Gönderen Konu: gazlı mı? kinetik mi?  (Okunma sayısı 85498 defa)

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: gazlı mı? kinetik mi?
« Yanıtla #50 : 30 Nisan 2014, 01:05:04 »
sinan bey sizin tüfek ne ? kinetik 1350 bar çok zor. Helal olsun derim 1350 barla kinetiğin arkasında durana çünki artan gaz çok fazla. saçma hepsini yemiyor yüksek basınçlarda.
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 01:08:03 Gönderen: S.Emre ÇALIK »
1982 osmaniye

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 30 Nisan 2014, 01:06:56 »
sinan bey sizin tüfek ne ?
vursan 92/a ve hatsan mp/a pompalı
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #52 : 30 Nisan 2014, 05:57:17 »
Mücahit bey
Eline çok extreme bir çifte geçen onu gazlı geçen gazlıyı benim gibi kinetik geçen de kinetiği sevecek ve arayacaktır..
Ben ne Benelli lerimde ne de Şu anda Affinityimde 24 gram da en küçük bir problem görmedim..
Hatta Comfort la abartıp 1 yılda 4500 adet 24 gram trap skeet fişeği attım tık demedi..Üstelik arkadaşlarımda bu tüfekle katıldı pekçok müsabakaya..
Yıllar önce Kicks Hf Ex Full aldım ama 391 Urika ve diğer Berettalarım Briley .695 Light Full ü daha çok sevdi..
Ben Süper 90 Extra Light ımın tadını hiçbir Beretta da bulamadım..Onunla attığım mesafelere Ne A400 ne A300 ne Urika ne Silver Pigeonlarla ulaşamadım..Özellikle çok soğuk havalarda fark açılıyordu..
Herzaman fix şoklu tüfekler daha az patchiness alanı verirler..
Selam ve saygılarımla
Yazmayacağım diyorum dayanamıyorum..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #53 : 30 Nisan 2014, 09:29:45 »
Kesinlikle kinetik.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 30 Nisan 2014, 09:38:45 »
her ikisini de kullanmış biri olarak kesinlikle kinetik derim,
1.daha etkili
2.temizliği daha kolay
3.tepmesi de forumda abartıldığı gibi değil,yok 1. atışı yaptıktan sonra 2. atışı yapamazmışız o zaman çifte ve poze kullananlarda yapamaz onların tepmesi kinetikten daha fazla,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : 30 Nisan 2014, 10:06:45 »
Ben kinetik sevmiyor değilim ki sadece överken boş övmeyin diyorum.

ya siz anlamak istemiyorsunuz yada işinize gelmiyor.
1- )
12 kalibre tüfek kullanıyorum çünkü 12 kalibre tüfeğim var, tutup sana 12 kalibreyi anlatacak halim yok.
Bu mu avcılık bide burda kinetik övüyorsun BENİM 20 Numara 71 namlu 20 cal. 71 - 61 namlu cz 912, tüfklerim var. Bu nedenle serçe avına bunlarlamı gitmeliyim. Arkadaşım ben sana 20 CAL tüfeğin neler yapabileceğini anlatmayacam ama % 20 gibi saçma sapan gaz kaybı var ya bizim tüfeklerde işte 20 cal'ın en az % 50 daha ileri mesafesi var senin 12 cal tüfeğine göre bu kadarını bil yeter eski avcılara sor geçekte ne kullanılır diye sana direk 20 numara alacan der.
2- Mücahit özel çok güzel açıklamış tüfek fişek seçme işi çok önemli. Gazlının fişeğini bul 5  gram fazla at kurtar durumu diyorum. Boşuna tepmesin seni
3- Hele ki sana bar dersi verecek hiç değilim. Bi kere fişeğin gramı ile barı doğru orantılı filan değildir. sana 2 gram 1050 bar fişek yaparım istersen.

al sana Yıldız Pozenin 32 gram 1400 bar basınçta atış testi. ( fişekleri kolay bulamazsın çünki bizim ülkede kimse bar filan bakmaz) ama burda görebilirsin fişeği. 
Huğlu 1370 barla test ediyor pozelerini. 70 yataklı:))

Bar bilmiyon gaz bilmiyon ne tartışacaz ki?

Ek bilgi : Bizim gram dediğimiz olay fişek içerisindeki saçmanın gramıdır. 28 gram fişek içerisinde 28 gram saçma 1,5  barut bulundurur. bu oran belirli şekilde artar. 36 gram -40 gram saçmada 1,90 barut vardır. bu biraz daha güç demektir. 50 gram saçmada 2,17 barut konursa tam bu 1050 bar basınca tekabül eder. Yani barutun saçma gramı başına verdiği basınçla hesaplanır bar.

Peki günün sorusu : 40 gram fişege 1,9 yerine 2,0 barut koyarsam kaç bar olur?

Senin deyiminle 20 cal 1050 bar mermide yoktur. 50 gram sığmazki fişeğe

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4180

Biliyorsan söyle faydalansınlar. Bilmiyorsan sus AVCI sansınlar.

Tuncay abi Afiinity'yi bana sat ya. İllaki 1 tanede kinetik alacam hastayım o silaha çok övgü geliyor ve ben dayanamıyorum. :))

Olmadı gaz deliği açtırırız :)) hörmetler Tuncay abi.
Tamam kardeşim madem beni tam cahil yerine koydun ozaman ne desek boş. Ben hiç birşey görmedim bilmiyorum sen daha iyi biliyorsun bu işleri.

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #56 : 30 Nisan 2014, 10:18:12 »
gazlıda gramajı artırarak anca saçma miktarını artırmış olursunuz hız ve penetrasyon düşmesini nasıl engelleyeceksiniz
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 10:31:14 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #57 : 30 Nisan 2014, 10:18:26 »
kinetik sistem nasıl bir tepme yapıyormuşta ikinci atışa fırsat kalmayacak yahu,
yıllarca kullandım tepme ile ilgili dezavantaj yaşamadım sıkıntı duymadım bunu farketmedim bile, (gazlıda kullandım)
şahlanma tepme olayı çifteye mahsustur tabiri doğru ise şahlanma çiftenin huyudur,
tepmeyi şahlanmayı çiftede yaşıyorum inkar edemem
kinetikte çok rahat duble yapılıyor rahat olun, denildiği gibi şahlanma tepme yok, zaten tepmeyi emici döner başlık grubu ve mekanizması var
bu nedenle tepme ve şahlanma olayı söz konusu bile değildir.
kinetikte tepme şahlanma olayını yaşayanlara kullanıcı hatası diyebiliriz ancak, gazlı kullanmaya devam edecekler,
demekki herkes kinetik kullanamaz buda bir ayrıcalık olsun,
kinetik ve gazlı tüfeğin patterninden söz etmeyeceğim çünkü çok su götürür bu konu, şimdi kinetik daha tesirli bir adım önde desem olmayacak,
tüfeği kapattınmı namluda tek delik olacak.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #58 : 30 Nisan 2014, 11:57:25 »
Hala kacak gures biz ay mermiyi deil ayni avi konusuyoruz ornek ordek olsun ki kinetik tufeklerin alani olarak bilinir sen kinetik alirsin ben gazli uzak oldugu icin biraz daha iyi grupman ve basinc olsun diye sen 36 gram 700-800 bar mermi kullanirsin ayni avda bende 1050 bar 40 gram kullanirim acigim kapandi mi kapandi simdi atariz ava sende vurursun bende buraya kadar soorun yok

bu andan sonra ben 2 atisa senden hizli donerim 2 kus varsa veya yarali kaldiysa senden daha az tepik yerim
sonrasinda sen eve gidince tufegi asarsin ben  temizlerim
bide ek olarak benimki ariza yapabilir ama duzelir seninki ariza yaparsa kolayina duzen tutmaz
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #59 : 30 Nisan 2014, 11:58:47 »
gazlıda gramajı artırarak anca saçma miktarını artırmış olursunuz hız ve penetrasyon düşmesini nasıl engelleyeceksiniz

