Arkadaşlar geçen günlerde bağzı fişeklerle gurupman denemesi yaptık ..Birde elimizde remingtonun 76mm 24 gram 1800 fps modeli olan bir kurşun vardı ...Geniş ve güvenli bir alanda atış yaptık önce yafın tek kurşununu 500 metre ilerde bir yere nişan alarak atış yaptık nişan aldığımız yerden 7-8 metre yukardayız bu arada , kurşun 200 metreye düştü ve biraz zaman aldı kurşunun düştüğü yere gitmesi .sonra remingtonu attık aynı yere nişan alarak ilk önce farkettiğim tüfeğin çok daha net ve fazlaca şekilde tepmesi kulağımda kulaklık olsada sesin yaf kurşundan çok daha fazla çıkmasıydı ,ikinci olarakta kurşun yafa oranla 50 metre daha fazla ileri vurması en çok şaşırdığımda kurşunun 250 metreye yafın 200 metreye ulaştığından çok daha hızlı ulaşmasıydı açıkca ben bu kadar fark beklemiyordum..Şaşırdım kaldım...Remingtonun bu kurşun için tanıtımında siz daha tetiği çekmeden hedefini bulur yazıyor , adamlar demek boşuna yazmıyor...Gerçekten bu kurşunu attıktan sonra başkası keyif vermez diye düşünüyorum .
.İşin özeti bizim yerli iyi firmalarda bu şekilde kurşun yapamıyorlarmı acaba anladığım kadarıyla barutunda farklılık var. bizim firmaların kimya mühendisleride başarabilir diye tahmin ediyorum ...Yapsalar tanesini 2 liraya satsalar herkezin işi görülse fenamı olur..Yada yapamıyorlarmı acaba ?