Gönderen Konu: STOGER 3500 MAX4  (Okunma sayısı 9650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Turgay ÇAVUŞOĞLU

• *
STOGER 3500 MAX4
« : 31 Mart 2014, 21:22:40 »
Sevgili Dostlar,
Stoger 3500 Max4 nasıl bir silahtır? bilen , kullanan, bilgisi olan birkaç satır yazarsa memnun olurum.
Selamlar,
Turgay ÇAVUŞOĞLU
1963 KOMOTINI YUNANİSTAN / İkametgah Beylikdüzü - ISTANBUL

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: STOGER 3500 MAX4
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2014, 12:19:53 »
Hayırdır Turgay abi tüfek almayı mı düşünüyorsun,biraz bekle mayısın sonunda fuarda hepsini yakından inceleyip daha iyi karar verirsin.Birde yaptığın avları gözönüne alıp ona göre karar vermek lazım,bıldırcın üveyik  çulluk ve keklik için alınacak bir tüfek değil M3500.Uğra bi ara dükkana atalım biraz  ;)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2014, 16:13:00 »
Turgay abi konuyu beraber açmış varsayalım benim de bu konuda bilgiye ihtiyacım var :)
benim şahsi görüşüm, bu tüfek abartıldığı kadar ağır değil. youtubda videosunu izliyorum çelimsiz çocuklar bile çatır çatır fişek atıyo kaldırıyo eviriyo çeviriyo. abarttıkları kadar ağır olsa bunu yapamazlar. 89 mm fişek yatağı var, böyle olması illa ağır magnum atmayı gerektirmez. ama şu var bu tüfekte
70 mm veya 76 mm fişek atınca fişek yatağına çarpıp grupmanı etkilermi onu bilemiyorum. onun haricinde 2012 de amerikada yılın tüfeği seçilmiş. görünüm itibariyle çok sağlam bir tüfek. bayilerde olsa elime alıp iyice incelerdim ama yok malesef. ben de stoeger almayı düşünüyorum ama halen modelde karar veremedim...
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2014, 16:53:11 Gönderen: Emrah CANDAN »

• *
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2014, 21:48:57 »
Hayırdır Turgay abi tüfek almayı mı düşünüyorsun,biraz bekle mayısın sonunda fuarda hepsini yakından inceleyip daha iyi karar verirsin.Birde yaptığın avları gözönüne alıp ona göre karar vermek lazım,bıldırcın üveyik  çulluk ve keklik için alınacak bir tüfek değil M3500.Uğra bi ara dükkana atalım biraz  ;)

Erol fırsat bulursam uğrarım. bu tüfeğin çok methini duydum. onun için almayı düşünüyorum.
Turgay ÇAVUŞOĞLU

• *
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2014, 21:54:11 »
Ero
Turgay abi konuyu beraber açmış varsayalım benim de bu konuda bilgiye ihtiyacım var :)
benim şahsi görüşüm, bu tüfek abartıldığı kadar ağır değil. youtubda videosunu izliyorum çelimsiz çocuklar bile çatır çatır fişek atıyo kaldırıyo eviriyo çeviriyo. abarttıkları kadar ağır olsa bunu yapamazlar. 89 mm fişek yatağı var, böyle olması illa ağır magnum atmayı gerektirmez. ama şu var bu tüfekte
70 mm veya 76 mm fişek atınca fişek yatağına çarpıp grupmanı etkilermi onu bilemiyorum. onun haricinde 2012 de amerikada yılın tüfeği seçilmiş. görünüm itibariyle çok sağlam bir tüfek. bayilerde olsa elime alıp iyice incelerdim ama yok malesef. ben de stoeger almayı düşünüyorum ama halen modelde karar veremedim...

Emrah Selamlar,
en kısa zamnda bayiye gidip görmeyi planlıyorum. methini duyduğum için almayı düşünüyorum. Kısmet artık. bende şu anda çifte var, gayette memnunum. biliyorsun bu işler zevk işi. birde bu av konusunda bir kaşıntı geldimi gitmiyor.
kal sağlıcakla
Selamlar.
Turgay ÇAVUŞOĞLU

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2014, 22:13:18 »
Turgay abi bayiye gidip inceleme fırsatı bulunca burada bilgi verirsen çok memnun olurum. en merak ettiğim konu ağırlık. acaba abartıldığı kadar mı ? ben tüm avlarımda 3,4 ağırlığında poze taşıyorum. eğer ağırlığı bu civardaysa vız gelir. çünkü kış geçitlerinde ördek ve tahtalıda kullanmak için alacağım 2. tüfek olarak...

• *
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2014, 22:22:14 »
Turgay abi bayiye gidip inceleme fırsatı bulunca burada bilgi verirsen çok memnun olurum. en merak ettiğim konu ağırlık. acaba abartıldığı kadar mı ? ben tüm avlarımda 3,4 ağırlığında poze taşıyorum. eğer ağırlığı bu civardaysa vız gelir. çünkü kış geçitlerinde ördek ve tahtalıda kullanmak için alacağım 2. tüfek olarak...

Emrah Tekrar selam,
Bayide ancak görsel olarak test edebilirsin. bilmiyorum test tüfeği var mı acaba? ağırlık 3,5 kg dan bahsediliyor. Forumlarda genelde olumlu görüşler var. tabi bu bir heves, merak işidir.
Selamlar
Turgay ÇAVUŞOĞLU

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK 55

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2014, 22:27:32 »
bence o tüfekden uzak durun o tüfeği alıpda geri vermeyen kalmadı çünkü iki fişekden birini şıkıştırıyor en az iki kutu fişekle dene yoksa hüsrana uğrarsın alıpda geri verenlerden bir taneside benim
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2014, 22:28:48 Gönderen: Hasan ÖZTÜRK 55 »
TC HASAN ÖZTÜRK
1964-Samsun                                                                                       
http://postimg.org/image/85bqw0k3l/

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2014, 22:30:55 »
Emrah Tekrar selam,
Bayide ancak görsel olarak test edebilirsin. bilmiyorum test tüfeği var mı acaba? ağırlık 3,5 kg dan bahsediliyor. Forumlarda genelde olumlu görüşler var. tabi bu bir heves, merak işidir.
Selamlar
Evet abi aynen dediğin gibi heves işi. benim asıl düşüncem şu. ben bu tüfeği alsam ava gidip 60 gram atacak değilim. bu tüfeğin her parçası ağır magnuma dayanabilecek tarzda yapılmış. benim asıl amacım tüfeğin kapasitesini zorlamadan ağır çalışmak. 76 mm yataklı tüfekle sürekli 40 gram atarsan mesela tüfek biyerden sonra yorulur. bunu hissedersiniz. ama ağır magnumluk bir tüfek için 40 gram leblebi gibidir. yani normal bir tüfekle 32 gram atmak gibi bir şey. alırsam eğer, fırtınalı karlı havalarda tahtalı da 36, ördekte genelde 40-42 ve nadiren 50 gram kullanmak için alırım. 76 mm lik tüfekle kapasiteyi zorlayıp 50 gram atmakla bu tüfekle 50 gram atmak arasında çok fark var. yani elimde her yönden güçlü bir tüfek olsun, istediğim fişekle gönül rahatlığıyla kullanayım. olay bu..
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2014, 22:32:03 Gönderen: Emrah CANDAN »

• *
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2014, 22:32:48 »
bence o tüfekden uzak durun o tüfeği alıpda geri vermeyen kalmadı çünkü iki fişekden birini şıkıştırıyor en az iki kutu fişekle dene yoksa hüsrana uğrarsın alıpda geri verenlerden bir taneside benim

Hasan Selam,
nerede deneyeceğiz? bayide denetiyorlar mı? Senin önerin nedir?
Selamlar
Turgay ÇAVUŞOĞLU

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2014, 22:33:34 »
Hasan abi denemeden test etmeden alınmaz zaten. her konuda yardımcı olan av bayii var sağolsun. ruhsata işletmeden her türlü testi yapılır alınacaksa öyle alınır sıkıntı olmaz.

Çevrimdışı Hamit SAYARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2014, 23:48:28 »
Bende m 2000 var sorunsuz ve tesirli silah, 3500 ördek için iyi olabilir ama diğer avlarda ağır gelir diye düşünüyorum çok amaçlı olarak kullanmayı düşünürsen m 2000 işini görür zaten bizim ülkenin hava şartlarını da düşünürsen kaç gram fişek kullanacaksın ki
1979 İZMİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 02 Nisan 2014, 00:17:47 »
Bende m 2000 var sorunsuz ve tesirli silah, 3500 ördek için iyi olabilir ama diğer avlarda ağır gelir diye düşünüyorum çok amaçlı olarak kullanmayı düşünürsen m 2000 işini görür zaten bizim ülkenin hava şartlarını da düşünürsen kaç gram fişek kullanacaksın ki
zaten ikisi arasında gidip geliyorum. m2000 alırsam standart ağaç kundak modelini alıp yanında bir de sentetik dipçik ve kundak takımı yedek almayı düşünüyorum. 100 tl farkla. kafama göre değişip kullanırım hangisi hoşuma giderse. m3500 bana cazip gelen yanı namlu kepi uzun ve sağlamlığı. ama m2000 kullanıcıları da namlu kepiyle ilgili hiç sorun yaşamadıklarını ve tüfeğin sağlam olduğunu söylüyorlar. böyle olunca da m2000 modeline yöneliyorum bu sefer. işin sonunda gidip gelip yine m2000 alacam herhalde bana öyle geliyor. fazla zorlamay gerek yok galiba...

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 02 Nisan 2014, 04:16:04 »
Bencede m2000 Emrah kardeşim. Macera armaya gerek yok. al m2000 kafan rahat etsin. Çünkü kendini ispatlamış bir tüfek.
Keşke huğlu nitro da kendini ispatlasa.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 02 Nisan 2014, 09:47:22 »
Bencede m2000 Emrah kardeşim. Macera armaya gerek yok. al m2000 kafan rahat etsin. Çünkü kendini ispatlamış bir tüfek.
Keşke huğlu nitro da kendini ispatlasa.
Eyvallah sağolasın. İnşallah senin tüfeğinin sorunları da halledilir iyi şekilde kullanırsın.

• *
« Yanıtla #15 : 02 Nisan 2014, 16:44:34 »
merhabalar,
Bir kaç  tanıdığım var her avda kullanıyorlar. Şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadılar.
Turgay ÇAVUŞOĞLU

Çevrimdışı Oğuzhan KAYIP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Mayıs 2014, 00:37:52 »
Arkadaşlar öncelikle merhaba

Ben bu tüfeği 1 yıldır kullanıyorum. Ağırlıklı ördek avında . Ben çok memnunum bence söylenildiği kadar ağır bir tüfek değil çok dengeli ve sağlam bir tüfek ne koyarsanız atıyor. Ayrıca kinetik sistem yılda bir temizlik yeterli her avdan sonra harbiyle namluyu silin içini yılda bir temizleyin zaten sökünce ne demek istediğimi anlayacaksanız tertemiz çıkacak karşınıza. Deneme amaclı 5 farklı marka ve farklı gramajlarda atışlar yaptım tık yok bildiğin zehir saçıyor. Ayrıca daha yaralı düşen bir avım olmadı .
1984-Samsun

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 18 Mayıs 2014, 18:19:07 »
zaten ikisi arasında gidip geliyorum. m2000 alırsam standart ağaç kundak modelini alıp yanında bir de sentetik dipçik ve kundak takımı yedek almayı düşünüyorum. 100 tl farkla. kafama göre değişip kullanırım hangisi hoşuma giderse. m3500 bana cazip gelen yanı namlu kepi uzun ve sağlamlığı. ama m2000 kullanıcıları da namlu kepiyle ilgili hiç sorun yaşamadıklarını ve tüfeğin sağlam olduğunu söylüyorlar. böyle olunca da m2000 modeline yöneliyorum bu sefer. işin sonunda gidip gelip yine m2000 alacam herhalde bana öyle geliyor. fazla zorlamay gerek yok galiba...

öncelikle selamlar..epeydir girmiyordum foruma..özlemişim..M2000 ve M3000 ya da M3500 arasında herhangi bir kalite farkı yok..namlular aynı çelik aynı kalite..namlu kepi uzun diye biraz daha fazla para ödeyip M3000 Almaya hiç gerek yok..M2000'DE evet namlu kepi kısa ama hiçbir sorun çıkarmıyor çıkarmazda..süper magnum haricinde istediğiniz marka istediğiniz fişeği istediğiniz kadar atın..sorun çıkmaz..ömür boyu çıkacağınıda sanmam çok kaliteli bi silah...alırsanız 71 namlu alın tavsiye ederim..uzak mesafe atışlarda özellikle üveyik avında 3 şokla çok iyi randıman alırsınız..fişek tavsiyem 28,30gr..kışın RC titano 6 no , mirage lite game 30.5 gr power tapa..bu iki fişekten başka fişek kullanmayın..6 noyuda çok seviyor kışın..ben sezon sonunda anlayabildim bunu..34gr fişeklerle randıman vermez ördek avında..3,4,5 no kesinlikle kullanmayın..kışın 6,7 no..sezon başındada 7,8,9 no fişek..

Çevrimdışı Harun BALIBEY

• *
« Yanıtla #18 : 30 Haziran 2014, 13:13:14 »
Merhabalar
Bende bu tüfeği alacağım kısa kısa yorumlara bakıyorum genel olarak herkes  memnun . Olumsuz yazanlarla ilgili de ben o tüfekte fişek dikme, yok kaşıga düşürmeme gibi bir problem olacagına da inanmıyorum olumsuz yorum yazanlar ya ordan burdan duydugunu yazıyorlar samimi değillermiş gibi geliyor
Fuarda tüfeği inceledim gayet güzel tek sorun fabrika ihracat ağırlıklı çalıştığı için buradaki alıcı pek fazla önemsemiyor gibi geliyor bana. Olurda tüfekte teknik bir sorun olur da fabrikada muhattap bulamazsam filan diye biraz tedirgin oluyorum.
 Tüfek Amerikaya çok fazla ihrac ediliyor bu tüfekte eger sorun varsa bu kadar satış yapamaz, hata olmaz mı olabilir ama hatayı en kısa sürede gidermek ve müşteriyi magdur etmemek gerekir stoeger bunu yaparmı ?
Ben Armsan 612w kullanıyorum 2009 da aldım ve cok memnunum hem tüfekten hem fabrıkadan, sadece 89 yatak ve kınetık bir yarı otomatık ıstedıgım için bu tüfeği arastırıyorum.
Gerçekten kullalan arkadaşların samimi yorumlarını paylaşmalarını rica ediyorum
Herkese rastgele
Harun BALIBEY
1980 istanbul

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #19 : 11 Temmuz 2014, 14:41:10 »
Merhabalar
Bende bu tüfeği alacağım kısa kısa yorumlara bakıyorum genel olarak herkes  memnun . Olumsuz yazanlarla ilgili de ben o tüfekte fişek dikme, yok kaşıga düşürmeme gibi bir problem olacagına da inanmıyorum olumsuz yorum yazanlar ya ordan burdan duydugunu yazıyorlar samimi değillermiş gibi geliyor
Fuarda tüfeği inceledim gayet güzel tek sorun fabrika ihracat ağırlıklı çalıştığı için buradaki alıcı pek fazla önemsemiyor gibi geliyor bana. Olurda tüfekte teknik bir sorun olur da fabrikada muhattap bulamazsam filan diye biraz tedirgin oluyorum.
 Tüfek Amerikaya çok fazla ihrac ediliyor bu tüfekte eger sorun varsa bu kadar satış yapamaz, hata olmaz mı olabilir ama hatayı en kısa sürede gidermek ve müşteriyi magdur etmemek gerekir stoeger bunu yaparmı ?
Ben Armsan 612w kullanıyorum 2009 da aldım ve cok memnunum hem tüfekten hem fabrıkadan, sadece 89 yatak ve kınetık bir yarı otomatık ıstedıgım için bu tüfeği arastırıyorum.
Herkese rastgele

arkadaşım stoeger bence her ördek avcısının alması gereken bir tüfektir,  yerli üretim Türkiyede teknik özellik olarak emsali yok, varsa da ben bilmiyorum..bir dahaki sezon bende bir tane almak istiyorum
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 21 Temmuz 2014, 17:59:33 »
Merhabalar
Herkese rastgele

teknik servisine hemen ulaşıyorsunuz aradığınız zaman..2 tane usta var teknik servisde..ayrıca telefonlara bakan not alan kişi yok orda..ustalar elindeki işi bırakıp gelip telefona bakıyorlar.. çok arayan oluyor..dolayısıyle işleride aksıyor biraz..telefonu zor düşürüyorsunuz bazen.hep meşgul..adam telefonamı baksın tamir bakımmı yapsın..koskoca fabrika bi tane sekreter koymazmı telefon başına  :D

ama ustalıkları çok iyi...teknik servis şahane.müşteriyle ilgi alakaları çok güzel..bende başta çok endişelendim sizin gibi..bana ''bir ay içinde alırsınız silahınızı gönderdikten sonra normalde daha kısa zamanda çıkar bakımdan ama şu anda dışarı ihraç edilen silahlarla uğraşıyoruz işler çok sıkışık'' dediler..gönderdim bir ayı birgün geçmedi..tam söz verdikleri günde muntazam bir şekilde geldi silah..ben bir tek tırnak değişecek diye gönderdim kasa ,el kundağı ve dipçik hariç herşey değişmiş..sıfır km geldi geriye silah...komple mekanizma alayım yedek bulunsun uğraşıp durmıyalım arıza yaparsa dedim telefonda....ustanın bana dediği aynen şu.. '' abi ben değiştirmemmi burda komple mekanizmayı bir problem görürsem niye para veriyorsun extradan ? garantili silah bu''

dediği gibide yapmış hemen hemen.. Tırnak arızalı , döner başlığı komple sökmüş atmış yenisini takmış..başlamışken hadi mekanizma yayınıda değiştireyim,mekanizma çatalında pürüzler var hadi oda değişsin,horoz yayıda değişsin horozda değişsin derken yenilemişde yenilemiş..  :D Allah razı olsun..kendilerine duacıyım...tüfeğin önüne şu anda koy on koli fişek..leblebi gibi katır kutur yesin..ne tutukluk yapar ne kıstırma..hususi aradım tekrar teşekkür ettim sonra ..müşteri memnuniyeti ve ilgi alaka budur heralde..
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2014, 18:03:12 Gönderen: Şahin BİTEN »