Gönderen Konu: gazlı mı? kinetik mi?  (Okunma sayısı 85544 defa)

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: gazlı mı? kinetik mi?
« Yanıtla #150 : 01 Mayıs 2014, 14:09:47 »
Mermi boyları arttıkça kullanılan barut miktarıda artar. buna bağlı olarak herşey değişir. ufak bir örnek olması açısından bahsettim. Ayrıca dragunovun azami menzili 4500m değil 1300mdir. Neyse madem örneğim geçerli değil unut gitsin :)

Ümit abi verdiğin örnek güzel ama bireysel tüfeklerle ilgili.

http://farkliyizfarkli.blogspot.com.tr/2013/04/kanas-silah-modeli-ile-ilgili-hersey.html

1300 metreden çelik yelek deliyor bu silah. azami menzili 4500 metredir.

Ayrıca belirtmek istedim. 400-800 keleşin etkili olduğu aralık.
400-3200 merminin etkili olduğu aralıkla düştüğü aralık.
800- 1300 kanasın etkili aralığı, 1400 metre çelik başlık deliyor. çelik yelek delemiyor..
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 14:16:45 Gönderen: S.Emre ÇALIK »
1982 osmaniye

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #151 : 01 Mayıs 2014, 14:18:23 »
Ümit abi verdiğin örnek güzel ama bireysel tüfeklerle ilgili.

http://farkliyizfarkli.blogspot.com.tr/2013/04/kanas-silah-modeli-ile-ilgili-hersey.html

1300 metreden çelik yelek deliyor bu silah. azami menzili 4500 metredir.
Emre kardeşim örneğim geçerli görmüyorsan unut demiştim benimde bilgi aldığım kaynak http://tr.wikipedia.org/wiki/Dragunov_SVD burasıydı
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #152 : 01 Mayıs 2014, 14:18:29 »
Konu uzadı gerçekten. Kintetikte güzel gazlıda güzel ama Türkiye'de av yok. Buna ne çare. Bıldırcın 5-8 tane bulamıyorsun. Tavşan keklik zaten sayılı.
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #153 : 01 Mayıs 2014, 14:19:41 »
Emre kardeşim örneğim geçerli görmüyorsan unut demiştim benimde bilgi aldığım kaynak http://tr.wikipedia.org/wiki/Dragunov_SVD burasıydı

Ümit abi okumuştum yazmadan saygılar.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #154 : 01 Mayıs 2014, 16:00:25 »
  Sevgili avcı dostlar..
  Dünya yarı otomatik av tüfeği pazarında, firmalar daha çok satabilmek, pazar payını arttırabilmek için, mevcut sistemleri (gaz operasyonlu,kinetik)her geçen gün daha sorunsuz daha mükemmel hale getirme yarışındalar.Her iki sisteminde çok güzel örnekleri bulunmakta.40 metreye kadar avı cansız ele geçirmek ise, uygun mühimmatla kinetik yada gazlı fark etmez..
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #155 : 01 Mayıs 2014, 19:51:18 »
ü

şavrettin le mi bizi kandıracan bu tüfek şu an max 34-36 gram mermi kadar patlıyor.  66 gram saçma ile video aradım 2 saat bulamadım. Bulduğum en hızlı atış yapılan video

iri yarı bi adam için mümkün :)) Video sonuna dikkat :)

Abartmış bence :) Buyurun buda yaklaşık 4-5 yıl önce kendi çekimim 66 gr atış denemesi hatta atış yapan arkadaşın sol eli kesik nedeniyle sarılıydı o yüzden tam tüfeği kavrayamadı 03.00 ile 03.35 saniyeleri arasını izlemeniz yeterli
biraz amatörce olmuş ama idare edin.

« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 22:44:34 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Salih ASLANTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #156 : 01 Mayıs 2014, 21:01:28 »
kardeş al bir çift sistem hem gazlı hem kınetik olsun
1973 ödemiş
Cesa poze
Akdaş ak212 otm.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #157 : 01 Mayıs 2014, 22:26:26 »
Yarı otomatik av tüfeklerinde gazlı sistemin ve kinetik sistemin artıları eksileri nelerdir?performans açısından çok fark var mıdır?
Konu bu şekilde açıldı, sorulan soru da öğrenilmek istenen de çok basitti aslında. Ama konu taa nerden nerelere geldi, tartışmalar oldu birsürü şeyler yazıldı çizildi. İbrahim kardeşim, kafan hiç karışmasın. Genel olarak durum şu :

Gazlı sistem az teper, kinetik biraz teper
Gazlı sistem fişek seçmez kinetik nispeten seçer
Gazlıyla desteksiz omuzlamadan fişek atarsın kinetikle atarsan tıkanma yapabilir
Gazlıda gaz kaybından dolayı aynı fişekte kinetiğe göre delicilik bir miktarı daha azdır (%10 civarı)
Gazlı sistem, ani omuzlama gerektiren durumlarda daha konforlu atış yaptırır. kinetikte tam omuzlayamazsan mekanizma 2. fişekte çalışmayabilir
Gazlı sistemle 24-28 gramları rahatça atarsın kinetikte genelde tüfek alışana kadar ilk zamanlar sıkıştırma yapabilir.

Ve özetlersek, parlama avlarında gazlı sistem, geçit avlarında kinetik sistem daha çok tercih edilir.

Ben kendim satın almadım ancak yerli tüfeklerde çeşitli markalardan gazlı ve kinetik tüfekleri meraklı olduğum için çevremdekiler sayesinde inceledim gördüm kullandım Sana şunu kesinlikle söyleyebilirim. İstediğin yerli markalardan biri gazlı biri kinetik olmak üzere özellikle altını çiziyorum Aynı fişekle aynı mesafeden aynı hedefe atıldığında kinetik tüfeğin deliciliği yani saçmanın tesiri 1 tık daha öndedir. bunun aksini kimse inkar etmez zaten. sırf merakımdan farklı markalardan bizzat denedim 3 tane gazlı 2 tane kinetik tüfekle. sonuç hep aynı. öyle abartılı matematik hesabına da gerek yok çok basit test yaptım 30 metreye aynı pet şişenin farklı yüzlerine atış yapıldı, aynı fişekle gazlıda saçma 1 kademe delip içinde kaldı, kinetikle çift taraflı delip geçti. bu böyle.. her türlü ispata açıktır. o yüzden zaten nispeten uzak avlar ve soğuk havalarda genelde kinetik kullanılır. ama tekrar söylüyorum aynı fişekle aynı şartlarda.. yoksa tüfek sevdiği fişeği bulduğu zaman iş değişir zaten. mesela 32 gr x marka fişek kinetikte daha iyi performans sunarken 32 gr y marka fişek gazlıda daha iyi performans sağlayabilir o ayrı bir mesele.
Mesela Eğer bana tahtalı avında bir adet gazlı bir adet kinetik tüfek verseler, ve sadece yavaşçalar fişek at deseler, kinetikle 34 gram atarım, gazlıya 36 gram atarım. tercihim bu şekilde olur ve olayı dengelerim. ama diğer taraftan kinetikteki 36 gram yafın karşısına belki başka bir marka barut haddi fazla güçlü bir 34 gram çıkartırsan bu olayı tersine çevirebilir.. anlatmak istediğim bu.
malumu ispata gerek yok demişler ; fişek ve mesafe aynı olmak şartıyla, güç ve etkili atışta 1. sırada poze-çifte, 2. sırada kinetik, 3. sırada da gazlı sistem tüfekler gelir...
Saygı ve selamlarımla...
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 22:29:35 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #158 : 01 Mayıs 2014, 22:47:19 »
Konu bu şekilde açıldı, sorulan soru da öğrenilmek istenen de çok basitti aslında. Ama konu taa nerden nerelere geldi, tartışmalar oldu birsürü şeyler yazıldı çizildi. İbrahim kardeşim, kafan hiç karışmasın. Genel olarak durum şu :

Gazlıyla desteksiz omuzlamadan fişek atarsın kinetikle atarsan tıkanma yapabilir
Gazlıda gaz kaybından dolayı aynı fişekte kinetiğe göre delicilik bir miktarı daha azdır (%10 civarı)
Gazlı sistem, ani omuzlama gerektiren durumlarda daha konforlu atış yaptırır. kinetikte tam omuzlayamazsan mekanizma 2. fişekte çalışmayabilir
Gazlı sistemle 24-28 gramları rahatça atarsın kinetikte genelde tüfek alışana kadar ilk zamanlar sıkıştırma yapabilir.

Ve özetlersek, parlama avlarında gazlı sistem, geçit avlarında kinetik sistem daha çok tercih edilir.

Ben kendim satın almadım ancak yerli tüfeklerde çeşitli markalardan gazlı ve kinetik tüfekleri meraklı olduğum için çevremdekiler sayesinde inceledim gördüm kullandım Sana şunu kesinlikle söyleyebilirim. İstediğin yerli markalardan biri gazlı biri kinetik olmak üzere özellikle altını çiziyorum Aynı fişekle aynı mesafeden aynı hedefe atıldığında kinetik tüfeğin deliciliği yani saçmanın tesiri 1 tık daha öndedir. bunun aksini kimse inkar etmez zaten. sırf merakımdan farklı markalardan bizzat denedim 3 tane gazlı 2 tane kinetik tüfekle. sonuç hep aynı. öyle abartılı matematik hesabına da gerek yok çok basit test yaptım 30 metreye aynı pet şişenin farklı yüzlerine atış yapıldı, aynı fişekle gazlıda saçma 1 kademe delip içinde kaldı, kinetikle çift taraflı delip geçti. bu böyle.. her türlü ispata açıktır. o yüzden zaten nispeten uzak avlar ve soğuk havalarda genelde kinetik kullanılır. ama tekrar söylüyorum aynı fişekle aynı şartlarda.. yoksa tüfek sevdiği fişeği bulduğu zaman iş değişir zaten. mesela 32 gr x marka fişek kinetikte daha iyi performans sunarken 32 gr y marka fişek gazlıda daha iyi performans sağlayabilir o ayrı bir mesele.
Mesela Eğer bana tahtalı avında bir adet gazlı bir adet kinetik tüfek verseler, ve sadece yavaşçalar fişek at deseler, kinetikle 34 gram atarım, gazlıya 36 gram atarım. tercihim bu şekilde olur ve olayı dengelerim. ama diğer taraftan kinetikteki 36 gram yafın karşısına belki başka bir marka barut haddi fazla güçlü bir 34 gram çıkartırsan bu olayı tersine çevirebilir.. anlatmak istediğim bu.
malumu ispata gerek yok demişler ; fişek ve mesafe aynı olmak şartıyla, güç ve etkili atışta 1. sırada poze-çifte, 2. sırada kinetik, 3. sırada da gazlı sistem tüfekler gelir...
Saygı ve selamlarımla...

Evet ilaveten kinetiklerin mekanizması bana hep yavaş gelmiştir yada o hissi vermiştir. Kullananlar o hissi bilir

Çok seri atışlarda beni kasmıştır(vursan 92a) bu yüzden, ama poze ve gazlı otomatiği olan biri olarak bence

hepsinin tadı başka, ayrı ayrı güzellikleri var. Durumu olan ve isteyen herkese her sistemden bitane almasını

tavsiye ederim.

Kinetiğin tesiri , Gazlının konforu , pozenin klası , çiftenin klasik şıklığı... Saygılar selamlar...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #159 : 01 Mayıs 2014, 22:52:19 »
Kinetiğin tesiri , Gazlının konforu , pozenin klası , çiftenin klasik şıklığı...
Günün sözü :)

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #160 : 01 Mayıs 2014, 22:59:27 »
kinetik sistemin çalışması hem çok basit hemde çok dahiyane...asağıdaki anlatım sitemiz üyesi mehmet beyden. alıntıdır.
 fişeğin patlamasıyla oluşan geriye doğru şok,atıl(boşta) duran mekanizma ana bloğunun bir miktar ileriye doğru hareketine neden oluyor(bunu bir çarpma esnasında araç içindeki objelerin ileriye doğru fırlamasıyla anlatabiliriz).bu da ana blok içerisindeki inertia yayın sıkışıp enerji yüklenemesine neden oluyor.böylece akabinde makara kilit sonuna dayanan inertia yay ana bloğu geriye doğru fırlatıyor,ki burada icra yayının neden bu tüfeklerde yumuşak olması gerektiğini anlıyoruz.çünkü ana bloğu geri fırlatan inetia yay icra yayının stresini yenmek zorunda.devam edecek olursak arkasından anablok,makara kildin arkasında blok üzerindeki yarığın eğimi sayesinde ve kilt üzerindeki siyah mliln marifetiyle kilidi döndürüyor ve kilit namlu kepinden kurtuluyor,böylece geri hareket tamamlanarak boş fişek dışarı atılıp yeni fişek sürülüyor..
başa dönecek olursak  fişek patladıktan sonra atıl duran ağır blok öne yığılarak yayı şıkıştırıp geriye doğru ivme kazanmaya ve henüz kilidi açmadan şaçmalar namluyu terk etmiş oluyo...

burada anlatılan olay farklı gibi (içindeki objelerin ileriye doğru fırlamasıyla anlatabiliriz) bu kısmı yanlıştır mekanizma tam tersi ilk hareketi ileri yapacaktır anlatılan gibi olsa tersi geriye gelmesi gerekirdi kinetik tüfekteki olay döner kafa mekanizma olayıdır aç kapa musluk gibidir mekanizmanın geriye gitmesi için döner kafanın dönmesi lazımdır fişek patlamasıyla oluşan basınç döner kafaya baskı yapar eğer kafa döner olmasaydı geriye çok hızlı çarpardı geriye çarpma hareketini yavaşlatmak için döner kafa kullanılmıştır ve kafa tamamen dönmeden mekanizma kilidi açılmaz ve geriye gitmez tabi bu esnada fişek namludan çıkmış gibi görünüyor aslında tam ikisi aynı anda gerçekleşir gelelim kinetikmi gazlımı evet gazlı tüfeklerde ufak bir kayıp vardır çok azdır yüzde veremem hatta bazı gazlılarda hiç yoktur gaz deliği fişek yatağında olsa gaz kaybı olurdu diye biliriz gazlı sistem tüfeklerin neredeyse atış garantisi vardır tabi kaşıkta filan sorun olmayacak azılı avına kendim şahsen kinetikle gitmezdim atış yerim sağlamsa tabi giderim. çalışma garantili tüfek  isteyen gazlı kullansın ben ikisinide severim ama kinetikte dikkat edilmesi gereken olay icra yayının dipçikte değil kundakta olması lazım. icra yayı dipçikte olan tüfeklerin dipçik ağaçsa gövde bağlantı yerinden çatlama kırılma olabiliyor ayrıca gazlı tüfeklerin temizlenme sorunu var diyen arkadaşlar şimdi öyle olay yok kir pas sökücü sprey yağlar var sıkınca barut kalıntıları kendi akıyor bir bezle azıcık fazla yağı silmek gerekiyor o kadar. yani lafın kısası , atış garantisi isteyen gazlı kullanır namluda delik sevmeyen kinetik kullanır bazı arkadaşlar g3 ile kalaşnikov karşılaştırması yapmış kalaşnikov tüfeğin bir ünü var her koşulda çalışabilme
bunun sebebi gazlı oluşudurmakineli tüfeklerde  mesafe olayı mermi çapı ve namlu boyu ile alakalıdır buna örnek sniper namlusudur
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #161 : 01 Mayıs 2014, 23:34:01 »

Saygı ve selamlarımla...

güç sıralamasını gaz kaybına göre yapacaksak çifte poze pompalı kinetik hepsi aynı sadece gazlı sistemde güç kaybı var
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #162 : 01 Mayıs 2014, 23:57:54 »
  Sıralamalar aynı üretici, aynı malzeme ve aynı mühimmatla olursa daha doğru bilgiler ortaya çıkabilir.Ancak bir çok farklı üretici ve mühendislik ürünleri piyasada.Tabi etki, tesir meselesi aynı sınıf tüfekler içinde de farklılık gösterebilir.Gaz operasyonlu tüfekler içinde Beretta a400 tek port gaz deliği ve döner başlık sistemine sahip.
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #163 : 02 Mayıs 2014, 00:08:56 »
güç sıralamasını gaz kaybına göre yapacaksak çifte poze pompalı kinetik hepsi aynı sadece gazlı sistemde güç kaybı var
poze-çifte-pompalı tüfekler tam destekli sabit atış yaptığı için onlarda durum farklı. barut gücü tamamen ileri gidiyor herhangi bir mekanizmayı çalıştırma ya da gaz tahliyesi gibi bir derdi olmuyor. kinetik dahi olsa patlama esnasında fişekteki barut basıncı gücüyle mekanizmayı kurmak için geri geldiğinden onun bile poze ya da çifteye göre güç farkı var. mesela basit örnek :  küçükken hepimiz bilye oynadık elinize bir bilye alın, önce eliniz sabit dururken bilyeyi atın sonra da bilyeyi attığınız esnada elinizi azcık geri çekin. bu şekilde elinizdeki bilyeyi iten gücün bir kısmı elinizin geriye gitmesi için kullanılmış oldu. hangi bilye daha uzağa gidiyor bakın. aradaki farkı çok bariz bir şekilde görebilirsiniz. kinetik-poze arasındaki fark budur. gazlıda + gaz tahliyesi de var ama çok ta bariz bir güç kaybı teşkil etmiyor. %10 u geçmez o...
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2014, 00:09:57 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #164 : 02 Mayıs 2014, 00:20:16 »

Kinetiğin tesiri , Gazlının konforu , pozenin klası , çiftenin klasik şıklığı... Saygılar selamlar...
Ne güzel anlattın  Mustafa abi ya aynen öğle
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #165 : 02 Mayıs 2014, 00:23:03 »
Abartmış bence :) Buyurun buda yaklaşık 4-5 yıl önce kendi çekimim 66 gr atış denemesi hatta atış yapan arkadaşın sol eli kesik nedeniyle sarılıydı o yüzden tam tüfeği kavrayamadı 03.00 ile 03.35 saniyeleri arasını izlemeniz yeterli
biraz amatörce olmuş ama idare edin.

Bahsettiğin double magnum gazlı biz kinetikle atılandan bahsediyoruz. Bu gün özellikle bi arkadaşı arayarak sordum. Ne 89'u 76 magnum 50 gram zor duruyorum arkasında diyor.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #166 : 02 Mayıs 2014, 00:23:19 »
  Ne gazlıyı sevmek ayıp, ne de düşünmek inertia yı...:)
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #167 : 02 Mayıs 2014, 00:30:15 »
Bahsettiğin double magnum gazlı biz kinetikle atılandan bahsediyoruz. Bu gün özellikle bi arkadaşı arayarak sordum. Ne 89'u 76 magnum 50 gram zor duruyorum arkasında diyor.
gözden kaçmış pardon haklı ozaman: :)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2014, 00:32:33 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #168 : 02 Mayıs 2014, 00:34:55 »

Saygı ve selamlarımla...

Ben elime 1 901g 1 tanede maxus alim. Sende 1 Avrupa 1 de yerli kinetik al gel. Fişeği sen seç yarışalım. Tüfekten tüfeğe değişir. Türkiyede bilinen 2 kinetik var. Vursan ve Steoger steoger - vursan olanlar. Steoger-barettaları beğenmiyorlar. Atadan bahseden kimse yok. Yeni çıkan huğlu 401 b fiyasko. tüfekte 200 TL indirim yaptılar alan yok. Büyük huğlunun adı geçmiyor. Akdaş desen yok zaten. Favori duyulmadı bile.

Dünyada 1 tane kinetik üretebilen firma var o da benelli. Benimde iddia ettiğim şu. Benelli soğuk bilimi ile çalışıyor. Namluyu delerken kullandıkları sıcaklık -400 derece. Adamlar namlu yapıyor. Erinmeyecem benelli'nin bir namlusunu işletip gazlı tüfek yapacam. Bakalım nasıl olacak.

Tüfek bazlı konuşmaya gerek yok. Sistem konuşuyoruz. Bu gün kinetikçiler abartıyorsa bunun nedeni Vursan 92'a dır. başka kinetik öven gördünüz mü  ? Ya bende kinetik şu var diyen oldu mu hiç Vursan dışında.

Not: Franchi'yi benelli aldı. mekanizma zaten benelli tarafından üretiliyor. Franchi zaten gazlı tüfek yaparkende namlu bazında süper tüfek yapardı. Hala efsane gazlı tüfekleri.

Ek not: İlginç bir test. Bi arkadaşla 912cz ile steoger- vursan karşılaştırdık. 30 metreye portakal koyduk ateş ettik. Steoger parçaladı. 912cz deldi geçti. Bu daha iyi tüfek dedi. iyi dedik iyi olsun tenekeye sıkalım. Tenekeye takla attırdı. Ama delmedi. 912cz iki yönlü deldi. Yerinden bile oynatmadı.

Şimdi ustalar söylesin hangisi daha iyi ?
1982 osmaniye

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #169 : 02 Mayıs 2014, 00:41:13 »

Ek not: İlginç bir test. Bi arkadaşla 912cz ile steoger- vursan karşılaştırdık. 30 metreye portakal koyduk ateş ettik. Steoger parçaladı. 912cz deldi geçti. Bu daha iyi tüfek dedi. iyi dedik iyi olsun tenekeye sıkalım. Tenekeye takla attırdı. Ama delmedi. 912cz iki yönlü deldi. Yerinden bile oynatmadı.

Şimdi ustalar söylesin hangisi daha iyi ?
evet ilginç test....
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2014, 00:48:25 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #170 : 02 Mayıs 2014, 00:54:25 »
ben vursanıma güveniyorum her türlü testi yapabiliriz çamura gömüp derin dondurucuda bekletim  aklına gelebilecek her türlü testi yapabiliriz
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2014, 00:12:54 Gönderen: Sinan TANLIKOLU »
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #171 : 02 Mayıs 2014, 02:36:05 »
ben vursanıma güveniyorum her türlü testi yapa biliriz çamura gömük derin dondurucuda bekletim yapabilir aklına gelebilecek her türlü testi yapabiliriz

bende 912 cz ye güveniyorum. 5 bıldırcın atalım kim daha çok kuş alacak :)) tüfeğine girelim.
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #172 : 02 Mayıs 2014, 02:36:31 »
1. boş yere düşmeden 4 tane daha atıyoruz. :))

Abi şaka bi tarada zaten yazımın başından beri söylüyorum. Vursan ayrı bi olay. Bunu zaten kabul etmiyor değiliz.

Ama adam soruyor. kinetik mi gazlı mı?  ya vursan'ın sıfırı yok. Kinetik alacaksa ya paraya kıyacak benelli alacak. ya 3,300 TL bayılıp affinity alacak. Başka seçenek?

Steoger bozdu işi, ilk tüfekleri iyiydi gerçekten. Ata dersen 3 tanesi 1 vursan etmez. Huğlu 401b satılamıyor vasat durumda. Büyük huğlu yaptı yapamadı çalışmıyor düzgün. Favori var berbat diyecek kadar kötü.

Ne alacak adam ?
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2014, 02:43:55 Gönderen: S.Emre ÇALIK »
1982 osmaniye

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #173 : 02 Mayıs 2014, 07:08:54 »
poze-çifte-pompalı tüfekler tam destekli sabit atış yaptığı için onlarda durum farklı. barut gücü tamamen ileri gidiyor herhangi bir mekanizmayı çalıştırma ya da gaz tahliyesi gibi bir derdi olmuyor. kinetik dahi olsa patlama esnasında fişekteki barut basıncı gücüyle mekanizmayı kurmak için geri geldiğinden onun bile poze ya da çifteye göre güç farkı var. mesela basit örnek :  küçükken hepimiz bilye oynadık elinize bir bilye alın, önce eliniz sabit dururken bilyeyi atın sonra da bilyeyi attığınız esnada elinizi azcık geri çekin. bu şekilde elinizdeki bilyeyi iten gücün bir kısmı elinizin geriye gitmesi için kullanılmış oldu. hangi bilye daha uzağa gidiyor bakın. aradaki farkı çok bariz bir şekilde görebilirsiniz. kinetik-poze arasındaki fark budur. gazlıda + gaz tahliyesi de var ama çok ta bariz bir güç kaybı teşkil etmiyor. %10 u geçmez o...

5. sayfadaki benelli videosuyla açıkladım işte kinetikte de gaz kaybı yok. Gazlı fanatiği Emre ÇALIK abi bile destekliyor bunu :)

bilye örneğini anladım ama kinetiğin çalışma sistemi öyle değil.  saçmalar namludan çıktıktan sonra mekanizma geri gelmeye başladığı için giden saçmalara hiç bir etkisi olmaz mekanizmanın. yani sizin örnekte bilyeyi attıktan sonra elini geri çekmen bilyeye etki eder mi ? etmez
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2014, 08:56:03 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #174 : 02 Mayıs 2014, 08:20:11 »
her ikiside elinde mevcut ve aktif kullanan biri olarak namlu kalitesi iyi bir kinetik tüfeği gazlı ile aynı sınıfa koymam,bıldırcın avında gazlıyı kullanıyorum diğer avlarda kinetik sistem 10 numara
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli