Gönderen Konu: gazlı mı? kinetik mi?  (Okunma sayısı 85624 defa)

0 Üye ve 42 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: gazlı mı? kinetik mi?
« Yanıtla #125 : 01 Mayıs 2014, 12:48:04 »
aa 3,5 inch 89 mm mi ? gerizekalı olduğumuz için bilmiyorduk :) 3 inçte 76 o zaman doğru mu ? :)) hay Allah'ım ya.
Bu durumda 28 inch  barrel 71 namlu 30 inch barrel de 76 namlu oluyor

aa evet mi dedin duyamadım.

insanı salak yerine koymayın ya.  Sen ustasında biz çırakmıyız?
önce terbiyeli ol adam gibi konuşmayı öğren ukalalık yapma. çok akıllıydın madem videonun başında yazanı görseydin bu en fazla 34-36 dır demeseydin seni salak yerine ben koymuyorum sen ağzınla kendin söylüyosun.. burda herkese ahkam kesiyosun. al gazlı tüfeğini git nerde ne avlıyosan kaç gramla avlıyosan avla
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #126 : 01 Mayıs 2014, 12:50:26 »
Bunca adam anlatamadiysa anlama sikintisi var ben neden kendimi yorayim ki

Anlatacak bir şeyin yok ki

Ben senin yerine anlatayım. 32 gram saçmanın vardığı yere 36 gram saçma varmaz. Teorik olarak doğru. Bunu ben taa 2007lerde forumlarda anlattım.

32 gram 7 numara ile 36 gram 7 numara sıkarsan 32 gram 7 numara dağa uzağa değer. Ama 36 gram 5 numaranın bar basıncı yüksek olduğu için 32 gram 7 numara onun vardığı yere varamaz. Bu nedenle zaten ağır magnumlar yüksek basınç ve düşük saçma numaraları ile üretilir. Çünki saçma büyük olunca kazandığı kinetik enerji yüksek olur ve erken düşmez.

Yani bu eski tartışmalar bar ibareleri belirtilen saçmalarla tarih oldu. şu an 1050 bar 40 gram mermiler var piyasada hadi 32 gramla yetiş bakalım oraya. 89 mm 1400 bar mermiler var. Hadi yetiş.

1982 osmaniye

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #127 : 01 Mayıs 2014, 12:52:12 »
Sayın Taşdemir
Biz son 15 yıldaki yani Benellinin Amerikan Pazarına girdiği yıldan sonrasını belirtiyoruz..
Sbe ve Sbe2 nin fiyatı bir 1187 nin 2.2 katı buna rağmen satış adedi çok fazla..
Tüm dünyadaki atış otoriteleri Extreme şartlarda Kinetik sistemin çok daha güvenli olduğunda hemfikir..Özellikle soğuk havada inertia çok daha başarılı yağmur altındada..
Amerika da yapılan bir ankette inertia yı neden tercih ettiniz in yanıtlarının en başında Dondurucu soğukta Gaz operasyonlu tüfeklerin çalışmaması diyen çok avcı vardı..ve bu ChuckHawks ta yayınlandı..
İnsanların enbüyük yanılgısı o model içinde bile Pek az tüfeğin mükemmel pattern ve penetrasyona sahip olduğu gerçeğini anlamak istememektir..
Selam ve saygılarımla

tuncay hocam,
ben dünden bugüne en fazla satan tüfek  remington modelleri yazdım,genel düşündüm.
fiat olarakta rem.u.s.a. malı benelli italya malı ,dıştan gelen malın ek külfeti olacaktır.diğer ülkelerde bu iki markanın emsal tüfeklerinde fiat farkı yok denecek kadar.
sbe2 ile emsal 1187 değilde remington versa max kıyaslamalıyız diye düşünüyorum.biliyorsunuz dünyada bir örneği yok ,olmasıda zor gözüküyor.(tek tüfek 250000 fişek)aynı zamanda farklı bir sistem.
benellinin amerikan polisine yaptığı silahların kınetik değilde gazlı sistem olduğunu okumuş idim,bazı formlarda,nedeni ise amerikan yetkililerinin  gazlı tüfekleri daha güvenli buldukları  için,(kınetix umulmadık anlarda tutukluk yapabiliyor,hangi modeli  hangisi olursa olsun)
samsun ve çevre illerden  erzurum  ve  civarlarına ava gidip ,benellilerin hiçbirinin çalışmadığını, makenizmalarının donduğunu ve remingtonların, sx3lerin ve hatta rus oto.şakır şakır çalıştığını söyleyen benelli kullanan arkadaşlar var.şu an da benelli kullanan çoğu arkadaşımız ,gazlı sistem kaliteli tüfeklere yöneldiler.
ben ikisine sahip ve kullanmış biri olarak ikisini de seviyorum.ama  seçim yapmak gerekirse ithal kaliteli bir gazlı diyorum.
tuncay hocam ,
sizin o meşhur cümleniz aslında her şeyi özetliyor,HER TÜFEĞİN GRUPMANI VE PENETRASYONU KENDİNE ÖZGÜDÜR,BİREYSELDİR, KÖTÜ VEYA İYİ MARKA  YOKTUR, KÖTÜ VEYA İYİ TÜFEK VARDIR, 
bu kadar basittir.yukarıda yazdıklarımızda teferruattır,ne yapalım, tartışılmayacak şeyleri veya daha önce tartışılmış olanları yazarak rahatlıyoruz.
SLM
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #128 : 01 Mayıs 2014, 12:52:22 »
Arkadaşlar bu konu daha çok seneler tartışılacak anlaşılan ve işin ilginç tarafı bu iki sistem tabiri caiz ise bir türlü yenişemiycek... :)..kinetiğe sempati duyanlar ve kullananlar kinetiği,gazlıya sempati duyanlar ise gazlıyı met edip duracak taki her iki sisteme sahip olana dek..:)her iki sisteme sahip olan arkadaşlar ise bu tartışmaların ne kadar gereksiz olduğunu,avına göre ve en önemlisi iklime ve şoka göre fişek kullanmanın namlu boylarının,namlu sistemlerinin ve çalıçma prensiplerinin her zaman önünde olduğunu anlayacak....benim elimde şu an  ata neo,beretta 391 urika,huğlu çifte,yızdız spz m,huğlu 103 DE ve lumar süper poze olarak 6 adet tüfek var..Bu tüfeklerin namlu boyları ve  farklı namlu iç çapları farklı,farklı...urikanın 66 namlu olmasına rağmen randımanlı ve sevdiği fişeklerle 71 namlu diğer tüfeklerim Ata neo dan,çifteden ve pozelerden üstün ve etkili ..yine pozelerimin ve çiftemin doğru fişeklerle diger tüfeklerden üstün olduğu yönler var...
  Geçen sene  üveyk açılışı öncesi aldığım mirage 28 gr (turuncu) 8 no ve rc 2  28 gr  8 no fişekleri  71 namlu yıldız süper poze ve 66 namlu 391 urika gold ile her ikiside 3 nolu şok takılı iken  5 litrelik tarım ilacı boşu plastik bidonlarda denedim..sonuç ilginç urika rc 2 lerle bidonu çift yönlü delmesine rağmen yıldız aynı fişeklerle sadece bidonun ön yüzünün yarısını delebildi diğer yarısı ise sadece bidona resmen batmış tırnaklyarak çıkabilecek durumda,mirage 28 gr fişekler le durum tam tersi yıldız bidonu önlü arkalı deldi urika ise sadece tek yönlü deldi ve 3,4 saçma bidonun arkasına sadece iz yaptı..yine aklımda kalan bir başka denemem 2010 yılında 71 namlu beretta 390 ile yine 71 namlu vursan 92 a yı 40 metrede bornagi delüxe 32 gr 3 no fişek ile +7 derecede denedim..  gurupman aynı olmasına rağmen beretta çok daha etkiliydi...rc s4 ve sipe  gibi fişeklerle ise vursan bir adım öne çıkıyordu...  şimdi hal böyle iken siz durumdan vazife çıkarın..kinetik mi gazlımı yoksa poze veya çiftemi daha etkili.?? ...gazlı tüfeklerin %20 gaz kaçırdığı falan çok iddialı ve kesinlikle bilimsel değil..özellikle avrupa gazlı otamatiklerin gaz kaybı saçma hızına ve enerjisine etkisi yok hükmünde...
Fişeklerin gramajları aynı olsa bile  başınçları,tapa yapıları,saçma sertlikleri,kovan plastik serlikleri,ağızlarının yıldız kıvırmaları,barut tipleri farklı farklı...bu kadar farklı lık içinde sonuçlar çok değişken oluyo haliyle bence bunlara hiç takılmamak lazım her tüfeğin sevdiği fişeklerle diğer sistemlere ve tüfeklere üstünlüğü söz konusu...önemli olan bu ayrıntıyı yakalaya bilmek...

Arkadaşlar daha öncede yazmıştım.. yine yazıyorum ne gazlı ne kinetik durum tamamen PSİKOLOJİK..herkez sempati duyduğu ve kullandığı sistemi övüyo...objektif konuşan yok.. ateşlenen bir  fişeğin içindeki saçmaların hızını ve enerjisini düşüren o kadar etken varken mesela yanlış şok,iklime göre yanlış fişek,kullanılan fişeğin içindeki tapanın tüfeğin iç çapından geniş olması v.s v.s daha bir sürü etken varken gazlı mı kinetik mi ye takılmak kallmak bana göre sadece fanatiklik veya tecrübesizlik....
Ben buradan bir çağrı yapayım av severlere ve  tüfek severlere..gazlı tüfeğe sahip olanlar kinetik,kinetik tüfege sahip olanlar da birer gazlı tüfek edinsin ve bitsin artık bu tartışma :) yoksa modörötör arkadaşlar müdahale etmek zorunda kalacak...
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 12:58:26 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #129 : 01 Mayıs 2014, 12:56:35 »
Arkadaşlar daha öncede yazmıştım.. yine yazıyorum ne gazlı ne kinetik durum tamamen PSİKOLOJİK..herkez sempati duyduğu ve kullandığı sistemi övüyo...objektif konuşan yok.. ateşlenen bir  fişeğin içindeki saçmaların hızını ve enerjisini düşüren o kadar etken varken mesela yanlış şok,iklime göre yanlış fişek,kullanılan fişeğin içindeki tapanın tüfeğin iç çapından geniş olması v.s v.s daha bir sürü etken varken gazlı mı kinetik mi ye takılmak kallmak bana göre sadece fanatiklik....
Ben buradan bir çağrı yapayım av severlere ve  tüfek severlere..gazlı tüfeğe sahip olanlar kinetik,kinetik tüfege sahip olanlar da birer gazlı tüfek edinsin ve bitsin artık bu tartışma :)
kesinlikle
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #130 : 01 Mayıs 2014, 12:56:38 »
önce terbiyeli ol adam gibi konuşmayı öğren ukalalık yapma. çok akıllıydın madem videonun başında yazanı görseydin bu en fazla 34-36 dır demeseydin seni salak yerine ben koymuyorum sen ağzınla kendin söylüyosun.. burda herkese ahkam kesiyosun. al gazlı tüfeğini git nerde ne avlıyosan kaç gramla avlıyosan avla

adam gibi konuşuyorum. ben sana o mermi ağır magnum deil demedim. Videonun başını da seyrettim. Sonunu da seyrettim. Şavrettin patmasıyla saçma patlaması aynı değildir. Bunu herkes bilir. 36 gram mermi ile 36 gram şavrettin aynı patlamaz ve aynı tepmez. Ben bunu kast ettim. Üstelik 34-36 dır yazmıyor.

''şavrettin le mi bizi kandıracan bu tüfek şu an max 34-36 gram mermi kadar patlıyor'' bu cümleden bunu mu çıkardın. Şavrettin çok tempmez. Çünki fazla gazın çok fazla kaçacağı ara boşluk vardır.

Zaten gazlı tüfeğimle her yerde avlıyorum. Burda 2 kelam ediyoruz direk salak yerine koyuyorsunuz insanı yok bilmezmişiz, yok 89 mm bilmezmişiz, şavrettinin neden az teptiğini bile bilmiyorsunuz. laf atıyorsunuz. bende haliyle tepki veriyorum.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #131 : 01 Mayıs 2014, 12:58:38 »
Anlatacak bir şeyin yok ki

Ben senin yerine anlatayım. 32 gram saçmanın vardığı yere 36 gram saçma varmaz. Teorik olarak doğru. Bunu ben taa 2007lerde forumlarda anlattım.

32 gram 7 numara ile 36 gram 7 numara sıkarsan 32 gram 7 numara dağa uzağa değer. Ama 36 gram 5 numaranın bar basıncı yüksek olduğu için 32 gram 7 numara onun vardığı yere varamaz. Bu nedenle zaten ağır magnumlar yüksek basınç ve düşük saçma numaraları ile üretilir. Çünki saçma büyük olunca kazandığı kinetik enerji yüksek olur ve erken düşmez.

Yani bu eski tartışmalar bar ibareleri belirtilen saçmalarla tarih oldu. şu an 1050 bar 40 gram mermiler var piyasada hadi 32 gramla yetiş bakalım oraya. 89 mm 1400 bar mermiler var. Hadi yetiş.
Al gazli tufegini 66 gr fisegini avlan kardesim sana laf yetistircek halimiz yok.yok yetismis soyleymis boyleymis  banane senin gazli tufeginden dusunce belirttik ukelaliga veriyosun.cok bilmislik iyi degildir dislarlar haberin ola
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimiçi Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #132 : 01 Mayıs 2014, 12:59:19 »
Kırgınlığa gerek yok arkadaşlar. İsteyen istediğini kullanır.
Lütfen tartışma üslubumuza ve birbirimiz karşı hitaplarımıza dikkat edelim...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #133 : 01 Mayıs 2014, 13:02:25 »
ayhan abi yukardaki videodaki gibi tapa namludan çıktıktan sonra mekanizma açılmaya başlıyor namluda başka delikte olmadığına göre gaz kaybı yok demekki. tüfeğin kendi geri tepmesiyle çalışıyor diye biliyorum
ÇAĞRI kardeşim,
namluda delik olup olmaması önemli değil.sistem farklı ,fişek patladıktan sonra ,makenizmayı kuran güç veya enerji nereden geliyor,bu manevrayı yaptıran güç fişeğin enerjisinden kaynaklanıyor,yani fişek makenizmayı kurmak için ufak bir enerji sarfediyor.
tapa namludan çıktıktan sonra makenizma açılıyor demişsiniz,onun tüfeğin sisteminin diğer sistemlere göre daha ağır olmasından kaynaklanıyor,sistem çok seri değil ,
. slm
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #134 : 01 Mayıs 2014, 13:08:16 »
Arkadaşlar burda kötü adam ben oluyorum. ben kinetikte severim gazlıda severim. Önceki yazılarımda bu var. Kinetik tüfekte çok kullandım. Söylediklerim harfiyen doğru. Kinetik tüfekle ilgili yorumlarda yapıyorum. Hepsi nasıl kilit açar, nasıl çalışır. Piyasadaki mermi çeşitleri. Ben tek taraflı konuşmuyorum. Ben hiç demişmiyim gazlı daha tesirli, gazlıda daha ileri gider saçma fanatik filan değilim, sadece her ikisinin de artı ve eksilerini konuşuyorum. Türkiye şartlarında neden gazlı bunu anlatıyorum. Birine fişek var diyorum yok diyor, birine bu böyle çalışır diyorum yok diyor, biri inch ölçülerini bilmediğimden bahsediyor, biri sen bilmiyorsun cahilsin diyor. Ya ben kinetikçilerin kaç tanesine şu nedenle olur bunu düzelt dediğimi biliyorum. Hatta bir arkadaşa verdiğim akılla ilgili çok uğraştı ama yaptıramadı. Kinetiklerde barettadaki sistem gibi küçük ve sert bir yay daha gerekiyor diye yorumlarım var. en son noktada kinetikler geri döneceği sırada çok zaman kaybediyor. Son noktada çarpacakları tampon bölgeler lazım. sert yay sert plastik gibi. gazlıların yayı zaten sert mekanizma hemen dönüyor. Üstelik bir çok kinetik yavaş kapandığı için kilit kapanmama sorunları yaşıyor. Bu nedenle mekanizma açılırken gevşek yay kullanılması yanında mekanizma tam açıldığında geri hızlı dönmesi için başka bir parça gekiyor çünki yavaş dönüyor. Biz daha teknik detaylara girersek çok laf var edecek.
1982 osmaniye

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #135 : 01 Mayıs 2014, 13:12:25 »
ÇAĞRI kardeşim,
namluda delik olup olmaması önemli değil.sistem farklı ,fişek patladıktan sonra ,makenizmayı kuran güç veya enerji nereden geliyor,bu manevrayı yaptıran güç fişeğin enerjisinden kaynaklanıyor,yani fişek makenizmayı kurmak için ufak bir enerji sarfediyor.
tapa namludan çıktıktan sonra makenizma açılıyor demişsiniz,onun tüfeğin sisteminin diğer sistemlere göre daha ağır olmasından kaynaklanıyor,sistem çok seri değil ,
. slm

fişek patlayınca doğal olarak tüfek tepiyor işte ordan geliyor o güç
tapanın namludan çıktıktan sonra mekanizma geriye gelmeye başlıyor yani gaz kaçacak bir delik yok. mekanizmadan da gaz kaçmıyor onu demek istiyorum. sistem çok seri olsaydı mekanizma erken açılacağı için gaz kaçağı olurdu
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #136 : 01 Mayıs 2014, 13:18:30 »
Arkadaslar burasi bilgilerin paylasildigi yorumlandigi bir site ki biz avcilara ait.bugun kandil ve gereksiz bir sebepten birbirimizi kirmaya hic gerek yok emre bey kendi adima sizi kirdiysam ozur dilerim.bize yakisan dusunceleri elestirmek degil saygi gostermek olmali.saglicakla kalin
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #137 : 01 Mayıs 2014, 13:20:07 »
ÇAĞRI kardeşim,
. slm

Ayhan abi bu kısım doğru değil. Tüfek ateş işlemi yapması ve saçmanın tüfekten ayrılması ayrı bir olay. şöyle düşünelim. 1 saniyelik zaman diliminde iş bitsin diye düşünerek anlatayım.
ilk salisede iğne kapsüle vuruyor ve barut patlıyor. Barut arka sağ kol kapalı olduğu için ileri itiyor. 2. salisede yıldız açılıyor. ve saçmaları tapa ileri itiyor. 3 salisede saçmalar namludaki yola başlıyor. burada kadar her iki sistemde aynı çalışıyor.

4. salisede gaz operasyonlu tüfekler saçma yarıyı geçince gazın bir kısmı ile kilit açıyor ve içerdeki barut basıncı ile mekanizma yeniden kuruluyor. İşte bu kızım gaz kaybı dediğimiz kısım çünki saçma hala namlunun içinde.

4. salisede kinetiklerde saçma yola devam ediyor.
5. salisede saçma tüfekten çıkarken tüfeğe baskı yapıyor. geri tepiyor. Bu şekilde kinetik kilidi açılıyor.
6. salisede zaten saçma tüfeği terk ettiği için saçmayla hiç alakası olmayan içerideki barut basıncını kullanarak tüfek yeniden kurulmaya başlıyor. Yine barut basıncı kullanıyor ama tüfeği saçma terk ettiği için gaz kaybı güç kaybı sorunu yok.

İşte burdaki konu da şu bizim gazlılar erken açıldığı için yayları sert. Ama kinetikler geride kalan çok az  barut basıncı kullandıkları için yayları yumşak. Bu nedenle tüfek kurulma sırasında bizim gazlılar hızlı davranabiliyor.  Özellikle geri dönerken ve son noktada.
6 . salisede gazlı tüfek yeniden ateşe hazır.
7. salisede kinetik mekanizmayı tam açmış oluyor. Tampon olmadığı için 1 salisede orda bekliyor.
9, salisede yeniden geri dönüyor 10 salise saniye 1 saniye sonra atışa hazır.
Tekrar söyleyim. Mekanizma yavaş geri döndüğü için kilit kapanmama sorunları olabiliyor yerli kinetiklerde. Yayı sert kullanırlarsada 24 -28 gramla sorun yaşıyorlar.

Not : 1 saniye kabul ettim. Bu kadar geç değil diye yorum yapmayın !
1982 osmaniye

