Gönderen Konu: BURSA' yada ÜVEYİKLER GELMİŞ...  (Okunma sayısı 3228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
BURSA' yada ÜVEYİKLER GELMİŞ...
« : 09 Nisan 2014, 10:53:43 »
MERHABA ARKADAŞLAR.HAFTA SONU BİRAZ DOLANAYIM DİYE EVDEN ÇIKTIM ve ULUBAT GÖLÜNE GİTTİM.MAKSAT BİRAZ HAVA ALMAK

BİRAZDA TURNAYA KAŞIK SALLAMAK.GEÇERKEN DİKKAT ETTİM DE ÜNİVERSİTE CİVARINDA  ÜVEYİK HAREKETLİLİĞİ VARDI.TEK TÜK

YOLLARDA DA GÖRDÜM.BİRAZ ERKEN AMA YİNEDE KUŞLAR YOLA DÜŞMÜŞ ANLAŞILAN.HAVALAR SICAK GİDİNCE HAYVANLARDA

ETKİLENİYOR TABİ.İNŞALLAH BU SENE GÜZEL KUŞ OLUR.

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
Ynt: BURSA' yada ÜVEYİKLER GELMİŞ...
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2014, 11:41:37 »
İnşallah adaş, inşallah iyi olur bu sene üveyik...
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2014, 13:29:30 »
üveyik ile kumruyu ayırt edemedıgım ıcın atmıyorum.
burda bi sürü oluyor her zaman.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2014, 23:32:05 »
Değerli bilgilendirmen için saolasın ersin bey, nasip belki bursada Karacabey merasına bu sene gelirsem buluşuruz. Zaten Karabey damadıyız nede olsa...
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #4 : 10 Nisan 2014, 00:01:53 »
bizim burda pek ilgi görmeyen bir av kuşu veya benim açımdan ancak geçen sezon gözlemlediğim buralarda yuvalananlar sezon gelmeden yavrularını uçurup gitmiş oluyorlar yani sezon açıldığında çok az kuş denk geliyor
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2014, 16:54:16 »
Değerli bilgilendirmen için saolasın ersin bey, nasip belki bursada Karacabey merasına bu sene gelirsem buluşuruz. Zaten Karabey damadıyız nede olsa...

MURAT BEY HER ZAMAN BEKLERİM.BİR TELEFON YETERLİ.YATILI MİSAFİR EDEMESEM DE GÜNÜBİRLİK NE ZAMAN GELİRSENİZ

AĞIRLARIM.BENDE TANIŞMAYI İSTERİM.BENİMDE EN SEVDİĞİM MERALARDIR KARACABEY MERALARI. BILDIRCIN.ÇULLUK

ÖZELLİKLE TAHTALI ve ÖRDEK İÇİN HARİKA YERLER VAR.BABAMLARIN KÖYDE KARACABEYE BAĞLI.BENDE YARI ORALI

SAYILIRIM.İNŞALLAH BU SENE GÖRÜŞÜRÜZ.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2014, 16:58:35 »
bizim burda pek ilgi görmeyen bir av kuşu veya benim açımdan ancak geçen sezon gözlemlediğim buralarda yuvalananlar sezon gelmeden yavrularını uçurup gitmiş oluyorlar yani sezon açıldığında çok az kuş denk geliyor

ASLIN DA BURALARDA DA DURUM AYNI.AĞUSTOS AYI GELİNCE KUŞ ZATEN GÖÇE HAZIRLANIYOR.AV SEZONU DA AÇILINCA KUŞ

İYİCE SIKIŞIYOR ve GÖÇ BAŞLIYOR.YAPTIĞIMIZ ÜVEYİK AVI 3 veya BİLEMEDİN 4 HAFTA.SONRA ARAKİ BULASIN.ONUNDA SON 1

HAFTASI TEK TÜK KUŞ GEÇER.YANİ ANLAYACAĞIN AÇILIŞTA İLK 2 HAFTA NE ATTIN ATTIN SONRA KUŞ ZOR BULURSUN.

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2014, 00:42:43 »
İnşallah ersin bey saygılar, sağlıcakla kalın...
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 14 Nisan 2014, 02:09:49 »
bıldırcın da gelmiş .Geçen hafta gördüm bende şaşırdım az erken sanki ama olsun hoşgelmişler :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 14 Nisan 2014, 12:17:20 »
BU HAFTA SONU KÖYE GİTTİM.BİRAZ DOLANAYIM BİRAZDA HAVA ALAYIM DİYE.EKİLİ MERALARA ÇIKTIM ve MÜJDEEE.BILDIRCINLAR GELMİŞ.ÖTMEK AMA NE ÖTMEK.OTURDUM BİRAZ DİNLEDİM.MAŞALLAH BAYAĞI SES VARDI MERADA.UMARIM KAZASIZ BELASIZ YAVRU YAPARLAR DA BU SENE BILDIRCIN BOL OLUR İNŞALLAH...

Çevrimdışı Mustafa CESUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 17 Nisan 2014, 20:48:18 »
İNŞALLAH..

1971 BURSA

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #11 : 17 Nisan 2014, 23:46:44 »
değerli avcı dostlar bıldırcın demişken nacizane bir uyarım olacak lütfen gelecek sezon geldiğinde kesinlikle ses kasetleri kurmayalım çevrenizde bunu yapanlar olabilir ikaz etmeyi unutmayalım kuşların neslinin tükenmesine sebep oluyor diyeceksinizki göç kuşu bişey olmaz ama kuşun bir yere toplanması göç yollarını etkilediği gibi üreme yerlerini de etkiliyor dayılarımın anlattığı izmiti bilen varsa üçtepelerin otaraflarda 20 yıl öncesine kadar ekin tarlalarında onların demesiyle 2metrede bir yuva olurmuştu  son yıllarda yok denecek kadar az demem o ki burdan uçanlar bursa balıkesir çanakkaleye uğrayacak başka memleketlerdede aynı durum buradan geçenlerde karadeniz tarafında yuvalananlar kaset kurma olayı çıktığından beri yuvalanmada çokçok azalma oldu ve her yerde bulunan kuş şimdiki zamanda birkaç yerden geçiş yapıyor kaset kurulan yerde sadece avcı katletmiyor tilkisi çakalıda kuşları rahatça topluyor bu bölgelerde. gelecek sezon bol avlar diliyorum geleceğimizi geçmişimizde yoketmeyelim
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT