Ahmet Bey;
İnanın, yazdıklarınıza inanasım gelmiyor. Çünkü yazdıklarınız benim bilgi ve tecrübelerimle çelişiyor. Bu mevsimde Eşme'de 22 Bıldırcın rakamını okuyunca, Şaşırdım kaldım. Sizden ricam öncelikle bu dedikoduların gerçeklik payını araştırın. Çünkü 15-20 Nisandan önce değil teyp kurmak, ne yaparsanız yapın Eşme'de 22 Bıldırcını bir araya getiremezsiniz.
Bu teybi yapan kişiye nasıl bir cezayi müeyyide uygulanabilir, hiç bir fikrim yok. Eşme'de benim bildiğim 7-8 adet Radyo-Teyp tamircisi var. Öncelikle Bıldırcın Teybi yapım ve satışını yasaklayan bir kanun maddesi bulmamız lazım. Bildiğim kadarıyla da böyle bir kanun yok. İnternette arama motorlarından Bıldırcın Teybi yazarsanız pek çok Bıldırcın Teybi satan bulabilirsiniz. Bu durumda iş bizim ikili ilişkilerimize kalıyor ki, bana göre böyle bir durumda Bıldırcın Teybi yaptıklarını da inkar edeceklerdir.
Biz buradakilerle ilgileniriz. Müsaadenizle, Benim de sizden bir ricam olacak. Sizler de Kütahya bölgesindeki teypçilerle bir ilgilenseniz. Geçen sene sezon açılışında Kütahya bölgesine Bıldırcın avına gitme gafletinde bulundum. Sabah hangi meraya girsem ortalık Bıldırcın Teyp sesiyle inliyordu. Neticede av yapamadan döndük. Madem ki bu konu gündeme geldi, hepimiz kapımızın önünü süpürelim...
Son olarak bu yaşıma kadar hiç bir avda Teyp kurmadım, Bıldırcın Teybini internetteki resimlerden gördüm. Belki kızan arkadaşlar olacaktır ama kanunen yasak olmasa, şahsen Teyp kurulmasına da karşı değilim. Bana göre; avın Teyple yapılıp yapılamadığından ziyade, üreme mevsimi dışında, sezonunda, öncelikle vijdani sonra da kanuni limitler dahilinde yapılıp yapılmadığı önemlidir.