Gönderen Konu: Türkiye'de satılan GB marka ispanyol fişekler orijinal mi  (Okunma sayısı 16692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sayın avlak ailesi eskiden gb marka  fişeklerin demirinde "gb spain" yazardı şimdi ise demirinde yıldız var yazı kalkmış,bu bende fason üretim şüphesi uyandırdı siz ne düşünüyorsunuz.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Türkiye'de satılan GB marka ispanyol fişekler orijinal mi
« Yanıtla #1 : 07 Nisan 2014, 12:13:32 »
bendekiler 32 gr gb   özel avlakta keklikte 7 nosunu sarsılmaz sp 303 ile denemiştim sonuç güzeldi

resim yülke
resim yükle
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2014, 12:16:41 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2014, 22:10:20 »
bu resimdekiler fişekler orjınalmı değilmi
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2014, 22:15:09 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2014, 22:32:24 »
bendekiler 32 gr gb   özel avlakta keklikte 7 nosunu sarsılmaz sp 303 ile denemiştim sonuç güzeldi

resim yülke
resim yükle
bu resimdekiler fişekler orjınalmı değilmi

özgür kardeşim ,  pirincinde markası yazmazsa çakmadır .  pirincinde sadece 12 ve yıldızlar var .   biraz kaliteli ve orjinal olsun dersen , pirincinde markası yazan fişekler  iyidir . mesela rc lerde bp lerde rotweillerde remingtonlarda  vs vs markası  yazar .  pirincinde sadece 12  ve yıldız amblemi olan fişekler vasati piyasa malıdır .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2014, 22:56:47 »
özgür kardeşim ,  pirincinde markası yazmazsa çakmadır .  pirincinde sadece 12 ve yıldızlar var .   biraz kaliteli ve orjinal olsun dersen , pirincinde markası yazan fişekler  iyidir . mesela rc lerde bp lerde rotweillerde remingtonlarda  vs vs markası  yazar .  pirincinde sadece 12  ve yıldız amblemi olan fişekler vasati piyasa malıdır .
teşekkür ederim yusuf abi  bende selçuk kaygısız arkadaşımın ısrarından dolayı bir kutu aldım özel avlakta denemek için :) ben sahte mal kullanmayı kesinlikle   istemem nasıl olursa olsun
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2014, 23:00:26 »
http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/gb-express-34-gram/

artık hepsinde böyle yıldız var heralde zaten bu fişek pek pahalı değil sahtesini yapmaya değmez sahteci adam remington winchester felan yapar
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2014, 01:11:20 »
Geçen sezon 32gr. 6 no saçma ile keklik avlarımda (Ata gazlı tüfek ile) denedim. Kanat kırığı dışındaki keklikler cansız düştü. Yumuşak saçmalı güzel istikrarlı bir fişek. Zaten saçmalarının yumuşaklığı ve barutunun dengeli olması nedeniyle genellikle ispanyol (Rio, GB, Armusa) fişekleri tercih ediyorum. Ayrıca  Avrupa ülkeleri içerisinde Türkiye'nin iklim çeşitliliğine en çok benzeyen ülke olmasının da, fişek uyumunda bir etkisi vardır diye düşünüyorum.
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2014, 02:32:28 »
kesinlikle çok güzel fişek. rc'den de bp'den de aşağı kalmaz.
tekrar dağıtılmaya başladığında ideal av kendisi fason üretiyor vs. dediler. maxam veya kendi sitesine bakın kullanılan baruttan, kovanına kadar her şey aynı. yani üstüne jk6 yazılıp, içinden s4 barut çıkması gibi değil.neyse o. ayrıca pirincin üstüne gb yazmak çok da problem olmasa gerek. adamlar her yerini fasonladılar da bir tek gb yazısı mı kaldı? pek zannetmiyorum.
sitemizde bir çok av bayisi yetkilisi var. işin gerçeği nedir elbet biliyorlardır. açıklama yapabilirlerse sevinirim.

• Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2014, 08:22:23 »
cevaplarınız için teşekkür ederim,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 08 Nisan 2014, 09:48:13 »
sayın avlak ailesi eskiden gb marka  fişeklerin demirinde "gb spain" yazardı şimdi ise demirinde yıldız var yazı kalkmış,bu bende fason üretim şüphesi uyandırdı siz ne düşünüyorsunuz.
GB fişeklerini en son 7-8 sene önce kullandım. güzel fişeklerdi. uzun zamandır da bayilerde göremiyorum. Ama Selçuk bey benim gördüğüm ve kullandığım kadarıyla, eğer ithal bir fişekte önceden marka adı + ülkesi yazıp sonradan *12*12*12* şekline dönmüşse bil ki o fişek aynı fişek değildir. bunu %95 kesinlikle söyleyebilirm. en somut örneğini de vereyim, ben çullukta öncelikle orjinal imperial keçe tapa ararım. orjinalde fişeğin kovanın kalitesi bile belli eder kendini ve fişeğin dibinde maxam yazar (2006 dan beri ispanyol maxam şirketi üretiyor bu fişeği, aynı zamanda yerli meca markası da maxam barutunu ithal eder ve kullanır). ve kutusunda beyaz şerit vardır orada ithalat cat no su yazar. fason üretiminde fişeğin dibinde aynen *12*12 şeklindedir ve kutudaki o beyaz şerit yoktur. tapa ve barut farklıdır. işi bilmeyen anlamaz. avda da ötekinin verdiği randımanı vermez.. fişeklerin eski orjinal hallerini ve malzemelerini biliyorsanız eğer sonradan birşeyler değişmişse bunu hemen farkedebilirsiniz...
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2014, 09:49:48 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Hüseyin BİLGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Bilginler Av Malzemeleri
« Yanıtla #10 : 08 Nisan 2014, 10:40:17 »
GB fişekleri adana ideal av tesislerinde tamamen GB kalitesi ve denetimi altında üretiliyor. Kovanında GB yazması veya Yıldız bulunması önemli değil bence
Tamamen GB kalitesinde üretimi yapılıyor diye ideal av yetkililerinden bilgi aldım.
Hüseyin Bilgin
1976-Karaman
 www.bilginlerav.com

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 08 Nisan 2014, 18:25:31 »
http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/gb-express-34-gram/

artık hepsinde böyle yıldız var heralde zaten bu fişek pek pahalı değil sahtesini yapmaya değmez sahteci adam remington winchester felan yapar
winchester fişeklerinin sahteside var . hatta bp fişeklerin bile var . birçok marka türkiyede dolum yapıyor . zaten  ihtal olsa 17 - 18 tl gibi fiyatlara alınmasının mümkünatı yok .  yerli imalat winchester  fişekler 29 - 30 tl gibi fiyatlara satılıyor , orjinal amerikan olanlar  65 - 70 tl , kim alır .  denemek için 2 kutu  winchester almıştım , herhangi bir artısını göremedim . verdiğim 60 tl ye yazık . gb fişekte kullandım , çok yumuşak geldi bana . ılık havalarda iş görür , ama hava sıcaklığı eksilere düşünce büyük oranda güç kaybı olur derim ben .

. . fişeğin kalitelisi SIFIRIN ALTINDA kullanılınca belli olur  . sıcak havada her fişek iş görür , görmez demiyorum , ama hava  şartları ağırlaştıkça iş değişiyor . sıcak havalarda top gibi patlayan fişekler , soğuk havalarda resmen fiyasko .

GB fişekleri adana ideal av tesislerinde tamamen GB kalitesi ve denetimi altında üretiliyor. Kovanında GB yazması veya Yıldız bulunması önemli değil bence
Tamamen GB kalitesinde üretimi yapılıyor diye ideal av yetkililerinden bilgi aldım.

bence önemli hüseyin bey . çulluk ve bıldırcında  önemli olmasada ,  ördek avında   ve soğuk havalarda çok önemli  . 
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 08 Nisan 2014, 19:45:27 »
winchester fişeklerinin sahteside var . hatta bp fişeklerin bile var . birçok marka türkiyede dolum yapıyor . zaten  ihtal olsa 17 - 18 tl gibi fiyatlara alınmasının mümkünatı yok .  yerli imalat winchester  fişekler 29 - 30 tl gibi fiyatlara satılıyor , orjinal amerikan olanlar  65 - 70 tl , kim alır .  denemek için 2 kutu  winchester almıştım , herhangi bir artısını göremedim . verdiğim 60 tl ye yazık . gb fişekte kullandım , çok yumuşak geldi bana . ılık havalarda iş görür , ama hava sıcaklığı eksilere düşünce büyük oranda güç kaybı olur derim ben .

. . fişeğin kalitelisi SIFIRIN ALTINDA kullanılınca belli olur  . sıcak havada her fişek iş görür , görmez demiyorum , ama hava  şartları ağırlaştıkça iş değişiyor . sıcak havalarda top gibi patlayan fişekler , soğuk havalarda resmen fiyasko .

bence önemli hüseyin bey . çulluk ve bıldırcında  önemli olmasada ,  ördek avında   ve soğuk havalarda çok önemli  .
winchesterin special chasse 32 gram olanı kullandım mühürlü dedikleri türden. aynı şekilde çok da artısı olmadığına ben de katılıyorum. fişeğin kalitesi aynen dediğin gibi Yusuf abi soğuk havada belli olur. normal havada avı paket yapıp fırtınalı havada aynı mesafeden sadece tüy döken fişekler de gördüm. ördek avı hariç fişek marka takıntım yok sayılır. çulukta bulursam imperial bulamazsam yaf keçe tapa gider. üveyikte trap fişeği yaf f1 ya da meca süpertrap her türlü iş görüyor. bıldrıcın zaten 30 gr 9-10 no marka farketmez. tahtalı avında meca hertürlü gideri var. ördek avında da B&P F2 Classic ya da RC2 Caccia 34 gram güzel iş görüyor. bir de Cheddite 34 gr Jk6 serisi harikaydı geçen sene... çok marka seçmek avcıya sıkıntı. belli başlı ve avda iyi randıman veren güvenilebilecek 2-3 marka kullanmak en iyisi..

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 08 Nisan 2014, 19:45:47 »

bende zaten öyle dedim yusuf abi sahte fişek yapmayla uğraşan adam üzerine GB yerine remington yazar winchester yazar veya federal yazar 4 5 kat daha fazla kazanır
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 08 Nisan 2014, 20:26:34 »
winchesterin special chasse 32 gram olanı kullandım mühürlü dedikleri türden. aynı şekilde çok da artısı olmadığına ben de katılıyorum.
bana huğlu eagele poze sattıran fişekti :)
Özgür ATAŞ

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 08 Nisan 2014, 20:33:39 »
bana huğlu eagele poze sattıran fişekti :)
Özgür abi, yarıotolar neyse de süperpozelerin alüminyum kasa olmasına karşıyım, eagleyi sattıysan hayırlısı olsun :) Winchesterin fişeklerini kullanıpta woow süper fişek diyen yok. sadece universal 32 gram 7.5 no. bu fişeği çok övüyorlar özellikle tahtalının korkulu rüyası diye. hiç denemedim. yeni sezon sadece bir kutu alıp deneyip bakacam merak ettim :)

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 08 Nisan 2014, 21:26:38 »
Özgür abi, yarıotolar neyse de süperpozelerin alüminyum kasa olmasına karşıyım, eagleyi sattıysan hayırlısı olsun :) Winchesterin fişeklerini kullanıpta woow süper fişek diyen yok. sadece universal 32 gram 7.5 no. bu fişeği çok övüyorlar özellikle tahtalının korkulu rüyası diye. hiç denemedim. yeni sezon sadece bir kutu alıp deneyip bakacam merak ettim :)
iyi hatırlattın emrah kardeşim unıversalı grupman manyağı bir fişek basınçı düşük barut miktarı az ama hızlı yanan bir barut tam poze fişeği çok soğuklarda iş yaparmı orasını bilemem keklik ve üveyikte denendi güzeldi
Özgür ATAŞ

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 08 Nisan 2014, 21:33:33 »
iyi hatırlattın emrah kardeşim unıversalı grupman manyağı bir fişek basınçı düşük barut miktarı az ama hızlı yanan bir barut tam poze fişeği çok soğuklarda iş yaparmı orasını bilemem keklik ve üveyikte denendi güzeldi
abi eğer dediğin gibiyse çok toplu gider ama soğuk havada pek randıman vermez. kasım ayı normal havada tahtalıda sabah geçitlerinde kullanan arkadaşlarım oldu  25-35 metre arası harikaydı diyorlar. ben tahtalıya normal mesafe ve havada 32/7 soğukta 34/5 atıyorum. keklik bizim burda yok. üveyikte de YAF F1 Trap fişeği 76 namlu full şok mesafe korkun yok gözünün gördüğü yere kadar önlemeyi ver sal gitsin :)

