Sayın Taşdemir
Biz son 15 yıldaki yani Benellinin Amerikan Pazarına girdiği yıldan sonrasını belirtiyoruz..
Sbe ve Sbe2 nin fiyatı bir 1187 nin 2.2 katı buna rağmen satış adedi çok fazla..
Tüm dünyadaki atış otoriteleri Extreme şartlarda Kinetik sistemin çok daha güvenli olduğunda hemfikir..Özellikle soğuk havada inertia çok daha başarılı yağmur altındada..
Amerika da yapılan bir ankette inertia yı neden tercih ettiniz in yanıtlarının en başında Dondurucu soğukta Gaz operasyonlu tüfeklerin çalışmaması diyen çok avcı vardı..ve bu ChuckHawks ta yayınlandı..
İnsanların enbüyük yanılgısı o model içinde bile Pek az tüfeğin mükemmel pattern ve penetrasyona sahip olduğu gerçeğini anlamak istememektir..
Selam ve saygılarımla
tuncay hocam,
ben dünden bugüne en fazla satan tüfek remington modelleri yazdım,genel düşündüm.
fiat olarakta rem.u.s.a. malı benelli italya malı ,dıştan gelen malın ek külfeti olacaktır.diğer ülkelerde bu iki markanın emsal tüfeklerinde fiat farkı yok denecek kadar.
sbe2 ile emsal 1187 değilde remington versa max kıyaslamalıyız diye düşünüyorum.biliyorsunuz dünyada bir örneği yok ,olmasıda zor gözüküyor.(tek tüfek 250000 fişek)aynı zamanda farklı bir sistem.
benellinin amerikan polisine yaptığı silahların kınetik değilde gazlı sistem olduğunu okumuş idim,bazı formlarda,nedeni ise amerikan yetkililerinin gazlı tüfekleri daha güvenli buldukları için,(kınetix umulmadık anlarda tutukluk yapabiliyor,hangi modeli hangisi olursa olsun)
samsun ve çevre illerden erzurum ve civarlarına ava gidip ,benellilerin hiçbirinin çalışmadığını, makenizmalarının donduğunu ve remingtonların, sx3lerin ve hatta rus oto.şakır şakır çalıştığını söyleyen benelli kullanan arkadaşlar var.şu an da benelli kullanan çoğu arkadaşımız ,gazlı sistem kaliteli tüfeklere yöneldiler.
ben ikisine sahip ve kullanmış biri olarak ikisini de seviyorum.ama seçim yapmak gerekirse ithal kaliteli bir gazlı diyorum.
tuncay hocam ,
sizin o meşhur cümleniz aslında her şeyi özetliyor,HER TÜFEĞİN GRUPMANI VE PENETRASYONU KENDİNE ÖZGÜDÜR,BİREYSELDİR, KÖTÜ VEYA İYİ MARKA YOKTUR, KÖTÜ VEYA İYİ TÜFEK VARDIR,
bu kadar basittir.yukarıda yazdıklarımızda teferruattır,ne yapalım, tartışılmayacak şeyleri veya daha önce tartışılmış olanları yazarak rahatlıyoruz.
SLM