Ben kinetik sevmiyor değilim ki sadece överken boş övmeyin diyorum.
ya siz anlamak istemiyorsunuz yada işinize gelmiyor.
1- )
12 kalibre tüfek kullanıyorum çünkü 12 kalibre tüfeğim var, tutup sana 12 kalibreyi anlatacak halim yok.
Bu mu avcılık bide burda kinetik övüyorsun BENİM 20 Numara 71 namlu 20 cal. 71 - 61 namlu cz 912, tüfklerim var. Bu nedenle serçe avına bunlarlamı gitmeliyim. Arkadaşım ben sana 20 CAL tüfeğin neler yapabileceğini anlatmayacam ama % 20 gibi saçma sapan gaz kaybı var ya bizim tüfeklerde işte 20 cal'ın en az % 50 daha ileri mesafesi var senin 12 cal tüfeğine göre bu kadarını bil yeter eski avcılara sor geçekte ne kullanılır diye sana direk 20 numara alacan der.
2- Mücahit özel çok güzel açıklamış tüfek fişek seçme işi çok önemli. Gazlının fişeğini bul 5 gram fazla at kurtar durumu diyorum. Boşuna tepmesin seni
3- Hele ki sana bar dersi verecek hiç değilim. Bi kere fişeğin gramı ile barı doğru orantılı filan değildir. sana 2 gram 1050 bar fişek yaparım istersen.
al sana Yıldız Pozenin 32 gram 1400 bar basınçta atış testi. ( fişekleri kolay bulamazsın çünki bizim ülkede kimse bar filan bakmaz) ama burda görebilirsin fişeği.
Huğlu 1370 barla test ediyor pozelerini. 70 yataklı:))
Bar bilmiyon gaz bilmiyon ne tartışacaz ki?
Ek bilgi : Bizim gram dediğimiz olay fişek içerisindeki saçmanın gramıdır. 28 gram fişek içerisinde 28 gram saçma 1,5 barut bulundurur. bu oran belirli şekilde artar. 36 gram -40 gram saçmada 1,90 barut vardır. bu biraz daha güç demektir. 50 gram saçmada 2,17 barut konursa tam bu 1050 bar basınca tekabül eder. Yani barutun saçma gramı başına verdiği basınçla hesaplanır bar.
Peki günün sorusu : 40 gram fişege 1,9 yerine 2,0 barut koyarsam kaç bar olur?
Senin deyiminle 20 cal 1050 bar mermide yoktur. 50 gram sığmazki fişeğe
http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4180Biliyorsan söyle faydalansınlar. Bilmiyorsan sus AVCI sansınlar.
Tuncay abi Afiinity'yi bana sat ya. İllaki 1 tanede kinetik alacam hastayım o silaha çok övgü geliyor ve ben dayanamıyorum.
)
Olmadı gaz deliği açtırırız
) hörmetler Tuncay abi.