Gönderen Konu: gazlı mı? kinetik mi?  (Okunma sayısı 85547 defa)

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alper ALTUNCUOĞLU

• *
Ynt: gazlı mı? kinetik mi?
« Yanıtla #100 : 30 Nisan 2014, 23:28:21 »
Tercihe göre fikirler herzaman farklıdır,başta söylediğim gibi hem kintetik hem gazlı sistem kullanan birisi olarak ben gazlıyı tercih ederim dedim ve ilk yazımda sebebplerini açıkladım Özelliklede şunu belirttim farklı marka kinetik sistemlere göre,kendi kinetik sistem tüfeğim deki deneyimlerimde yanılıyor olabilirimde dedim.
Ancak kinetik severler ısrarla kinetik sistemin gazlıdan etkili olduğunu savunmaya başlamış...

Arkadaşlar şimdi ben tüfeğimle 66 gr bu fişeği -> kullanıyorum,bu fişek ile 2 sezondur ördek ve tavşan avlıyorum fotoğraflarla belgelidir her zaman kullanmıyorum ama ihtiyaç duyduğumda her zaman fişekliğimden çıkartıp tüfeğime rahatlıkla koyabiliyorum,şimdi bu fişeğin gramajını ölçün,bar hesabını yapın,hangi hesaplamayı yaparsanız yapın sizce hangi kinetik sistem bu fişeği kullanabilir,yada hangi kinetik sistem bu fişeği  kullanan bir gazlı sistemin etkisine ulaşabilir?

Osman bey mirage'nin 66gr super magnum fişeği ile yine mirage'nin 36gr jk6 fişeğinin maksimum bar 1050 ve ben 66 gr 1050 bar a ulaşacagını sanmam her (güvenilir markalar için)89 yataklı tüfekte 66 gr fişek kullanılır ve ardardada atılır,sadece biri diğerinden birazdaha konforlu olur temizlerkende ızdırap.
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2014, 23:29:50 Gönderen: Alper ALTUNCUOĞLU »

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #101 : 01 Mayıs 2014, 00:03:58 »
bu videoda kinetikte hiç gaz kaybı olmadığının göstergesi. tıpkı pompalı çifte poze ler gibi. ilk önce namludan saçma çıkıyor ondan sonra mekanizma geriye gelmeye başlıyor 63. saniyeye dikkat
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 00:34:36 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #102 : 01 Mayıs 2014, 00:19:38 »
Osman bey mirage'nin 66gr super magnum fişeği ile yine mirage'nin 36gr jk6 fişeğinin maksimum bar 1050 ve ben 66 gr 1050 bar a ulaşacagını sanmam her (güvenilir markalar için)89 yataklı tüfekte 66 gr fişek kullanılır ve ardardada atılır,sadece biri diğerinden birazdaha konforlu olur temizlerkende ızdırap.

Alper bey ozaman 36 gr ile 66 gr fişeğin hiç farkı yok bunumu demek istiyorsunuz?  ozaman bu videomuzdaki  boş kovan mesafelerini nasıl açıklayacaksınız?

36 gr mı bırakın 42 ve 50 gr fişeklerin boş kovan mesafeleri bile 66 gr'a göre neden daha yakın!! yani aktif valf sistemi olayı!!

Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

• *
« Yanıtla #103 : 01 Mayıs 2014, 00:30:52 »
Ben fark yok demedim ayrıca üç tane gaz otomatiğim var gazlı kötüde demedim sadece 89 yataklı her tüfekle atılır dedim.Hareketli namlu 75yapın franchi brescia magnum ile bile 52 gr fişekleri ardarda attım,atılmaz diye bişe yok yani.
Şu an iki fişekte elimde jk6 4 yıldız üstelik

• *
« Yanıtla #104 : 01 Mayıs 2014, 00:32:21 »
Fişeğin ağır oluşundan illaki yük artacaktır bu bi gerçek.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #105 : 01 Mayıs 2014, 00:37:40 »
ne konuymuş be.bu konuyu açan arkadaştan allah razı olsun.forum meğerse patlamaya hazırmış.ha gayret  ...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #106 : 01 Mayıs 2014, 01:02:49 »
Ben fark yok demedim ayrıca üç tane gaz otomatiğim var gazlı kötüde demedim sadece 89 yataklı her tüfekle atılır dedim.Hareketli namlu 75yapın franchi brescia magnum ile bile 52 gr fişekleri ardarda attım,atılmaz diye bişe yok yani.
Şu an iki fişekte elimde jk6 4 yıldız üstelik

Hah bende tam onu diyordum işte,neredeyse her gazlı sistemde  40-50 gr 89 mm  yataklarda ise 64-66 gr fişek ihtiyaç duyulduğu zaman atılır,ama her kinetik sistem tüfeklerde bunu söyleyemezsin yada atmaya kalksan kolunuzun ne hale geldiğini tahmin edin,bazı yabancı kaliteli markaları tenzih ederim,onlarında ekonomik boyutunu zaten herkes biliyor.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #107 : 01 Mayıs 2014, 09:52:59 »
benim merak ettiğim ,gazlıda makenizmayı gaz basıncı kuruyor ve %5 veya 20 gaz kaybı oluyor.
peki kınetixte makenizmayı ne kuruyor,fişekten bağımsızmı kuruyor makenizma kendini,kendi kendini mi kuruyor,
hayır kınetixte de  bir güç  makenizmayı kuruyor,buda aynı gazlıda olduğu gibi fişek basıncıyla ilgili, ama nedense hep gözden kaçıyor.yani güç aynı ama adı değişik. biri gaz kaçağı,diğeri gazın parçaları ittirmesi veya hareket ettirmesi.
sonuçta basıncın bir miktarı gazlı ve kınetiktede  makenizmayı kurmak için harcanıyor.doğrusu bu ,
pompalıyla ,gazlı ve kınetıx vs hatta s.poze kıyaslamayın,çünkü pompalının bariz üstünlüğü vardır.
kınetıx iddialı kılan sistem ve namlu iç çapının dar olmasıyla alakalı.eğer siz iç çapı 18.60 ve 18.80 arası bir benelli ile sonucun ne olacağını hiç merak ettinizmi.örnek 18.80 browning A5 ler  veya benellinin denemeye kalkıpta alelacele vazgeçtiği 18.4 ve 18.5  vs iç çaplı  namlulu modelleri.(tanıdığım 3-5 kişi var ,kicks ve diğer şoklarla dahi sonuç alamadı ve ellerinden çıkarmanın yolunu aradılar)
gazlı sistem dünyada en güvenli sistemdir..gelmiş geçmiş en fazla satan tüfek benelli sbe ve sbe2 olmayıp remington modelleridir.bu zamana kadar üretilen benellilerin toplamından  5  kat daha fazladır.(11.5 mil.) son 2-3 yıllarda amerikada yılın tüfeği seçilen gazlı oto. MOSSBERG 935  ve REMİNGTON VERSA MAX modelidir. kınetıx sistem hata kabul etmez ve en ufak bir hatada çalışmaz. ısı -5 sonra çok zor,daha dikkatli kullanmak gerekir.

sonuçta tercih meselesidir.ben gazlıyı daha garanti görüyorum(benim için remington) ama benelliyide sistem ,dış görünüş ,vucuda uyumu ve en önemlisi kınetıx çalışma sistemini tatlı sert olması nedeniylede seviyorum.
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #108 : 01 Mayıs 2014, 10:37:12 »
1 saniyede 3 magnum şevrotin ve üçüde hedefte

ü

şavrettin le mi bizi kandıracan bu tüfek şu an max 34-36 gram mermi kadar patlıyor.  66 gram saçma ile video aradım 2 saat bulamadım. Bulduğum en hızlı atış yapılan video

iri yarı bi adam için mümkün :)) Video sonuna dikkat :)
1982 osmaniye

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #109 : 01 Mayıs 2014, 10:37:14 »
Sayın Taşdemir
Biz son 15 yıldaki yani Benellinin Amerikan Pazarına girdiği yıldan sonrasını belirtiyoruz..
Sbe ve Sbe2 nin fiyatı bir 1187 nin 2.2 katı buna rağmen satış adedi çok fazla..
Tüm dünyadaki atış otoriteleri Extreme şartlarda Kinetik sistemin çok daha güvenli olduğunda hemfikir..Özellikle soğuk havada inertia çok daha başarılı yağmur altındada..
Amerika da yapılan bir ankette inertia yı neden tercih ettiniz in yanıtlarının en başında Dondurucu soğukta Gaz operasyonlu tüfeklerin çalışmaması diyen çok avcı vardı..ve bu ChuckHawks ta yayınlandı..
İnsanların enbüyük yanılgısı o model içinde bile Pek az tüfeğin mükemmel pattern ve penetrasyona sahip olduğu gerçeğini anlamak istememektir..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #110 : 01 Mayıs 2014, 11:02:37 »
ü

şavrettin le mi bizi kandıracan bu tüfek şu an max 34-36 gram mermi kadar patlıyor.  66 gram saçma ile video aradım 2 saat bulamadım. Bulduğum en hızlı atış yapılan video

iri yarı bi adam için mümkün :)) Video sonuna dikkat :)

niye kandırayım videonun başında yazıyor 3.5 inch 89 mm buckshot diye sen kendini kandırıyosun

ayrıca tepmeyi neden bu kadar dert ediyosunuz anlamadım olaya sadece tepme yönünden bakacaksak kimse çifte ve poze de kullanmasın.atıcı  bayan veya çocuksa tepme önemlidir ama bizim için önemsiz. 30 32 34 gram fişeğin tepmesinden ne olur ki? avrupalılar bile magnum fişek kullanırken tepmeyi bu kadar dert etmiyor
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 11:32:19 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #111 : 01 Mayıs 2014, 11:04:26 »
benim merak ettiğim ,gazlıda makenizmayı gaz basıncı kuruyor ve %5 veya 20 gaz kaybı oluyor.
peki kınetixte makenizmayı ne kuruyor,fişekten bağımsızmı kuruyor makenizma kendini,kendi kendini mi kuruyor,
hayır kınetixte de  bir güç  makenizmayı kuruyor,buda aynı gazlıda olduğu gibi fişek basıncıyla ilgili, ama nedense hep gözden kaçıyor.yani güç aynı ama adı değişik. biri gaz kaçağı,diğeri gazın parçaları ittirmesi veya hareket ettirmesi.
sonuçta basıncın bir miktarı gazlı ve kınetiktede  makenizmayı kurmak için harcanıyor.doğrusu bu ,
pompalıyla ,gazlı ve kınetıx vs hatta s.poze kıyaslamayın,çünkü pompalının bariz üstünlüğü vardır.
kınetıx iddialı kılan sistem ve namlu iç çapının dar olmasıyla alakalı.eğer siz iç çapı 18.60 ve 18.80 arası bir benelli ile sonucun ne olacağını hiç merak ettinizmi.örnek 18.80 browning A5 ler  veya benellinin denemeye kalkıpta alelacele vazgeçtiği 18.4 ve 18.5  vs iç çaplı  namlulu modelleri.(tanıdığım 3-5 kişi var ,kicks ve diğer şoklarla dahi sonuç alamadı ve ellerinden çıkarmanın yolunu aradılar)
gazlı sistem dünyada en güvenli sistemdir..gelmiş geçmiş en fazla satan tüfek benelli sbe ve sbe2 olmayıp remington modelleridir.bu zamana kadar üretilen benellilerin toplamından  5  kat daha fazladır.(11.5 mil.) son 2-3 yıllarda amerikada yılın tüfeği seçilen gazlı oto. MOSSBERG 935  ve REMİNGTON VERSA MAX modelidir. kınetıx sistem hata kabul etmez ve en ufak bir hatada çalışmaz. ısı -5 sonra çok zor,daha dikkatli kullanmak gerekir.

sonuçta tercih meselesidir.ben gazlıyı daha garanti görüyorum(benim için remington) ama benelliyide sistem ,dış görünüş ,vucuda uyumu ve en önemlisi kınetıx çalışma sistemini tatlı sert olması nedeniylede seviyorum.

ayhan abi yukardaki videodaki gibi tapa namludan çıktıktan sonra mekanizma açılmaya başlıyor namluda başka delikte olmadığına göre gaz kaybı yok demekki. tüfeğin kendi geri tepmesiyle çalışıyor diye biliyorum
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #112 : 01 Mayıs 2014, 11:18:36 »
Sayın Taşdemir
Biz son 15 yıldaki yani Benellinin Amerikan Pazarına girdiği yıldan sonrasını belirtiyoruz..
Sbe ve Sbe2 nin fiyatı bir 1187 nin 2.2 katı buna rağmen satış adedi çok fazla..
Tüm dünyadaki atış otoriteleri Extreme şartlarda Kinetik sistemin çok daha güvenli olduğunda hemfikir..Özellikle soğuk havada inertia çok daha başarılı yağmur altındada..
Amerika da yapılan bir ankette inertia yı neden tercih ettiniz in yanıtlarının en başında Dondurucu soğukta Gaz operasyonlu tüfeklerin çalışmaması diyen çok avcı vardı..ve bu ChuckHawks ta yayınlandı..
İnsanların enbüyük yanılgısı o model içinde bile Pek az tüfeğin mükemmel pattern ve penetrasyona sahip olduğu gerçeğini anlamak istememektir..
Selam ve saygılarımla

Tuncay abi işte bizde tam olarak bundan bahsediyoruz, Türkiyede dondurucu soğuk yok. Dolayısıyla kinetiğe gerek yok !

Hatta şöyle bir örnekle netleştirelim. Kinetik daha iyi olsun. Kinetik tır olsun gazlı doblo olsun. Ya biz yemek taşıyoruz türkiyede 40 tonluk taş taşımıyoruz, tabiki tır iyi ama bizim yaptığımız iş yemek taşımak
Tırda konfor yok süspansiyon zayıf, dobloda konfor var süspansiyon güzel, tır ağır şartlara dayanıklı doblo deil. Tır temizlik istemiyor doblo sürekli temizlik gerektiriyor. Doblo seri tır yavaş, tırdan inen şoför üzerinden geçmiş gibi iniyor, doblodan inen dinlenmiş dönüyor. Tır kolay arıza yapmaz doblo yapar. Tırın parçası bulunmaz doblonun her yerde var. Tır bozulursa düzen tutmaz doblo düzeltilebilir.

« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 11:27:45 Gönderen: S.Emre ÇALIK »
1982 osmaniye

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #113 : 01 Mayıs 2014, 12:02:59 »
niye kandırayım videonun başında yazıyor 3.5 inch 89 mm buckshot diye sen kendini kandırıyosun

ayrıca tepmeyi neden bu kadar dert ediyosunuz anlamadım olaya sadece tepme yönünden bakacaksak kimse çifte ve poze de kullanmasın.atıcı  bayan veya çocuksa tepme önemlidir ama bizim için önemsiz. 30 32 34 gram fişeğin tepmesinden ne olur ki? avrupalılar bile magnum fişek kullanırken tepmeyi bu kadar dert etmiyor
3.5 inch fişeğin 89 mm olduğunu biliyorlar mı bakalım :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #114 : 01 Mayıs 2014, 12:05:06 »
Sayın Taşdemir
Selam ve saygılarımla
tuncay bey sabrınıza hayranım üstadım.. saygılar sevgiler
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #115 : 01 Mayıs 2014, 12:07:17 »
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #116 : 01 Mayıs 2014, 12:09:12 »
Gazli tufek kullandim kinetge dondum arada bariz delicilik farki var ayni gr no fisekle gazlida acigi kapatmak icin gr arttiriliyor neden 30-32 atmak varken 36-40 gr atayim.kanimca gazli tufek bi halta yaramaz :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #117 : 01 Mayıs 2014, 12:22:25 »
Bi de burdaki arkadaşların bildiği ancak bir çok avcı arkadaşın bilmediği bir konu daha var. gazlı tüfeklerde farklı bir kilit sitemi var. Daha net anlaşılması için bir örnek verecem.

Tüfek temizlerken mekanizma ileride iken gazlı tüfeği harvi ile temizleyin. Harviyi tüm gücünüzle itin bakalım kaydırabilecekmisiniz mekanizmayı. Tüfek patladığında saçma önde barut basıncı arkada namlu yarısına kadar geliyor saçma. Namlu yarısını geçtikten sonra kilit gaz operasyonu ile açılıyor. Zaten burdaki fizikçi arkadaşlar mermi ilk patladığı anda saçmanın ilk enerjisinin en hızlı enerjisi olduğu bilir. gaz kaybının bence çok önemi yok. 30 cm'e kadar saçma zaten yeterli basınçla ve ivmeye sahip oluyor. Saçma namlunun ortasına geldikten sonra operasyon başlıyor.

1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #118 : 01 Mayıs 2014, 12:28:36 »

Ayhan bey bu konuda kinetikçilerin söyledikleri doğru. Özr dileyerek ekleyim. Gazlı tüfek saçma tüfeğin yarısındayken gaz kullanıyor. Kinetik saçma tüfeği terk ettikten sonra içeride kalan basınçla tüfeği kuruyor. Yani en az bir poze veya pompalı kadar etkili.
Nitro beastte aynı. Saçma tüfeği terk ederken namluyu geri atar. yani o da terk ettikten sonra kuruyor tüfeği içeride kalan basınçla. Gazlıda gaz kaybı var. Kinetik ve nitro beastte yok.
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #119 : 01 Mayıs 2014, 12:29:55 »
Gazli tufek kullandim kinetge dondum arada bariz delicilik farki var ayni gr no fisekle gazlida acigi kapatmak icin gr arttiriliyor neden 30-32 atmak varken 36-40 gr atayim.kanimca gazli tufek bi halta yaramaz :)

32 varken 36 niye atayım derken? 36 gram fişek daha mı pahalı yani 32 atmanın 36 atmaya göre avantajı nedir? tepmesinden kurtulmak için dersen gülerim :)
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #120 : 01 Mayıs 2014, 12:35:27 »
3.5 inch fişeğin 89 mm olduğunu biliyorlar mı bakalım :D

aa 3,5 inch 89 mm mi ? gerizekalı olduğumuz için bilmiyorduk :) 3 inçte 76 o zaman doğru mu ? :)) hay Allah'ım ya.
Bu durumda 28 inch  barrel 71 namlu 30 inch barrel de 76 namlu oluyor

aa evet mi dedin duyamadım.

insanı salak yerine koymayın ya.  Sen ustasında biz çırakmıyız?
1982 osmaniye

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #121 : 01 Mayıs 2014, 12:37:32 »
32 varken 36 niye atayım derken? 36 gram fişek daha mı pahalı yani 32 atmanın 36 atmaya göre avantajı nedir? tepmesinden kurtulmak için dersen gülerim :)
Zaten anlamis olsaydin bu konu bu kadar uzayip gitmezdi :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #122 : 01 Mayıs 2014, 12:38:23 »
ayhan abi yukardaki videodaki gibi tapa namludan çıktıktan sonra mekanizma açılmaya başlıyor namluda başka delikte olmadığına göre gaz kaybı yok demekki. tüfeğin kendi geri tepmesiyle çalışıyor diye biliyorum

Tüfeğin kendini geri tepmesiyle kilit açılıyor.
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #123 : 01 Mayıs 2014, 12:40:38 »
Zaten anlamis olsaydin bu konu bu kadar uzayip gitmezdi :)
Anlatsana Selçuk Allah aşkına öğreneyim. Nolur anlat.
1982 osmaniye

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #124 : 01 Mayıs 2014, 12:44:01 »
Anlatsana Selçuk Allah aşkına öğreneyim. Nolur anlat.
Bunca adam anlatamadiysa anlama sikintisi var ben neden kendimi yorayim ki
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR