Gönderen Konu: gazlı mı? kinetik mi?  (Okunma sayısı 85539 defa)

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mahmut HOCAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: gazlı mı? kinetik mi?
« Yanıtla #75 : 30 Nisan 2014, 14:46:14 »
gramajla birlikte belirli oranda artiyor basinc genel olarak ama gazli tufekler fazla barutu atiigi icin tepme olmuyor kinetikte 36 superpozede 32 gazlida 50 gram ayni tepme gibi dusun farazi soyledim

Emre abi Fazla barut derken barutun ürettği basınçtan daha doğrusu gazdan bahsediyorsunuz demi.Demek isteğim Knetikteki Gaz oranını Gazlıda yakaladığınızda tepme Knetik kadar rahatsız etmezmi.Yani atılan gazdan hariç kullanılan gaz oranı knetikle aynı olduğunda Gazlı tüfektede tepme rahatsız edici olmazmı mantıken?
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 14:53:51 Gönderen: Mahmut HOCAOĞLU »
  • Ata Neo
  • Huğlu Ventus
1996/Mersin

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #76 : 30 Nisan 2014, 15:02:10 »
Tercihe göre fikirler herzaman farklıdır,başta söylediğim gibi hem kintetik hem gazlı sistem kullanan birisi olarak ben gazlıyı tercih ederim dedim ve ilk yazımda sebebplerini açıkladım Özelliklede şunu belirttim farklı marka kinetik sistemlere göre,kendi kinetik sistem tüfeğim deki deneyimlerimde yanılıyor olabilirimde dedim.
Ancak kinetik severler ısrarla kinetik sistemin gazlıdan etkili olduğunu savunmaya başlamış...

Arkadaşlar şimdi ben tüfeğimle 66 gr bu fişeği -> kullanıyorum,bu fişek ile 2 sezondur ördek ve tavşan avlıyorum fotoğraflarla belgelidir her zaman kullanmıyorum ama ihtiyaç duyduğumda her zaman fişekliğimden çıkartıp tüfeğime rahatlıkla koyabiliyorum,şimdi bu fişeğin gramajını ölçün,bar hesabını yapın,hangi hesaplamayı yaparsanız yapın sizce hangi kinetik sistem bu fişeği kullanabilir,yada hangi kinetik sistem bu fişeği  kullanan bir gazlı sistemin etkisine ulaşabilir?

hangi kinetik sistem bu fişeği kullanabilir derken 66 gr 89 mm lik bu fişek sadece gazlı tüfeklerde mi kullanılıyor demek istediniz? espri yapıyorsunuz sanırım. :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #77 : 30 Nisan 2014, 15:05:40 »
  Osman Bey bende gaz operasyonlu bir tüfek kullanıyorum, çok memnunum.Ancak bahsettiğiniz ağır gramaj fişekler Amerikan avcıları tarafından yoğun olarak sbe 2 ve süper Vinci de zaten kullanılıyorlar.Comforttech dipçikleri sayesinde tepme, önemli ölçüde aşılan bir sorun oldu.Ahşap aksamlı tüfeklerinede yeni nesil darbe önleyici sistemlerle bu sorunu çözeceklerdir.Ethos da bunu denediler ve başarılı da oldular.
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #78 : 30 Nisan 2014, 15:39:16 »
ben 66 gr fişeği pompalıda kullanıyorum gazlılara gözgü bir mermi değil
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #79 : 30 Nisan 2014, 17:30:32 »
bu mantıkla karşılaştırma yapacaksak kinetikte de düşük basınçlı fişek kullanalım tepmeyi düşürelim
kinetikle gazlıyı karşılaştıracaksak fişeği sabit kabul etmek gerekir yoksa fişeğimi tüfeğimi karşılaştırdığımız belli olmaz

Tamam farklı fişekle deil aynı fişekle test edelim o zaman. senin dediğin olsun.
1- Apollo 22 gram
2- Aquila T5 50 gram.
3-Winchester SSG 36 gram.

Seç gel sıkalım.

