Gönderen Konu: Domuz avına başlangıç yapmak?  (Okunma sayısı 3288 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Domuz avına başlangıç yapmak?
« : 03 Nisan 2014, 05:05:02 »
Herkese selamlar abilerim kardeşlerim.

Sizlere sorum hiç avcı çevresi olmayan ve domuz avı yapmak isteyen bir genç olarak neler yapmamı bana tavsiye edersiniz ?

İstanbulda yaşıyorum vasıtamda yok malum.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
Ynt: Domuz avına başlangıç yapmak?
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2014, 10:55:01 »
SELAMLAR MERT KARDEŞİM.DOMUZ AVI ALAYIM TÜFEĞİ ÇIKIP BİRKAÇ DOMUZ VURAYIM DA GELEYİM GİBİ BİR AV
DEĞİLDİR.BUNU AZ ÇOK SENDE BİLİRSİN.ÖNCELİKLE İYİ ve GERÇEKTEN TECRÜBELİ BİR EKİPLE GİDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.ORGANİZASYON VE EKİP ÖNEMLİDİR BU AVDA.SANA TAVSİYEM EĞER BİR AVCILIK DERNEĞİNE ÜYELİĞİN VARSA VE İLLA DOMUZ AVI YAPACAM DİYORSAN BU DERNEKTE Kİ BÜYÜKLERİNLE İRTİBAT KUR.DERNEKLER AYDA 1 FALAN ORGANİZASYON YAPARLAR DOMUZ AVI,KEKLİK AVI GİBİ.BU ORGANİZASYONLARA KATILARAK HEM TECRÜBE EDİNİRSİN HEMDE KEYİFLİ AV GÜNLERİ GEÇİRİRSİN.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2014, 19:52:01 »
Ustama katılıyorum. Tek başına olmaz. Ha illa olsun dersen köpeksiz olmaz. Köpeğimde yok dersen apartmanda oturuyorum besleyemem dersen.
Ancak domuza rastlarsın. Domuzu arayıp zor bulursun, bulamazsın. Domuz gecenin karanlığını sever. O karanlıkta bile ay ışığının ağaç gölgesinden ilerler. Araziyi çok iyi bilmen gerekir. Her taşına her deresine her çamuruna kadar. Geçit yaptıkları yerleri iyi bilmen lazım. Önceden iz kesmen lazım. Gece zaten olmazda çok hevesliyim dersen.
İyi bildiğin bir yerde domuz geçidi gördüğün bir yerde kapalı yağdı yağacak havalarda bir ağaç tepesinde rahatını da gözeterek bekleyebilirsin. Güzel bir ağaç bul üzerinde kendine bir yer yap.
Biz ağacın üzerine mal paleti çıkarıp koymuştuk düz zemin rahat oluyor. :)
Hep o ağaca git orada bekle. Yerde tek başına usta değilsen avlanma. Sessiz ol, kokusuz ol. Canın sıkılacaktır. :)
Çok dikkatini dağıtmayacak şeyler götürebilirsin. Fotoğraf makinası uzun bekleyişlerde eve elin boş dönerken seni mutlu eder. Çünkü o bekleyişte birçok güzel an yakalarsın. Çok birşey bekleme... Bende çooook tilki fotoğrafı var. Birde rengarenk ötücü kuş cinslerini bilmiyorum.
Tek başına en sağlıklısı dediğim gibi olur. Başka türlü olmasını usta değilsen isteme.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Emin TOPAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2014, 20:49:17 »
Mert kardesım Merhaba,

Bende istanbuldayım. bu işlere yeni girdim :) beraber gidebiliriz ava benımde cevrem yok :=)
1989 Başakşehir / İstanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2014, 22:17:46 »
Yaw yanlış anlamayın ama İstanbul'da 2 metreye 2 metre büfe dikecek yer yok. Avlak nerede var?
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Emin TOPAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2014, 23:11:34 »
İstanbul dışında gidilir abi.
1989 Başakşehir / İstanbul

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2014, 23:49:44 »
İstanvulda nerdesin beykoz taraflarına yakınsan usta avcılara
Yönlendiriyim ..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2014, 04:37:57 »
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.Tek başıma gidersem domuz bulma ihtimalimin yüzde bir olduğunu biliyorum.Henüz bir derneğe üye olmadım .Ama yakında olacağım daha doğrusu av belgesinin fiyatını gördükten sonra derneğe üye olmak zorunda hissettim kendimi.İstanbulda üsküdar acıbademde oturuyorum ben.Bir av köpeği almayı çok isterdim ama henüz kendi hayatımı kurmadığım için eve köpek sokup besleyemiyorum.

SELAMLAR MERT KARDEŞİM.DOMUZ AVI ALAYIM TÜFEĞİ ÇIKIP BİRKAÇ DOMUZ VURAYIM DA GELEYİM GİBİ BİR AV
DEĞİLDİR.BUNU AZ ÇOK SENDE BİLİRSİN.ÖNCELİKLE İYİ ve GERÇEKTEN TECRÜBELİ BİR EKİPLE GİDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.ORGANİZASYON VE EKİP ÖNEMLİDİR BU AVDA.SANA TAVSİYEM EĞER BİR AVCILIK DERNEĞİNE ÜYELİĞİN VARSA VE İLLA DOMUZ AVI YAPACAM DİYORSAN BU DERNEKTE Kİ BÜYÜKLERİNLE İRTİBAT KUR.DERNEKLER AYDA 1 FALAN ORGANİZASYON YAPARLAR DOMUZ AVI,KEKLİK AVI GİBİ.BU ORGANİZASYONLARA KATILARAK HEM TECRÜBE EDİNİRSİN HEMDE KEYİFLİ AV GÜNLERİ GEÇİRİRSİN.

Tek başına iz süremeden domuz bulamadan dağ bayır gezmek sıkıcı olabilir diye tahmin ediyorum haklısınız iyi temennileriniz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

Ustama katılıyorum. Tek başına olmaz. Ha illa olsun dersen köpeksiz olmaz. Köpeğimde yok dersen apartmanda oturuyorum besleyemem dersen.
Ancak domuza rastlarsın. Domuzu arayıp zor bulursun, bulamazsın. Domuz gecenin karanlığını sever. O karanlıkta bile ay ışığının ağaç gölgesinden ilerler. Araziyi çok iyi bilmen gerekir. Her taşına her deresine her çamuruna kadar. Geçit yaptıkları yerleri iyi bilmen lazım. Önceden iz kesmen lazım. Gece zaten olmazda çok hevesliyim dersen.
İyi bildiğin bir yerde domuz geçidi gördüğün bir yerde kapalı yağdı yağacak havalarda bir ağaç tepesinde rahatını da gözeterek bekleyebilirsin. Güzel bir ağaç bul üzerinde kendine bir yer yap.
Biz ağacın üzerine mal paleti çıkarıp koymuştuk düz zemin rahat oluyor. :)
Hep o ağaca git orada bekle. Yerde tek başına usta değilsen avlanma. Sessiz ol, kokusuz ol. Canın sıkılacaktır. :)
Çok dikkatini dağıtmayacak şeyler götürebilirsin. Fotoğraf makinası uzun bekleyişlerde eve elin boş dönerken seni mutlu eder. Çünkü o bekleyişte birçok güzel an yakalarsın. Çok birşey bekleme... Bende çooook tilki fotoğrafı var. Birde rengarenk ötücü kuş cinslerini bilmiyorum.
Tek başına en sağlıklısı dediğim gibi olur. Başka türlü olmasını usta değilsen isteme.

Domuz aslında bu işin biraz bahanesi.İstanbul hepimizin malumu insanı sıkan bir şehir.Hem doğayla içiçe zaman geçirmek hemde biraz barut koklamak asıl hedefim.Domuz bulamasakta bol bol havaya plak atar vurur foto çekeriz çok teşekkürler cevabınız için:)

İstanvulda nerdesin beykoz taraflarına yakınsan usta avcılara
Yönlendiriyim ..

Beykoz taraflarına pek yakın sayılmam ama anadolu yakasındayım.Ustalarımızla bilgi paylaşımı yapar tecrübelerinden faydalanabilirim çok sevinirim yönlendirme yaparsanız:)

Mert kardesım Merhaba,

Bende istanbuldayım. bu işlere yeni girdim :) beraber gidebiliriz ava benımde cevrem yok :=)

Bu aralar ekonomik ve av belgesi gibi sorunlarım var onları aştıktan sonra neden olmasın:)
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası