Gönderen Konu: Köpeğimle derdime bir çare  (Okunma sayısı 2857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Turgut ÜNAL 06

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Köpeğimle derdime bir çare
« : 09 Nisan 2014, 22:41:23 »
Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşlar 4 aylıkken aldığım şu an 9 aylık olan Erkek bir pointer köpeğim var. Nedense tüy sorunum hiç bitmedi. Yavru tüyüdür onu atıyordur dedim ama nafile.  Baya baya dökülüyor. arabaya bindirmeye çekiniyorum öyle yani. tara tara bitmiyor. Son bir haftadır da sanki kilo veriyor köpeğim. 5 aydır elimden geldiğince iyi bakıyorum. parazit hapları vitaminleri hiç eksik etmedim. mamayı az sütle karıştırarak veriyorum. Sizce sorunumuz ne olabilir sizlerin başına böyle bişi geldimi hiç.
1979-Ankara

Çevrimdışı İsmail YILMAZ

• *
Ynt: Köpeğimle derdime bir çare
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2014, 13:12:08 »
parazit kanda olabilir kan testi yaptırın uyuz falan olur yada mantar olabilir
ayrıca türkiyenin en iyi veteriner fakultesi ankarada ihmal etmeyin
İsmail YILMAZ
1987-Burdur
0506 879 76 06
0 rh(-)

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2014, 13:29:33 »
Turgut bey tavuk ile besliyorsanız bu sorun devam eder. Devamlı kıl döker.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2014, 19:55:14 »
Mama ile besliyorum. Mamayı azıcık sütle karıştırıp veriyorum. Tavuk ciğeri taşlık gibi şeyleri haftada 2 öğün olarak veriyorum. Sıkıntı yaratan oysa veermem hiç sorun değil. teşekkür ederim bilgi için

Turgut bey tavuk ile besliyorsanız bu sorun devam eder. Devamlı kıl döker.
1979-Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2014, 19:56:38 »
öyle uyuz yada mantar durumu yok. ama kan testi için fakülteye götürcem . teşekkür ederim bilgi için.
parazit kanda olabilir kan testi yaptırın uyuz falan olur yada mantar olabilir
ayrıca türkiyenin en iyi veteriner fakultesi ankarada ihmal etmeyin
1979-Ankara

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2014, 10:38:55 »
mama tavuk etli  ise ondan olabilir.bendede aynı sorun vardı mamayı değiştirince geçti

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2014, 11:10:45 »
Çok geniş bir konu Turgut bey sebebi çok şey olabilir ben kısaca bir Özet yazayım size...
Mevsimsel Tüy Dökümü olur bu dönemde ama sürekli olarak bu durum var ise sorun başkadır. Köpeğe verdiğiniz Gıdalar önemli aşırı derecede protein yüklerseniz yada köpeği protein eksikliği yaşatırsanız,  kalitesiz Kuru mamadan kastım içerik olarak zengin olmayan market mamaları kullanırsanız ,sıksık veya belli aralıklarla kullandığınız kuru mamayı aniden değiştirirseniz aşırı derecede tavuk eti ve kemiği verirseniz , köpeği gezdirmez stresini attırmazsanız stresten ötürü tüy dökebilir , güneş ışını aldırmazsanız bu sorduğunuz soru tavan yapacaktır ; Buna ek olarak birçok madde yazabilirim...
Sanırım siz tavuk ürünleri sık kullanışsınız bu sorun onunla ilgili ...

Yapacağınız 10 Önemli husus var ben onları yazayım size ;
1-Köpeği düzenli olarak kaliteli içerik olarak zengin kendi dönem ve yaşına uygun kuru mamayla besleyin yavrular için 15-20 ay bu mamalar önemlidir.( Royalcanin maxi joniur , Hills , Propllan , Enhance  , Eukanuba gibi mamaları kullanmanızı tavsyiye ederim ) Tüy destekli Mamalar var Enhance ve Eukanuba  kuru mamaları deri ve tüy destekli yavru mamaları var onu deneyin düzeli olarak kullanın 2-3 paket 15.kglık kuru mama verin besleyin tüyler ve köpeğin besin ihtiyacı karşılanacaktır. Ani'den kuru mama değiştirmeyin mama bitmek üzereyken yeni başka mama alacaksanız o mamayı karıştırarak verin daha sonra direk olarak değiştirin bu değişikliği birden yapmayın tüyleri döker ve tüylerde renk açılması yaşarsınız.
2-Petcal köpek vitamini kullanın her gün 1 adet yutturun... adresemama.com tüm ihtiyacınızı karşılayacaktır.
3-Deri ve Tüy desteği için Gabiotan tablet hap verin 50 adet kutu içinide veterinerinizden alabilirsiniz her gün bu hapı mutlaka 1 kutu bitene kadar verin.
4-Bol bol köpeğinizi sevin gezdirin vakit geçirin stresini attırın güneş ışını aldırın.
5-Yanlış besinlerden uzak durun süt vermeyin, sütün zararı olur köpeğe :) Kuru mamasına ayran yapın verin makarna suyu mantı suyu et suyu verin. Ara sıra yumurta ve beyaz peynir verin. Doğru kuru mama kullanın.
6- Tavuk ve kemikleri vermeyin alerji yapar ve zararlıdır tüylerde sorun yapar :)
7- Kemik verecekseniz oynaması ve dişleri için büyük hayvan kemikleri alın tencerede haşlayın suyunu ve iliklerini kurumamasına dökün yesin kemikleri oynaması ve yemesine izin verin tavuk ürünlerinden uzak durun.
8-Düzenli olarak parazit hapı verin ve mutlaka kene ense damlası kullanın her 3 ay içinde bunları kullanın.
9-Yıllık aşılama periyoduna uygun aşılarını yaptırın
10-Üç günde bir tarakla köpeğinizi fırçalayın ölü tüylerin çıkmasına yardımcı olun.

Geçmiş olsun Kastamonu'dan selamlar....

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2014, 11:39:23 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2014, 12:44:53 »
Çok ama çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Vakit ayırıp yazmışsınız.

Çok geniş bir konu Turgut bey sebebi çok şey olabilir ben kısaca bir Özet yazayım size...
Mevsimsel Tüy Dökümü olur bu dönemde ama sürekli olarak bu durum var ise sorun başkadır. Köpeğe verdiğiniz Gıdalar önemli aşırı derecede protein yüklerseniz yada köpeği protein eksikliği yaşatırsanız,  kalitesiz Kuru mamadan kastım içerik olarak zengin olmayan market mamaları kullanırsanız ,sıksık veya belli aralıklarla kullandığınız kuru mamayı aniden değiştirirseniz aşırı derecede tavuk eti ve kemiği verirseniz , köpeği gezdirmez stresini attırmazsanız stresten ötürü tüy dökebilir , güneş ışını aldırmazsanız bu sorduğunuz soru tavan yapacaktır ; Buna ek olarak birçok madde yazabilirim...
Sanırım siz tavuk ürünleri sık kullanışsınız bu sorun onunla ilgili ...

Yapacağınız 10 Önemli husus var ben onları yazayım size ;
1-Köpeği düzenli olarak kaliteli içerik olarak zengin kendi dönem ve yaşına uygun kuru mamayla besleyin yavrular için 15-20 ay bu mamalar önemlidir.( Royalcanin maxi joniur , Hills , Propllan , Enhance  , Eukanuba gibi mamaları kullanmanızı tavsyiye ederim ) Tüy destekli Mamalar var Enhance ve Eukanuba  kuru mamaları deri ve tüy destekli yavru mamaları var onu deneyin düzeli olarak kullanın 2-3 paket 15.kglık kuru mama verin besleyin tüyler ve köpeğin besin ihtiyacı karşılanacaktır. Ani'den kuru mama değiştirmeyin mama bitmek üzereyken yeni başka mama alacaksanız o mamayı karıştırarak verin daha sonra direk olarak değiştirin bu değişikliği birden yapmayın tüyleri döker ve tüylerde renk açılması yaşarsınız.
2-Petcal köpek vitamini kullanın her gün 1 adet yutturun... adresemama.com tüm ihtiyacınızı karşılayacaktır.
3-Deri ve Tüy desteği için Gabiotan tablet hap verin 50 adet kutu içinide veterinerinizden alabilirsiniz her gün bu hapı mutlaka 1 kutu bitene kadar verin.
4-Bol bol köpeğinizi sevin gezdirin vakit geçirin stresini attırın güneş ışını aldırın.
5-Yanlış besinlerden uzak durun süt vermeyin, sütün zararı olur köpeğe :) Kuru mamasına ayran yapın verin makarna suyu mantı suyu et suyu verin. Ara sıra yumurta ve beyaz peynir verin. Doğru kuru mama kullanın.
6- Tavuk ve kemikleri vermeyin alerji yapar ve zararlıdır tüylerde sorun yapar :)
7- Kemik verecekseniz oynaması ve dişleri için büyük hayvan kemikleri alın tencerede haşlayın suyunu ve iliklerini kurumamasına dökün yesin kemikleri oynaması ve yemesine izin verin tavuk ürünlerinden uzak durun.
8-Düzenli olarak parazit hapı verin ve mutlaka kene ense damlası kullanın her 3 ay içinde bunları kullanın.
9-Yıllık aşılama periyoduna uygun aşılarını yaptırın
10-Üç günde bir tarakla köpeğinizi fırçalayın ölü tüylerin çıkmasına yardımcı olun.

Geçmiş olsun Kastamonu'dan selamlar....
1979-Ankara