Gönderen Konu: AV KÖPEĞİ EĞİTİMİ VERİLİR İKEN YAPILAN HATALAR  (Okunma sayısı 9361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aport eğitimi adı altında , şise tahta taş çorap gibi meteryallerle  köpeği oynaştırmak.

Ferma eğitimi yaptığını sanarak, çiftlik kuşları ile yanlış metotlarla  köpeği ferma vermez hale getirmek.

Ferma oltası ile gereksiz kişisel tatminler için uzun süreli oynaşmadan sonra köpeği görsele alıştırmak.

gereksiz yere sık sık kullanılarak Hani hani kelimesi ile köpeğe gaz verdiğini sanarak attığını yada aratttını buldurmaya çalışmak.

Suç işlediğinde gel deyip yanına geldiğinde köpeği dövmek,

Köpeği yetiştirmek için değilde av yapmak için ava gitmek, fermasız kovaladığı her kuşu vurmaya çalışmak.

yavruların av yapan kalabalık köpek gurupları ile ava gitmesi. ilerki zamanlarda yalnız kalınca özgüven eksikliğinden sahibinin yanından ayrılmaz olucaktır.

kafayı yere eğmiyor , bu köpek havadan kokuyu nasıl  alıpta bulucak diye enseye tasmaya ağırlık bağlamak.

Merayla ilk kez tanışan köpeğin neşesini kırmak , koşmasını engellemek.hızlı geziyor kuşları  uçuruyor kaçırıyor av yapamıyorum bahanesi ile köpeğin kıçına 10 numara kurşun dökmek .

Şok tasmasını doğru ve amacında kullanmamak, ağzınada kuş var iken kuşu kaçırıyor diye  şok vermek.

eklenecek biliyorumki  daha çok şey vardır, av köpeği önce yetiştirilir sonra avlanır. İlk önce eğitim sonra öğrenim.
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
MEMLEKET BURDUR- İKAMET ANTALYA
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AV KÖPEĞİ EĞİTİMİ VERİLİR İKEN YAPILAN HATALAR
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2014, 20:13:07 »
Yavru yada köpek istenilmeyen yada istenilen hareketi neden yapıyor...  her hareketin nedenini bilmek veya araştırıp ögrenmek gerekir...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2014, 20:38:49 »
   SELÇUK KARDEŞİM YAZDIKLARINA CANİGÖNÜLDEN KATILIYORUM. ÖZELLİKLE KÖPEĞİ, BURNUNU KULLANARAK FERMA VERMEYE ALIŞTIRMADAN, ZORUNLU APORT DİYE BAŞLAYIP, NE YAPTIĞINIDA BİLMEDEN, HAYVANI STRESE SOKUP KİTLİYORLAR, TABİKİ SABIR VE ÖZVERİDE OLMADIĞINDAN YAPMAYINCA DAYAKDA CABASI AYRICA AVDA VURDUĞU BILDIRCINI, AVI YEDİ DİYE KÖPEĞİNİ VURUP ÖLDÜRMESİDE TUZU BİBERİ.
  " KÖPEKLERE FISILDAYAN ADAM" SEZAR MİLAN PROGRAMINDA BOŞA DEMİYOR "BEN İNSANLARI EĞİTİR, KÖPEKLERİ REHABİLİTE EDERİM" DİYE. EĞİTİM VE ÖĞRETİM  ÖNCELİK, SENİN DEDİĞİN GİBİ. SELAM VE SEVGİLERİMLE.
1958-Ankara

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2014, 08:30:18 »
Bilgi amaçlı gönderdiğim bu metinde bir nepze olsun av partnerlerimiz için yararlı olabildimse ne mutlu
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

• *
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2014, 10:05:27 »
(bu köpek havadan kokuyu nasıl  alıpta bulucak diye enseye tasmaya ağırlık bağlamak.)
 bunuda yapan varsa helal olsunn..en ilginclerinden biride bu olmuş.
  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Mart 2014, 11:11:49 »
(bu köpek havadan kokuyu nasıl  alıpta bulucak diye enseye tasmaya ağırlık bağlamak.)
 bunuda yapan varsa helal olsunn..en ilginclerinden biride bu olmuş.

Değil mi? Hava kokulu,kafa havada ferma veren köpekler pırlanta değeri taşırken.:))
1983-Ereğli/Konya

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2014, 11:28:48 »
benimde bir hatam olmuştu  :) bir kaç yıl önce enik bir kurzhaar almıştım  ona zorunlu aport öğreteyim derken sıkmayı öğretmişim  :) bıldırcını bağırsaklarını çıkarmaya diğer kuşlarıda iyice sıkıpta getirmye başlamıştı  bir dahada hiç bir köpeğimde denemedim  :)
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2014, 13:54:58 »
Selçuk bey gayet güzel bir konuya deyindiniz ,birde iyi bir eğitim nasıl verilir ne yapmak lazım  açıklık getirirseniz daha bilgilendirici olur .Teşekkürler RASTGELE
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2014, 14:45:34 »
Selçuk bey gayet güzel bir konuya deyindiniz ,birde iyi bir eğitim nasıl verilir ne yapmak lazım  açıklık getirirseniz daha bilgilendirici olur .Teşekkürler RASTGELE

Teşekkür ederim Harun Abi;
Aslında bununla alakalı bilgileri de paylaşmak istiyorum özellikle elimde bulunan eğitim cd si var ama yazmak meşakkatli iş bu nedenle uğrasmadım ancak bu konuda yardım almak isteyen birileri olur ise (bilgi amaçlı) elimden geldiği kadar sorularına cevap vermeye çalışırım.
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2014, 15:07:19 »

Teşekkür ederim Harun Abi;
Aslında bununla alakalı bilgileri de paylaşmak istiyorum özellikle elimde bulunan eğitim cd si var ama yazmak meşakkatli iş bu nedenle uğrasmadım ancak bu konuda yardım almak isteyen birileri olur ise (bilgi amaçlı) elimden geldiği kadar sorularına cevap vermeye çalışırım.
Bence CD yi eğer 1gb yi geçmiyorsa bi upload sitesine yükleyebilir ve paylaşabilirsiniz  bir sakıncası yoksa :)
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2014, 16:42:47 »
evet Selçuk cd yi paylaş hayrın olsun. insanlar faydalanır. yalnız youtube yükleme:D yok uğraşamam dersen bi kopyasını bana yolla bende upload ederim:d
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 10 Nisan 2014, 21:48:07 »
tamam yarın bununla uğrasacağım
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
0-534-421-15-15

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 10 Nisan 2014, 23:57:21 »
Selçuk bey vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim.Ben anne kurthair baba drather olan erkek yavruda ferma vermeme sorununu yaşadım. Kokusu çok iyi keklik bıldırcını buluyor hemen dalıyor.Av vuruluncada agzına alıp bırakıyor. Arkadaşlar sen bunu canlı kuşla alıştırmışın dediler. Çare sahip degişmesi gerekirmiş o nedenle üzümlüde Delta tüfeklerini yapan yalçın beye verdim.Ben o yavruyu 17 günlük almıştım.Annem öldü . Çok sevmeme ragmen annemin arkasından ,yavrumun arkasından agladıgım ,üzüldügüm kadar üzülmedim.Üzümlüye hiç gitmedim ama yavruyu görmek için gidecegim.Parkta köpeklerle oynarken bırakıyorum ayak izlerni koklayarak 3 km kahvehanede beni arayıp buluyor ,birisi bana vuruyor gibi yapsa ona hırlıyor,başka bir köpegi seviyormuş gibi yapsam onu bogmaya çalışıyor ama ferma vermiyor.Bu fermaya alıştırılırmı?SELAM VE SEVGİLER İYİ GÜNLER
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 11 Nisan 2014, 02:59:57 »
kopek ferma vermiyorsa bıldırcın avıda götür ve ferma veresiye kadar hiç tüfek atma belki 10   20 av kaldırırsın varsın.av ucup gittikce ferma vermesini öğrenecektir..eee biraz sabır edeceksiniz kesinlikle ayrı avlan ve sıkı atma ferma vermesine mutlaka bekle.
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 11 Nisan 2014, 10:44:10 »
Muzaffer abi merhabalar;
Köpeğinin fermasıyla alakalı olarak usta abilerimden öğrendiğim kadarı ile anlatayım. aslında bu eğitimler ile alakalı olarak elimde bir cd var idi eski forum üyelerinden rahmetli Ethem EYİLER abimin hediyesi idi. ancak cd yi bir yakınıma vermiştim kopyasını alarak ancak kopyası bilgisayarda gitti cd nin kendisi de bulunursa yükleyeceğim.
Köpeğin ferması ile ilgili olarak Veli abimin yazmış olduğu silah sıkmadan kuşu kaldırma yöntemi ile merada sabırla uygulayarak giderme sansın olabilir.
ama sezona hazır olsun o zamana kadar bekleyemem dersen kuş fırlatma makinası alarak güvercin ile başlayabilirsin.
Güvercini makina ya koyup köpeğin yanına yaklaşmasını bekleyerek belirli bir mesafede belirli komutlarla beklemesini sağla baktın beklemiyor kuşa çok yaklaşmasını beklemeden kuşu fırlattır.
Belirli bir süre sonra tahmin ediyorum ki köpeğin düzelecektir. Sende biliyorsun ki ferma iç güdüseldir. ama bazen köpekler bu iç güdüseli işlerine gelmediği için ortaya çıkarmıyorlar. Bunun ortaya çıkması için de önce sabır abi.
Aport konusunda ise zorunlu aportu öğretmeye çalış ama önce fermayı hallet o bitince aporta bakarız.

abi görüşmek dileği ile selametle.
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 12 Nisan 2014, 12:03:51 »
En güzel egitim köpegi  insanlardan hayvanlardan uzak yerlerde gezdirmektir... üç ayından itibaren  gezdireceksin,gezdiren kaplumbaga hızında gezmeli....yavru birşeylerle ilgilendiginde sabïrla onu beklemeli.....ve bu gezdirmelerde köpek farkında olmdan kontrol altına alınmalı........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR