Yusuf bey laf olsun diye söylemiyorsanız benim tecrubelerim bu yönde diyerek iddanızı kanıtlaymazsınız,tecrübeleriniz bizimle paylaşın , yazın,anlatın örnek gösterinki bizleri ikna edin,benin tecrübelerim bu yönde en ucuz poze,en kral otometiikleri ezer geçer diye ortaya laf atarsanız bizde kanıt ve belge isteriz sizde söylediklerinizi kanıtlayamazsanız laf olsun diye konuşmuş olursunuz.
ozaman biriside çıkar derki en ucuz tek kırma,en kral poze ve otomatikleri ezer geçer arkadaş ben tecrubelerime göre konuşuyorum derse ne olacak?
osmanbey , sordunuz madem yaziim , ama iddiamı ispatlamak gibi bir sorunum yok , deneyin tecrübe edin , sonuca siz karar verir . bir gün ördek avında aynı bu şekilde oldu . ördek bulamayınca boş bir teneke bulduk , verdik saçmayı tüfekleri karşılaştırmak için
soğuk bir günde , yanınıza en güvendiğiniz bir kinetik tüfek , bir gazlı tüfek , birde vasati bir poze alın , birde boş bir teneke . 65 adım sayın , tenekeye hepsiyle aynı marka aynı saçma nolu fişekler ile bir kaç defa ateş edin . değerlendirmeyi ondan sonra kendiniz yapın . her ne kadar teneke ile yapılmış olsada , size en azından penetrasyon için biraz fikir verebilir .
tüfek on numara pattern yapsın , ama , penetrasyon olmazsa avınız kaçar , uzaklara düşer . gazlı otomatikle çok ayak salıp giden avlarım oldu , ama ne çiftede ne pozede bu sorunu görmedim , saçma tutanlar poşet . çok az olmuştur saçma tutupta kurtulan . öyle .
boş vakitlerimde fırsat buldukça yapıyorum bu denemeleri . kinetikler gazlılara göre sadece bir adım önde , ama ne pozelere nede pompalılara yetişemiyorlar maalesef metreler uzadıkça . bir arkadaşımda ördek avına sadece pompalı ile gidiyor .
ama şuda var ; her kinetik , gazlıdan üstündür , hayır böyle bir olay asla yok . bazı gazlı otomatiklerde pek çok kinetikten üstün . gazlıların ve kinetiklerin aktarma organları çalışma sistemleri kendi aralarında bile aynı değil . kaldıki kinetik olsun gazlı olsun , hepsi birbirinin aynı değil .
hareketli parçalarda , zamanla illaki aşınmalar yıpranmalar olur . buda otomatik tüfeklerin çalışma sistemlerini ister istemez etkiler . saniyenin onda bir zaman dilimi bile otomatik tüfekler için çok önemli .
tuncay kahraman bey yazdı ,
pozelerimin bir delik açtığı tenekeye , benellim 11 delik açtı , diye
doğru olabilir , mükemmel bir kinetik sistem , namlu iç çapına ve şoka uygun bir fişek ile bu başarılmış olabilir .
altınada eklemiş zaten ,
Marka,model,sistem yoktur Elimizdeki tüfeğin iyi olup olmadığı ve fişek uyumu TEK REALİTEDİR. .