Bana tüfeğini inceleme fırsatı veren sevgili Hüseyin Yılmazer avcı abime teşekkür ediyorum. Sitemizin değerli üyesi sayın Kadir MADRAN beyin açtığı konuda nitroyla ilgili bir sürü şeyler yazdık konuştuk
tekrar buraya uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Forumda nitroyu merak eden görmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla bu fotoğrafarı çektim. işte resimler :
resim upload servisleriresim upload servisleriçoklu resim yükleresİm yÜklemeresim yükeresim yükleFotoğrafların net çıkması için makro moduyla çektim.
1. fotoğrafta kasanın genel yapısı
2. fotoğrafta namlu ağzı ve şok yapısı (şoklar standart yapıda)
3. fotoğrafta gez hattından nişan alma şekli ve yapısı
4. fotoğrafta kundak içi mekanizma yapısı
5. fotoğrafta mekanizmanın dağıtılmış hali
6. fotoğrafta da tetik tertibatı
bu tüfek tetik tertibatındaki kaşığı tutan parçadan arıza vermiş ve fabrikada tetik tertibatı komple değiştirilmiş. bu yeni hali. onun haricinde baktığınızda normal bir kinetik tüfekten pek farkı yok. benim dikkatimi çeken icra yayı daha ince ve yumuşak.
fişek atarken geri tepmeyle birlikte namlu yarım santim hareket edip kilidi boşaltıyor mekanizma tekrar yerine oturduğunda tekrar kilit kuruluyor. namlu hareket ederken esnemesi için kundak içine kısa ve kalın bir yay konulmuş, bu yay somun üzerine oturtulup namlu yüzüğü bu yayın üstüne gelecek şekilde ayarlanmış. genel itibariyle tüfek bu şekilde. parçaların çelik kalitesi konusunda bilgim yok. tüfeğin sahibi Hüseyin abimin dediğine göre şu ana kadar tetik tertibatı hariç başka bir sorunla karşılaşmamış. kasa ve namlu boyası mat. sanırım kumlu boya diyorlar. ufak tefek çizilmelerde silince geçiyormuş. dipçik ve kundak ceviz kalitesi fena değil. el kundağı çok hafif 50 gr varsa anca belki de yoktur.
bu tüfek ekim ayının sonunda alınan bir tüfek, fabrika öncesi ve sonrası toplamda yaklaşık 1000 e yakın fişek atılmış.
Genel itibariyle tüfek bu şekilde. tüfek ve fiyat açısından tereddüt edenler görsün incelesin baksın karar versin. önceki konulara yaptığım yorumlardaki gibi yine söylüyorum bana göre 1700 tl bu tüfeğe fazla. amacım kötülemek değil kullanan abim sezon boyunca avdaki performansından memnun kalmış.ama yine de değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum....
saygılarımla....