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #18 : 09 Nisan 2014, 01:42:46 »
üniversal burdurun ayazında fos çıktı. 5 derecenin altındaki sıcaklıkta deliciliği sıfır desek yalan olmaz. duran kuşa atsan düşürmüyor. 1 kutu aldım hala daha duruyor. bir daha alacağımı pek zannetmiyorum. gb 34 gram soğukta çok güzel iş yapıyor. penetrasyon kısmına açtığım konuda yapılan atış akşam ayazında yapıldı. tahmini 0-2 derece ve 1200 metre rakım. elim namluya değince soğuktan yapışacak gibiydi. buranın ayazını bilen bilir. 32 gramını kullanmadım. belki 32 gram soğukta iş yapmayabilir. deneyip görmek lazım.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 09 Nisan 2014, 10:37:18 »
üniversal burdurun ayazında fos çıktı. 5 derecenin altındaki sıcaklıkta deliciliği sıfır desek yalan olmaz. duran kuşa atsan düşürmüyor. 1 kutu aldım hala daha duruyor. bir daha alacağımı pek zannetmiyorum. gb 34 gram soğukta çok güzel iş yapıyor. penetrasyon kısmına açtığım konuda yapılan atış akşam ayazında yapıldı. tahmini 0-2 derece ve 1200 metre rakım. elim namluya değince soğuktan yapışacak gibiydi. buranın ayazını bilen bilir. 32 gramını kullanmadım. belki 32 gram soğukta iş yapmayabilir. deneyip görmek lazım.
barut miktarı az ve düşük basınçlıymış zaten soğukta tandıman vermeyeceğini tahmin ettik. ayazı bilmemde karayel fırtınalı ve karlı soğuk günlerde de poze kullandığım halde hangi 32 gram olursa olsun pek iş yapmıyor zaten ördek ve tahtalı avlarında.

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 09 Nisan 2014, 18:38:21 »

Bu fişeği söktüm. Kapsülü Nobelin 688(Bir ara maxam bulamadılar herhalde) Kovan turuncu renkli maxam kovanı. Arka kısmında GB ifadesi yok bol yıldızlı 12 ibaresi var. Barut 1,65 CSB 2, saçma 31,6 gram, tapa x-wad. 36 gramın barutuyla doldurulduğu için tepmesi yumuşak kullanımı rahat bir fişek.

Ancak her ne kadar GB kontrolünde üretilse de ithal fişek fiyatına satılmasına anlam vermek zor. Neticede İdeal AV ispanyol malzeme kullanan bir firma ve bu fişekteki malzemelerle JET fişeklerini de dolduruyor. Kutu üzerinde GB yazıyor diye Türkiye'de üretilen fişeği ithal fişek fiyatına satmak doğru bir davranış değil. 
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2014, 18:39:54 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

The following users thanked this post: Kadir KAAN

Çevrimdışı Doğan İLGÜN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 10 Nisan 2014, 11:38:53 »
Merdan abi çok doğru yazmış.tebrikler.aynen katılıyorum.
Doğan İLGÜN
1978 BURSA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #22 : 10 Nisan 2014, 12:38:26 »
Bu fişeği söktüm. Kapsülü Nobelin 688(Bir ara maxam bulamadılar herhalde) Kovan turuncu renkli maxam kovanı. Arka kısmında GB ifadesi yok bol yıldızlı 12 ibaresi var. Barut 1,65 CSB 2, saçma 31,6 gram, tapa x-wad. 36 gramın barutuyla doldurulduğu için tepmesi yumuşak kullanımı rahat bir fişek.

Ancak her ne kadar GB kontrolünde üretilse de ithal fişek fiyatına satılmasına anlam vermek zor. Neticede İdeal AV ispanyol malzeme kullanan bir firma ve bu fişekteki malzemelerle JET fişeklerini de dolduruyor. Kutu üzerinde GB yazıyor diye Türkiye'de üretilen fişeği ithal fişek fiyatına satmak doğru bir davranış değil. 
Peki GB firmasına ödenen isim hakkı bedeli ne olacak?
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Kadir KAAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #23 : 25 Temmuz 2015, 12:20:59 »

Tapa Markası zaten mega fişeğin tapası. Yerli Fişeklerin Tamamına yakınına tapa ve kovanı mega veriyor. Kendisi üretim yapıyor.
Kadir KAAN
1970 Çivril-DENİZLİ-İZMİR

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 25 Temmuz 2015, 13:47:05 »
abicim ben iki sezon gb kullanıyorum kullanıcamda inşallah daha hiç sorun yaşamadım ..ördeğede kekliğede kullandım gayet  memnunum
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....