0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tüfeğin namlusunu yere dayarsın.tetikten kaldırmaya çalışırsın.tüfek yerinden kalkmadan tetikler tam kalkma noktasında düşüyorsa tetikler on numara iyidir hassastır.erken düşüyorsa tehlikeli geç düşüyor hatta düşmüyorsa tehlikelidir.bir deyişle kendi ağırlığı nispetinde tetik düşmelidir.
mantıklı gibi, ortalama 3 kilo ve üzeri,ama erken düşüyorsa veya düşmüyorsa neye göre tehlikelidir.
Selamlar.yeni aldigim huglu 104 a nin tetikleri diger tufeklerime kiyasla baya sert geldi.acaba kullandikca yumusar mi yoksa mudahale mi edilmeli.nadil bir islem uygulanmali.
selçuk bey yeni tüfekleri bilemem de eski 104a ların tetikleri biraz sert. Seninki de 97 model eski serilerden. Ama sıkıntı etme onun herhangi bir zararı yok. Alışınca sıkıntı yaşamazsın. bendeki 88 model 104a nın da tetigi ben bildim bileli sert. Bu tüfeklerin iç mekanizmaları çok sağlamdır Selçuk bey..kullanılan parçalar dolgun malzeme ve harbi çeliktir. Güneşe tuttunmu renk verir. Mandalları geren yay sert ve tetigi tutan dil payı azcık fazla oldugundan tetik sert oluyor.
Emrah bey cevabiniz icin tesekkurler insallah bu sertlik saglamliktandir tabi zamanla alisilir ama digerlerine gore baya sert geldi.avda zorlanmam insallah
patlamış boş fişekler koyup avdaki atıs pozisyonlarını canlandırıp tetik çekerek tetiklere alışabilirsin. Tetik sert olunca avcı bazen refleksle sert çekip tüfegi sarsabilir, bu da atısın sapmasına yol açar. Ben tüfegime okadar alıstım ki hedeften sapmadan tek tetik poze kadar seri kullanıyorum. Sen de alışırsın. Bazıları çift tetik sevmez ama tek tetige göre daha güvenlidir bana göre...
emrah bu arkadaş alışamaz yakında ilanlarda görebiliriz
Bende zaten cift- tek tetik takintisi yok cift tetige daha yatkinim evde bos fisekler var onlarla biraz alistirma yapayim..ilgin icin tesekkurler kardesim.
yıkıcılığında sorun çıkmazsa eğer (zor ihtimal) sağlamlıkta o tüfek yıllara meydan okur. zaten avda kullansın bi defa, nasıl olduğunu görsün, ava doğrulttuğunda o hissi güzelce bi tatsın, sonra bak bakalım satıyor mu çok değişik yerli tüfekleri omuzladım, elime aldım baktım, hiçbiri benim eski 104a nın verdiği o hissi güveni vermiyor. o başka bişey.. huğlunun eski modellerinin değişik bir tadı zevki var, kullanan kolay kolay bırakmak istemiyor.( şimdi bu yorumu okuyanlar vay be ne tüfekmiş diyecekler )
Emrah kardesim elimde huglu 1996 model cifte var pozeyle ayni 1-3 sabit soklu iki yildir kullaniyorum ve avdaki etkisi muhtedem otesi o yuzden elimden dara dusmedikce cikarmam.sadece tetik sertligi var pozede yoksa cevizi cok kaliteli ele yatkin guzel bir tufek.tetik sertligini fabrika ayarlar sanirim alisamazsam.ozgur abi de beklesin dursun
Allah maddi sıkıntıya düşürmesin, sen de satmak zorunda kalma. öyle de olur eğer alışamazsan gönderirsin fabrika halleder.. eski avcılar şöyle derdi, namluyu elinle tutup bırakınca belirgin şekilde parmak izi bırakacak, renk verecek namlu güneşe tutunca, işte onun çeliği çok iyidir avda da yıkıcı olur derlerdi. çeliğin iyisi güneşte renklenirmiş. çifteden memnunsun, çiften nasılsa bu tüfekte avda aynı başarıyı gösterir sen merak etme. Allah hayırlı avlar nasip etsin güzel günlerde kullan inşallah. özgür abi heveslenmiştir o tüfeğe ama neyse
Eyvallah emrahcim.senin tufekte on numaraymis gercekten.bu eski huglularin degerini bilmek lazim.Allah kaza bela vermesin.rastgele