Gönderen Konu: gelecek sezona bedavaya seçmece av köpeği;  (Okunma sayısı 4140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
gelecek sezona bedavaya seçmece av köpeği;
« : 29 Mart 2014, 11:04:54 »
 sevgili avcı arkadaşlar,

gelecek sezona avına avlağına sahip çık konulu imza kampanyasına iştirakte bulunmayanlara ithafen başımıza  gelecek bir ayrıntıyı paylaşmak istedim.

malumunuz üzere, av köpekleri can dostumuzdur av sezonu boyunca bize eşlik eder av yapar av yaptırır.
senaryosu yazılı bir sezon öncesi son haykırışlarımızın naralaralnı duymayan kayıtsız arkadaşlar, sakın yanlış anlaşılmasın ben sizden imzada dilenmiyorum, coğumuzun başına gelecek ortak kaderimiz olan avcılık adı altında yaşayacağımız zorlukları görmezden gelemezsiniz görmemek için kör olmanız lazım duymamanız için sağır olmanız lazım öyleysede doktordan çürük raporlu yani avcı olmamanız lazım bu naçizane fikir benimdir eğrisiyle doğrusuyla bana aittir.

hal böyleyken, ava çıkamaz durumlar karşısında satılık köpek secereli seceresiz , satılık çok temiz tüfek veya cabelas tulum tüfek kamerası (lütfen ilanı veren üzerine alınmasın) konu başlıklarının tıklanması okunması kadar imza atmayan arkadaş geleceğinin ilgilendiğimiz hayat tarzımız avcılığımızın elimizden beleşe gitmesi peşkeş çekilmesi para uğruna haklarımızın ziyanı durumu olmayanların ava maddi açıdan gidememesi, özel avlakta av yap 35 tl keklik hemde üretme antibyotik ilaç şişesi kanatlı ayaklı keklik modelinde, ben bugüne dek doğal avlandım ve hala avlanmak istiyorum kanunlar çerçevesinde vergimi harcımı verip limit dahili av yapıyorum kıyma makinesi değilim, sadece hatırlatmak ava gidemeyen insanlar av köpeğini neylesin cabelas tulumu neylesin poze kinetik gazlı tüfek deryasını neylesin.

*/ava gidemeyen avcı av köpeği beslemez ya verir ya salar (kıymetinide avcı bilir gözü gibi av köpeğine besler eğitir çoğaltır .)

*/ava gitmeyen mühimmat ve av gereçleri değil remington cabelas çelikten tencere olsa paslanır çürür.(mühimmat oldu heba)

*/ava gidemeyen bırakmış avcı evde çekilmez dırdır başlar kavga sebebi olur çıldırır adam (kanındadır av başka şey paklamaz)

ne oldu sonumuz, sokaklarda başı boş köpeklere birde secereli seceresiz köpek eklendi revaçta bekçi ve süs köpekleri var av köpeği olanın elinde patlayacak :(
 ne oldu sonumuz, onlarca para attırıp aldığımız rc ler remingtonlar b&p ler pas tutmuş, cabelas tulum tüfek kameram bilmem kaç dolara euroya tl ye aldığım malzeme çürümüş yıllardır atıl kullanmadım pili akmış vs. odu ziyan vay be :-[
 ne oldu sonumuz, en gözde tüfeğim kutusunda av belgemi iptal ettirdim bulundurma ruhsatım var ula o zaman neden saçma tüfeği aldım hemide beş tane şoku var al bir pompalı suluğ neden onca para verdin tüfeğe, avel kafam benim. üretici varsın yurdum acısı yerine dışarı av tüfeği yapıp satsın yurdum avcısı üç beş kodaman oda dışarda avcı kesilir burada değil.  ::)

sokakta yürürken cillop gibi av köpeği cılız kirli kavgadan yaralı bir lokma ekmek dergibi gözünün içine bakıp (ula beni sen bu hallere getirdin demezmi o da can) hiçmi vicdanın sızlamaz be kardeşim?...
iş dönüşü zevkle seyrettiğimiz av bayi vitrinleri , alış verişe gittiğimiz uğrak av bayilerindeki sıcak sohbetler, tesadüf karşılaştığımız kaç zamandır görmediğimiz tanıdık dostlar.hiçmi vicdanınız sızlamayacak.

sadece hatırlatmak istedim benim vicdanım sızlıyor bişey yapamamaktan.

• TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: gelecek sezona bedavaya seçmece av köpeği;
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2014, 14:05:01 »
Yeren göğe haklısın keşke demekten sıkıldım artık ama biraz sağduyulu olmak bu kadar zor olmamalı.Ne silah sanayi, ne fişek sanayi, ne de bir kaç yayın kuruluşu dışında bu işi doğru olanından yana değil. Çok düşündürücü bir durum hayırlısı olsun ne diyelim

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2014, 23:33:52 »
Murat kardeşim senin benim bizim gibi düşünenlerin elbet yüreği sızlayacak.Kendi adıma köpeğim.ava gidemesemde ömrüm ve ömrü olduğu sürece benimle ancak başkasının atılmş av köpeğinide görsem içim elbet acıyacak.Bunu birde katılımda bulunmayan arkadaşlar farketse yada hissedebilse daha iyi olacak.
Unutmadan av köpeğini bir canlı yada partner olarak değilde sadece bir araç olarak görenlerde mevcut ne yazıkki onlara söylüyecek söz zaten çootan bitmiş.

ufuk bey,
allah sonumuzu hayırlı eylesin böyle giderse sonumuz pek hayırlı değil elbette,
vicanı olmayana allah vicdan merhamet  duygusu versin,katılımda bulunan arkadaşlar herkes kendi çapında bir şeyler yapmakta bu uğraşın mahsülü hasad zamanı bereketli olursa köşesine çekilmiş tırsık şahsiyetlere kayıtsız kalanlara mahsülün ürününü onlarda yerse ki olumlu adım atarsa sayın bakanlık bizim menfaatlerimiz çerçevesinde yiyeceklerdir afiyetle bu mahsülün hasadındaki ürünleri işte ben o zaman, kendi adıma hakkımı helal etmeyeceğim ne burda ne ahirette,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Süleyman ERTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2014, 23:36:25 »
ne denir ki,,, vurdum duymaz insanlarımız pek çok
Süleyman ERTÜRK
1984 YOZGAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2014, 23:41:06 »
Yeren göğe haklısın keşke demekten sıkıldım artık ama biraz sağduyulu olmak bu kadar zor olmamalı.Ne silah sanayi, ne fişek sanayi, ne de bir kaç yayın kuruluşu dışında bu işi doğru olanından yana değil. Çok düşündürücü bir durum hayırlısı olsun ne diyelim

ne yapmak istiyorlar serhat bey,
silah üretenlere durumu aksettirelimmi durumu anlatalım biz ava cıkamazssak trap yapanlar dışında kime tüfek satacaksınız diye, fişek üreten kime fişek satacak diye veya ithalatçılar neyi kime nasıl ithal edecek diye onlarda bakanlığa sizce bu nedir demzmi etkili olurmu sizce?..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2014, 23:51:15 »
ne denir ki,,, vurdum duymaz insanlarımız pek çok

Süleyman bey,
bıraksınlar avı o zaman vurdum duymazlıkla davranan zatı muhteremler,
binbeşyüz kişimiyiz belgeli kayıtlı misalen ortak fkirlrimizle bakanlık bizimle aynı paydayı paylaşır ama içimizden çürük elma sayısı yarıyı geçerse şekil bu günkünden farklı olamaz, ab uyum derler her naneyi haksız yere bize dayatırlar yesinler ab sini sen vatandaşımı ab gelir seviyesine getirde sana müteşekkir kalayım eğitiminle milli benliğinle özgür iradenle ama nerede o anlayış.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2014, 00:24:32 »
sesim çıktığınca bağırıyorum çığlık atıyorum yaygara ediyorum gelin bir imza atın diye  ben hanımıma kızıma kardeşime eşime dostuma avcı olsun olmasın herkese imza atırmaya çalışıyorum sizde aynısını yapın derim bu imzayı atmak için illada avcı olmak gerekmez  maksat  sayıyı çoğaltmak en azından 10 bini yakalayalım derim ben vurdum duymazlar varsın duymasın onların tuzu kuru durda ondan duymazlar bizelimizden geleni yapalım  herkesen iyi akşamlar
1974-Marmaris
muğla
angaralı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2014, 00:37:42 »
sesim çıktığınca bağırıyorum çığlık atıyorum yaygara ediyorum gelin bir imza atın diye  ben hanımıma kızıma kardeşime eşime dostuma avcı olsun olmasın herkese imza atırmaya çalışıyorum sizde aynısını yapın derim bu imzayı atmak için illada avcı olmak gerekmez  maksat  sayıyı çoğaltmak en azından 10 bini yakalayalım derim ben vurdum duymazlar varsın duymasın onların tuzu kuru durda ondan duymazlar bizelimizden geleni yapalım  herkesen iyi akşamlar

ünal bey,
on bin değil yüzbini zorlayacağız evelallah şu seçimler bir bitsin yarından sonra daha umut verici olacak fikirler çıkacaktır, bazı kesimler henüz odaklanamadı daha güzel gelişmelere zaman gebe ,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2014, 01:55:46 »
Hiç kimsenin umurunda değil, hele silah sanayinin hiç.Silah yasasında bile sesleri çıkmadı .Kanun öylece sessiz sedasız girdi hayatımıza AYHAK uyumaya milleti uyutmaya devam etsin. Onların gözünde avcı önemli değil.Üç beş sermayedar mutlu olsun .Gerisi teferruat.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2014, 06:21:24 »
walla değerli kardesim ve büyüklerim. ben sadece sunu biliyorum. su sitede bile o kadar cok bohcacı vardır ki... adamın umrunda değil ki, dağdaki tavsan keklik benim zaten diğeri ile işim olmaz dior. kaçıyor gidiyorlar bilmem ne... ben adliyede calısıyorum, sikayet etmekten ben usandım ya, adam dağdaki allahın tavsanına para mı verelim dior. zihniyet böyle olunca malesef duyarlı olmak, gercekten avcılıga gönül vermiş kişiler malesef azınlıkta kalıyor, ve sanal ortam da 5 dakikasını almayacak bir işe dahi girmiyor... kafayı değiştirmemiz lazım yoksa olmuyor, bende esim dostum kim varsa kampanyaya katılmalrını sağladım. ama cekme su ile değirmen dönmüyor. yine de calısmaktan vazgecmicem
Süleyman ERTÜRK
1984 YOZGAT

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #10 : 30 Mart 2014, 13:02:09 »
Özetle ;
- Köpek sevenler Mera yarışmalarında köpekleri koşturacak, sahipleri de avcı olmayabilecek av köpeği değil mera köpeği besleyecekler. ( Avrupa daki gibi )
- Tüfek severler Atıcılık belgesi alıp memlekette olmayan poligonlar da atış yapıp sevinecekler.
- Parası olan, adamı olan basıp parayı avlanacak Avcıyım diyecek...
Doğa aynı, avlak aynı, üretme yok, koruma yok, sonumuz bu olacak...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 31 Mart 2014, 12:55:49 »
walla tuncay abi o  kadar güzel özetlemişin ki aslında olayı. daha söylenecek birşey sanırım yok sanırım, ben memur maas ile neyi ne yapacagımı düşünürken allah asgari ücretle calısıp av asıgı olan insanlarımıza kolaylık versin...
Süleyman ERTÜRK
1984 YOZGAT

Çevrimdışı Turgay BEGİT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 31 Mart 2014, 13:48:44 »
Özetle ;
- Köpek sevenler Mera yarışmalarında köpekleri koşturacak, sahipleri de avcı olmayabilecek av köpeği değil mera köpeği besleyecekler. ( Avrupa daki gibi )
- Tüfek severler Atıcılık belgesi alıp memlekette olmayan poligonlar da atış yapıp sevinecekler.
- Parası olan, adamı olan basıp parayı avlanacak Avcıyım diyecek...
Doğa aynı, avlak aynı, üretme yok, koruma yok, sonumuz bu olacak...
...bizim gibi avcılarda kara kara bakacagız ...okdar imzalar toplandı.neden bir sonoç çıkmadıı.sadece sitelerde okumak imzalar atmakla kalıyoruz.neden derneklerimiz birbiriyle irtibata geçipte avcılarla birlikte bir olarak.bu işin aga babası kimse onon kapısı çalınmıyorki.burda yazılır burda çizilir burdada kalır.saygılar.
Turgay BEGİT
1979 Sungurlu ÇORUM