Gönderen Konu: Stoeger M 2000, MD 2000, MODEL 2000 A ???  (Okunma sayısı 11951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Stoeger M 2000, MD 2000, MODEL 2000 A ???
« : 06 Nisan 2014, 15:17:17 »
Saygıdeğer avcılar, stoegeri araştıracam diye internette dolaşırken dikkatimi çeken şeyler oldu. Bakıyorum bazı modellerde M 2000 bazılarında
Model 2000 yazıyor hatta Model 2000 yazanların bazılarında da A harfi var. bunların farklılıkları nelerdir ? M2000 yazanlarda gövde düz. Model 2000 yazanlarda gövde şeritli yani çizgiler var. Bunlardan hangisi yeni üretim ve hangisi daha iyidir sizce sorunsuzdur ? Kullananlardan ve bilenlerden bilgi alabilir miyim ?

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
Ynt: Stoeger M 2000, MD 2000, MODEL 2000 A ???
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2014, 22:07:46 »
http://www.stoeger.com.tr/ sitesinden tüm ürünleri görebilirsin
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2014, 22:36:06 »
http://www.stoeger.com.tr/ sitesinden tüm ürünleri görebilirsin
Mehmet bey kendi sitesine baktım zaten. orada standart model diyor m2000 ve gövdesinde çizgi şerit var. ama internette görsellerde birsürü m2000 görüyorum kiminde çizgi var kiminde yok, birinde Stoeger M2000 birinde Stoeger Model 2000 yazıyor. ben bunlar arasındaki farkı sormuştum sadece..

• *
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2014, 23:10:06 »
emrah bey ben de bir kinetik oto almak için formda araştırıyorum stoeger ve akdaş var kafamda benim anladığım m modelin kısa şeklinde yazılması yani m2000 veya model2000 bu standartın ve md2000 veya model delüx2000 aradaki fark sadece delüksün cevizi biraz daha estetik ve gövdede dediğiniz beyaz şerit var çalışma olarak hepsi de aynı yakından hiç görmedim tüfeği sadece nette inceledim ve kullanan avcı dostların paylaştığı değerli bilgilerinden benim anladığım kadarıyla
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2014, 23:16:03 »
emrah bey ben de bir kinetik oto almak için formda araştırıyorum stoeger ve akdaş var kafamda benim anladığım m modelin kısa şeklinde yazılması yani m2000 veya model2000 bu standartın ve md2000 veya model delüx2000 aradaki fark sadece delüksün cevizi biraz daha estetik ve gövdede dediğiniz beyaz şerit var çalışma olarak hepsi de aynı yakından hiç görmedim tüfeği sadece nette inceledim ve kullanan avcı dostların paylaştığı değerli bilgilerinden benim anladığım kadarıyla
Anladım Mehmet bey. ben de almayı düşündüğüm için araştırıyorum. bayilerde yok olsa her türlü inceleme şansım olur ama mecbur siparişle getirtmek durumundayım. deluxe modeli güzel ama sadece işleme için 150-200 tl fazla verecek değilim. aklımda sentetik model var. fiyatı 1000 tl. zaten 2. tüfek olarak kullanmayı düşünüyorum. piyasadaki kinetik tüfekleri ben de araştırdım şuan fiyat-performans açısından en makul olan stoeger gibi görünüyor.

• *
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2014, 23:45:19 »
şimdiden hayırlı olsun ben de daha çok domuz avına merak sardım bu nedenle sluğ yedek namlulu almayı düşünüyorum kamuflaşlar ilgimi çekiyor av bayisine sordum tüfek yok ama getirtiriz denildi iki namlulu fiyatı 1350 olur dediler biraz bekle istersen m3000 çıkacağı söyleniyor m2000 den farkı kep olması bana daha mantıklı geldi
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2014, 00:11:46 »
şimdiden hayırlı olsun ben de daha çok domuz avına merak sardım bu nedenle sluğ yedek namlulu almayı düşünüyorum kamuflaşlar ilgimi çekiyor av bayisine sordum tüfek yok ama getirtiriz denildi iki namlulu fiyatı 1350 olur dediler biraz bekle istersen m3000 çıkacağı söyleniyor m2000 den farkı kep olması bana daha mantıklı geldi
teşekkürler. siz de güzel düşünmüşsünüz. fakat benim de zaten kafama takılan nokta namlu kepi. ama tüfeği kullanan abilerden biri yorumda hiçbir sorun olmadığını yazıyor. kep dahili olarak gövde içinde varmış zaten resimlerde de öyle görünüyor. ama yeni sezona kadar m3000 piyasaya net bir şekilde girerse elbette değerlindiririm. zaten ağustos -eylül gibi almayı planlıyorum.

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2014, 23:41:39 »
Saygıdeğer avcılar, stoegeri araştıracam diye internette dolaşırken dikkatimi çeken şeyler oldu. Bakıyorum bazı modellerde M 2000 bazılarında
Model 2000 yazıyor hatta Model 2000 yazanların bazılarında da A harfi var. bunların farklılıkları nelerdir ? M2000 yazanlarda gövde düz. Model 2000 yazanlarda gövde şeritli yani çizgiler var. Bunlardan hangisi yeni üretim ve hangisi daha iyidir sizce sorunsuzdur ? Kullananlardan ve bilenlerden bilgi alabilir miyim ?

Emrah bey öncelikle sizin için hayırlısı olsun. Tüfeğin seri numarası aynı zaman da üretim tarihi. Oradan anlayabilirsiniz.
Ne ile ateş ettiğin, nasıl ateş ettiğinin yanında önemsiz bir ayrıntıdır!!

İstanbul-1980

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2014, 08:54:50 »

Emrah bey öncelikle sizin için hayırlısı olsun. Tüfeğin seri numarası aynı zaman da üretim tarihi. Oradan anlayabilirsiniz.
teşekkürler  O0

• *
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2014, 16:05:47 »
Arkadaşlar tüfeğinizi almadıysanız Girsan mc 312 yi öneriyorum mutlaka görün gerçekten güzel bir tüfek yapmış girsan.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2014, 16:10:46 »
Arkadaşlar tüfeğinizi almadıysanız Girsan mc 312 yi öneriyorum mutlaka görün gerçekten güzel bir tüfek yapmış girsan.
siteye 15 nisanda üye olmuş birinin ısrarla her konuya girsan alın diye yorum yapması bana ilginç geliyor. tüfeği sadece 2 aydır kullandığınızı söylediniz peki sezon sonrası 2 ay kullanılmıs bi tüfekten nasıl bukadar emin olabiliyorsunuz ?  Girsan size reklam için para falan mı ödedi ?   
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2014, 16:13:30 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 21 Nisan 2014, 19:25:03 »
siteye 15 nisanda üye olmuş birinin ısrarla her konuya girsan alın diye yorum yapması bana ilginç geliyor. tüfeği sadece 2 aydır kullandığınızı söylediniz peki sezon sonrası 2 ay kullanılmıs bi tüfekten nasıl bukadar emin olabiliyorsunuz ?  Girsan size reklam için para falan mı ödedi ?   
Selim beyin ısrarlı Girsan reklamlarından sonra,Akkar önerilerim için ben utanmaya başladım..bune ısrar yaw..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 21 Nisan 2014, 21:10:23 »
Seri numarasinin ilk iki hanesi uretim yilini ifade ediyor bu yil uretilenler 14xxxxx seklinde olacak ornegin.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 06 Mayıs 2014, 12:00:07 »
   emrah bey seni bilmem ama ben her marka tüfeği hemen hemen kullandım diyebilirim. malzeme kalitesinden biraz anlayan birisi daha malzemeyi eline alır almaz birşeyler anlar. 20 yıldır av tüfeği kullanıyorum. üç beş yıl tüfekle haşır neşir olan birisi bir av bayiine gidip tüfeği eline alıp tüm aksamı incelediğinde bir fikir edinir ve on yıl kullanmana gerek yok bir hafta her türlü fişekle atışını çalışmasını ve benzeri denemelerini yaparsa ve memnun kalırsa tabiki o tüfeği önerebilir. bende girsanı kullandım kendimi geçiyorum bu işten anlayan bir çok insanında okeyini almıştır. bu açıklamayı sana yapmıyorum forumu takip eden diğerlerine yaptım.
   sana gelince sen kimi reklam ücreti mi alıyorsun diye itham ediyorsun. demekk ki sizin fikriyatınızda bu tür şeyler var. insanlar burada fikirlerini görüşlerini paylaşır. başkalarını bir şeylerle itham edemez. kimse edep ve adap sınırlarını aşamaz. benim fikrimi okurun beğenir beğenmessin gerisi seni ilgilendirmez.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 06 Mayıs 2014, 12:09:15 »
   emrah bey seni bilmem ama ben her marka tüfeği hemen hemen kullandım diyebilirim. malzeme kalitesinden biraz anlayan birisi daha malzemeyi eline alır almaz birşeyler anlar. 20 yıldır av tüfeği kullanıyorum. üç beş yıl tüfekle haşır neşir olan birisi bir av bayiine gidip tüfeği eline alıp tüm aksamı incelediğinde bir fikir edinir ve on yıl kullanmana gerek yok bir hafta her türlü fişekle atışını çalışmasını ve benzeri denemelerini yaparsa ve memnun kalırsa tabiki o tüfeği önerebilir. bende girsanı kullandım kendimi geçiyorum bu işten anlayan bir çok insanında okeyini almıştır. bu açıklamayı sana yapmıyorum forumu takip eden diğerlerine yaptım.
   sana gelince sen kimi reklam ücreti mi alıyorsun diye itham ediyorsun. demekk ki sizin fikriyatınızda bu tür şeyler var. insanlar burada fikirlerini görüşlerini paylaşır. başkalarını bir şeylerle itham edemez. kimse edep ve adap sınırlarını aşamaz. benim fikrimi okurun beğenir beğenmessin gerisi seni ilgilendirmez.
ben sadece dikkatimi çeken bir şey için basit bir şekilde soru sordum, edep adap aşmadım. sen  o açıklamayı bana yapmıyorsan sorun yok ozaman. ayrıca edep adap kısmını senden ya da bi başkasından öğrenecek değilim. tamam malzemeden anlıyorsan 1 haftada tüfeğin ömrünü çözebiliyorsan sorun yok ozaman mübarek olsun güle güle kullan..

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 06 Mayıs 2014, 12:11:38 »
ayrıca konu başlığında sorduğum şey başka, senin yazdığın yorum başka. eğer tüfek markası tavsiyesi istersem ozaman yazarsın Selim kardeşim. şapkadan çıkar gibi alakasız konuya tüfek tavsiye edersen insanın aklına reklam geliyor kusura bakma. onun da yeri burası değil.

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 06 Mayıs 2014, 12:19:15 »
ayrıca konu başlığında sorduğum şey başka, senin yazdığın yorum başka. eğer tüfek markası tavsiyesi istersem ozaman yazarsın Selim kardeşim. şapkadan çıkar gibi alakasız konuya tüfek tavsiye edersen insanın aklına reklam geliyor kusura bakma. onun da yeri burası değil.

+1

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 06 Mayıs 2014, 12:39:49 »

Forum yöneticisimisiniz siz. yazdığım yorumun konuyla alakası olmadığını söyleyerek insanları bazı şeylerle itham ettiğiniz gerçeğinden sıyrılmak istiyorsun herhalde. benim yorumum açık sadece tavsiye. ilgini çeker çekmez usulünde yazarsın. ne demek para mı ödedi gibi laflar. seninle forumda laf dalaşına gircek değilim.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 06 Mayıs 2014, 12:41:45 »
seninle forumda laf dalaşına gircek değilim.
girme zaten kardeşim gerek yok.

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 06 Mayıs 2014, 13:23:21 »

Forum yöneticisimisiniz siz. yazdığım yorumun konuyla alakası olmadığını söyleyerek insanları bazı şeylerle itham ettiğiniz gerçeğinden sıyrılmak istiyorsun herhalde. benim yorumum açık sadece tavsiye. ilgini çeker çekmez usulünde yazarsın. ne demek para mı ödedi gibi laflar. seninle forumda laf dalaşına gircek değilim.
Selim bey foruma girdiniz girsanı yerdiniz, forumda ki çoğu arkadaş nasıl tepki verdiğini siz gördnüz, daha sonra yanlışlık olduğunu belirttiniz bu defa girsanı yere göğe sığdıramadınız, emin olun burda dayanaksız hiçbir şeye amenna denmiyor. Girsanı yerdğinizde ne dediler tamam arkadaş madem böyle bişey var çek fotoğraflarını koy faturayı filan neden; çünkü çamur atmak kolay madem mağdursun belgele, şimdide övüyorsnuz herkesin tüfeği güzeldir atın av videolarını yada test videolarını ondan sonra haklıymışsınız kardeşim özür dilemeyide bilir burdaki insanlar.
Girsan MC312 alan Nazım bey naptı attı fotoğraflarını 5 sayfa yazıldı herkes beğenisini belirtti, ama Girsan yetkilisi bizi bi türlü sorulamıza cevaplamadı çoğu kimsede bundan rahatsız olmuştur ve mesafeli davrandı.
Bana kalırsa cekin bi video hem bizim merakımızı giderin Girsana karşı güzel bi paylaşım yapmış olursunuz.
Şürç-i lisan ettiysek affola.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 06 Mayıs 2014, 13:46:56 »
gökhan bey birincsi ben girsanı yermedim. ikincisi ben teknik analiz yapmıyorum sadece fikrimi yazıyorum bilgi isteyene detaylı analiz yaparım. üçüncüsü girsan yetkilileri gayet ilgili ben her şeyi rahatlıkla sorabiliyorum.

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #22 : 06 Mayıs 2014, 13:57:20 »
   Arkadaşlar birbirimizi tanımadığımızı varsayarak birbirimize hitap edelim aksi taktirde yanlış anlaşılmalar olucaktır.. Selim beyin geçmiş mesajlarına bende baktım muhtemelen düz mantıkla girsan reklamı yapıyormuş gibi görünse de arkadaşımız muhtemelen markaya gönül vermiş bir kullanıcıdır,Selim bey alınmayınız bu yazaklarıma sözüm size değildir.. Ayrıca kimsenin yazdıklarına itibar etmeyiniz tüfek konusunda; çünkü kendiniz görmeden başkasının tecrübesiyle tüfek alırsanız başkasının doğru veya yanlışlarını almış olacaksınız bu noktada kim ne derse desin her denileni gerçek veya yanlış saymak akıllıca değil kendiniz gidip bakın inceleyin ince eleyin sık dokuyun böylece kendi tecrübeleriniz oluşmuş olur,  Tüfekler ve avcılık konusunda forumdan edinilmesi gereken bilgiler tüfekler vs hakkında önbilgi edinebilmek buraya bakarak birisi bir tüfeği çok övdü yada çok vurdu diye tüfek almayınız dediğim gibi kendiniz gidip tecrübe ediniz...

Emrah bey sizin sorunuza gelince uzun yıllar stoeger mod 2000 kullanmış biri olarak üzerinde hat şeklinde çizgili olanlar türkiye pazarına düz modelleri ise usa ya satılıyr diye gördüm  ilk çıkan modellerinde düz olanlarıda iç piyasaya verdiler bir arkadaşımda vardı. muhtemelen ihraç fazlasıdır..ama şundan emin olabilirisiniz stoeger gibi büyük bir firma bence iyisini yurdışına kötüsünü yurtiçine veremez.. yine benimki tahminden öteye geçemez...

edit: hangisi iyi diye sorulmuş dikkatimden kaçmış aradaki fark makyajdan öte geçmez çebremde en az 20 stoeger kullanıcısı var biri diğerinde iyi kötü diyemeyiz..
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2014, 14:00:29 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 06 Mayıs 2014, 14:00:02 »
uzun yıllar stoeger mod 2000 kullanmış biri olarak üzerinde hat şeklinde çizgili olanlar türkiye pazarına düz modelleri ise usa ya satılıyr diye gördüm  ilk çıkan modellerinde düz olanlarıda iç piyasaya verdiler bir arkadaşımda vardı. muhtemelen ihraç fazlasıdır..ama şundan emin olabilirisiniz stoeger gibi büyük bir firma bence iyisini yurdışına kötüsünü yurtiçine veremez.. yine benimki tahminden öteye geçemez...
Ferhat Bey bilgi için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 06 Mayıs 2014, 14:50:51 »
gökhan bey birincsi ben girsanı yermedim. ikincisi ben teknik analiz yapmıyorum sadece fikrimi yazıyorum bilgi isteyene detaylı analiz yaparım. üçüncüsü girsan yetkilileri gayet ilgili ben her şeyi rahatlıkla sorabiliyorum.
Pardon özür dilerim şamil beyle karıştırdıım sizi, veysel beye sorduk yada bi video yüklenmedi.
Nazım bey gibi resim paylaşımı yapabilirsiniz ve bir metre kare kartona 36 metreden atış yaparak bunu paylaşınız bunu yapan bi çok arakadaşımız var size teknik analiz yapın demedim ki bende anlamam zaten anca bilen abilerin yorumundan bişeyler çıkarmaya çalıyorum.Tekrardan kusura bakmayın bi yanlış anlasılma söz konusu oldu.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA