benim merak ettiğim ,gazlıda makenizmayı gaz basıncı kuruyor ve %5 veya 20 gaz kaybı oluyor.
peki kınetixte makenizmayı ne kuruyor,fişekten bağımsızmı kuruyor makenizma kendini,kendi kendini mi kuruyor,
hayır kınetixte de bir güç makenizmayı kuruyor,buda aynı gazlıda olduğu gibi fişek basıncıyla ilgili, ama nedense hep gözden kaçıyor.yani güç aynı ama adı değişik. biri gaz kaçağı,diğeri gazın parçaları ittirmesi veya hareket ettirmesi.
sonuçta basıncın bir miktarı gazlı ve kınetiktede makenizmayı kurmak için harcanıyor.doğrusu bu ,
pompalıyla ,gazlı ve kınetıx vs hatta s.poze kıyaslamayın,çünkü pompalının bariz üstünlüğü vardır.
kınetıx iddialı kılan sistem ve namlu iç çapının dar olmasıyla alakalı.eğer siz iç çapı 18.60 ve 18.80 arası bir benelli ile sonucun ne olacağını hiç merak ettinizmi.örnek 18.80 browning A5 ler veya benellinin denemeye kalkıpta alelacele vazgeçtiği 18.4 ve 18.5 vs iç çaplı namlulu modelleri.(tanıdığım 3-5 kişi var ,kicks ve diğer şoklarla dahi sonuç alamadı ve ellerinden çıkarmanın yolunu aradılar)
gazlı sistem dünyada en güvenli sistemdir..gelmiş geçmiş en fazla satan tüfek benelli sbe ve sbe2 olmayıp remington modelleridir.bu zamana kadar üretilen benellilerin toplamından 5 kat daha fazladır.(11.5 mil.) son 2-3 yıllarda amerikada yılın tüfeği seçilen gazlı oto. MOSSBERG 935 ve REMİNGTON VERSA MAX modelidir. kınetıx sistem hata kabul etmez ve en ufak bir hatada çalışmaz. ısı -5 sonra çok zor,daha dikkatli kullanmak gerekir.
sonuçta tercih meselesidir.ben gazlıyı daha garanti görüyorum(benim için remington) ama benelliyide sistem ,dış görünüş ,vucuda uyumu ve en önemlisi kınetıx çalışma sistemini tatlı sert olması nedeniylede seviyorum.