Sen istiyorsun ki kinetiğin en başarılı olduğu alanda 28 - 34 gram arası benimki ezer diyorsun.
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #80 : 30 Nisan 2014, 17:33:16 »
  Osman Bey bende gaz operasyonlu bir tüfek kullanıyorum, çok memnunum.Ancak bahsettiğiniz ağır gramaj fişekler Amerikan avcıları tarafından yoğun olarak sbe 2 ve süper Vinci de zaten kullanılıyorlar.Comforttech dipçikleri sayesinde tepme, önemli ölçüde aşılan bir sorun oldu.Ahşap aksamlı tüfeklerinede yeni nesil darbe önleyici sistemlerle bu sorunu çözeceklerdir.Ethos da bunu denediler ve başarılı da oldular.

-10 derecede doğru burası türkiye:)
1982 osmaniye

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #81 : 30 Nisan 2014, 17:58:36 »
hangi kinetik sistem bu fişeği kullanabilir derken 66 gr 89 mm lik bu fişek sadece gazlı tüfeklerde mi kullanılıyor demek istediniz? espri yapıyorsunuz sanırım. :D

Şu anlamda söyluyorum Hakan bey türkiyede hangi avcı 89 mm fişek yataklı kinetik sistem kullanıyor,yada burada kinetik sistemi savununan arkadaşlarım hangisi 89 mm fişek yataklı kinetik sistem kullanmaya cesaret edebilir?
Özet olarak süper magnum ve ağır gramajlı fişeklerde  kinetik sistem nekadar başarılı
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 18:01:45 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #82 : 30 Nisan 2014, 18:41:24 »
Tamam farklı fişekle deil aynı fişekle test edelim o zaman. senin dediğin olsun.
1- Apollo 22 gram
2- Aquila T5 50 gram.
3-Winchester SSG 36 gram.

Seç gel sıkalım.

Sen istiyorsun ki kinetiğin en başarılı olduğu alanda 28 - 34 gram arası benimki ezer diyorsun.

22 gramı bilmemde 40 50 gramın benelli sbe 2 ile çok atış videosu var kaz ve hindi avlarında. ben 28 30 32 den başka fişek kullanmıyorum gerekte yok zaten
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #83 : 30 Nisan 2014, 18:42:55 »
Sayın Korukçu
89 mm yataklı tüfekler içerisinde Tüm Dünyada ve Amerikada en çok satan tüfek Benelli SBE ve Benelli SBE2 dir..Yine Türkiyede sukuşu avlarında en memnun olunan tüfek SBE2 dir..Çevremde 2 adet var..Tüfeklerini bu kadar seven başka  insan görmedim..
Işıklı da da Eberde de sürekli 64 66 gram kullanıyorlar..2 dostta bu sitenin az aktif üyeleri..
Her ikiside gazlı tüfeklerini bırakarak Benelli ye başladılar..Biri Browning Fusion Evolve Biri Beretta nın Serilerini bıraktı..Çok ta memnunlar..Bu kadar seri tüfek atan adamda görmedim ben..
Eğer süper magnum veya ağır gramaj kinetikte başarılı olmasaydı Amerikanın Neredeyse diğer Tüm Markaların Toplamına eşit satan Fun ı Benelli olurmuydu?
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 18:49:56 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #84 : 30 Nisan 2014, 19:09:19 »
Sayın Korukçu
89 mm yataklı tüfekler içerisinde Tüm Dünyada ve Amerikada en çok satan tüfek Benelli SBE ve Benelli SBE2 dir..Yine Türkiyede sukuşu avlarında en memnun olunan tüfek SBE2 dir..Çevremde 2 adet var..Tüfeklerini bu kadar seven başka  insan görmedim..
Işıklı da da Eberde de sürekli 64 66 gram kullanıyorlar..2 dostta bu sitenin az aktif üyeleri..
Her ikiside gazlı tüfeklerini bırakarak Benelli ye başladılar..Biri Browning Fusion Evolve Biri Beretta nın Serilerini bıraktı..Çok ta memnunlar..Bu kadar seri tüfek atan adamda görmedim ben..
Eğer süper magnum veya ağır gramaj kinetikte başarılı olmasaydı Amerikanın Neredeyse diğer Tüm Markaların Toplamına eşit satan Fun ı Benelli olurmuydu?
Selam ve saygılarımla

aynen tuncay abiye katılıyorum
1985 kütahya
0533 523 8526

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #85 : 30 Nisan 2014, 19:33:43 »
Sayın Korukçu
Selam ve saygılarımla
Tuncay Abi ağzına sağlık...
Youtubda avrupa,kuzey avrupa, güney amerika, kanada ve daha bir çok ülkede ördek ve kaz avlarında dünyaca ünlü avcıların av videolarında gördüğüm tüfeklerin hemen hepsi kinetik sistem,en azından benim izlediğim kadarıyla..
Su kuşu avlarında, ağır şartlarda ve zor avlarda büyük çoğunlukla kinetik sistem tüfekler kullanılıyor. Demekki bu adamlar birşey biliyor da kullanıyorlar bu tüfekleri.

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #86 : 30 Nisan 2014, 19:43:15 »
22 gramı bilmemde 40 50 gramın benelli sbe 2 ile çok atış videosu var kaz ve hindi avlarında. ben 28 30 32 den başka fişek kullanmıyorum gerekte yok zaten

1- sbe2 amerikadaki videolardan bahsesiyorsun. Orası Amerika. Hem tüfek orda ucuz burası gibi 7 - 9 milyar gibi daha doğrusu bir öğretmenin yarım senelik maaşı deil.

Zaten benelli tartışılmayacak kadar  iyi tüfek.

2- 89 yataklı sb2 33 derece yazın gelin 66 gram atın bakalım göreyim sizi: ))

3-Benelli gibi tüfeklerden bahsediyorsak aynı kalitede tüfek üreten Winchesterin Sx3 ve Browning Maxusla yarışın

4-Avrupada çok fazla kinetik satılıyormuş bilmem neymiş, kardeşim çok av yapılan ülkeler çok soğuk, kinetik iş yapar, yüksek basınç ağır tepme tabiki iş yapar, burası TÜRKİYE soğuk yok.

5- patent nedeniyle pahalıymışta ondan üretmiyormuş tüfek firmaları. Ata kinetikleri gazlıları aynı para, Huğlu kinetik ve gazlıları aynı para, Akdaş kinetik gazlıları aynı para, huğlu forever kinetik 950 tl, favori 800 tl kinetik. Büyük huğlu 900 tl kinetik. Steoger 1000 tl kinetik.

size göre 401B huğlu 901 den iyi, ata neo ata cyden iyi, steoger zaten türkiyedeki en iyi tüfek, deyip çıkıyormusunuz işin içinden;?

Tüfek markalarıyla örnek vermeyin. Biz burda kinetik sistemi ve gazlı sistemi konuşuyoruz, avantajları dezavantajları.

Bu konu bitmeyecek çünki 1 tane güzel tüfek bulan o sistem kinetikse kinetikten vazgeçmiyor gazlıysa gazlıdan süperpoze ise süperpozeden vazgeçmiyor. 912cz müthiş tüfek ama arkadaşıma verdim. Başka tüfek deneyecem seviyorum ben değişik tüfekleri.

Aklımdaki modeller 1-affinity, 2-ata venza, 3-steoger 3000 4- farklı deneyim kral canas 20 cal 76 namlu kinetik. 5 - Nitro beastin çok ekmek yemesi lazım :)) 901'in arkasına çivi olamaz.
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 19:47:13 Gönderen: S.Emre ÇALIK »
1982 osmaniye

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #87 : 30 Nisan 2014, 20:14:37 »
1- sbe2 amerikadaki videolardan bahsesiyorsun. Orası Amerika. Hem tüfek orda ucuz burası gibi 7 - 9 milyar gibi daha doğrusu bir öğretmenin yarım senelik maaşı deil.

Zaten benelli tartışılmayacak kadar  iyi tüfek.

2- 89 yataklı sb2 33 derece yazın gelin 66 gram atın bakalım göreyim sizi: ))

3-Benelli gibi tüfeklerden bahsediyorsak aynı kalitede tüfek üreten Winchesterin Sx3 ve Browning Maxusla yarışın

4-Avrupada çok fazla kinetik satılıyormuş bilmem neymiş, kardeşim çok av yapılan ülkeler çok soğuk, kinetik iş yapar, yüksek basınç ağır tepme tabiki iş yapar, burası TÜRKİYE soğuk yok.

5- patent nedeniyle pahalıymışta ondan üretmiyormuş tüfek firmaları. Ata kinetikleri gazlıları aynı para, Huğlu kinetik ve gazlıları aynı para, Akdaş kinetik gazlıları aynı para, huğlu forever kinetik 950 tl, favori 800 tl kinetik. Büyük huğlu 900 tl kinetik. Steoger 1000 tl kinetik.

size göre 401B huğlu 901 den iyi, ata neo ata cyden iyi, steoger zaten türkiyedeki en iyi tüfek, deyip çıkıyormusunuz işin içinden;?

Tüfek markalarıyla örnek vermeyin. Biz burda kinetik sistemi ve gazlı sistemi konuşuyoruz, avantajları dezavantajları.

Bu konu bitmeyecek çünki 1 tane güzel tüfek bulan o sistem kinetikse kinetikten vazgeçmiyor gazlıysa gazlıdan süperpoze ise süperpozeden vazgeçmiyor. 912cz müthiş tüfek ama arkadaşıma verdim. Başka tüfek deneyecem seviyorum ben değişik tüfekleri.

Aklımdaki modeller 1-affinity, 2-ata venza, 3-steoger 3000 4- farklı deneyim kral canas 20 cal 76 namlu kinetik. 5 - Nitro beastin çok ekmek yemesi lazım :)) 901'in arkasına çivi olamaz.

tamam abi sen yazın 66 gram kullanıyosan 40 gramla trap atıyosan senin için en iyisi gazlıdır başka diyecek bişey yok :)
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #88 : 30 Nisan 2014, 20:16:07 »
  Emre Bey kinetik tüfek pazarındaki oransal düşük oluşun sebeblerini belirtmiştim.Bunlar içerisinde patent hakları, hassas mühendisliğin pahalı oluşu gerçektir.Mühendisliğin ilerlemesi fiyatlarını daha makul seviyelere çekmiştir.
  Ben gaz operasyonlu bir tüfek kullanıyorum.Birinci tercihim, kişisel beğenilerim bu yönde.Ama bu gaz operasyonlunun daha iyi yada daha kötü olmasından değildir.
Amacınıza en iyi hizmet eden, beğendiğiniz tüfeğin sistemi de çok önemli değildir.
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 20:18:22 Gönderen: Hakan UYAR »
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #89 : 30 Nisan 2014, 20:27:55 »
tamam abi sen yazın 66 gram kullanıyosan 40 gramla trap atıyosan senin için en iyisi gazlıdır başka diyecek bişey yok :)

Mübağla denen bişi bilmiyorsun arkadaşım. 66 gram tabiki kullanmıyorum. Amerika reklamlarda 66 kullanıyorlar. Türkiye sıcak demek istedim 33 'le ben Akdeniz bölgesinde avlanıyorum. Ördekte bile 18'i zor görüyorum sabahları. Gel sık 66 gram :)
1982 osmaniye

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 30 Nisan 2014, 21:50:17 »
Şu anlamda söyluyorum Hakan bey türkiyede hangi avcı 89 mm fişek yataklı kinetik sistem kullanıyor,yada burada kinetik sistemi savununan arkadaşlarım hangisi 89 mm fişek yataklı kinetik sistem kullanmaya cesaret edebilir?
Özet olarak süper magnum ve ağır gramajlı fişeklerde  kinetik sistem nekadar başarılı
benim en yakın arkadaşım benelli super vinci kullanıyor ve şakır şakır 64- 66-69 gram atıyor ve comfortech sayesinde çok konforlu. cesaret edebilirmi diye birşey yok. stoeger m3500 ile 66 gram kullanan arkadaşlar var. benelli sbe 2 dünyanın tartışmasız en iyi su kuşu avı tüfeğidir kinetik sistemdir. ve amerikada 66 gram fişekler günde 200-300 adet atılmaktadır kaz avında. onun için hiçbirzaman abartılı konuşmaya gerek yok. benelli ferrari ise hatsan renodur bu tartışılmaz. benim tüfeğimle attığımı kim atar benim tüfeğim 66 gram atıyor her tüfekle karşılaştırırım gibi iddalara gerek yok çok üzenler çıkar olmaz. burda arkadaş bir bilgi istemiş yardımcı olmak lazım okadar. saygılar
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 21:54:31 Gönderen: Hakan SEÇKİN »
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #91 : 30 Nisan 2014, 22:18:10 »
ya bu sbe2 ciler, camfortçular niye bana keklikte denk gelmez ki,

öğleye kadar tepe bayır gezdik kuş yok köpek ferma attı yaklaştık. 30 metre kadar mesafeden 5 keklik kalktı arkadaş ilk mermiyi benimle attı steoger m2000 ben 2 mermi daha attım 3 tane bende 1 tane onda ikinci mermiyi de attı benim mermi bitince vuramadı. Bilmiyorum kendi vuramadı bilmiyorum keklik mesafe açtığı için yetişmedi. 1 tanesi gitti. Bu sbe2ciler vursancılar denk gelmiyor ki keklikte 1,5-2  saniyede 3 mermi tadına baktırayım onlara :)

Bıldırcın. Arkadaşlar uzaktan geldiler diye fırsat verdim. Hiç mermi atmadım. At dedilerse de kuş az dedim atmadım misafirler diye. 1 süperpoze 1 vursan 2 ata neo  var grupta bende 912cz. arkadaşlarda 3 er 5 er bıldırcın var bu ara. Bende yok. Köpek attı fermayı. Köpeğe yakın olan 2 kişi var. Ben 20 metre kadar açığım. 3 bıldırcın kalktı. aralarından 1 tanesi fişek attı. Ama vurdu ama vuramadı bilmiyorum. Ama ben kendimden eminim. diğerleri tüfek çekmeden 3 mermi attım. 3'ü de yerde. Yavaş hayvan dedi yanımdaki. Daha o hızda ateş görmemişler ki. Bıldırcınları ilk düşenle son düşen arasında 1,5 -2  metre bile açmadan aldım. Ya zevk budur işte ya.

Bu alışkanlığı nasıl kazandım çok basit 1,5-2  şer metre ara ile boş 3 kovan dikin. 10 metre kadar ileriye Sırtınızı dönün ve tam dönerek peş peşe 3 ünüde durup hedef almadan geçerken ateş ederek vurun. 1 olmaz 2 olmaz 3 olur. alışır gidersiniz ikinci hedefe yada yaralı kuşa çabuk dönersiniz.

Kinetikte erken dönmeye çalışmakta iyidir. Kinetik gazlı farketmez bu alışkanlık her avcıda olmalı.

« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 22:20:30 Gönderen: S.Emre ÇALIK »
1982 osmaniye

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #92 : 30 Nisan 2014, 22:19:26 »
hakan bey tüfeğiniz hatsan escord galiba ben bunu merak ediyordum  89mm 66 gr süper magnum fişeği kaz avında kullanıyorsunuz istediğiniz performansı bu süper magnumdan albildinizmi? tabi birde bu fişeğin muazzam geri tepmesi sizi rahatsız ettimi gerçi hatsan escordda akıllı valf bulunuyormuş birde kinetik sistemde 66 gr fişeği denemek isteyen atıcılarımız varsa bu çılgınlık olur
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 22:21:29 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #93 : 30 Nisan 2014, 22:26:36 »
ben 66 gr fişeği pompalıda kullanıyorum gazlılara gözgü bir mermi değil
Sinan bey 66 gr fişeği pompalımda kullanıyorum demişsiniz eminmisiniz pompalınız 66 gr süper magnumun basıncına nasıl dayanıyor çok merak ettim tüfeğinizin markası nedir fişek enerjisi ve gazının %100 gittiği bu tüfeklerde nasıl tüfek hasar almıyor çok merak ettim
1985
BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #94 : 30 Nisan 2014, 22:30:32 »
Sinan bey 66 gr fişeği pompalımda kullanıyorum demişsiniz eminmisiniz pompalınız 66 gr süper magnumun basıncına nasıl dayanıyor çok merak ettim tüfeğinizin markası nedir fişek enerjisi ve gazının %100 gittiği bu tüfeklerde nasıl tüfek hasar almıyor çok merak ettim
hatsan pompalı
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #95 : 30 Nisan 2014, 22:43:36 »
ben kullanmıyorum hatsanı osman bey kullanıyormuş. yahu yazmıyım diyorum yazıyorum kim çıkardı bu kinetikte 66 gram kullanılması yada pompalıda kullanılması çılgınlık olur gibi lafları.. kardeşim burda bilgisiz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz yanlış şeyler öğretiyorsunuz. 1 deli 1 kuyuya taş atmış 1000 akıllı çıkaramamış hesabına dönüyor. 89 yataklı her tüfekte bu fişekler kullanılır. kinetikti gazlıydı carttı curttu işi kapansın artık. hiç kimse birşeyler araştırmıyor forumda bunlarla ilgili birçok konu var biraz araştırmacı olun. benelli sbe 2,benelli super vinci, benelli supernova,  browning a5 89mm, franchi intensity, stoeger m3500, gibi tüfekler 89 yataklı kinetik tüfeklerdir. ve hepside ağır gramaj için üretilmiştir.. artık kinetikle atılırmı gibi konular kapansın

Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #96 : 30 Nisan 2014, 23:03:47 »
evet hakan bey grçekten kapansın bende yazmıyım diyorum ama hergün foromda karşıma çıkıyor yazmadan duramıyorum iyi akşamlar
1985
BURSA

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #97 : 30 Nisan 2014, 23:10:01 »
Bencede kinetik....
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #98 : 30 Nisan 2014, 23:15:09 »
1 saniyede 3 magnum şevrotin ve üçüde hedefte
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 23:34:46 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 30 Nisan 2014, 23:25:31 »
Yusuf bey laf olsun diye söylemiyorsanız benim tecrubelerim bu yönde diyerek iddanızı kanıtlaymazsınız,tecrübeleriniz bizimle paylaşın , yazın,anlatın örnek gösterinki bizleri ikna edin,benin tecrübelerim bu yönde en ucuz poze,en kral otometiikleri ezer geçer diye ortaya laf atarsanız bizde kanıt ve belge isteriz sizde söylediklerinizi kanıtlayamazsanız  laf olsun diye konuşmuş olursunuz.
ozaman biriside çıkar derki en ucuz tek kırma,en kral poze ve otomatikleri ezer geçer arkadaş ben tecrubelerime göre konuşuyorum derse ne olacak?

osmanbey  ,  sordunuz madem yaziim , ama iddiamı ispatlamak gibi bir sorunum yok , deneyin tecrübe edin ,  sonuca siz karar verir .  bir gün ördek avında aynı bu şekilde oldu .  ördek bulamayınca boş bir teneke bulduk , verdik saçmayı  tüfekleri karşılaştırmak için

soğuk  bir günde ,  yanınıza en güvendiğiniz bir kinetik tüfek , bir gazlı tüfek , birde vasati bir poze  alın  , birde  boş bir  teneke . 65 adım sayın , tenekeye hepsiyle aynı marka aynı saçma nolu fişekler ile  bir kaç defa ateş edin .  değerlendirmeyi ondan sonra kendiniz yapın .  her ne kadar teneke ile yapılmış olsada , size en azından penetrasyon için biraz fikir verebilir . 

tüfek on numara pattern yapsın , ama , penetrasyon olmazsa avınız kaçar , uzaklara düşer .  gazlı otomatikle çok ayak salıp giden avlarım oldu , ama  ne çiftede ne pozede bu sorunu görmedim , saçma tutanlar poşet  . çok az olmuştur saçma tutupta kurtulan .  öyle .

boş vakitlerimde  fırsat buldukça yapıyorum bu denemeleri . kinetikler gazlılara göre sadece bir adım önde ,  ama ne pozelere nede pompalılara yetişemiyorlar maalesef metreler uzadıkça .  bir arkadaşımda ördek avına sadece pompalı ile gidiyor .

ama şuda var ;  her kinetik , gazlıdan üstündür , hayır  böyle bir olay asla yok .  bazı gazlı otomatiklerde  pek çok kinetikten üstün . gazlıların ve kinetiklerin  aktarma organları çalışma sistemleri  kendi aralarında bile aynı değil . kaldıki kinetik olsun gazlı olsun , hepsi birbirinin aynı değil .

hareketli parçalarda  , zamanla illaki aşınmalar yıpranmalar olur . buda otomatik tüfeklerin çalışma sistemlerini ister istemez etkiler . saniyenin onda bir zaman dilimi bile otomatik tüfekler için çok önemli . 

tuncay kahraman bey yazdı ,
  pozelerimin bir delik açtığı tenekeye , benellim 11 delik açtı , diye
doğru olabilir , mükemmel bir kinetik  sistem  , namlu iç çapına ve şoka uygun bir fişek ile  bu başarılmış olabilir . 

altınada eklemiş zaten ,

Marka,model,sistem yoktur Elimizdeki tüfeğin iyi olup olmadığı ve fişek uyumu TEK REALİTEDİR. .

« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 00:01:53 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder