ben kesinlikle katılmıyorum eskileri öldürüyor yenileri öldürmüyor muhabbetine . tüfek tüfektir yahu , delikli demir , eskileri öldürüyormuşda , yenileri neden öldürmüyormuş . . yok böyle bir saçmalık . 18 sene 76 namlu 104 a kullandım ,2012 de huğlu 202 b çifte aldım . 104 a dan kesinlikle herhangi bir eksiğini görmedim . saçma tutsun yeterki , 202 b çifteyle , havada resmen infilak edenler bile oldu . uygun fişek , şok , mesafe kombinasyonunu yeteri kadar iyi ayarladığınız sürece , etkili mesafe içinde yapılan her isabetli atış , kesinlikle istisnalar hariç sonuçsuz kalmaz . . ( 36,5 metre pattern atışlarında , bazen boşluklar olabiliyor , buda etkili mesafe atışlarında avın kaçmasına en büyük sebep . )
kaldıki , mobil şoklu tüfekler , sabit şoklulara göre daha avantajlı . 1 dakika içinde , tüfeğinizi her ava uygun vaziyete getirebiliyorsunuz . . yok kardeşim aralarında hiçbir fark , gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin .
şöylede bir öneri sunuyorum ortaya ; eski huğlularla yeni huğluların , pattern ve penetrasyon denemeleri yapılsın . eskilerinin , yenilerine göre bir fazlası veya eksiği varmı o zaman belli olur . böyle uzlamasına yorumlarla ancak lakırdı yaparız .