Gönderen Konu: nitro beast fotoğrafları  (Okunma sayısı 4693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
nitro beast fotoğrafları
« : 01 Nisan 2014, 15:59:41 »
Bana tüfeğini inceleme fırsatı veren sevgili Hüseyin Yılmazer avcı abime teşekkür ediyorum. Sitemizin değerli üyesi sayın Kadir MADRAN beyin açtığı konuda nitroyla ilgili bir sürü şeyler yazdık konuştuk :) tekrar buraya uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Forumda nitroyu merak eden görmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla bu fotoğrafarı çektim.  işte resimler :

resim upload servisleri

resim upload servisleri

çoklu resim yükle

resİm yÜkleme

resim yüke

resim yükle

Fotoğrafların net çıkması için makro moduyla çektim.

1. fotoğrafta kasanın genel yapısı
2. fotoğrafta namlu ağzı ve şok yapısı (şoklar standart yapıda)
3. fotoğrafta gez hattından nişan alma şekli ve yapısı
4. fotoğrafta kundak içi mekanizma yapısı
5. fotoğrafta mekanizmanın dağıtılmış hali
6. fotoğrafta da tetik tertibatı

bu tüfek tetik tertibatındaki kaşığı tutan parçadan arıza vermiş ve fabrikada tetik tertibatı komple değiştirilmiş. bu yeni hali. onun haricinde baktığınızda normal bir kinetik tüfekten pek farkı yok. benim dikkatimi çeken icra yayı daha ince ve yumuşak.
fişek atarken geri tepmeyle birlikte namlu yarım santim hareket edip kilidi boşaltıyor mekanizma tekrar yerine oturduğunda tekrar kilit kuruluyor. namlu hareket ederken esnemesi için kundak içine kısa ve kalın bir yay konulmuş, bu yay somun üzerine oturtulup namlu yüzüğü bu yayın üstüne gelecek şekilde ayarlanmış. genel itibariyle tüfek bu şekilde. parçaların çelik kalitesi konusunda bilgim yok. tüfeğin sahibi Hüseyin abimin dediğine göre şu ana kadar tetik tertibatı hariç başka bir sorunla karşılaşmamış. kasa ve namlu boyası mat. sanırım kumlu boya diyorlar. ufak tefek çizilmelerde silince geçiyormuş. dipçik ve kundak ceviz kalitesi fena değil. el kundağı çok hafif 50 gr varsa anca belki de yoktur.
 bu tüfek ekim ayının sonunda alınan bir tüfek, fabrika öncesi ve sonrası toplamda yaklaşık 1000 e yakın fişek atılmış.
Genel itibariyle tüfek bu şekilde. tüfek ve fiyat açısından tereddüt edenler görsün incelesin baksın karar versin. önceki konulara yaptığım yorumlardaki gibi yine söylüyorum bana göre 1700 tl bu tüfeğe fazla. amacım kötülemek değil kullanan abim sezon boyunca avdaki performansından memnun kalmış.ama yine de değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum....
saygılarımla....
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2014, 16:20:57 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: nitro beast fotoğrafları
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2014, 17:45:54 »
Emrah eline sağlik sayende yakindan görmüş oldum,
Fiyat konusunda hem fikiriz,
zamanla artilari eksileri daha net belli olacak yorumlar yansir.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2014, 22:29:50 »
Emrah Bey elinize sağlık güzel olmuş. Eğer o tüfek elinize tekrar geçerse bir test gibi bir şey yapmanızı rica edeceğim. O icra ve namlu hareketi yaylarının her ikisini çıkardıktan sonra namluyu takmanızı ve namluyu normal konumundan en geri pozisyonuna kadar rastgele 2-3 yere çekip sağa sola çevirmeye çalışmanızı, ne kadar oynadığını yazmanızı isteyeceğim. Aynı işi el kundağı takılı (yaylar takılı değilken) vaziyette de denemenizi rica edeceğim. Hatta namlu en gerideyken tekrar nişan hattına bakmanızı da... Merak ettim, namlu geri giderken bükülme oluyor mu diye. Oynarsa hedeften sapabilir diye düşünüyorum. Ya da başka şeyler olabilir ama onlar sonra.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2014, 22:42:19 »
Emrah Bey elinize sağlık güzel olmuş. Eğer o tüfek elinize tekrar geçerse bir test gibi bir şey yapmanızı rica edeceğim. O icra ve namlu hareketi yaylarının her ikisini çıkardıktan sonra namluyu takmanızı ve namluyu normal konumundan en geri pozisyonuna kadar rastgele 2-3 yere çekip sağa sola çevirmeye çalışmanızı, ne kadar oynadığını yazmanızı isteyeceğim. Aynı işi el kundağı takılı (yaylar takılı değilken) vaziyette de denemenizi rica edeceğim. Hatta namlu en gerideyken tekrar nişan hattına bakmanızı da... Merak ettim, namlu geri giderken bükülme oluyor mu diye. Oynarsa hedeften sapabilir diye düşünüyorum. Ya da başka şeyler olabilir ama onlar sonra.
Volkan abi tüfek benim olsa ciğerini söker buraya yazardım ama inceleme fırsatım bukadar. tüfeğin sahibi bu konulara pek sıcak bakmıyor. ben kendisine demiştim bir defasında şu namlu hareket yayını çıkarıp namlu sabitken atış yapalım bakalım çalışacak mı diye olmaz riskli iş yapmayalım dedi ben de üstelemedim. mal canın yongası sonuçta bir şey diyemiyorsun. icra yayı varken namlu hareket yayını çıkarıp tüfeği o şekilde monte edip baktım bugün, namlu 1-2 mm yanlara oynuyor. el kundağı içinde tespit kapağını sıkıştıracak kadar pay var,yaysız takınca namluyu tutyor ama hafif ileri geri oynuyor. eğer siz normal atış esnasında namlu hareket sonucu kayıyor mu diye soruyorsanız çok hafif yani 1 mm den daha küçük bir oranla hafif sağ-sol yapabiliyor. ama bunun hedef atışlarında ya da avda bir dezavantajını görmedik. bu sezon beraber av yaptık Hüseyin abiyle, bu konuyla ilgili olumsuz bir durum yoktu. hem avda hem hedefte isabetli atışlar yaptı.
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2014, 22:43:56 Gönderen: Emrah CANDAN »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2014, 23:47:54 »
Sağolasın Emrah Bey kardeşim, bu kadar bilgi de az değil aslında. Zaten yaylardan biri çıkıkken atış yapılmasını ben de tavsiye etmem hatta kaçının :) Benimkisi atışsız test. Atış böyle yapılırsa iyi şeyler olmayacağını söyleyebilirim. Bunu bilerek söylüyorum. Bilmediğimse, namlunun ne zaman geriye harekete geçtiği. Tapa dışarı çıktıktan sonra mı yoksa daha evvel harekete başlar mı bilmiyorum. Biraz geç başlar ama nerde?? Şu sola vuruş bununla ilgili olabilir mi diye düşündüm, onun için. Hepsinde bu sorun yok elbet. Firmanın kendi dağılım testindeki tüfek düzgündü mesela. Neyse. Bu abinizin tüfeğinin şu an sorunsuz olmasına sevindim. Bilgi için tekrar teşekkürler. Selamlar.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2014, 00:12:40 »
Sağolasın Emrah Bey kardeşim, bu kadar bilgi de az değil aslında. Zaten yaylardan biri çıkıkken atış yapılmasını ben de tavsiye etmem hatta kaçının :) Benimkisi atışsız test. Atış böyle yapılırsa iyi şeyler olmayacağını söyleyebilirim. Bunu bilerek söylüyorum. Bilmediğimse, namlunun ne zaman geriye harekete geçtiği. Tapa dışarı çıktıktan sonra mı yoksa daha evvel harekete başlar mı bilmiyorum. Biraz geç başlar ama nerde?? Şu sola vuruş bununla ilgili olabilir mi diye düşündüm, onun için. Hepsinde bu sorun yok elbet. Firmanın kendi dağılım testindeki tüfek düzgündü mesela. Neyse. Bu abinizin tüfeğinin şu an sorunsuz olmasına sevindim. Bilgi için tekrar teşekkürler. Selamlar.
İnternette bitane video vardı nitroyla atış testi. orda ağır çekimde fişek patlıyor boş kovan daha tam çıkmadan namlu hareketi olup bitiyordu. öyle görmüştüm. ama oradaki arkadaş biraz dengesiz tutmuş tüfeği. çok tepiyor gibi görünmüş. abarttıkları kadar değil. 36 veya 40 atarsan eğer tüfek tepti diyorsun. onun haricinde normal,olması gerektiği gibi. namlusu sola atnları da sahiplerine sormak lazım. namlu değişip düzeldi diyen de var namlu değişti yine sola atıyor diyen de var. artık sorun nereden kaynaklanıyor bunu fabrikanın iyice etüd etmesi ve düzeltmesi lazım...

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2014, 00:21:04 »
Katılıyorum. O videoyu da hatırlıyorum ama namlu ucu gözükmüyordu. Çok ağır çekimde tapa namluyu terk ederken namlu ne pozisyonda görmek gerek. Tapa gittikten sonra namlunun etkisi bitiyor malum. Boşaltmayla ilgili bölüme geçiyor. Yani o videodan sonuç çıkaramayız malesef. Dediğiniz gibi Huğlu halledebiliyorsa halletsin.
1968

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 02 Nisan 2014, 00:25:12 »
Katılıyorum. O videoyu da hatırlıyorum ama namlu ucu gözükmüyordu. Çok ağır çekimde tapa namluyu terk ederken namlu ne pozisyonda görmek gerek. Tapa gittikten sonra namlunun etkisi bitiyor malum. Boşaltmayla ilgili bölüme geçiyor. Yani o videodan sonuç çıkaramayız malesef. Dediğiniz gibi Huğlu halledebiliyorsa halletsin.
Basit bir firma değil, halletmesi gerekir. mesela müşteri geri bildirimleriyle bu tür sorunların değerlendirilip 2014 seri üretimlerde düzeltilmesi lazım. bu arada yukarıda teşekkür etmişsniz şimdi gördüm, rica ederim estağfurullah , paylaşımlarda katkım olsun, yardımcı olmaya bilgi edindirmeye çalışayım o yeter. teşekküre gerek yok Volkan abi.

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 02 Nisan 2014, 03:29:54 »
Selam arkadaşlar. Tüfeği (Nitroyu) 2. kez saçmaların ve kurşunun sola atması sebebi ile fabrikaya göndermiş bulunmaktayım. Tüfekte en büyük sorun bu. Başka bir sorun ise çok fazla geri tepmesi var, bir arkadaşım bu sebepten dolayı nitro yu almaktan vazgeçti. Bugün fabrikayı aradım, Mustafa beyle görüşmek için. Mustafa bey huğlunun otomatik tüfeklerden sorumlu bir çalışanı. Fakat rahatsız olduğu için bugün işe gelmedi dediler. Sağolsun huğlu tüfeğinin arkasında duruyor. Fakat 2. kez göndermeme gerek varmıydı acaba,  tüfeği satmadan önce yeterli test atışı yapılıp daha sonra satışa sunulsa. İYİ YANLARI: Saçma grupmanı çok iyi .... Saçmaları çok hızlı ve güçlü. Herkese rastgele. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI