sn.yıldız
avcılık belgesi olmadan
yivsiz av tüfeklerinin bile arabada kılıfı içinde dahi olsa taşınması kanunen yasaktır
kanunu ve yönetmeliği bilen bir kolluk kuvveti ile karşılaşırsa arkadaşınız ateşli silahlar kanununa muhalefet etmekten cezai durumlarla karşılaşabilir ...
ha bulundurma ruhsatlı bir tabancayı meskeninizde değilde arabada bulundurmuşsunuz,, ha bulundurma ruhsatlı bir av silahını meskeninizde değilde arabada bulundurmuşsunuz aralarında kanunen bir fark yok....
Hakan Bey yivlilere lafım yok o konuda bilgi sahibi değilim...yalnız yivsiz av tüfeklerinde , Ruhsat ,
Bulundurma + taşıma diye geçiyor..sizin dediğiniz gibi olursa av belgesi taşıma yerine geçmiş oluyor..ben yayladaki evime gideceğim mesela , 3 ay orda kalacağım..silahımıda oraya götüreceğim.tüfek boş vaziyette kılıfta taşınamazmı silahı çıkarmıyalımmı hiç..gömellim mi evin içine..jandarmada ruhsata işlettik eve getirmeyelimmi av belgesi olmadan taşınamıyor diye.....av belgesi merada av yapmaya yarar sadece..av belgesi olmadan av yapılmaz ..ben o işe yarar diye biliyorum..ruhsatın üstünde yazar..
bu ruhsat bilmem kaçıncı kanunun bilmem kaçıncı maddesine göre sahibine bu silahı bulundurma ve taşıma yetkisi verir diye..bi ara bi arkadaşımızda av belgesi olmadan bayiler fişek vermemeli kimseye demişti..şaka gibi..avbis yanında leblebi çekirdek kalır
belgesiz bohçacılarla uğraşacağımıza , nasılsa bizde belge var diye evini,malını,ineğini,keçisini,arısını korumak için ruhsatlı tüfek bulunduran insanlarla da uğraşmayalım..onlarıda düşünelim..jandarma bile idare ediyor köy yerinde ekin tarlasında domuz bekleyen köylülere ruhsat bile sormazlar bırakın belgeyi..bu kadar katı olmaya gerek yok..terorist değiliz hiçbirimiz..dağdaki teroristlere herşey serbest arabasında bir yerden bir yere ruhsatlı silahını taşımak suçmu
ruhsatlar zaten hem bulundurma hemde taşıma yetkisi veriyor sahibine..eskidenmiş o bulundurma ruhsatı ayrı av ruhsatı ayrı..pul ve av belgesi yokken 70li 80li yıllarda.
sürçü lisan ettiysek affola..