Gönderen Konu: Huğlu Eski-Yeni Farkı  (Okunma sayısı 12819 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Huğlu Eski-Yeni Farkı
« : 06 Nisan 2014, 15:12:30 »
Saygıdeğer avcılar, huğlunun eski poze ve yenileri arasında kalite vs fark var mı? 104 a pozemi yenilemek istiyorum ama tereddütlerim var. bilgi verebilirseniz memnun olurum.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2014, 15:19:28 Gönderen: Emrah CANDAN »

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Huğlu Eski-Yeni Farkı
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2014, 15:13:29 »
Konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.saygılarımla
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2014, 15:20:33 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Mustafa KESGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huğlu Eski-Yeni Farkı
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2014, 21:51:55 »

Bu konu çok tartışıldı(özellikle nitro beast iade konusunda) .Elinizdekine  iyi bakın,benden tavsiye.
1965
MUĞLA

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2014, 22:05:45 »
Emrah bey kalite ve malzeme açısından yeniler daha iyi olabilir ancak çevremde duyduğum ve izlenimlediğim kadarıyla eski çifte ve pozeleri kadar rağbet görmüyor yenileri. Nedenin daha uzun yapılan dipcik uzunluğu, 6-6,5 cm den 5-5,5 cm düşen dipcik düşüklüğü ölçülerine veya namlu içinde kullanılan kromun daha sert yapılmasına falan bağlayanlar var. En çok duyduğum yorumlar ise mobil şoklu olduklarından öldürmedikleri durumu veya fişekler.
104 a'nın herhangi bir sıkıntısı yok ise ufak tefek yenilemelerle yıllarca kullanılabileceği kanaatindeyim. 
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2014, 22:35:38 »
ben  kesinlikle katılmıyorum eskileri öldürüyor yenileri öldürmüyor muhabbetine .   tüfek tüfektir yahu ,  delikli demir , eskileri öldürüyormuşda , yenileri neden öldürmüyormuş . . yok böyle bir saçmalık  .  18 sene 76 namlu 104 a kullandım ,2012 de  huğlu 202 b çifte aldım . 104 a dan kesinlikle herhangi bir eksiğini görmedim .  saçma tutsun yeterki ,  202 b çifteyle , havada resmen infilak edenler bile oldu .  uygun fişek , şok , mesafe kombinasyonunu  yeteri kadar iyi ayarladığınız sürece  , etkili mesafe içinde yapılan her isabetli  atış , kesinlikle istisnalar hariç sonuçsuz kalmaz . . ( 36,5 metre pattern atışlarında ,   bazen boşluklar olabiliyor , buda etkili mesafe atışlarında avın kaçmasına en büyük sebep . )

kaldıki , mobil şoklu tüfekler ,  sabit şoklulara göre daha avantajlı . 1 dakika içinde , tüfeğinizi her ava uygun vaziyete getirebiliyorsunuz . .   yok kardeşim aralarında hiçbir fark , gönül rahatlığıyla  alıp  kullanabilirsin .

şöylede bir öneri sunuyorum ortaya ;  eski huğlularla yeni huğluların , pattern ve penetrasyon denemeleri yapılsın .  eskilerinin ,  yenilerine göre  bir fazlası veya eksiği varmı o zaman belli olur . böyle uzlamasına yorumlarla ancak lakırdı yaparız .
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2014, 22:44:19 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2014, 22:40:05 »
Mustafa abi ve Mahmut bey değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. tüfeğe iyi bakmaya çalışıyorum zaten de, yeni otomatik almaya niyetim var Allah izin verirse, onunla birlikte ya pozeyi satıp parasını eklerim ya da otomatikten vazgeçip pozeyi satıp yenisini alırım düşüncem vardı. ozaman pozeyi satmaya gerek yok. onu satmadan stoegeri alsam heralde daha mantıklı olacak...
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2014, 22:46:09 Gönderen: Emrah CANDAN »

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2014, 22:41:27 »
ben  kesinlikle katılmıyorum eskileri öldürüyor yenileri öldürmüyor muhabbetine .   tüfek tüfektir yahu ,  delikli demir , eskileri öldürüyormuşda , yenileri neden öldürmüyormuş . . yok böyle bir saçmalık  .  18 sene 76 namlu 104 a kullandım ,2012 de  huğlu 202 b çifte aldım . 104 a dan kesinlikle herhangi bir eksiğini görmedim .  saçma tutsun yeterki ,  202 b çifteyle , havada resmen infilak edenler bile oldu .  uygun fişek , şok , mesafe kombinasyonunu  yeteri kadar iyi ayarladığınız sürece  , etkili mesafe içinde yapılan her isabetli  atış , kesinlikle sonuçsuz kalmaz . .

kaldıki , mobil şoklu tüfekler ,  sabit şoklulara göre daha avantajlı . 1 dakika içinde , tüfeğinizi her ava uygun vaziyete getirebiliyorsunuz . .   yok kardeşim aralarında hiçbir fark , gönül rahatlığıyla  alıp  kullanabilirsin .

şöylede bir öneri sunuyorum ortaya ;  eski huğlularla yeni huğluların , pattern ve penetrasyon denemeleri yapılsın .  eskilerinin ,  yenilerine göre  bir fazlası veya eksiği varmı o zaman belli olur . böyle uzlamasına yorumlarla ancak lakırdı yaparız .
yorum için teşekkür ederim Yusuf Abi

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2014, 22:46:05 »
yorum için teşekkür ederim Yusuf Abi

bu söylediklerim , poze ve çifte için emrah kardeşim .  otomatikler bunun dışında .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2014, 22:48:40 »
bu söylediklerim , poze ve çifte için emrah kardeşim .  otomatikler bunun dışında .
Anladım zaten. senin de dediğin gibi eski yeni karşılaştırmak lazım aslında. çevremde yeni 104a sı olan yok çevremde olsa eski-yeni ikisini de atışta avda vs yanyana getirip karşılaştırıp bakabilsek en sağlıklısı olurdu. maddi durum el verirse pozeyi satmadan  otomatiği almak istiyorum alırım da inşallah.

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2014, 23:32:36 »
2000 yılında aldığım ve gözüm gibi baktığım huğlu 202b var inanın aldığımda 18 yaşındaydım bi huğlu olduğunu biliyordum ta ki huğlunun sitesinde inceleyene kadar .formda wd40tan bahsettiler yolum düştü geçen av bayiinden aldım o akşam çıkardım temizleyip kılıfına koyduğum tüfeği bide bunla temizleyim dedim namluya sıktım bikaç kere ve yuvarladım 2.3dakika soktum bulaşık telini birkaç ileri geri bide bezle  bi baktım temiz sandığım ve herhalde çıkmaz dediğim namlu içine baktığımda paralel uzanan çizikler yok olmuş ve sanki hiç daha fişek atılmamış gibi oldu bu gün de dipçiği söktüm gövdeği bi güzel wd40ladım ALLAH nazardan korusun pırıl pırıl oldu şimdi tek kusuru var ben solağım hayırlısıyla bide sol dipcik yaptırırsam tüfeğim tam bana göre olacak başka tüfek alsamda büyük konuşmak gibi olmasın satmam yusuf abiye katılıyorum huğlu çifte veya poze ömürlük bunlar
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #10 : 07 Nisan 2014, 01:15:09 »
Benim kendime ait huglu tüfeğim olmadı, başkalarının yaptığı yorumları yazdım. Eski huğlu (1990 lı yılların) kullananlar daha bi abartılı seviyor tüfeklerini.
Wd 40 sadece temizleyici olarak kullanın, koruyucu olarak silah bakım yağlarını tercih edin.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2014, 08:22:12 »
ben aralarında fark olduğunu düşünenlerdenim,elimde 1996 202 b var ondan cok memnunum,eagle vardı hiç randıman alamadım,sanırım namlu çapı 18,6 idi cok yaralı düşürüyordu her türlü fişeği denedim,zaten foruma bakarsan 2010 ve sonrası üretilen huğluları herkes elinden cıkarmaya çalışıyor,herkes olmasa da yüzde seksen
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2014, 09:10:10 »
WD40'ı boyalı aksam üzerinde uzunca süre bekletmeyin, boyayı inceltir. Bilginiz olsun...
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2014, 09:12:12 »
ben aralarında fark olduğunu düşünenlerdenim,elimde 1996 202 b var ondan cok memnunum,eagle vardı hiç randıman alamadım,sanırım namlu çapı 18,6 idi cok yaralı düşürüyordu her türlü fişeği denedim,zaten foruma bakarsan 2010 ve sonrası üretilen huğluları herkes elinden cıkarmaya çalışıyor,herkes olmasa da yüzde seksen
Huğlunun eagle modelinden memnun olan duymadım şimdiye kadar. Bana göre huğlunun yüz karası. Normal tüfeklerde hafiflik avantajı eagle için dezavantaj olmuş durumda. Kullanan herkes avın yaralı kaldığından şikayetçi. 1-2 kişi olsa diyeceğim ki sorun atıcıda ama en az 5 kişiden duyunca sorunun tüfekte olduğu kanaatine vardım.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2014, 10:09:34 »

forumda bir yorum okumuştum üzümlü kooperatif dağılınca huğlu da bu çözülmeden etkilenmiş ve ustalar gidip kendileri firma kurup tüfek yapmaya başlamış diye. Ustalar değiştiyse böyle olmuştur. Çünkü kişiden kişiye tecrübe değişir elden ele çok fark olur. Teknoloji daha iyi, malzemeler yeni herşey güzel ama yeniler eski tüfekler gibi değil deniyor. Bir yerde farklılık var işte ama ne olduğu meçhul..
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2014, 10:10:45 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 07 Nisan 2014, 11:27:32 »
Huğlunun eagle modelinden memnun olan duymadım şimdiye kadar. Bana göre huğlunun yüz karası. Normal tüfeklerde hafiflik avantajı eagle için dezavantaj olmuş durumda. Kullanan herkes avın yaralı kaldığından şikayetçi. 1-2 kişi olsa diyeceğim ki sorun atıcıda ama en az 5 kişiden duyunca sorunun tüfekte olduğu kanaatine vardım.
aynen ümit kardeşim bende bir sezon zor sabrettim eagele bence sadece bıldırcın ve üveyik için uygun olduğunu düşünüyorum bende bir bu avlarda randıman aldmıştım benimki 2732 gr idi şimdiki pozem 3575 gr  :)
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 07 Nisan 2014, 12:36:28 »
aynen ümit kardeşim bende bir sezon zor sabrettim eagele bence sadece bıldırcın ve üveyik için uygun olduğunu düşünüyorum bende bir bu avlarda randıman aldmıştım benimki 2732 gr idi şimdiki pozem 3575 gr  :)
Sonunda ağır tüfeğe geçtin mi abi :D
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 07 Nisan 2014, 13:52:37 »
Özgür abi bendeki eski süperpoze de yaklaşık 3400 gr :)  hem alıştım hemde dengeli olduğundan bana normal geliyor her avda taşıyorum fazla yormuyor. ama başkasının ağır dediği 3100-3200 gramlık otomatik tüfekleri elime aldığımda tek kırma gibi hissediyorum tüy siklet gibi geliyor :D

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 07 Nisan 2014, 15:10:50 »
Ben Huğlu 200AC Çifte kullanıyorum.

Bu sezon için Süperpoze 103 DE modelini almayı düşünüyorum.

Aslında daha ucuz fiyata Torun,Kral, Yıldız v.s. markalar var ama kim ne derse desin Huğlu Kaliteli.

Ayrıca 13 ülkeye ihracat yapıyor diye biliyorum.
SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

• *
« Yanıtla #19 : 07 Nisan 2014, 18:19:06 »
WD40'ı boyalı aksam üzerinde uzunca süre bekletmeyin, boyayı inceltir. Bilginiz olsun...
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler bi de şu var huğlu diye ayrı atölyelerde yapılan tüfekler var bu da etkili olabilir mi kalitenin düşmesine
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

• *
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2014, 18:23:26 »
Benim kendime ait huglu tüfeğim olmadı, başkalarının yaptığı yorumları yazdım. Eski huğlu (1990 lı yılların) kullananlar daha bi abartılı seviyor tüfeklerini.
Wd 40 sadece temizleyici olarak kullanın, koruyucu olarak silah bakım yağlarını tercih edin.
uyarınız için teşekkürler
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 07 Nisan 2014, 19:16:31 »
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler bi de şu var huğlu diye ayrı atölyelerde yapılan tüfekler var bu da etkili olabilir mi kalitenin düşmesine

Merhaba arkadaşlar

wd40 ve Benzeri pas sökücülerde white sprite gibi çözücü solventler ve çok az miktarda yağ bulunur.

Yani boyayı inceltmeden ziyade kaldırır. Bir otomatikte gaz pistonunun üstündeki  boyayı kaldırdı.

Boyalı yüzeyde kullanmayın, kullanırsanız bekletmeden silinki kabartıp boyayı sökmesin.

Kir çıkartmada namlu içi için üstüne yok onuda ekleyeyim...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 07 Nisan 2014, 20:00:51 »
benim anlamadığım olay kimi diyor namlu içine yağ sürmeyin kimi diyor namlu içi yağla temzilenir. benim bildiğim namlu içine yağ sürdünmü tüfeğin yıkıcılığını olumsuz etkiler ki tecrübeyle sabittir...

• *
« Yanıtla #23 : 07 Nisan 2014, 21:00:50 »
Merhaba arkadaşlar

wd40 ve Benzeri pas sökücülerde white sprite gibi çözücü solventler ve çok az miktarda yağ bulunur.

Yani boyayı inceltmeden ziyade kaldırır. Bir otomatikte gaz pistonunun üstündeki  boyayı kaldırdı.

Boyalı yüzeyde kullanmayın, kullanırsanız bekletmeden silinki kabartıp boyayı sökmesin.

Kir çıkartmada namlu içi için üstüne yok onuda ekleyeyim...
açıklamalarımız için teşekkürler mustafa bey ben de namlu içini çıkmaz sandığım çizikleri temizledim bir de dipçiği söküp gövde içine uyguladım dediğiniz gibi pırıl pırıl oldu hele namlumun içi
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 07 Nisan 2014, 21:28:28 »
benim anlamadığım olay kimi diyor namlu içine yağ sürmeyin kimi diyor namlu içi yağla temzilenir. benim bildiğim namlu içine yağ sürdünmü tüfeğin yıkıcılığını olumsuz etkiler ki tecrübeyle sabittir...

Evet doğrudur.

yağ ile wd 40 birbirinden farklıdır kullandıysanız görmüşünüzdür. Yağ namlu içinde kalmamalıdır.

Eğer kalırsa grupman bozulur, havalı tüfek kullanan varsa ne dediğimi iyi bilir.

Temizlik sonrası tekrar tekrar kuru bez geçirerek namlu temizlenmelidir...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir