hiç farketmez..gazlı alıcaksanızda çok temizlik gerektiriyor endişesiyle vazgeçmeyin bu sevdadan..çok temizlik gerektirmez..size hiç temizlemeden çok rahat 200,250 fişek attırır en kötü yerli bir gazlı otomatik bile..kinetik temizlik istemiyormu sanki..sadece namluyu silmekle yetinmiyorum ben kinetik tüfeğimde..tüm barut pisligini mekanizmanın arkasına dolduruyor..döner başlığın kenarları,kaşığın iç yüzü,mekanizmanın arkası,tetik tertibatı hepsini söküp temizlemek gerekiyor..ve gazlıdan daha sık temizliyorum inanın bana..gazlıdanda daha fazla kirleniyor..gazlıda namluyu sil.piston yuvası ve pistonu bezle sil tak tekrar geri..2 dakikada namlu silinir..3 dakikada piston ve piston yuvası topu topu 5 dakika..hepsi bu abartıla abartıla anlatılan temizlik muhabetleriı sizi caydırmasın...kinetik tüfekte daha fazla barut pisliği oluşuyor tetik tertibatı,döner başlık ve mekanizmanın arkasında kasanın arka iç tarafında..gazlılarda pek yanmamış barut ve barut pisliği olmaz sadece kararma yapar piston bir kaç kutu fişek atınca..kuru bezle sildinizmi geçer..onuda her atıştan sonra söküp temizlemek istemez..taa ki gaz tahliye delikleri tıkanıncaya kadar temizlemeye bile gerek yok bana kalırsa...tıkanınca mecburen temizlenir.
basınç kaybı konusuna gelirsek ben hem kinetik , hem gazlı tüfeklerimde bi fark göremedim ikisiylede av yaptım yapıyorum...gözle görülür hissedilir bir fark yok.ikiside etkili..kinetik tepiyor derler hep yukarda bir arkadaşımız yazmış poze kadar tepmez..pozeyle üst üste bir kutu fişek atarsanız omzunuz morarır,baş ağrısı yapar,insanı silkeler..hele birde 32gr,34gr ve üstüyse...kinetik otomatiğimle yaptığım atışlar gazlı otomatiğime göre daha konforlu..arkadaki dipçik pedininde bunda çok büyük bir etkisi var diye düşünüyorum..stoeger model 2000 le yaptığım atışlar daha az hırplaıyor beni. hem konfor hem silahın sesi Gazlı tüfeğimden daha güzel geliyor bana...ama vuruş yıkış derseniz bi fark yok..stoeger 71 namlu 3 şokla yaz kış uzak mesafelerden çok güzel atışlar yapıyorum..franchi gazlı otomatiğim 5 şok takılı 61 namlu..kısa mesafe ormanlık çalılık yerlerde ve akşam ördek avında geçit beklerinde kullanıyorum vurduğum kuşlardan canlı ele geçirdiğim olmadı daha..ha 2 side 71 namlu ve ya 61 namlu olsaydı aynı mesafelerde aynı şoklarla dener daha iyi karar verebilirdim ne kadar az veya çok fark olduğuna...bence çok abartılacak bir fark yok...saygılarımla.