Gönderen Konu: BU KADARMI İNSANLIKTAN ÇIKTIK ONLAR HİZMET İÇİN YARATILDI ZULÜM İÇİN DEĞİL  (Okunma sayısı 3200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz

Rozi ve Obama Rozi 3 Obama 5 yaşındaydı Rozi hamileydi olay Ankara Kızılcahamam Güvem Köyünde gerçekleşti 23/03/2012 Cumartesi günü öğlen bu köpekler canice vurularak öldürüldü öldüren kişi komşumuz vurma sebebi ise Cuma günü komşumuzun (Recep Araç)'ın 1 tane koyunu kayboldu Cuma günü akşam koyunları ahıla koyduğunda bir tane koyunun yok olduğunu fark etmiş bozuk hava şartlarında gece yarısına kadar koyunu aramışlar ama bulamamışlar o gece koyunu kurt öldürmüş bizim köpeklerimiz o gece evimizin önündelerdi gece halamın ineği doğum yaptığı için halam inekle uğraşırken köpekler orada yatıyolarmıştı sabah 10.30'da köpeklere halam ekmek vermiş karınlarını doyurmuş ama ekmek yetmemiş halamların yaylada bir tane mandırası var köpekler yiyecek bulamazlarsa oraya giderler orada eniştem doyurur onları köyden yaylaya giderken köpekler koyunun leşine rastlamışlar halam komşumuzu tüfekle görmüş Recep abi nereye gidiyosun demiş tüfekle oda koyunu aramaya gidiyorum kurt'a falam rastlarsan diye aldım demiş.Komşumuz leşi bulmuş köpeği leşin başında görünce orda Obamayı (erkek) olanı vurmuş hayvan kanlar içinde yere yatmış Rozi korkudan eve kaçmış adam elinde tüfekle kapının önüne gelmiş halamdan kuzuları için süt istemiş oda vereyim demiş içeri doğru tam giderken bir tüfek sesi daha duymuş halam arkasını bi dönmüş komşumuz Roziyi kapının önünde vahşice halamın gözü önünde vurmuş halam sen napıyorsun o köpek hamileydi demiş sus kapa çeneni bütün kavga kedi köpekten çıkar ben iki köpeğinide vurdum gir içeri demiş halam içeri girer girmez bizi aradı bizde acilen Ankara'dan Kızılcahamam'a Güvem Köyüne gitdik gitdiğimizde Obama için çok geçti çayırda ölüsünü bulduk Rozi yaralıydı ama yaşamak için elinden geleni yapıyordu sanki bize yalvarıyordu acilen Jandarma'yı aradık Jandarma geldi halam ifade verdi ve köpekleri vuran kişiden şikayetci oldu sonra Roziyi arabaya bindirdik acilen Kızılcahamam'a veterinere götürdük veteriner bu beni aşar çok yaralı siz bunu Ankara üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürün dedi bizde tekrar arabya bindik ve Ankaraya geri döndük bu süreçte Anadolu Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Üyesi Mehtap abla ve İnci teyzeyle konuştuk fakültenin acil servisine geldiğimizde Rozi için çok geçti ölmüştü Jandarma bizden köpeğin öldüğüne dair rapor istedi ama Cumartesi günü olduğundan çoğu bina kapalıydı Rozinin nerden vurulduğuna baktılar resimlerini çektiler hamile olduğunu söyledik ultrasyonla karnına baktılar ama yavrular küçük olduğu için ölmüştü sezeryanla alsalar bile yaşamaz dediler ve Veteriner hekimler bize köpeği pazartesi tekrar getirin otopsi yapalım daha detaylı bir ölüm raporu çıkartırız dediler ve kurşunlardan balistik raporu almamız gerektiğini söylediler biz Roziyi tekrar arabaya bindirdik ve köye tekrar getirdik pazartesi Ankara götürüp otopsi yaptıracağız biliyorum ki buna benzer olaylarla çok karşılaşıyorsunuz ama bu köy artık köpek öldürmeyi bi sanat sanıyor buraya çoğu yerden köpek bırakıyolar onları ölüme teslim ediyolar elimizden geldiği kadar bu hayvanlara bakmaya çalışıyoruz sokaklardan ekmek topluyoruz öyle bakıyoruz o köye bırakılan köpekler ertesi güne çıkmıyor bir gün gördüğümüz beslediğimiz köpeği ertesi güne ya cesedine rastlıyoruz ya da köpek kayboluyo köylü işine yarayan köpekleri alıyolar yaramayan köpekleri ise vuruyolar bu olay bir değil iki değil kaç köpek burda canice öldürüldü artık bu olaya son demek istiyoruz gecenlerde atılan bir dişi köpek doğurmuş 10 tane yavrusu vardı ama 7 tane kalmış 3 tanesini özellikle erkek olanları ve büyük olanları yani köylünün tabiriyle işe yarayanları alıyolar besliyolar biraz büyütüyolar bakıyolar ki köpek işe yaramıyor köpeği vuruyorlar sizden ricam bu paylaşımı bütün hayvan severlere ulaştırmanız bütün insanların ibret alması gereken bir durum artık bizim gücümüz bu insanlara yetmiyor bütün hayvan derneklerinden yardım istiyoruz yavruların yuvanmasını istiyoruz ve dernekleri bu köye bekliyoruz gelip kendi gözlerinizle görün bu hayvanlardaki de can ama burdaki insanlar için marketten alınan ucuz bişey gibi Pazartesi Rozinin otopsi sonucunu alacağız ve mahkemeyi resmi olarak başlatacağız bu mahkeme sürecinde bütün deneklerin bizi desteklemesini istiyoruz.'Hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi olmaz' bütün desteklerinizden dolayı şimdiden teşekkürler...

KAYNAK:

Sefer Mert Akca nın iletisidir..
« Son Düzenleme: 27 Mart 2014, 17:27:52 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
çoban köpegi koyuna saldırmaz,bu adamın sizinle bir derdi var anlaşılan... bizde sudan sebeple köpek vurmak cinayet sebebidir......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Bizde olsa kan davası olur ya köpekleri vuran adam vurulur ya da koyunları ..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
 :( yazık hemde çok yazık :(
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Yanlış anlamayın da köy yerinde bile olsa bu kadar büyük köpeklerin tasmasız, serbestçe gezmesine karşıyım. Siz köpeğin saldırgan olmadığını bilseniz bile  karşıdaki insan bunu bilemez, saldırmayacağının garantisini de veremezsiniz. Köpek fobisi vardır, çoluğu çocuğu vardır tedirgin olur adam.

Köpekler tasmasız dolaştığı için şikayetinizden de bir şey çıkacağını sanmıyorum. Adam "Koyunumu yiyorlardı, yaklaşınca saldırdılar ben de vurdum" diye ifade verse kimse aksini ispatlayamaz. Belki bahçenizde vurduğu için başı ağrıyabilir gerçi ona da uyanıklık etmiş hanımefendinin gözü önünde vurmamış. Ona da benzer bir ifade verebilir.

Bu olayda vuran adamı desteklemiyorum ama köpek beslemenin de bir sorumluluğu var, merada serbest dolaşan koca kangallar beni hep tedirgin etmiştir. O köpek sahibinin insanlara bu tedirginliği yaşatmaya hakkı yok.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2014, 14:41:29 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Allah şahidim olsun bizim burada yapacak o dam akşama kadar yaşayamaz ne demek evdeki köpeği vurmak canını o yarattı ki o alacak
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz

resim bu resimdeki 3.5 aylıkken burdurdan alıp getirip 3.5 yaşında belediyenin büyük hatası sonu zehirlenerek kaybettğim kurzhaarım  tabi işin peşini bırakmadım araştırdım veterinerin sokak köpekleri için sözde uyuşturucu enjekte ettiği etleri her tarafa atıp köpekler yiyince bayılacak ve sonra toplanıp barınağa götüreceklermiş fakat işin aslı öyle olmadığı ortaya çıktı ben o sıra şehir dışındaydım köpeğimde bağlıydı kayınço bakıyordu o günde köpek tasmasından sıyrılmış  etrafta dolaşmaya başlamış tabi o etten oda yemiş sonra kayınçonun yanına nerdeyse ayağıma kapanacaktı diyor kurtarın dercesine titremeler etrafında dönmeler neyse kayınço hemen arabaya atıp veterinere götürürken yolda belediyeden arıyorlar boşuna götürme  bayılmıştır 1-saat sonra kendine gelir diye oda dönmüş geriye tabi bende geldim karşılaştığım manzara resimdeki ölmüş hemen belediye gittim hayvan sevenler derneğini aradım zaten veteriner çoktan tüymüş bütün etleri topladılar gerekeni yaptırdım ama köpeğimi geri getirmeye faydası olmuyor tabi
« Son Düzenleme: 27 Mart 2014, 17:39:34 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
Köylerde başıboş bırakılan çoban köpekleri benim hep korkulu rüyam olmuştur.En basiti bu sene kayın pederimin 2 adet kopayı bu kangallar tarafından öldürüldü.Evin 400-500 m kadar yakınında köyün dışında bir koyun ağılı var ve çobanın yaklaşık 8 tane kadar kangalı var.Bu köpeklerde genelde ağıl civarında yatışıyorlar ve eve yaklaşıyorlar.Kayın pederde köpekleri akşam üstü azıcık gezinsinler diye salınca ne oluyor demeye kalmadan kızılca kıyamet kopuyor.Çobana diyoruz kardeşim salma köpekleri bak 2 oldu böyle böyle oluyor diye ama adam napayım diyor..Eee şimdi biz napalım.O kadar para verdiğine mi yanarsın,yetiştirdiğine mi yanarsın.Valla hafta sonları köye giderken benim köpeğide götürüyorum sürekli gözüm kulağım dışarda. Bahçeye girerde boğarlarsa diye.Kapalı yere bağlıyorum ama yinede korkuyorum ne olur ne olmaz diye.İş vurmakla bitse gidelim bizde vuralım ama vursan nolacak.O anki öfken geçecek.Adam 3 bilemedin 5 gün sonra 2 tane daha alıp koyacak oraya gene aynı vakka.O adam da haklı önceki sene 100 adet kuzu 20 adet büyük koyunu çalındı.Toplamda 120 adet hayvanı gitti.60 milyar kadar zarar var.Köpek bu adama şart.Malının bekçisi. Düşünür mü senin kopayını boğacakmış. Nolacak Bu işin sonu bilmem.İnşallah hayır olur...Yanarım yanarım da Karadenizden hediye gelen 3 yaşındaki dişi kopaya yanarım.Çok güzel ve akıllı bir köpekti.Ama bu işe bir çare bulmak lazım.

Çevrimdışı Ertan ARIN

Hayvana saygısı olmayanın ne Kul'a nede ALLAH'a saygısı olur halanıza davranışı zaten affedilmez Allah sabır versin size derim ama bu arkadaşın çok iyi bir derse ihtiyacı olduğu kesin !!!!!!!!!!!!
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Yazık ne haldeyiz ..Acımak geliyor içimden de kime acıyacağız.Eline tüfeği alıp öldüren adama acımak en doğrusu..Çünkü bu ah adamı iflah etmez...

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
allah   nasıl biliyorsa öğle yapsın  bu şerefsizi .
 benin içimden geçen belasını versin .
Berkay PORSUK
1977-Gemlik