Okumamissin yuksek barla
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 30 Nisan 2014, 12:02:24 »
kinetik sistem nasıl bir tepme yapıyormuşta ikinci atışa fırsat kalmayacak yahu,
yıllarca kullandım tepme ile ilgili dezavantaj yaşamadım sıkıntı duymadım bunu farketmedim bile, (gazlıda kullandım)
şahlanma tepme olayı çifteye mahsustur tabiri doğru ise şahlanma çiftenin huyudur,
tepmeyi şahlanmayı çiftede yaşıyorum inkar edemem
kinetikte çok rahat duble yapılıyor rahat olun, denildiği gibi şahlanma tepme yok, zaten tepmeyi emici döner başlık grubu ve mekanizması var
bu nedenle tepme ve şahlanma olayı söz konusu bile değildir.
kinetikte tepme şahlanma olayını yaşayanlara kullanıcı hatası diyebiliriz ancak, gazlı kullanmaya devam edecekler,
demekki herkes kinetik kullanamaz buda bir ayrıcalık olsun,
kinetik ve gazlı tüfeğin patterninden söz etmeyeceğim çünkü çok su götürür bu konu, şimdi kinetik daha tesirli bir adım önde desem olmayacak,
tüfeği kapattınmı namluda tek delik olacak.

Atada calisan tanidigin varsa sor neo 12 ile venzayi pentegrasyon ve pettern yarisina soktular gecen ay sonuca kendilerde inanmadi gecen hafta yenilediler :)) internete koymadiklari icin yazmamistim belgesiz is diye dayanamadim
1982 osmaniye

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #61 : 30 Nisan 2014, 12:13:03 »
Atada calisan tanidigin varsa sor neo 12 ile venzayi pentegrasyon ve pettern yarisina soktular gecen ay sonuca kendilerde inanmadi gecen hafta yenilediler :)) internete koymadiklari icin yazmamistim belgesiz is diye dayanamadim
Emrah bey bahsettiğiniz konuyu açarmısınız biraz merak ettim neo ve venza arasında nasıl bir fark oluştu hangi silah inanılmıyacak fark attı gerçekten merak ettim. hafta sonu atanın çalışanlarıyla birlikteydim uzuncada bir sohbet yaptık venzayı inceledim çok hoşumada gitti 66 namluları haziranda çıkıcakmış sipariş verem dedik beklicez artık bunun içinde merakım iyice arttı bu söğlediğiniz şeye
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 30 Nisan 2014, 12:21:47 »
Emrah candan kardesim sizi asla cahil yerine koymadim ama tabiriniz hakaretvari ben var kullandim diyorum gecek avcisiyim gormedim 50 gramdan asagi uretmez sanki gercejten usta benim sen cahilsin demek deil mi bu bende oldugunu ve uretildigini ispatladim ve bilmeden konustugunuz icin size esef gosterdim ben cahilin onde gideniyim bakin bu kinetik sevmeyen kardesiniz tuncay abisini 1 ay once aradi ve affinity sordu ben kinetik gazli tartisiyorum burda

Konu su olsa uzak atmayi seviyorum kinetikmi gazli mi ben derim ki o zaman farketmez tufekler bireysel farklilik gosterir vursa 92 mesafede efsane 901 g de oyle simdilerde en cok mesafe atan tufek maxus paran yetmezse affinity onada yetmezse bekle ve venzayi gorelim yok daha ucuz dersen steoger m3000 1150 tl

Mesafe ile sistemin alakasi var ama kesin kinetik daha uzak kesin gazli daha uzak deil
1982 osmaniye

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #63 : 30 Nisan 2014, 12:22:42 »

