Gönderen Konu: gazlı mı? kinetik mi?  (Okunma sayısı 85496 defa)

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: gazlı mı? kinetik mi?
« Yanıtla #25 : 29 Nisan 2014, 19:37:32 »
Teknik olarak poze ama yanlis bir cok otomatik bir cok pozeyi eziyor ornek ata ve huglunun 2008 ustu pozelerini getir kiridlstiralim kim kimi eziyor gorelim huglu 912cz huglu 103d ikiside var bende saka gelecek size bildircinda poze ordekte 912cz ustelik maxustaki yikim hic bir pozede yok 12 cal olanlar icin gecerli 20 cal huglu var babamda mesafesine ve yikimina hic bir tufek yetmez sanmiyorum ama otomatikleri kucumsemeyin
ama avci tufegi tabiki poze
 ariza yapsa igne kirsa diger namlu devam eder otomatikciler avi birakir (kisa dusunmeyin 250 km ava gittigimiz oluyor)
 yakin kalkana farkli goz uzak kalkana farli goz avantaji hic yadsinamaz

Ama konu poze deil gazli mi kinetik mi

yukaridaki bir arkadasa cevap verecem sikayetimiz tepmesi deil cok tepsin sorun deil ama hedefe erken donsun sahlanmasin biz gazlilara bike koyuyoruz yayli padler var ama kinetik hedefe donemiyor gecit avlarinda 1050 bar ve ustu fisekle 100 metre bile atiyoruz amac uzakliksa fisekle cozulur ama hedefe erken donmek madem oyle guc istiyorsun pompali kullan hedefe donmek sart otomatigin amaci bu zaten
Kinetikle 40gr 1050 bar at sonra 2 saniye sure don bana sık emin ol tutturamazsin

simdi bir cumle kuaracam kinetikciler okudugunda gulumseyecek DUUSTUMU TAM GOREMEDIM:))
ya vurdugu kusu gormuyor cunki namlu tam ustune geliyor atinca
1982 osmaniye

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 29 Nisan 2014, 19:53:55 »
daha az parça ve daha az arıza yapma ihtimali bile bence kinetik tüfeği tercih etmeye yeter.tesir olayına gelince yaban tv deki doktor testini kurşun atışıyla yaptı ve yayınladı.sonuç kinetik.temizleme bakım kinetik.sonuçta her yol kinetik.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 29 Nisan 2014, 19:55:28 »
Teknik olarak poze ama yanlis bir cok otomatik bir cok pozeyi eziyor ornek ata ve huglunun 2008 ustu pozelerini getir kiridlstiralim kim kimi eziyor gorelim huglu 912cz huglu 103d ikiside var bende saka gelecek size bildircinda poze ordekte 912cz ustelik maxustaki yikim hic bir pozede yok 12 cal olanlar icin gecerli 20 cal huglu var babamda mesafesine ve yikimina hic bir tufek yetmez sanmiyorum ama otomatikleri kucumsemeyin
ama avci tufegi tabiki poze
 ariza yapsa igne kirsa diger namlu devam eder otomatikciler avi birakir (kisa dusunmeyin 250 km ava gittigimiz oluyor)
 yakin kalkana farkli goz uzak kalkana farli goz avantaji hic yadsinamaz

Ama konu poze deil gazli mi kinetik mi

yukaridaki bir arkadasa cevap verecem sikayetimiz tepmesi deil cok tepsin sorun deil ama hedefe erken donsun sahlanmasin biz gazlilara bike koyuyoruz yayli padler var ama kinetik hedefe donemiyor gecit avlarinda 1050 bar ve ustu fisekle 100 metre bile atiyoruz amac uzakliksa fisekle cozulur ama hedefe erken donmek madem oyle guc istiyorsun pompali kullan hedefe donmek sart otomatigin amaci bu zaten
Kinetikle 40gr 1050 bar at sonra 2 saniye sure don bana sık emin ol tutturamazsin

simdi bir cumle kuaracam kinetikciler okudugunda gulumseyecek DUUSTUMU TAM GOREMEDIM:))
ya vurdugu kusu gormuyor cunki namlu tam ustune geliyor atinca
benim pozeyi üstün tuttuğum taraf sadece saçmanın gidiş etkisi ve deliciliği. yoksa tüfeklerin yıkımı farklıdır elbette, tüy döküp gönderen poze de var, havada söndüren otomatikte var o ayrı mesele,ona bakarsanız  bende de 89 model huğlu poze var, huğlunun şimdiki pozeleri onun yıkımına gelemez. yenilerde sıkıntı varmış onu bilmiyorum. diğer taraftan o bahsettiğiniz, 40 gram at sonra 2 saniyede ava geri dönemezsin falan o benim için geçerli değil :) diğer avcıları bilemem. sabah gün doğarken yerde kar hava ayaz, -3, -4 derece tahtalı geçitinde genelde 36 gram arada da 40 gram atıyorum. hiç te öyle sizin bahsettiğiniz olayı yaşamadım, seri atış ta yapıyorum hatta bazen duble atışla 2 kuş aldığım bile oluyor. ama burada bir etken daha var, tüfekte ekstra dipçik pedi takılı, ve tüfek 3,4 kg ağırlığında. 40 gram atışlarda gerçek manada 40 gramlık tepme ve etki almıyorum, beni etkilemiyor bile. o sizin bahsettiğiniz tepme ve şahlanma olayı, ağırlığı 3 kg veya daha düşük olan, namlusu 66 ve daha kısa olan tüfekte olur. en çok ta avcının tüfeği tutuş şekline bağlı. emin olun 71 veya 76 namlu bir kinetik sistem tüfek 3,2 veya 3,3 ağırlığa sahip olsun, tüfeği doğru omuzlayan tutmasını bilen avcının elinde istediğin fişeği kullan, ne şahlanma yapar ne de teper... yani anlatmak istediğim, bütün bunlar tüfeğe ve avcıya göre değişir..
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2014, 19:58:15 Gönderen: Emrah CANDAN »

ibrahimkara

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 29 Nisan 2014, 20:01:43 »
İlk tüfegim huglu forever kinetik sistemdi çok cektim 15 gun içerisinde (sıfır aldıktan 15 gun içerisinde) 2 kere arızalanıp garantiye gitti geldiginde 3 fisek attık 4. fişekte dipcik omuzumda kaldı şaka gibi mekanizmanın içinde haraket ettigi dipcigin içinde bulunan boru gibi bi parca var o kırılınca tufek ikiye bolundu :D

kinetik alınacaksa illada ithal olacak ve bilinen markalarda olacak bence ( beretta, benelli falan)
yerli tufeklerde gazlıdan şaşmıcaksın bence riske gerek yok

bu benim deneyimim benim fikrim kimsenin malını kotulemek istemem ama durum bu

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 29 Nisan 2014, 20:06:24 »
             Hem pozem, hem kinetik hem de gazlı otomatiği olan bir avcıyım.Hangi tüfeği kullanırsanız kullanın, ava 45-50 metre üzerinde atarsanız, fişek seçiminiz yanlışsa, atışınız kötüyse, elinizdeki tüfeği ve fişeği tanımıyorsanız elinizdeki tüfeğin cinsi hiç farketmez.Ama yukarıda yazdığım kurallara uyarsanız hepsi sizi memnun eder.Ama bu modellerin iyi yapılmış örnekleri olmalı, yani standartlara uygun ve kaliteli bir işçilikle yapılmış olmalı...
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 29 Nisan 2014, 20:37:00 »
  Değerli avcı arkadaşlar arasında kinetik ve gazlı tartışması hep olmuştur.Aslında Yabancı sitelerdeki bazı forumlarda da benzer tartışmalar gözüme  çarptı.Hatta bu sitelerden birinde bu tartışma için cocacola mı pepsi mi diye bir hoş bir espiri de vardı.
  Dünya yarı otomatik av tüfeği piyasasında pazar payı gaz sistemli tüfeklere aittir.Bu yoğunluk iyi yada kötü olmasından değildir.Her iki sistemin tasarımını genel olarak ortaya koyan John Moses Browning'tir.Zaman içinde elbet değişimler olmuştur.Kinetik (eylemsizlik,inertia) üretimi ve kullanımı daha hassas silahlardır.Ciddi mühendislik gerektirir.Ayrıca patent hakları bir çok firma için engelleyici olmuştur.Bu da pazar payında geri olmasında büyük bir etkendir.
  Gaz operasyonlu tüfeklerin tepme konusunda daha başarılı olması,Göreceli olarak daha ucuz ve yaygın olması,Tüm fişeklerde daha istikrarlı çalışma prensibi, bu tüfeklerin pazar payında hakimiyetini sağlamıştır.
  Kinetik ve Gazlı tüfeklerin pattern ve penetrasyon farkları sadece kallanılan barut haddi ile açıklanamaz.Bir çok değişkende bunda etkilidir.Namlu kalitesi,İç çap oranları,birleştirme konisi vb gibi.
  Dünya yarı otomatik av tüfeği piyasasında yeni nesil tepme engelleyici pedlerin yaygınlaşması kinetik mekanizmaların iyi bir mühendislikle geliştirilmesi,Patent haklarının dolması yada kolaylaşması Kinetik tüfek pazarını hızlı bir şekilde yükseltmektedir.
  En iyi tüfek sevdiğiniz tüfektir..
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 29 Nisan 2014, 20:49:36 »
1050 bar yaziyor ben 2 tane trap plagi atacam 100 metre garantili bpnin fisegi var 1050 bar 40 gr vurana kinetikle ikisinide tufek hediye edecem 2 metreden duserse 2 saniye ki duser sen inaniyor musun 2 tane vurabilacegine
1982 osmaniye

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : 29 Nisan 2014, 21:09:10 »
1050 bar yaziyor ben 2 tane trap plagi atacam 100 metre garantili bpnin fisegi var 1050 bar 40 gr vurana kinetikle ikisinide tufek hediye edecem 2 metreden duserse 2 saniye ki duser sen inaniyor musun 2 tane vurabilacegine

B&P nin 40 gram fişeği var hem 1050 bar hem de 100 metre garantili ??? okadar geçit avı yapıyorum kullanmadığım gramaj çeşit fişek kalmadı benim niye haberim yok bundan :) Emre kardeşim benim 100 metreden vurma gibi bir iddiam yok, çünkü yivsiz av tüfeği kullanıyoruz sonuçta, saçma atıyoruz :)  Hangi marka model olursa olsun 40 gram fişek, eğerki fabrika için test amaçlı yani sürşarjlı üretilmemişse asla 1050 bar basınç üretmez ve 100 metreye de tesirli vuruş yapmasının imkanı yok...
bak burada bp sitesinde 42 gram fişek var balistik bilgiler mevcut bakabilirsin :
http://www.baschieri-pellagri.com/index.php?option=com_content&view=article&id=80&Itemid=129&lang=en

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 29 Nisan 2014, 21:31:39 »

tom knapp benelli ile 10 tanesini vuruyor ama 24 gram atıyodur heralde. 40 gramı kaç kişi kullanıyor avda ben şimdiye kadar hiç kullanmadım 34 bile pek kullanmadım, kullanmıyacağım fişeğe göre niye tüfek alalım ki

• Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : 29 Nisan 2014, 21:35:34 »
tom knapp benelli ile 10 tanesini vuruyor ama 24 gram atıyodur heralde. 40 gramı kaç kişi kullanıyor avda ben şimdiye kadar hiç kullanmadım 34 bile pek kullanmadım, kullanmıyacağım fişeğe göre niye tüfek alalım ki

2013 mayısta akciğer kanserinden ölmüş o adam . Ama Tom knapp artık aşmış olayı onun yeteneği bambaşka. o videoyu izledim kullandığı federal marka ama ya 24 ya da 28 gramdı galiba onu bilemiyorum. 40 gr fişeği çok nadir kullanıyorum Çağrı kardeşim. genelde bende 34 kullanıyorum. gramı artırınca mesafe uzamıyor en fazla 5-10 metre farkeder. sadece çok soğuk havada ördekte veya tahtalıda kullanıyorum aynı mesafe içinde. hava buz kesiyor mesafe az uzayınca 34 le yaralı gideceğine 40 la çaput olup düşüyor. bir sezonda toplasan attığım 40 gramlar 20 fişeği geçmez..

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 29 Nisan 2014, 22:02:33 »
Lafimin basina geri geldik kacak guresmek 1050 bar mermi gormediniz mi google amca yardimci olur size bu arada sunlarida gorursunuz ben simdiden soyleyim 1050 bar yaziyor ama 730 bar 680 bar cikiyor basinc tam 0 derecede olculur.
ikincisi madem 100 metre hayaliniz yok gazli nerenize yetmiyorda kinetik daha uzaga deger diyorsunuz ?
Tom knap atardi ben atamaz demedim 1050 bardan vazgectim 40 gramla yere 2 metre kala 2 tane vurabilirmisiniz kinetikle bizim konumuz su gazli sistem bir kac gram yuksek mermi ile acigini fazlasiyla kapatir diyorum siz hala yok tom vuruyor yok 1050 bar mermi yok yok bilmem ne konumuz gzzli mi kinetik bana neden kinetikten tepik yemeyi savundunu anlatabilecek kimse yok mu

Herkes diyor ki kinetik daha iyi sebep ??? Yok

bu arada gecek avcisi abim madem gecekcisin 1050 bar nasil gormedin hadi diyelim ki gormedin senin tugegin neden 12 numara git 20 numara al cok para verme markalara 20 numara kinetik sistem 76 namlu gordum ben 800 tl ye 120 metre saka gelecek sana :)) gecek avcisi 12 cal bana mantiksiz geldi
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 29 Nisan 2014, 22:12:03 »
Tom knapbdeyince o mermilerle dusene kadar deil 1.44 saniyede patrick  flanigan 12 tane vuruyor sx3 le gazli maxus 5 mermiyi 0.4 saniyede (hedefe deil ) atiyor 40 gramla 3 mermi atarsin hedefe (HEDEFE) gazli ile (tepik yemeden) saniyede maxus videolarini izleyebilirsiniz 901 g bende avrupaya gonderilen modeli cz 912 var ustelik bun reklamlarini tom knap yapti onuda izleyin
1982 osmaniye

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 29 Nisan 2014, 22:22:59 »
ben tüfeğimi sadece avda kullanıyorum öyle 40 gramla trap vurmak gibi garip şeyler yapmıyorum onun için temizlik bakımından az parça yönünden  arıza yapma riski az olduğu için kinetik iyidir. beretta bile self cleaning dediği sistemle reklamını yapıyor ama kinetik tüfekte o kirlenen gaz pistonu yok bile
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : 29 Nisan 2014, 22:24:15 »
Lafimin basina geri geldik kacak guresmek 1050 bar mermi gormediniz mi google amca yardimci olur size bu arada sunlarida gorursunuz ben simdiden soyleyim 1050 bar yaziyor ama 730 bar 680 bar cikiyor basinc tam 0 derecede olculur.
ikincisi madem 100 metre hayaliniz yok gazli nerenize yetmiyorda kinetik daha uzaga deger diyorsunuz ?
Tom knap atardi ben atamaz demedim 1050 bardan vazgectim 40 gramla yere 2 metre kala 2 tane vurabilirmisiniz kinetikle bizim konumuz su gazli sistem bir kac gram yuksek mermi ile acigini fazlasiyla kapatir diyorum siz hala yok tom vuruyor yok 1050 bar mermi yok yok bilmem ne konumuz gzzli mi kinetik bana neden kinetikten tepik yemeyi savundunu anlatabilecek kimse yok mu

Herkes diyor ki kinetik daha iyi sebep ??? Yok

bu arada gecek avcisi abim madem gecekcisin 1050 bar nasil gormedin hadi diyelim ki gormedin senin tugegin neden 12 numara git 20 numara al cok para verme markalara 20 numara kinetik sistem 76 namlu gordum ben 800 tl ye 120 metre saka gelecek sana :)) gecek avcisi 12 cal bana mantiksiz geldi
yav konu uzuyor da ben ne diyorum sen ne diyorsun :) ben dedim ki 40 gram fişek 1050 bar üretmez. 1050 bar fişek görmedim demedim, olmaz da demedim. 50 gram fişek full şokla 950 bar üretiyor. at 60 gram al sana 1050 bar çok merak ediyorsan. evet 100 metre hayalimiz yok çünkü kanas kullanmıyoruz arkadaşım. kaç kişi yivsiz tüfekle hangi fişeklerle 100 metreden vuruyor bana söyler misin ? evet geçit avı yapıyorum 12 kalibre tüfek kullanıyorum çünkü 12 kalibre tüfeğim var, tutup sana 12 kalibreyi anlatacak halim yok. ben ısrarla kinetik demedim, sadece geçit avında ördekte falan biraz daha tesirli olur gazlıya göre dedim. her kinetik tüfek kullanan tüfek tepiyor diye dayak mı yiyor ? ozaman boşversin herkes, 24-28 gram fişek kullansın. 30 metreden öteye atmasın, dayak ta yemesin kardeşim. konu nerden nereye geldi. herkes istediği tüfekle istediği fişekle istediği avı yapar. olay budur.....
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2014, 22:26:48 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #39 : 29 Nisan 2014, 22:39:38 »
en ucuzundan demiyelim de iyi bir süperpoze her türlü otomatiğe bedeldir diyelim :) pozenin performansı etkisi zaten tartışılmaz, gerçi arada çok ta abartılacak fark yok ama yine de otomatiklerin sistemi ne olursa olsun pozenin tesirine ulaşamaz.. onun haricinde süperpozenin keyfi ve tadı başkadır. bana otomatik mi poze mi deseler poze derim. otomatik tüfek almaya niyetim olduğu halde pozemi satamıyorum, çünkü pozeden vazgeçmek zor ;) kinetiklerde sürekli olarak tepme konusundan bahsediyorlar,biz pozeyle yerine göre 36 gram 40 gram kullanıyoruz nadiren de olsa.. kimse kusura bakmasın ama avcı adam tüfek tepiyor diye şikayet etmez, etmemesi lazım. pozeye göre kinetiğin tepmesi hiç bir şey değil. en basitinden yumuşak bir taban pabucu takarsın, tepme diye bir şey kalmaz...
Neyse konuya dönersek fişeğini bulabildiğin taktirde Kinetik.
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 29 Nisan 2014, 23:14:08 »
namlu kalitesi yüksek olan her gazlı sistem tüfek kinetiğe yakın bir etki ve tesir sağlar burada önemli olan kinetikmi gazlımı değil tüfeğin kalitesidir kaliteli olan her tüfek güzel avlar yapar
1985
BURSA

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 29 Nisan 2014, 23:46:12 »
Arkadaşlar bu konu daha çok seneler tartışılacak anlaşılan ve işin ilginç tarafı bu iki sistem tabiri caiz ise bir türlü yenişemiycek... :)..kinetiğe sempati duyanlar ve kullananlar kinetiği,gazlıya sempati duyanlar ise gazlıyı met edip duracak taki her iki sisteme sahip olana dek..:)her iki sisteme sahip olan arkadaşlar ise bu tartışmaların ne kadar gereksiz olduğunu,avına göre ve en önemlisi iklime ve şoka göre fişek kullanmanın namlu boylarının,namlu sistemlerinin ve çalıçma prensiplerinin her zaman önünde olduğunu anlayacak....benim elimde şu an  ata neo,beretta 391 urika,huğlu çifte,yızdız spz m,huğlu 103 DE ve lumar süper poze olarak 6 adet tüfek var..Bu tüfeklerin namlu boyları ve  farklı namlu iç çapları farklı,farklı...urikanın 66 namlu olmasına rağmen randımanlı ve sevdiği fişeklerle 71 namlu diğer tüfeklerim Ata neo dan,çifteden ve pozelerden üstün ve etkili ..yine pozelerimin ve çiftemin doğru fişeklerle diger tüfeklerden üstün olduğu yönler var...
  Geçen sene  üveyk açılışı öncesi aldığım mirage 28 gr (turuncu) 8 no ve rc 2  28 gr  8 no fişekleri  71 namlu yıldız süper poze ve 66 namlu 391 urika gold ile her ikiside 3 nolu şok takılı iken  5 litrelik tarım ilacı boşu plastik bidonlarda denedim..sonuç ilginç urika rc 2 lerle bidonu çift yönlü delmesine rağmen yıldız aynı fişeklerle sadece bidonun ön yüzünün yarısını delebildi diğer yarısı ise sadece bidona resmen batmış tırnaklyarak çıkabilecek durumda,mirage 28 gr fişekler le durum tam tersi yıldız bidonu önlü arkalı deldi urika ise sadece tek yönlü deldi ve 3,4 saçma bidonun arkasına sadece iz yaptı..yine aklımda kalan bir başka denemem 2010 yılında 71 namlu beretta 390 ile yine 71 namlu vursan 92 a yı 40 metrede bornagi delüxe 32 gr 3 no fişek ile +7 derecede denedim..  gurupman aynı olmasına rağmen beretta çok daha etkiliydi...rc s4 ve sipe  gibi fişeklerle ise vursan bir adım öne çıkıyordu...  şimdi hal böyle iken siz durumdan vazife çıkarın..kinetik mi gazlımı yoksa poze veya çiftemi daha etkili.?? ...gazlı tüfeklerin %20 gaz kaçırdığı falan çok iddialı ve kesinlikle bilimsel değil..özellikle avrupa gazlı otamatiklerin gaz kaybı saçma hızına ve enerjisine etkisi yok hükmünde...
Fişeklerin gramajları aynı olsa bile  başınçları,tapa yapıları,saçma sertlikleri,kovan plastik serlikleri,ağızlarının yıldız kıvırmaları,barut tipleri farklı farklı...bu kadar farklı lık içinde sonuçlar çok değişken oluyo haliyle bence bunlara hiç takılmamak lazım her tüfeğin sevdiği fişeklerle diğer sistemlere ve tüfeklere üstünlüğü söz konusu...önemli olan bu ayrıntıyı yakalaya bilmek...
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #42 : 29 Nisan 2014, 23:55:05 »
en ucuzundan bir süperpoze , en kralından    otomatik tüfekleri ezer geçer .  kinetik olsun ,  gazlı olsun , isterse altın kablama olsun farketmez  . .  hiçbiri  ne çiftenin ne pozenin yerini tutamaz . . 

Bunları söylerken ne gibi bir bilgiye,deneyime,kanıta,belgeye sahipsiniz,yani neye dayanarak bunları söyluyorsunuz Yusuf bey yoksa laf olsun diyemi?
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 30 Nisan 2014, 00:18:57 »
Bunları söylerken ne gibi bir bilgiye,deneyime,kanıta,belgeye sahipsiniz,yani neye dayanarak bunları söyluyorsunuz Yusuf bey yoksa laf olsun diyemi?

laf olsun diye kimse bir şey söylemez osman bey . benim tecrübelerim bu yönde .  ve aksinede inanmıyorum .  şimdilik .
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 00:25:21 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 30 Nisan 2014, 00:23:03 »
bence kinetik tercih sebebi ben kullanmıyorum kullanmayıda düşünmüyorum yarı gaz sistemli tüfeğim kinetiklerin gösterdiği performansdan fazlasını veriyor bana fişek şeçme ve magnum tereddütümde yok bu tüfekte
1985
BURSA

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #45 : 30 Nisan 2014, 00:27:29 »
Kaleminize sağlık Sn.Özel
Dilimde tüy bittiğinden konuşamıyorum..
Ben gaz kullanım oranını firmaların teknik servislerine tek tek mail yoluyla sordum tamamı gaz kullanımının % 5-10 arasında belirtti..Hatta Benelli ye de sordum onlarda aynı bilgiyi verdiler gaz operasyonlu tüfekler için ve hemen eklediler Tüfeğin sistemi Penetrasyon için Tek başına yeterli bir kavram değildir ; Çelik ve alaşımları, genleşme soğuma miktar ve hızları,birleştirme konisi uzunluğu ve özellikle namlu bitişmesindeki polisajı , namlu boyu, namlu çapı ve şok yüzdesi ile kalitesi, ve fişek uyumu gibi pekçok faktör sıraladılar yıllar önce..
Bir arkadaş 303 ü ile çok Merkel Browning ve Beretta sahibini uykularından etti.Bende Süper 90 Benelliyle onu...
Ne o ne de ben bu tüfeklerin tadını onlarca tüfekte bulabildik gazlı yada kinetik..
Süperpozelerimin 1 delik açtığı tenekeye Benellim 11 delik açıyordu inanınız..
Marka,model,sistem yoktur Elimizdeki tüfeğin iyi olup olmadığı ve fişek uyumu TEK REALİTEDİR..
Dolapta 4 Trulock, 2 Briley,4 Carlson,1 Hevi shot 8 adette Fabrika şoku var..
Ben Fix Full S90 EL mi mumla arıyorum..
Tercihim herzaman İnertia dan yana pekçok sebepten..Ama aradığımı bulana kadar türünün iyi örneği Urika 2 Joker olarak duracak dolapta..
Elinizdeki tüfek iyi ise iyidir..Marka model sistem süperpoze yada çifte oluşunun bununla hiçbir ilgisi yoktur..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 00:29:31 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 30 Nisan 2014, 00:43:10 »
Ben kinetik sevmiyor değilim ki sadece överken boş övmeyin diyorum.

ya siz anlamak istemiyorsunuz yada işinize gelmiyor.
1- )
12 kalibre tüfek kullanıyorum çünkü 12 kalibre tüfeğim var, tutup sana 12 kalibreyi anlatacak halim yok.
Bu mu avcılık bide burda kinetik övüyorsun BENİM 20 Numara 71 namlu 20 cal. 71 - 61 namlu cz 912, tüfklerim var. Bu nedenle serçe avına bunlarlamı gitmeliyim. Arkadaşım ben sana 20 CAL tüfeğin neler yapabileceğini anlatmayacam ama % 20 gibi saçma sapan gaz kaybı var ya bizim tüfeklerde işte 20 cal'ın en az % 50 daha ileri mesafesi var senin 12 cal tüfeğine göre bu kadarını bil yeter eski avcılara sor geçekte ne kullanılır diye sana direk 20 numara alacan der.
2- Mücahit özel çok güzel açıklamış tüfek fişek seçme işi çok önemli. Gazlının fişeğini bul 5  gram fazla at kurtar durumu diyorum. Boşuna tepmesin seni
3- Hele ki sana bar dersi verecek hiç değilim. Bi kere fişeğin gramı ile barı doğru orantılı filan değildir. sana 2 gram 1050 bar fişek yaparım istersen.

al sana Yıldız Pozenin 32 gram 1400 bar basınçta atış testi. ( fişekleri kolay bulamazsın çünki bizim ülkede kimse bar filan bakmaz) ama burda görebilirsin fişeği. 
Huğlu 1370 barla test ediyor pozelerini. 70 yataklı:))

Bar bilmiyon gaz bilmiyon ne tartışacaz ki?

Ek bilgi : Bizim gram dediğimiz olay fişek içerisindeki saçmanın gramıdır. 28 gram fişek içerisinde 28 gram saçma 1,5  barut bulundurur. bu oran belirli şekilde artar. 36 gram -40 gram saçmada 1,90 barut vardır. bu biraz daha güç demektir. 50 gram saçmada 2,17 barut konursa tam bu 1050 bar basınca tekabül eder. Yani barutun saçma gramı başına verdiği basınçla hesaplanır bar.

Peki günün sorusu : 40 gram fişege 1,9 yerine 2,0 barut koyarsam kaç bar olur?

Senin deyiminle 20 cal 1050 bar mermide yoktur. 50 gram sığmazki fişeğe

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4180

Biliyorsan söyle faydalansınlar. Bilmiyorsan sus AVCI sansınlar.

Tuncay abi Afiinity'yi bana sat ya. İllaki 1 tanede kinetik alacam hastayım o silaha çok övgü geliyor ve ben dayanamıyorum. :))

Olmadı gaz deliği açtırırız :)) hörmetler Tuncay abi.

« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 00:46:23 Gönderen: S.Emre ÇALIK »
1982 osmaniye

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 30 Nisan 2014, 00:53:35 »
1050 barlık mermiyi bırakın ben 1350 barlık mermi kullanıyorum hayalinizde olmayan mermiler var dünyada tabi fiyatı biraz tuzlu
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 30 Nisan 2014, 01:03:53 »
Yusuf abi poze otomatik olayında dedikleri doğru ama kısmen bazı saçmalarda otomatikler üstün geliyor. Ama bazı saçmalarda. Örnek olsun diye söyleyim. Ben keklikte 7,5 numara winchester x3 + 32 gram saçma kullanıyorum. 912cz harikalar yaratıyor. Ama 103d boş fıs diyor. 6 numara 35 gram rc de 4 numara sterling süperpoze mükemmel sonuç veriyor. Ama 912cz fıs.
Yani tüfeğin sevdiği saçma çok önemli. Mesela anlamsız gelir ama ördekte bek avında ben 7 no winchester kullanıyorum  nikel kaplama 912 cz ile millet giderken malsın sen ördek 7 numara diyor. Gelirken bu mermi neymiş diyorlar. Alıyorlar berbat sonuçlar alıyorlar. 912 cz büyük saçma sevmiyor.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 30 Nisan 2014, 01:04:54 »
Tüncay bey sizinde kaleminize sağlık..
 sizde benim gibi yazmadan edemiyosunuz..:)Ben gazlı tüfekleri daha çok seviyorum..benellinin  süper 90 extra light 71 namlu mobil şoklu tüfeğini 2 sene kullandım..site üyesi bir arkadaşa sattım..şimdiki benellilerden  daha güzeldi ama şu an kullandığım 391 urika nero black gold um kadar değil..benim elimde en uzun kalan tüfeğim urika gold....avrupa gazlı mı kinetik mi derseniz ben gazlı derim..gazlı tüfekler bana daha komforlu geliyo ve kasa uzunlukları malum kinetiklerden kısa ve tetik yumuşaklığı olsun mekanizma çınlaması olsun ve en önemlisi çok düşük gırajlı fişeklerle çok soguk havalarda bile   istikrarlı çalışması beni mest ediyo...18 gr fişek koysan çalışacak:) buda kullandığım hiç bi tüfekte duymadığım bir güven veriyo...o yüzden bende tüfeğimi sizin gibi  arayacağımı düşünüyorum ve sizin her tüfek ister avrupa,ister yerli, marka aynı olsada, aynı kalite de ve performansta  olmayacağı sözünüze katılıyorum...urika için  şoklarınız arasına KİCK'S in high flyer x full 697 sini eklemenizi ve özellikle 5 no ve üstü saçmalarla denemenizi öneririm.. selamlar..
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 01:36:10 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir