Gönderen Konu: YAF SüperTrap 24 Gram İncelemesi  (Okunma sayısı 4386 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
YAF SüperTrap 24 Gram İncelemesi
« : 11 Nisan 2014, 10:04:09 »
Geçenlerde çok severek kullandığım 24 Gram Yavaşçalar SüperTrap fişeklerinden birini kesip inceledim. Bir kaç çeşit Trap fişeği kullanmama rağmen, en başarılı bulduğum ve hoşuma giden fişek bu oldu. Tüfeğim Huğlu 103de.

Fişeğin içini incelediğimde daha da memnun kaldım.

1- Fişeğin içindeki tapa gayet kaliteli ve pürüzsüz. Namlu içerisindede hiç iz bırakmıyor.
2- Fişeğin içerisindeki barut cinsini bilmiyorum ancak standart incelediğim bazı barutlara göre daha hızlı yanıyor. namlu içine yapışmıyor.
3- Fişeğin dış plastik kovanı çok güzel temiz ve özenli kıvrılmış. Gayet kaliteli malzemeden.
4- En çok hoşuma gidende işte buydu, fişeğin içindeki saçmalar. Neredeyse inci gibi dizilmişti, hepsi aynı boy aynı ebatta ve kurşun maddesi yumuşaklığı gayet muazzam.
5- Bir kaç otomatik tüfekle seri olarak denedim sıkıntısız çalışıyor.
6- Tabiii fiyatını da unutmamak lazım,  13 Tl ye kutusu satılan fişekten Fiyat/Performans olarak bahsedersek eğer, 10 numara 5 yıldız.

Yerli malı, uygun fiyat, kaliteli fişek. Herkese tavsiye ederim.

Buyrun Resimler ;

Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: YAF SüperTrap 24 Gram İncelemesi
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2014, 10:11:56 »
 köksal bey,

yaf 24 gr değil ama geçen sezon kullandığım 30/32/34 gr. kullandım cidden namlu temizliği istikrarlı standardı ve fiyatı cidden makul benimde tercihim olmuştu, bozulmazsa devam yavaşçalara,..
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2014, 10:25:30 »
Ben YAF'ın 28 gram Sarı renk olan fişeklerini de kullandım,  onlarda kaliteli ama bu tadı hiçbirinde bulamıyorum.

28 gramların ağzı biraz fazla açılıyor. nadiren ejektörler 1 tanesini bazen tam fırlatamıyor.  Bu problemi 24 gramda hiç görmedim.

28 Gram yaf yine sarsılmaz pompalıda bu ağzının fazla açılmasından dolayı fişeği sağlıklı fırlatamıyordu. 

Yine aynı sarsılmaz pompalıda bu 24 gramları denedik , sorun yok. gayet stabil.

Tabii bunların hiçbirisini Av hayvanı üzerinde denemedim. hepsi hareketli hedef atışları.
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2014, 10:56:58 »
Bence fazla gurcalamamak lazım yok sa işin için den cıkılmıyor sonra yok tüfek yok fişek bir dünya masraf. sürekli aynı tüfeyi kullan aynı fişeyi kullan verim zaten artıyor. yıllar once VEGAS  diye halk dilin de dandik dediğmiz kıbrıs fişeyi vardı onla vurdugum ÖRDEĞİN hattı hasabı YOK.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2014, 11:29:34 »
Tabiki ben öldürmeyen fişek olduğuna inanmıyorum herşey tüfeğin arkasındaki kişide bitiyor.

ancak benim incelemem ve beğenmemin sebepleri, kaliteli malzeme, tüfeğin namlusunu kirletmeme , tepmesinin az olması fiyat, işçilik v.b konularında.

Bunu sadece Hedef atışlarında kullanıyorum.
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2014, 12:49:16 »
 Normalde MECA nın trap fişeğini kullanıyorum. Denemek maksatlı 2 kutu Yaf s. trap aldım geçenlerde. Mecaya göre daha az tepiyor ancak namluyu daha fazla kirletiyor gibi geldi bana. Meca kullanırken şoklar neredeyse hiç kirlenmiyordu, yaftan 1 kutu sıktıktan sonra şoklara parmağımı soktum baca gibi kapkara olmuştu. Dağılımları aşağı yukarı aynı ancak yaf daha az teptiği için 2. atış daha stabil yapılabiliyor. Tüfeğim akdaş süperpoze...
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2014, 14:42:50 »
Meca yı da ben merak ediyorum muhakkak deniycem,

geçenlerde deneme maksatlı Aquila Sport denen fişeklerden aldım.. Akıllara zarardı namlunun içi bildiğin tüm barut yanmadan yapışmıştı oraya. hiç beğenmedim bir daha tüfeğime asla sokmam Aquila yı.
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2014, 14:45:12 »
Köksal bey, ben de aynı fişekten kutu kutu boşalttım. açtım malzemesine baktım. atış sporu için çok ideal bir fişek. kullandığım yerli traplar içinde en yumuşak olanı. üst üste bir koli atın fişek attım demezsiniz. hedefe varışı hızı vs gayet iyi. bunun yanı sıra Yaf F1 trap da kullandım çok defa. süper trapta ortalama 1,20, F1 trapta 1,40 ölçek barut var. barut cinsi aynı sadece miktar farklı. F1 trapın tapa yapısı da farklı ve biraz daha sert ve etkili ama grupmanı çok güzel. o yüzden F1 trapı avda da kullanabiliyorsunuz. ben çok güzel verim aldım. Bu ikisinin tam ortasında da Meca süper trap var. ne sert ne yumuşak. atışlar için ideal, avda da 10-15 derecelerde tercihe göre kullanılabilir.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2014, 21:30:53 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Berhan PINAROĞLU

• *
« Yanıtla #8 : 17 Mayıs 2014, 02:51:16 »
Ben YAF'ın 28 gram Sarı renk olan fişeklerini de kullandım,  onlarda kaliteli ama bu tadı hiçbirinde bulamıyorum.

28 gramların ağzı biraz fazla açılıyor. nadiren ejektörler 1 tanesini bazen tam fırlatamıyor.  Bu problemi 24 gramda hiç görmedim.

28 Gram yaf yine sarsılmaz pompalıda bu ağzının fazla açılmasından dolayı fişeği sağlıklı fırlatamıyordu. 

Yine aynı sarsılmaz pompalıda bu 24 gramları denedik , sorun yok. gayet stabil.

Tabii bunların hiçbirisini Av hayvanı üzerinde denemedim. hepsi hareketli hedef atışları.

Köksal bey o 28 gram sarı fişekler sanırım bior tapa fişeklerdi, aynısından bende kullandım dediğiniz gibi kovan ağzı sanki dümdüz açılıyor. Bior tapalı fişeklerin bir çoğu ve keçe tapalar bu şekilde açılır.Yaf trap F1'i üveyikte kullandım geçen sene çoğu atışımın benden kaynaklı olarak manke olmasına rağmen güzel bir fişek.Av çok uzak olmadıkça verim alınıyor, ama trap fişeği sayesinde üveyikte 28 gram atmam gerektiğini anladım :) 24 gram biraz daha ustalık istiyor sanki.Selamlar..
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2014, 02:52:55 Gönderen: Berhan PINAROĞLU »
  • Huğlu 104/A 12/71
  • Armsan Phenoma Carbo 12/66
  • İstanbul Silah Monza .308
1994/Bartın

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 17 Mayıs 2014, 23:49:42 »
yerli trap fişekleri içinde Yavaşçalar sıcak havalarda tepme azlığı nedeni ile iyidir..ancak Me-ca da eski milli atıcılarımızdan Engin HIDIR beyin fabrikasında üretilmektedir..her ikisinide bol miktarda kullanmış biri olarak tercihim avda özellikle ördekte Me-ca trapta YAF oldu..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #10 : 18 Mayıs 2014, 00:18:47 »
Stoeger Mod 2000 ile bir koli attım bir tane de mekanizmada sorun çıkarsa ya be kardeşim.Şaşırtan bir performans gerçekten :)

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
« Yanıtla #11 : 29 Mayıs 2014, 11:33:08 »
Ben şu ana kadar Huğlu 103de ile 3-4 ayda  2 koli attım (500 Adet)

Sonuç : Sıfır Hata ! ;)
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 29 Mayıs 2014, 11:48:34 »
Aynı fişekten bende 1 koli aldım yarısını Hatsan otomatikle attım.
Yalnızca tek elle atışta sıkıştırdı omuza alınca sıkıntı yok.
full şok ile hareketli hedefe atarak kendimi geliştiriyorum.
Şahsen tavsiye ederim.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 29 Mayıs 2014, 20:09:25 »
51 cm  namnulu gazlı tüfeğime 1 no şok takıp  severek attığım bir fişek. omza dayamadan da çalışıye.

1978-İZNİK