Hala kacak gures biz ay mermiyi deil ayni avi konusuyoruz ornek ordek olsun ki kinetik tufeklerin alani olarak bilinir sen kinetik alirsin ben gazli uzak oldugu icin biraz daha iyi grupman ve basinc olsun diye sen 36 gram 700-800 bar mermi kullanirsin ayni avda bende 1050 bar 40 gram kullanirim acigim kapandi mi kapandi simdi atariz ava sende vurursun bende buraya kadar soorun yok

bu andan sonra ben 2 atisa senden hizli donerim 2 kus varsa veya yarali kaldiysa senden daha az tepik yerim
sonrasinda sen eve gidince tufegi asarsin ben  temizlerim
bide ek olarak benimki ariza yapabilir ama duzelir seninki ariza yaparsa kolayina duzen tutmaz
Bu yazıda güzel olmuş Emre bey demin Emrah yazmışım pardon ^-^
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #64 : 30 Nisan 2014, 12:35:18 »
Emrah candan kardesim sizi asla cahil yerine koymadim ama tabiriniz hakaretvari ben var kullandim diyorum gecek avcisiyim gormedim 50 gramdan asagi uretmez sanki gercejten usta benim sen cahilsin demek deil mi bu bende oldugunu ve uretildigini ispatladim ve bilmeden konustugunuz icin size esef gosterdim ben cahilin onde gideniyim bakin bu kinetik sevmeyen kardesiniz tuncay abisini 1 ay once aradi ve affinity sordu ben kinetik gazli tartisiyorum burda

Konu su olsa uzak atmayi seviyorum kinetikmi gazli mi ben derim ki o zaman farketmez tufekler bireysel farklilik gosterir vursa 92 mesafede efsane 901 g de oyle simdilerde en cok mesafe atan tufek maxus paran yetmezse affinity onada yetmezse bekle ve venzayi gorelim yok daha ucuz dersen steoger m3000 1150 tl

Mesafe ile sistemin alakasi var ama kesin kinetik daha uzak kesin gazli daha uzak deil
hakaret mi etmişim yorum da ? küfür falan var mı orda ? ya da aşşağılayıcı bir cümle ? ben göremedim. eğer varsa özür dilerim cahilliğime bağışla.

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #65 : 30 Nisan 2014, 12:47:30 »
Ozgur bey hem dagilim hemde basinc dengesinde neoyu acik ara sollamis anlattiklari kadar varsa matematiksel degerler yazmayim simdi ( sonuc eakamlari var katsayi cinsinden) ucar avlarinda keske 6-7 numara soklarida olsa diyeceginiz bir tufekmis o ben maxusta soyledim bu lafi keske caresi olsa 7 numara sok yapsalar dedim 5 numara soku duz yapiyor tufegi yinede sacma hala toplu gidiyor ve kullandigim ve denedigim tufekler icinde en mesafe atan tufek o venza yaklasirsa iyi olur yerli uretim acisindan

ama ek bi konu daha yerli uretimde standart yok venzada bunu vaad ediyorlar yani hepsi iyi olacak diyorlar inss en son bunu vaad eden nitro beast 5 tane al hepsi farkli ozelliklerde kimisi sol kimisi alt atiyor ama mesela hocamda 66 namlusu var super atayida  gorecez piyasaya girdi yakinda cikar yorumlar steoger m3000 de girdi yeni vursan iddialari var onlarinds
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #66 : 30 Nisan 2014, 13:02:22 »
B&P nin 40 gram fişeği var hem 1050 bar hem de 100 metre garantili ??? okadar geçit avı yapıyorum kullanmadığım gramaj çeşit fişek kalmadı benim niye haberim yok bundan :) Emre kardeşim benim 100 metreden vurma gibi bir iddiam yok, çünkü yivsiz av tüfeği kullanıyoruz sonuçta, saçma atıyoruz :)  Hangi marka model olursa olsun 40 gram fişek, eğerki fabrika için test amaçlı yani sürşarjlı üretilmemişse asla 1050 bar basınç üretmez ve 100 metreye de tesirli vuruş yapmasının imkanı yok...
bak burada bp sitesinde 42 gram fişek var balistik bilgiler mevcut bakabilirsin :
http://www.baschieri-pellagri.com/index.php?option=com_content&view=article&id=80&Itemid=129&lang=en

elin vicdaninda oku abi
haberim yok bundan:) (en iyi ben bilirim)
1050 bar basinc uretemez (fizik profosoruyum)
100 metre tesirli vurus imkani yok (sen yalancisin)
burdan bakabilirsin (al sana ispati)

Kelimeyle virgulleri iyi okurum

1982 osmaniye

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #67 : 30 Nisan 2014, 13:07:15 »
Okumamissin yuksek barla

bu mantıkla karşılaştırma yapacaksak kinetikte de düşük basınçlı fişek kullanalım tepmeyi düşürelim
kinetikle gazlıyı karşılaştıracaksak fişeği sabit kabul etmek gerekir yoksa fişeğimi tüfeğimi karşılaştırdığımız belli olmaz
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #68 : 30 Nisan 2014, 13:34:26 »
  Arkadaşlar, Mücahit Bey güzel bir analiz yapmış.Tuncay Bey hem teorik olarak hem pratik olarak açıklamış.Tuncay Bey in bilgisine ve sahadaki pratik tecrübelerine güvenirim.Konuyu bu arkadaşlarımızın izah ettiği bilgiler üzerinden değerlendirmenizi tavsiye ederim.
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #69 : 30 Nisan 2014, 14:11:37 »
Bunları söylerken ne gibi bir bilgiye,deneyime,kanıta,belgeye sahipsiniz,yani neye dayanarak bunları söyluyorsunuz Yusuf bey yoksa laf olsun diyemi?

laf olsun diye kimse bir şey söylemez osman bey . benim tecrübelerim bu yönde .  ve aksinede inanmıyorum .  şimdilik .

Yusuf bey laf olsun diye söylemiyorsanız benim tecrubelerim bu yönde diyerek iddanızı kanıtlaymazsınız,tecrübeleriniz bizimle paylaşın , yazın,anlatın örnek gösterinki bizleri ikna edin,benin tecrübelerim bu yönde en ucuz poze,en kral otometiikleri ezer geçer diye ortaya laf atarsanız bizde kanıt ve belge isteriz sizde söylediklerinizi kanıtlayamazsanız  laf olsun diye konuşmuş olursunuz.
ozaman biriside çıkar derki en ucuz tek kırma,en kral poze ve otomatikleri ezer geçer arkadaş ben tecrubelerime göre konuşuyorum derse ne olacak?
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #70 : 30 Nisan 2014, 14:16:21 »
insanlar boş şeylere kafa yoruyorlar,isteyen gazlı kullanır isteyen kinetik isteyen çifte,isteyen poze bunun nesini tartışıyorsunuz ki,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Mahmut HOCAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #71 : 30 Nisan 2014, 14:17:46 »
Avcı abilerim yorumları okuyunca aklıma takılan bazı sorular oldu.Bazı abilerim madem gazlı tüfekte gaz kaybı var 3 4 gram fazla olan fişek at knetik tüfeğin performansını yakala demiş.Gazlı tüfekte gramaj artırarak knetiğin performansını yakalayınca doğal olarak knetikteki gibi tepmenin rahatsız etmesi gerekmezmi?.birde bazı abilerim gaz kaybının çokta olmadığını düşük bir miktarda olduğunu söylüyor fakat gaz kaybı az ise bu knetikteki rahatsız edici tepmenin gazlıdan ayırt edici kadar belirgin olmasının sebebi nedir?
  • Ata Neo
  • Huğlu Ventus
1996/Mersin

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #72 : 30 Nisan 2014, 14:34:56 »
Avcı abilerim yorumları okuyunca aklıma takılan bazı sorular oldu.Bazı abilerim madem gazlı tüfekte gaz kaybı var 3 4 gram fazla olan fişek at knetik tüfeğin performansını yakala demiş.Gazlı tüfekte gramaj artırarak knetiğin performansını yakalayınca doğal olarak knetikteki gibi tepmenin rahatsız etmesi gerekmezmi?.birde bazı abilerim gaz kaybının çokta olmadığını düşük bir miktarda olduğunu söylüyor fakat gaz kaybı az ise bu knetikteki rahatsız edici tepmenin gazlıdan ayırt edici kadar belirgin olmasının sebebi nedir?

gramajla birlikte belirli oranda artiyor basinc genel olarak ama gazli tufekler fazla barutu atiigi icin tepme olmuyor kinetikte 36 superpozede 32 gazlida 50 gram ayni tepme gibi dusun farazi soyledim
1982 osmaniye

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #73 : 30 Nisan 2014, 14:41:58 »
Tercihe göre fikirler herzaman farklıdır,başta söylediğim gibi hem kintetik hem gazlı sistem kullanan birisi olarak ben gazlıyı tercih ederim dedim ve ilk yazımda sebebplerini açıkladım Özelliklede şunu belirttim farklı marka kinetik sistemlere göre,kendi kinetik sistem tüfeğim deki deneyimlerimde yanılıyor olabilirimde dedim.
Ancak kinetik severler ısrarla kinetik sistemin gazlıdan etkili olduğunu savunmaya başlamış...

Arkadaşlar şimdi ben tüfeğimle 66 gr bu fişeği -> kullanıyorum,bu fişek ile 2 sezondur ördek ve tavşan avlıyorum fotoğraflarla belgelidir her zaman kullanmıyorum ama ihtiyaç duyduğumda her zaman fişekliğimden çıkartıp tüfeğime rahatlıkla koyabiliyorum,şimdi bu fişeğin gramajını ölçün,bar hesabını yapın,hangi hesaplamayı yaparsanız yapın sizce hangi kinetik sistem bu fişeği kullanabilir,yada hangi kinetik sistem bu fişeği  kullanan bir gazlı sistemin etkisine ulaşabilir?

Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #74 : 30 Nisan 2014, 14:42:29 »
Ozgur bey hem dagilim hemde basinc dengesinde neoyu acik ara sollamis anlattiklari kadar varsa matematiksel degerler yazmayim simdi ( sonuc eakamlari var katsayi cinsinden) ucar avlarinda keske 6-7 numara soklarida olsa diyeceginiz bir tufekmis o ben maxusta soyledim bu lafi keske caresi olsa 7 numara sok yapsalar dedim 5 numara soku duz yapiyor tufegi yinede sacma hala toplu gidiyor ve kullandigim ve denedigim tufekler icinde en mesafe atan tufek o venza yaklasirsa iyi olur yerli uretim acisindan

ama ek bi konu daha yerli uretimde standart yok venzada bunu vaad ediyorlar yani hepsi iyi olacak diyorlar inss en son bunu vaad eden nitro beast 5 tane al hepsi farkli ozelliklerde kimisi sol kimisi alt atiyor ama mesela hocamda 66 namlusu var super atayida  gorecez piyasaya girdi yakinda cikar yorumlar steoger m3000 de girdi yeni vursan iddialari var onlarinds
Hıııımmmm hadi bakalım hayırlısı inşallah öğle olur iddialı bir silah venza 13000 fişek attık sorun yok diyorlar, üstelik böğlede güzel veriler oluşursa manevi olarak değilde matematiksel olarak avrupa silah koşturmaya gerek kalmaz ama olursa tabi. manevi olarak avrupa silah takıntısı bitmez tabi, marka bi hastalıktır zaten bendede var yani :) haziranda çıksın 66 larıda burada paylaşırım durumu. kinetiktede  stoeger 2000 im vardı sattım yerini 3000 alıcak büyük ihtimal onuda alıcam test yaparım burdaki açılım konusunada destek olsun paylaşırız :) herkez neye inanıyorsa neyi kullanıyorsa onu söğler beğendiği beğenmediği neyse yukarıda Selçuk beyinde dediği gibi boşyere kalp kırmayın kim ne isterse kullanıyor zaten. Hayırlı günler.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)