlar.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

• *
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2014, 19:14:29 »
ikinci el tüfek düşünmüyorum abi, ama bakalım hayırlısı büyük de konusmamak lazım, akusu da düşünmem lazım aslında... dediginiz gibi çok acele etmeden akkar da bi tüfeğini çıkarsın ona göre bakıp karar vermek sanırım en mantıklısı olacak. güzel yorumlarınız için gercekten çok tşk ederim

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2014, 21:37:54 »
Birinci sıra akus derim ikinci olarakta yıldız ikiside harika
  • YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

• *
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2014, 22:33:34 »
akusun tüfekleri gercekten sahane, ama fiyat olarak biraz tuzlu, kaliteli mal adamların hakkıdır demek lazım fiyat olarak eleştiremem ama bende adliyede calısan bi memurum... O kadar acılırsam zor toplarım...
akkarın çiftesinin fiyatı minumum 1400 maksimum 2000 tl olacagı söyleniyor olmadı huğlu ya bakcaz konyaya gidip yaptırmak lazım onu da sipariş ile alıyorlar ama gidip yaptırmak en güzeli. onu da ortalama 3 aydan alırsın diolar istediğin tarzda bi tüfek istersen diolar. o zaman da sezona yetişmicek eskilere devam dicez. Yeni sezona da yeni tüfek ile girmek istiyordum...

Ben ne halt edeceğim ya of daraldım walla... Tüm sıkıntı bende farkındayım ama av aşkı gercekten bi baska üstadlarım benden daha iyi bilirler mutlaka

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #10 : 16 Nisan 2014, 11:32:43 »
1= İkinci el temizini bulabilirsen eğer. ingiliz, belçika, fransız, italyan, alman, tüfeği öneririm.

2= Sıfır rus baikal öneririm.

3= sıfır Yerli tüfekler derim.

Sıralamam budur. Tecrübeyle sabittir. selamlar.
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2014, 11:34:13 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

• *
« Yanıtla #11 : 16 Nisan 2014, 14:40:11 »
eyw metin abi çok saolasın, walla araştırmalarım devam ediyor,,, umarım dediğin gibi birinci tercihinden bi silah bulabilirim,,, sıkıntı walla ikinci eldede uzak mesafe oldu mu kime nasıl güvenip de hareket edeyim onu da bilemiyorum

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...
« Yanıtla #12 : 16 Nisan 2014, 14:52:36 »
Süleyman kardeşim bende yozgattayım gerçekten soğuk burası önceki tavsiyelerde olduğu gibi bende baikal diyecem....
gönlünüzce bir tüfeğe kavuşmanız dileğiyle.
Murat YILMAZ
1985 SAMSUN ÇARŞAMBA- Ünye
iş ve meslek danışmanı

• *
« Yanıtla #13 : 16 Nisan 2014, 15:27:04 »
ins murat kardesim,,, yozgat merkezde misin acaba,,, ben cayıralanda adliyede çalışıyorum,,, siz hangi sebeb ile yozgattasınız acaba

• *
« Yanıtla #14 : 16 Nisan 2014, 15:33:26 »
ben Yozgat İŞKURda çalışıyorum meslek danışmanıyım. 1 yıldır buradayım. ava gittik bu yıl ördeğe malum kış pek olmadı ama ben yinede dondum avlarda :) samsuna göre çok soğuk. o yüzden baikalda baikal :) tanışırız inşallah yozgata düşerse yolunuz beklerim.
Murat YILMAZ
iş ve meslek danışmanı

• *
« Yanıtla #15 : 16 Nisan 2014, 23:23:57 »
hafda sonu acık öğretim sınavı var müsait olursanız bi çayınızı içerim ins :)

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 17 Nisan 2014, 08:47:42 »
bence bulabilirsen 1980-1990 lı yıllara ait temiz bir huğlu çifte işini görür,sabit şoklu olmalı bence,kırşehirdeyim ben kullanıyorum keklik ve ördekte süper,iklim aynı sayılır
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
« Yanıtla #17 : 17 Nisan 2014, 09:11:32 »
süleyman kardeşim telefonumu yolladım sana mesaj olarak bu hafta konyadayım ama çay ne demek bi yemek sözüm olsun sana... görüşmek dileğiyle.
Murat YILMAZ
iş ve meslek danışmanı