Ustama katılıyorum. Tek başına olmaz. Ha illa olsun dersen köpeksiz olmaz. Köpeğimde yok dersen apartmanda oturuyorum besleyemem dersen.
Ancak domuza rastlarsın. Domuzu arayıp zor bulursun, bulamazsın. Domuz gecenin karanlığını sever. O karanlıkta bile ay ışığının ağaç gölgesinden ilerler. Araziyi çok iyi bilmen gerekir. Her taşına her deresine her çamuruna kadar. Geçit yaptıkları yerleri iyi bilmen lazım. Önceden iz kesmen lazım. Gece zaten olmazda çok hevesliyim dersen.
İyi bildiğin bir yerde domuz geçidi gördüğün bir yerde kapalı yağdı yağacak havalarda bir ağaç tepesinde rahatını da gözeterek bekleyebilirsin. Güzel bir ağaç bul üzerinde kendine bir yer yap.
Biz ağacın üzerine mal paleti çıkarıp koymuştuk düz zemin rahat oluyor.
Hep o ağaca git orada bekle. Yerde tek başına usta değilsen avlanma. Sessiz ol, kokusuz ol. Canın sıkılacaktır.
Çok dikkatini dağıtmayacak şeyler götürebilirsin. Fotoğraf makinası uzun bekleyişlerde eve elin boş dönerken seni mutlu eder. Çünkü o bekleyişte birçok güzel an yakalarsın. Çok birşey bekleme... Bende çooook tilki fotoğrafı var. Birde rengarenk ötücü kuş cinslerini bilmiyorum.
Tek başına en sağlıklısı dediğim gibi olur. Başka türlü olmasını usta değilsen isteme.