bende yıllardır denemediğim bot kalmadı hepsi bir sezonu bile çıkarmadan yırtıldı ,alttan parçalandı en sağlam denilen vibram bile alttan parçalandı birde lumar ,,,lumarın bir sezonda üsten yırtılmadı ama vibram tabanı tek tarafı delindi yarıldı üstelik fiyatıda 320 tl ydi ,,sterling bodtlar denedim ilk aldığım ilk giyişimde sol üst çapraz bağ demiri koptu dedim hata bende herhalde fazla sıktım birgün dağda sağ tabanı koyverdi ,iple bağladım eve öyle gelebildim ve ayakkabıcıya diktirdim ve yapıştırdım sezonu öyle zar zor çıkardım,
bir dahaki sezon yine sterling bot aldım başka modeli olandan yine ilk gün yine sol bağcığı yerinden koptu isteyen olursa ayakkabı hala duruyor fotosunu koyabilirim..onunlada sezonu ancak bitirebildim
başka bir sezon chase marka bot aldım oldukçada oda pahalıydı ve satıcı garanti verdi kenardan koyverme olmayacağına ,,elime paket geldi kenarından biraz elimle
zorladım açma olacakmı diye zorladığım her yer koyverdi ,birde dağda nasıl giyicem ziz düşünün onuda dağda giymedim öylece kullanmadan duruyor arasıra günlük hayatta giyiyorum koyveren yerlerini kendim japonla yapıştırdım,,kısacası elimden birçok bot geldi geçti ,scooter ,sterling, lumar,chase, active,daha ismini hatırlamadığım bir çok bot hepşide bir sezonda patladı yırtıldı ,, sebebi belkide bizim buranın ,taşlık,sarp, sık çalılık ,piren çalısı ,ve en kötüsüde çeti dikeni dediğimiz bitki türü ,neredeyse heryerde var ve ayakkabının dikişlerini hemen aşındırıyor,,
ayakkabı ne kadar kaliteli olursa olsun bence kullanılacağı arazi yapısı çok önemli ayakkabı seçimi ona göre olmalı ,keklik avında özellikle dikişleri gizli veya mümkün oldunca az olmalı çünkü ilk baştan dikişlerden gidiyor...
ensonunda birinin tavsiyesi üzerine 2 sezondur mekap bot giyiyorum ve 2 sezon çıkardı ne açma yaptı nede yırtıldı ,üstelik diğerlerinin 8 de 1 fiyatına ,,40 tl ye ,,üstü deri altıda hem şok kesici vede yumuşak ,,ben trecking çoraplarıyla giyiyorum terletme yapmıyor diğer türlü normal çorapla terletme yapıyor tek sıkıntısı bu dağda yedek çorapla dolaşırsanız sıkntıda kalkıyor ..
http://www.mekapshop.com/mekap-bot-073-celik-burunsuz-en-347?filter_tag=%C3%87elik%20Burunsuz%20%C4%B0%C5%9F%20Botu