Gönderen Konu: 2014 YILI ÜRETİMİ NİTRO BEAST ALAN VEYA KULLANAN VARMI?  (Okunma sayısı 32524 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: 2014 YILI ÜRETİMİ NİTRO BEAST ALAN VEYA KULLANAN VARMI?
« Yanıtla #75 : 16 Haziran 2014, 20:55:50 »
Resimdeki hedefdeki saçma dağılımını kabaca bir saydım. Sağ tarafta yaklaşık 91 sol taraf da 72 saçma var. Hedef kağıdının arkasındaki saçmlarıda hesaba katarsak tüfek bana göre yine biraz sola çekiyor gibi geldi. Tabiki bu benim nacizane görüşüm. İnşallah Kadir beyin sorunu çözülür. Bende önümüz deki ay nitro beast almayı düşünüyorum. İnşallah bende aynı sorunu yaşamam.
istanbul fuarında huğlu yetkilisnin konuşmasını dinledim, 2013 parti üretimlerin bazılarında sorun çıktı, kullanıcılardan gelen şikayetler doğrultusunda tüfekte geliştirmeler yapıldı, şuan 2014 üretimlerde hiçbir surette sorun yok ve çok iddialıyız diyordu. aslında bu bir taraftan iyi bir şey ama diğer taraftan da tüfeği kullanıcı üzerinde test etmiş oluyorsun bu açıdan bakarsak hiç olmaması gereken bir şey. tüfeğin arızaya düşmesini ya da üretim kaynaklı sorun oluşturmasını hiçkimse istemez. keşke bazılarında sorun çıkmasaydı da sitedeki değerli arkadaşlarımız da bukadar sıkıntı yaşamasaydı...
fakat diğer taraftan da yiğidi öldür hakkını yeme durumu var. nitro beast ile yapılan avlara bizzat şahit oldum, tüfeğin avdaki performansı takdire şayan. yaralı av düşürme olayı yok müthiş yıkıcılığı var. kinetik kadar güçlü, ve kinetiğin aksine her gramajla her pozisyonda takılmadan çalışan ve de seri boşaltımda şahlanmayan bir tüfek. ben sezon açılana kadar bir kinetik sistem tüfek arayışındayım, 1500 tl bütçem var, eğer sorun çıkmayacağını bilsem 100-150 tl daha katıp belki nitro düşünebilirdim ama bilemiyorum.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #76 : 16 Haziran 2014, 20:57:41 »
Bu Huğlu GX  nedir, yeni bir model mi, nitro beastle ilgisi var mı? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=685608491475313&set=a.461874920515339.93450.461491073887057&type=1&theater
Yaşar bey eski 601g modeli vardı onun iç dizaynı aynı kalıp görsel olarak değiştirilmiş haliymiş. fuarda öyle diyordu. bildiğimiz gazlı sistem yani.

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #77 : 17 Haziran 2014, 02:01:37 »
Emrah bey ve Şevket bey, bana sorarsanız nitro alayım mı diye. SAKIN ha derim 4 aydır uğraşıyorum ve tüfek tam standartına ulaşmadı. en büyük sorun sola çekmesi ve tam anlamıyla sorun çözülemiyor. test atışı yaptığım fişekler ise 28 gr 8 numara ve 3 nolu şok. mesafe 40 adım. ve bu fabrikaya git gel 4 namlusu olmakla birlikte en kötü grupman ve en kötü fişek hızı ve gücü. hiç memnun kalmadım bu kez. Neden diye sorarsanız: Nitroyu aldım alalı tahminen 300 adet fişek atmışımdır. Tabi ki her tamirden geldikten sonra. ilk 3 namlunun grupman ve saçma hızı müthişti. Fakat bu 4. namlu ise tam bir içler acısı çok kötü çok. HİÇ AVA GİTMEDİM HEP HEDEF, HEP HEDEF. BANA DA YAZIK AVDA KULLANACAĞIM FİŞEKLERİ BOŞU BOŞUNA, HUĞLUNUN HATASI YÜZÜNDEN BOŞA ATTIK. VE 4 AYDIR STRESİNİ HİÇ SORMAYIN. AV SEZONU KAPANIRKEN ALDIK VE 2 AY SONRA AV AÇILACAK, HALA TÜFEĞİN SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ. SAYGILAR.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #78 : 17 Haziran 2014, 08:35:59 »
Emrah bey ve Şevket bey, bana sorarsanız nitro alayım mı diye. SAKIN ha derim 4 aydır uğraşıyorum ve tüfek tam standartına ulaşmadı. en büyük sorun sola çekmesi ve tam anlamıyla sorun çözülemiyor. test atışı yaptığım fişekler ise 28 gr 8 numara ve 3 nolu şok. mesafe 40 adım. ve bu fabrikaya git gel 4 namlusu olmakla birlikte en kötü grupman ve en kötü fişek hızı ve gücü. hiç memnun kalmadım bu kez. Neden diye sorarsanız: Nitroyu aldım alalı tahminen 300 adet fişek atmışımdır. Tabi ki her tamirden geldikten sonra. ilk 3 namlunun grupman ve saçma hızı müthişti. Fakat bu 4. namlu ise tam bir içler acısı çok kötü çok. HİÇ AVA GİTMEDİM HEP HEDEF, HEP HEDEF. BANA DA YAZIK AVDA KULLANACAĞIM FİŞEKLERİ BOŞU BOŞUNA, HUĞLUNUN HATASI YÜZÜNDEN BOŞA ATTIK. VE 4 AYDIR STRESİNİ HİÇ SORMAYIN. AV SEZONU KAPANIRKEN ALDIK VE 2 AY SONRA AV AÇILACAK, HALA TÜFEĞİN SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ. SAYGILAR.
huğlu yazan büyük kağıda test atışını kendiniz mi yaptınız ? ben onlar yapıp göndermiştir diye düşünmüştüm.. herneyse de valla tüm bunlara bakınca diyecek bir şey bulamıyorum. hayırlısı...

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #79 : 18 Haziran 2014, 01:36:03 »
hedef kağıdındaki kurşun atışları onların. Ben sadece onların kurşun atışı yapıp gönderdiği hedef kağıdına 28 gr 8 nolu fişek ile atış yaptım.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı Şevket ŞİMŞEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #80 : 18 Haziran 2014, 10:39:17 »
Hatırlarmısınız bunan bir kaç yıl önce dünyanın en büyük binek araç üreticilerinden Toyota, Avrupa, Amerika ve Türkiyede bazı modellerde yüzbinlerce aracı gaz pedalinden kaynaklanan bir sorundan dolayı geri çağırmıştı. O zaman yetkililer "bu araçlarda potansiyel bir problem görülmeyebilir ama bu ilerki yıllarda bir sorun çıkarmayacağı anlamına gelmez" deyip yüzbinlerce aracı servislerine davet etmişlerdi. Ben burda toyota nın reklamını yapmıyorum ama insanlar satttıkları ürünün arkasında duruyorlar. Bana göre çok fazla ürün satmak o ürün ve firmanın çok iyi olduğu anlamına gelmez. (yani Ferrari ve Toyota yı kıyaslarsak  ;)). Bazı arkadaşlarımız şimdi bana Huğluda tüfeğinin arkasında duruyor ve herhanği bir sorunda servis çok iyi ilğileniyor diyecektir. Ben onlarada katılıyorum ve saygı duyuyorum, servis gerçekten çok iyi ilğileniyormuş bu konuda da huğlu ya teşekkür ediyorum. Ama benim asıl demek istediğim şu. Huğlu en azından tüfeğin sorununun ne olduğunu biliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Emrah bey fuarda yetkililerle konuşmuş ve onlarda 2013 yılında üretilen tüfeklerin bazılalarında sorun olduğunu kabul ediyorlar, ama ne kadarı sorunlu şuan kimse tam bilemiyor. Bundan dolayı 2013 yılında üretilip satılan tüfekleri geri toplatıp en azından bir test atışı yapıp tekrar sahiplerine gönderebilir. Eminim o zaman Huğluya olan güven daha da artacaktır. Bunu niçin söylüyorum, çünkü bende Nitro beast almayı düşünüyorum. Tüfek almak için gittiğim bayilerin hepsine soruyorum bu tüfekle ilğili herhanği bir şikayet geldimi diye. Hepsi de hayır alanların hepsi çok memmun diyorlar. Peki satın alan kişilerden herhangi biri, grupman ve tek kurşun atışı yapmış mı? sordun mu diyorum, bilmiyorum diyor. Açıkcası grupman dağılımını bilmeyen bayilerde var. (Sakın bayilerimizin hepsi alınması). Bana göre satın alanların çoğu bu test atışını yapmamıştır ve bilmiyorlarda. Sorun olanlar ancak bunu birkaç yıl sonra farkedeceklerdir.  Bence huğlu 2013 yılında satılan nitro beast tüfekleri toplatıp onlarla test atışı yapmalı, sorunlu olan tükleri tekrar elden geçirip sahiplerine iade etmeli diye düşünüyorum.  Bence huğu ya yakışan da bu olmalı.

Bu arada Kadir beyin de sorunu en kısa zamanda çözülür inşallah.
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2014, 10:41:07 Gönderen: Şevket ŞİMŞEK »
Yrd.Doç.Dr.Şevket ŞİMŞEK

1981 ADANA/KOZAN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #81 : 18 Haziran 2014, 13:42:15 »
Hatırlarmısınız bunan bir kaç yıl önce dünyanın en büyük binek araç üreticilerinden Toyota, Avrupa, Amerika ve Türkiyede bazı modellerde yüzbinlerce aracı gaz pedalinden kaynaklanan bir sorundan dolayı geri çağırmıştı. O zaman yetkililer "bu araçlarda potansiyel bir problem görülmeyebilir ama bu ilerki yıllarda bir sorun çıkarmayacağı anlamına gelmez" deyip yüzbinlerce aracı servislerine davet etmişlerdi. Ben burda toyota nın reklamını yapmıyorum ama insanlar satttıkları ürünün arkasında duruyorlar. Bana göre çok fazla ürün satmak o ürün ve firmanın çok iyi olduğu anlamına gelmez. (yani Ferrari ve Toyota yı kıyaslarsak  ;)). Bazı arkadaşlarımız şimdi bana Huğluda tüfeğinin arkasında duruyor ve herhanği bir sorunda servis çok iyi ilğileniyor diyecektir. Ben onlarada katılıyorum ve saygı duyuyorum, servis gerçekten çok iyi ilğileniyormuş bu konuda da huğlu ya teşekkür ediyorum. Ama benim asıl demek istediğim şu. Huğlu en azından tüfeğin sorununun ne olduğunu biliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Emrah bey fuarda yetkililerle konuşmuş ve onlarda 2013 yılında üretilen tüfeklerin bazılalarında sorun olduğunu kabul ediyorlar, ama ne kadarı sorunlu şuan kimse tam bilemiyor. Bundan dolayı 2013 yılında üretilip satılan tüfekleri geri toplatıp en azından bir test atışı yapıp tekrar sahiplerine gönderebilir. Eminim o zaman Huğluya olan güven daha da artacaktır. Bunu niçin söylüyorum, çünkü bende Nitro beast almayı düşünüyorum. Tüfek almak için gittiğim bayilerin hepsine soruyorum bu tüfekle ilğili herhanği bir şikayet geldimi diye. Hepsi de hayır alanların hepsi çok memmun diyorlar. Peki satın alan kişilerden herhangi biri, grupman ve tek kurşun atışı yapmış mı? sordun mu diyorum, bilmiyorum diyor. Açıkcası grupman dağılımını bilmeyen bayilerde var. (Sakın bayilerimizin hepsi alınması). Bana göre satın alanların çoğu bu test atışını yapmamıştır ve bilmiyorlarda. Sorun olanlar ancak bunu birkaç yıl sonra farkedeceklerdir.  Bence huğlu 2013 yılında satılan nitro beast tüfekleri toplatıp onlarla test atışı yapmalı, sorunlu olan tükleri tekrar elden geçirip sahiplerine iade etmeli diye düşünüyorum.  Bence huğu ya yakışan da bu olmalı.

Bu arada Kadir beyin de sorunu en kısa zamanda çözülür inşallah.
Sizin yazdıklarınız bence çok fazla iyimserlik olmuş,tamam belki olması gereken o ama ortada onu yapacak firma maalesef yok.Bakın 4 defa 5 defa servise gidip gelen tüfekten bahsediliyor,ve maalesef değişen bir şey yok sorun giderilemiyor.Çokmu zordu ikinci gidişinde o tüfeği komple çöpe atıp aynı seri numarasıyla yeni ve sorunsuz bir tüfek göndermek arkadaşa ?yada çokmu maliyetli olurdu HUĞLU kooperatifine bu iş ? arayıp isterseniz değiştirelim diye sormaya bile gerek yok,kendiliğinden yapmaları gerekmezmiydi?Aynı olayı ben yaşadım 104A pozede 5 defa fabrikaya gitti geldi.Tamam arayınca ilgileniyorlar gönderin bakalım,gönderiyorsunuz geliyor değişen bir şey,sorun aynı.Yani işin özeti aslında ilgilenmiyorlar ilgileniyormuş gibi yapıyorlar,50 yıllk bir firmanın ciddiyeti yok.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Şevket ŞİMŞEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 18 Haziran 2014, 14:07:51 »
Sizin yazdıklarınız bence çok fazla iyimserlik olmuş,tamam belki olması gereken o ama ortada onu yapacak firma maalesef yok.Bakın 4 defa 5 defa servise gidip gelen tüfekten bahsediliyor,ve maalesef değişen bir şey yok sorun giderilemiyor.Çokmu zordu ikinci gidişinde o tüfeği komple çöpe atıp aynı seri numarasıyla yeni ve sorunsuz bir tüfek göndermek arkadaşa ?yada çokmu maliyetli olurdu HUĞLU kooperatifine bu iş ? arayıp isterseniz değiştirelim diye sormaya bile gerek yok,kendiliğinden yapmaları gerekmezmiydi?Aynı olayı ben yaşadım 104A pozede 5 defa fabrikaya gitti geldi.Tamam arayınca ilgileniyorlar gönderin bakalım,gönderiyorsunuz geliyor değişen bir şey,sorun aynı.Yani işin özeti aslında ilgilenmiyorlar ilgileniyormuş gibi yapıyorlar,50 yıllk bir firmanın ciddiyeti yok.

Benim yazdıklarım iyimserlikten ziyade biraz eleştiri oldu. Yani bana göre yapılması gereken ama sizinde belirtiğiniz gibi yapılmayan şeyleri yazdım.
Yrd.Doç.Dr.Şevket ŞİMŞEK

1981 ADANA/KOZAN

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #83 : 19 Haziran 2014, 03:16:33 »
Arkadaşlar tetik sertliği berbat. Nitro için söylüyorum, avcılar kulüp başkanı aldı baktı nitroyu mekanizmayı çekti ve olamaz böyle birşey dedi. tetik düşmemek için inatlaşıyor sanki. Hemen başka bi abim aldı oda denedi tetik düşürmeyi ve söylediği şey tüfek emniyettemi ve emniyete baktı emniyet açık tetik kara zorla düşüyor. ve bu nitro fabrikada 1 aydan fazla kaldı atışları yapıldı. üstüne basarak söylüyorum bu atışları yapan kim acaba. Hiçmi tetiğin TETİK SERTLİĞİNİ farketmiyorsun. NİTROYU HER FABRİKAYA GÖNDERDİĞİMDE SÖYLÜYORUM TETİĞİ YUMUŞATARAK GÖNDERİN. AMA NAFİLE. ve tüfek tamircisi arkadaşa tüfeği götürdüm aynen o arkadaş da tetiğin çok sert olduğunu söyleyerek hissedilir derecede yumuşattığımız halde.....Bugün de av bayim arkadaş nitroyla atışını yaptı ve top sende ister iade edelim istersen kullan dedi bana. ayrıca bu tüfek benim olsaydı bu kadar sert tetikli tüfeği hemen fabrikaya gönderir kesinlikle avda kullanmam dedi. Bende sen eski halini görseydin o tetiğin sertliğini diyerek. tüfeğin atışlarından çok memnun olmamakla birlikte tüm hevesimi av sezonunun açılmasını beklemekte olacağım. ve bugün av bayine saz desenli armsan geldi, tetik hassasiyeti mükemmel başka birsey söylemeye gerek yok. SAYGILAR.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #84 : 06 Temmuz 2014, 12:13:03 »
Yaşar bey Huğlu gx yeni çıkan gazlı sistem bir tüfek.nitro beast ile herhangi bir alakası yok.
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 06 Temmuz 2014, 12:15:05 »
Yaşar bey Huğlu gx yeni çıkan gazlı sistem bir tüfek.Nitro beast ile herhangi bir alakası yok.
1994 BURSA-TAVŞANLI

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #86 : 27 Temmuz 2014, 21:37:14 »
Dün firmayla görüştüm. hareketli namlu olduğu için NİTRO, kurşun atışlarında tam hedefi vuramazsınız diyorlar. Benim kurşun atışı ile hiç işim olmaz. fakat insan bu kadar parayı verince tüfekte sorun çıksın istemiyor. YORUMU SİZE BIRAKIYORUM.

firmanın bahanesi güzelmiş...sesli güldüm  :D adama sormazlarmı ''o zaman niye ürettin bunu tüfek diye?'' hareketli namlu olduğundan kurşun atışlarında hedefi tam tutturamazmışız..

Bu arada geçmiş olsun Kadir Bey inşallah sorununuz çözülürde , birazda sizde durur tüfek.

« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2014, 21:39:22 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #87 : 27 Temmuz 2014, 22:25:17 »
Sağolun Şahin bey, tüfeği iade ettim zaten. kurtulduk nitrodan çok şükür. şimdi de bir ata neo alacağız. 66 namlu saz desenli knetik sistem. inşallah bizi tatmin eder artık ata neo.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #88 : 27 Temmuz 2014, 22:48:33 »
Sağolun Şahin bey, tüfeği iade ettim zaten. kurtulduk nitrodan çok şükür. şimdi de bir ata neo alacağız. 66 namlu saz desenli knetik sistem. inşallah bizi tatmin eder artık ata neo.

almışken 71 namlu alın penetrasyon daha iyi olur..ördek,üveyik ve tahtalı gibi avlarda daha iyi randıman alırsınız..fazla ormanlık çalılık değilse av yaptığınız yerler 71 namlu alın..bi kere olsun tam olsun..ilerde 66 namlu yaptırırsınız yedek...kurtulduğunuza sevindim nitrodan.

sağlamlık açısından Nitrodan daha fazla tatmin edeceğinden eminim...avdaki tesiri açısındanda gazlı sistem bir silahtan daha fazla tatmin eder..kinetik başkadır..hayırlı olsun şimdiden.
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2014, 22:52:02 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #89 : 28 Temmuz 2014, 03:11:38 »
66 namlu benim için ideal. çünkü çoğunlukla keklik avı yapıyoruz ve fazla salamıyoruz kuşu.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı Dinçer GEÇKALAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 15 Ağustos 2014, 19:12:08 »
selam arkadaşlar ben 1 yıl önce nitro beast aldım 1 yıl içinde 9 defa fabrikaya gitti geldi tüfek tam deve misali doğru olan bişeyi yoktu tutukluk yapıyo solu vuruyo çözüm şimdi fabrika sıfır yapıp gönderecek, göreceğiz bakalım
Dinçer GEÇKALAN
1972 istanbul

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #91 : 15 Ağustos 2014, 21:10:07 »
Buyrun burdan yakın,sıfır bir tüfek 9 defa fabrikaya gider gelirmi yav bu nasıl iştir bunasıl müşteri memnuniyetidir nasıl malının arkasında durmaktır resmen gavur eziyeti Allah selamet versin.Birşey söyleyince birileri çıkıp hemen savunmaya geçiyor,yalancılıkla firmayı karalamakla suçluyor.Üç değil beş değil on değil bunedir,maşallah arkadaştada iyi sabır varmış iyi dayanmış.Geçmiş olsun umarım muradınıza erersiniz.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Şevket ŞİMŞEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #92 : 16 Ağustos 2014, 11:57:24 »
Uzun zamandır bende Nitro Beast almayı düşünüyordum ve uzun bir süredir de araştırma yaptım. Forumlardan okuduğum kadarıyla genelde tüfeğin sıkıntılı olduğu söyleniyordu. Bende özellikle 2014 yılı üretimlerde de aynı sorun olmayacağını düşünerek 23 Temmuz 2014 de Nitro Beast aldım. Almadan önce de özellikle Huğlu Koop. aradım ve tüfekle ilgili sola atma sorunlarının olduğunu ve bu sorunun giderilip giderilmediğini söylediğimde yetkili kişi daha önce üretilen tüfeklerin sadece bir serisinde böyle bir sorun olduğunu ama şimdi böyle bir sorun olmadığını söyledi. Ben özellikle alacağım tüfeğin seri numarasını (14A ......  şeklinde devam ediyor) söyledim ve Huğlu yetkilisi 14 ile başladığı için 2014 yılı üretimi tüfek olduğunu söyledi. Bende tüfeği alıp heyecanla test atışlarını yaptım ama maalesef tüfek hep sola atıyordu. Özellikle tek slug kurşun ile 40 metreden yaptığım 3 atış da hedefin yaklaşık 45 cm solundan ve hepside neredeyse aynı delikten geçti. Yanımda bulunan diğer iki arkadaşa da atış yaptırdım ve onların atışında da hep sola vurdu. Bende tüfeği aldığım bayiye götürdüm bana yine 2014 yılı üretimi bir tüfek verdiler. O tüfekle de atış yaptım ve yine yanımda bulunan iki arkadaşa da atış yaptırdım yine hep sola vurdu. Bende tüfeği hemen iade ettim. Ben şimdi sadece tüfekten değil avdan da soğudum. Ben buradan Huğlu Nitro Beast alan veya çevresinde nitro beast alan arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen alan arkadaşlar tüfekle tets atışları yapsın ve sonuçlarını bizimle de paylaşsın. Acaba bizmi çok şansısız yoksa tüfekle iliği ciddi bir sıkıntımı var bilelim. Ben 2 tane 2014 yılı üretimi sıfır tüfek alıyorum 2 side sola vuruyor. Bu gerçekten hoş olamayan bir durum.   
Yrd.Doç.Dr.Şevket ŞİMŞEK

1981 ADANA/KOZAN

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #93 : 16 Ağustos 2014, 12:25:34 »
Şevket bey sizinki bile bile lades olmuş bence.Nitronun baş sıkıntısı ve herkezin şikayetçi olduğu konu silahın sola vurması zaten.Sadece sizin başınıza gelen bi olay değil burdada bir çok arkadaş aynı dertten muzdaripti sonra ne yaptilar bilmiyorum
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2014, 12:36:54 Gönderen: Coşkun ÇAKIR »
1988 BALIKESİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #94 : 16 Ağustos 2014, 12:43:32 »
Şevket bey sizinki bile bile lades olmuş bence.Nitronun baş sıkıntısı ve herkezin şikayetçi olduğu konu silahın sola vurması zaten kolay gelsin
Arkadaşımın sol atma sorunlu nitrosunu fabrika öncesi ve sonrası gözlemleme şansım olmuştu. Onun tüfeği 35 metre hedef kağıdında sol alt tarafa doğru 20-25 cm sapma yapıyordu. Tüfek fabrikaya gitti, namluya tırnaklı yeni bir kep takılmış. En çok dikkatimi çeken şey de kep yenilendikten sonra namlunun kasaya giriş açısı değişmiş. yani tüfeğe üstten baktığınızda namlu belirgin şekilde sağ tarafa doğru yatkın duruyor. ama tüfeği omuzladığınızda normal şekilde gez ve arpacık hattını düzgün olarak görüyorsunuz. Atışlar yaparak denedik, sorun giderilmiş. Hatta  35 metrede desteksiz kurşun atışında neredeyse nokta atışı yaptık diyebilirim. Arkadaşım şimdi memnun. Şevket beyin bahsettiği gibi 2014 üretimlerde sorunun halen devam ediyor olması feci bişey. Benim gördüğüm kadarıyla kasa+namlu birleşiminde açısal bir uyuşmazlık var. bence sorun burdan kaynaklanıyor gibi... tüfeğin tesiri menzili ava etkisi vs çok çok iyi, ama sol atma sorunu da başlı başına büyük sınkıntı...
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2014, 12:45:29 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Şevket ŞİMŞEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #95 : 16 Ağustos 2014, 12:48:43 »
Çoşkun bey çok haklısınız  :(. Ama ben 2013 yılı üretimi tüfeklerle ilgi çok fazla tepki geldiği için en azından 2014 yılı üretiminde böyle bir şey olmayacağı  düşüncesiyle tüfeği almıştım. Maalesef benim gördüğüm kadarıyla sorun devam ediyor. Ben şunu merak ediyorum, acaba tüfeği alıp ta şikayetçi olmayan tüm arkadaşlar tüfekle ilgili test atışları yaptı mı? Tüfekleri sorunsuz çalışan arkadaşlar lütfen test sonuçlarını bizimle de paylaşın. Acaba sorun bizde mi yoksa tüfekte mi? bilelim.
Yrd.Doç.Dr.Şevket ŞİMŞEK

1981 ADANA/KOZAN

Çevrimdışı Şevket ŞİMŞEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #96 : 16 Ağustos 2014, 12:56:42 »
Emrah bey selamlar,

Daha önce bana bu konuda yardımcı olmuştunuz ve hatta tırnaklı kep ile ilgili resimleri de göndermiştiniz. Bende bayiden tüfeği alırken ısrarla tırnaklı kepli namlu almak istediğimi söyledim ama bana öyle tırnaklı kep olmadığını söylediler. Eğer sorun bu şekilde gideriliyorsa bence bir an önce tüm tüfeklere takmaları gerek aksi takdirde tüfek almak isteyen herkes tüfekten vazgeçecek.
Yrd.Doç.Dr.Şevket ŞİMŞEK

1981 ADANA/KOZAN

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #97 : 16 Ağustos 2014, 13:06:58 »
Emrah bey selamlar,

Daha önce bana bu konuda yardımcı olmuştunuz ve hatta tırnaklı kep ile ilgili resimleri de göndermiştiniz. Bende bayiden tüfeği alırken ısrarla tırnaklı kepli namlu almak istediğimi söyledim ama bana öyle tırnaklı kep olmadığını söylediler. Eğer sorun bu şekilde gideriliyorsa bence bir an önce tüm tüfeklere takmaları gerek aksi takdirde tüfek almak isteyen herkes tüfekten vazgeçecek.
Valla bu problemi fabrikanın etüd edip en kısa sürede hatta hemen düzeltmesi lazım. Benim bildiğim kadaıyla sorun çıkanlara uyguluyorlarmış tırnaklı kepi. Ben tasarım mühendisi değilim ama aklımın yattığı ve gözlemlediğim kadarıyla kasa ve namluda giriş açısı uyuşmazlığı var ondan kaynaklanıyor. Çünkü arkadaşın tüfeği fabrika öncesi baktığımda namlu gayet düzgün duruyordu gez hattından bakınca üstten bakınca herşey normaldi ama tüfek sol atıyordu. Kep değişince kasada kepin oturduğu yerde de azcık düzeltme oyma yapmışlar namluyu takıp tüfeği hazır hale getirdiğimizde namlu bir miktar sağ tarafa bakıyor. Ama hem hedefe bakarken hem de atışlarda hiçbir problem kalmadı şimdi. Bence bunu düzeltmeleri lazım. Benim tanıdığım 3 kişi nitro sahibi. Diğer ikisinde sorun yok. Onların namlu keplerinde tırnak falan yok. Ama onlar sol atmıyor. Tüfeklerinden de çok memnunlar. Sadece bu arkadaşımın tüfeğinde bu sorun çıktı onu da bu şekilde giderdiler.

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 16 Ağustos 2014, 14:45:17 »
Arkadaşlar ........NİTRO SAHİBİ OLAN VE HALA TEST ATIŞI YAPMAYAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM......AMAN HA SAKIN TEST ATIŞI YAPMAYIN.. YAPARSANIZ BAŞINIZA BELAYI ALIRSINIZ.... BENCE 100 TÜFEKTEN 80'İ SOL ATAR. Ondan sonra uğraş artık git gel konya altı saat. Bence hiç ellemeyin.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı Dinçer GEÇKALAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 31 Ağustos 2014, 17:12:04 »
selam arkadaşlar fabrikaya gönderdiğim tüfeğimi fabrika iade alıp yeni bir tüfek yapıp göndermiş henüz deneme fırsatım olmadı ama tüfekten soğudum bu tüfeğe güvenip ava gidermiyim hiç sanmıyorum yedek tüfeğimi alıp ava çıkıcam sorun giderilmişse ne ala ama aynıysa huğlu kooperatife olan güvenim sonsuza kadar bitecektir ve adını dahi duymaya tahammül edeceğimi sanmıyorum.
Herkese kazasız belasız günler temenni ederim.
Dinçer GEÇKALAN
1972 istanbul