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #138 : 01 Mayıs 2014, 13:20:56 »
Sn.Taşdemir,
Ben gazlı yada Kinetik tüfeği savunmuyorum biliyorsunuzdur..Dolabımda hem gazlı hem kinetik tüfeklerim var zaten..:)
Ben pekçok sebeple Kinetik tüfeği daha çok seviyorum..Bunda İlk Benellimin Mükemmel bir pattern ve penetrasyona sahip oluşu yatıyor..
Benelli gaz enerjisini değil bu patlama sonrası ortaya çıkan geri tepme enerjisini kullanıyor kilit açıldığında tüm saçmalar dışarıda oluyor zaten..Ama bu Penetrasyon daha basit ifadeyle namlu çıkış hızı için tek başına yeterli bir kavram değil..Eğer öyle olsa 70 mm lik fişekle ateş ederken VERSA-MAX ta 7 tane VersaPort yani gaz deliği açık olduğundan hiç penetrasyon yapmaması gerekiyor...Ama durum öyle değil..
Bu arada Arjantinde pekçok Benelli ve Beretta 1.5 Milyon fişeği sorunsuz atmış durumda 250000 rakamı o lig için YÜKSEK DEĞİL..
Ayrıca bugün Alaskada King Eider Deniz ördekleri avında profesyonel av acentalarının kullandıkları tüfeklerin %70 i Benelli..Sebebini sorduğunuzda -25 dereceye varan günlerde ve tipilerde en güvenilir yarı otonun Benelli olduğunu ifade ediyorlar..
Bence Erzurumda yaşanan sorun Kötü Kalitede Yağın Sıfırın Altında Donmasından kaynaklı olabilir..
Sistemin eniyi olduğu noktalardan biri bu İnertianın..Kuzey Amerika dediğiniz yerde -45 dereceleri çok görüyorsunuz kış günleri TECRÜBEYLE SABİTTİR..:)
Elinizde iyi bir tüfek varsa ona sımsıkı sarılın ve asla ELDEN ÇIKARMAYINIZ!
Not: Benelli M4 Gaz operasyonla çalışır çünkü Gerek Özel Kuvvetler gerekse Polis özel timleri Omuza dayamadan da kullanabilecekleri bir SİSTEM istiyor..
Bu arada yeni logo şık gözüküyor..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #139 : 01 Mayıs 2014, 13:21:37 »
Arkadaslar burasi bilgilerin paylasildigi yorumlandigi bir site ki biz avcilara ait.bugun kandil ve gereksiz bir sebepten birbirimizi kirmaya hic gerek yok emre bey kendi adima sizi kirdiysam ozur dilerim.bize yakisan dusunceleri elestirmek degil saygi gostermek olmali.saglicakla kalin

Kimsenin yaşını bilmediğim için herkese abi diyorum. Selçuk abi derdim kimseyi incitmek değil. Özr dilerim. Aramızda kimseyle husumet yok herkesin düşüncesine saygım var. Gelin birlikte avlanalım. Davet ederim misafir ederim. Davet edenlere giderim.
1982 osmaniye

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #140 : 01 Mayıs 2014, 13:25:53 »
Kimsenin yaşını bilmediğim için herkese abi diyorum. Selçuk abi derdim kimseyi incitmek değil. Özr dilerim. Aramızda kimseyle husumet yok herkesin düşüncesine saygım var. Gelin birlikte avlanalım. Davet ederim misafir ederim. Davet edenlere giderim.
Kac gr fisek getirelim şaka şaka gonuller hos olsun tufek alinir satilir ama dostluk baska :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #141 : 01 Mayıs 2014, 13:27:35 »
Kac gr fisek getirelim şaka şaka gonuller hos olsun tufek alinir satilir ama dostluk baska :)

abi aşk olsun kardeşinin yanına geliyon mermi getirme . Bende dilediğin mermi var. İstediğini kullanırsın.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #142 : 01 Mayıs 2014, 13:28:06 »
Ya uzatmayalım konuyu ufak bir örnekle vereyim. Sonuçta Barut gazı ve çalışma sisteminden bahsettiğimiz için örneğe karşı çıkacak olmaz sanırım. g-3 kinetik sistemli bir tüfek AK-47 (kaleşnikof) gazlı sistem bir tüfektir.
-Kaleşnikofun kullandığı mühimmat 7,62x39 etkili menzili 300m azami menzil 800m mermi çıkış hızı 700m/s dir..
-G-3'ün ise mühimmati 7,62x51 etkili menzili 400m azami menzil ise 3200m , mermi çıkış hızı 782m/s dir.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 13:37:11 Gönderen: Ümit TAŞER »
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #143 : 01 Mayıs 2014, 13:38:24 »
Ya uzatmayalım konuyu ufak bir örnekle vereyim. Sonuçta Barut gazı ve çalışma sisteminden bahsettiğimiz için örneğe karşı çıkacak olmaz sanırım. g-3 kinetik sistemli bir tüfek AK-47 (kaleşnikof) gazlı sistem bir tüfektir.
-Kaleşnikofun kullandığı mühimmat 7,62x39 etkili menzili 300m azami menzil 800m mermi çıkış hızı 700m/s dir..
-G-3'ün ise mühimmati 7,62x51 etkili menzili 400m azami menzil ise 3200m , mermi çıkış hızı 782m/s dir.
zorlu şartlara hangisi daha dayanıklı veya kullanılışlı :)
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimiçi Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #144 : 01 Mayıs 2014, 13:47:20 »
Kimsenin yaşını bilmediğim için herkese abi diyorum.
S.Emre kardeşim. Bu tür durumları ortadan kaldırmak için, Forum Kuraları gereği bütün üyelerin imza kısımlarında Doğum Tarihi ve Memleket bilgilerini paylaşmaları zorunludur. Bütün üyelerimizin imza kısımlarında Doğum tarihleri mevcuttur...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #145 : 01 Mayıs 2014, 13:52:55 »
zorlu şartlara hangisi daha dayanıklı veya kullanılışlı :)
Abicim ben sadece mühimmat yönünden inceledm, çünkü tartışmalar atış gücünün barut gazına olan etkisi yönünde daha çok. Kullanım şartlarına değinmedim bile :)

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #146 : 01 Mayıs 2014, 13:56:04 »

Kanas 7.62 x 54 mm mermi kullanır. 830 m/s çıkış hızı var. 850 metre etkili menzil , 4500 metre azami menzil Gazlı buna ne diyeceksin ?
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #147 : 01 Mayıs 2014, 13:57:40 »
S.Emre kardeşim. Bu tür durumları ortadan kaldırmak için, Forum Kuraları gereği bütün üyelerin imza kısımlarında Doğum Tarihi ve Memleket bilgilerini paylaşmaları zorunludur. Bütün üyelerimizin imza kısımlarında Doğum tarihleri mevcuttur...

Alkan abi tşk ederim. Ben abi demeye devam edim. Tecrübeyede abi denir.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #148 : 01 Mayıs 2014, 14:03:21 »
Kanas 7.62 x 54 mm mermi kullanır. 830 m/s çıkış hızı var. 850 metre etkili menzil , 4500 metre azami menzil Gazlı buna ne diyeceksin ?
Mermi boyları arttıkça kullanılan barut miktarıda artar. buna bağlı olarak herşey değişir. ufak bir örnek olması açısından bahsettim. Ayrıca dragunovun azami menzili 4500m değil 1300mdir. Neyse madem örneğim geçerli değil unut gitsin :)

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #149 : 01 Mayıs 2014, 14:05:13 »
 kinetik sistemin çalışması hem çok basit hemde çok dahiyane...asağıdaki anlatım sitemiz üyesi mehmet beyden. alıntıdır.
 fişeğin patlamasıyla oluşan geriye doğru şok,atıl(boşta) duran mekanizma ana bloğunun bir miktar ileriye doğru hareketine neden oluyor(bunu bir çarpma esnasında araç içindeki objelerin ileriye doğru fırlamasıyla anlatabiliriz).bu da ana blok içerisindeki inertia yayın sıkışıp enerji yüklenemesine neden oluyor.böylece akabinde makara kilit sonuna dayanan inertia yay ana bloğu geriye doğru fırlatıyor,ki burada icra yayının neden bu tüfeklerde yumuşak olması gerektiğini anlıyoruz.çünkü ana bloğu geri fırlatan inetia yay icra yayının stresini yenmek zorunda.devam edecek olursak arkasından anablok,makara kildin arkasında blok üzerindeki yarığın eğimi sayesinde ve kilt üzerindeki siyah mliln marifetiyle kilidi döndürüyor ve kilit namlu kepinden kurtuluyor,böylece geri hareket tamamlanarak boş fişek dışarı atılıp yeni fişek sürülüyor..
başa dönecek olursak  fişek patladıktan sonra atıl duran ağır blok öne yığılarak yayı şıkıştırıp geriye doğru ivme kazanmaya ve henüz kilidi açmadan şaçmalar namluyu terk etmiş oluyo...

[/quote]
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 14:13:29 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir