Gönderen Konu: Stoeger Tüfeklerde Çelik Saçma Kullanımı?  (Okunma sayısı 7076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
Stoeger Tüfeklerde Çelik Saçma Kullanımı?
« : 15 Mart 2014, 17:29:44 »
Öncelikle herkeze merhaba. Birçok yabancı forumda ve videolarda Stoeger tüfeklerle çelik saçma kullandıklarını gördüm. Forum üyelerinden Stoeger kullanıcılarına buradan soruyorum aramızda çelik saçma kullanmış olan var mı? Kaç gr'a kadar kullanılabilir? Hangi şoklarla kullanılabilir? En iyi performansları hangi gramajlar hangi şoklarla sağlar? Bu ve bunun benzeri konularda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. İlginiz için teşekkürler ;)
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Stoeger Tüfeklerde Çelik Saçma Kullanımı?
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2014, 18:36:35 »
öncelıkle herkeze selamlar ben m 3500 de kullandım winchester marka 36 gr saf çelik olan model birde kendim havalı tabanca saçmasıyla doldurdum 4.4 mm olan celik bılyelerle :)  3 nolu sokla attım tufeğe bi zararı olmadı ama kullandıktan sonra gerek yok dıye dusunuyorum taktır sızın
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2014, 19:40:23 »
öncelıkle herkeze selamlar ben m 3500 de kullandım winchester marka 36 gr saf çelik olan model birde kendim havalı tabanca saçmasıyla doldurdum 4.4 mm olan celik bılyelerle :)  3 nolu sokla attım tufeğe bi zararı olmadı ama kullandıktan sonra gerek yok dıye dusunuyorum taktır sızın

Ali kardeşim sen bu çelik saçmaları kullanırken koruyucu tapa var mıydı yoksa normal tapalı fişek mi attın ? yani çelik saçmalar namluya sürttü mü ?

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2014, 19:46:04 »
emrah abi winchester marka olan fişekler büyük ihtimalle boru tapaydı yanı saçmaların hepsi içinde kalıyordu ama benim doldurduklarım keçe tapalı fıseklerdı doğal olarak namluyada surtmustur ama ben pek onemsemıyorum. ısın aslı tüfekle okadar çok fişek yakıyorum ki içinin cızıldıgını anlamaya fırsatım bıle olmuyo kursun ve barut lekelerınden :D
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2014, 19:49:51 »
emrah abi winchester marka olan fişekler büyük ihtimalle boru tapaydı yanı saçmaların hepsi içinde kalıyordu ama benim doldurduklarım keçe tapalı fıseklerdı doğal olarak namluyada surtmustur ama ben pek onemsemıyorum. ısın aslı tüfekle okadar çok fişek yakıyorum ki içinin cızıldıgını anlamaya fırsatım bıle olmuyo kursun ve barut lekelerınden :D

Ben bu m3500 ü internetten epey inceledim. almaya niyetim var ama m2000 mi 3500 mü karar veremedim. tüfeği tavsiye eder misin iyimidir? m2000 namlu kepi kısa olduğu için içim rahat etmiyor. m3500 kep uzun ve sanki daha sağlam gibi geliyor bana. bir de ağır diyorlar ama ben eski huğlu poze kullanıyorum o da normallere göre ağır yani sıkıntı olmaz heralde. zaten geçit avlarında ördek ve tahtalı avında kullanmak için almak istiyorum. 71 namlu. o tüfekle tutupta 60 gr fişek atacak değilim. kış geçitlerinde 36 gr ile 40 gr kullanırım. iki tüfek arasında kararsızım ama gönlüm 3500 den yana....

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2014, 22:36:54 »
Vallaha abi bende 5 tane tufek var iclerinde en cok yordugum tufek m 3500 ona raman sapa saglam duruyor ama bence suna dikkat etmek lazim bu tufegi nerde kullanacaksin yani sadece bek avinda catir catir soguk havada en az 50 gr fisek atacaksan al derim ama bence gereksiz benim bir pozem var onunla 50 grama kadar cok rahat atiyorum bide suda bi gercek 40 gr uzeri fisekler bence gereksiz en kralinida atsan yavas kaliyor abi bide bu Tufek gezerek yapilan avda tasinmiyor yani tabi bu benim gorusum ben bi hevesle aldim bu tufegi hevesimde neydi 66 gr fisek atmak onuda attim rahatladim :) ama simdiki aklim olsa alirmiydim almazdim m 2000 alirdim keyfime bakardim cunku ulkemizde bu tufegi kullanacagimiz bir av yok bence yani adamlar hindi fala  vuruyor anlarim ama bizde cok cok kaz vurursun onada 36 gr kalite bi fisek yeter bence yani abi nacizane fikrim m 3500 alirsan pisman olurmusun olmazsin ama m 2000 alirsan da isini gorur okadar agirlikla ugrasmazsin ama dedigim gibi saglam bi tufek
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2014, 22:49:23 »
m3000 cikiyor onu bi bekleyin.m3000 gibi yuksek bant ve 76mm Magnum yatak... ali kardesimin dedigi gibi bence de 89mm bi yataga sahip tufegi tr de cook az yerde ve cok az sure de kullanilabilir...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

hasanalo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2014, 22:57:29 »
zafer arkadaşım doğru söylüyor. pek yakında m 3000 çıkacak. zaten forumda dedikleri m 3500 Türkiye şartları için değil kanada ve amerika gibi soğuk iklimli ağır avlar için. 32 gr fişek atamazsın diyorlar.
bem m 3000 alacam dört gözle bekliyom.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2014, 10:23:54 Gönderen: Hasan ALO »

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2014, 23:15:08 »
bende farkındayım aslında türkiye şartlarına göre fazla o tüfek. alırsan sırf zevk içn merak için. zaten hemen alacak değilim. önümüzdeki sezon eylül-ekim gibi düşünüyorum inşallah. belki ozamana kadar m3000 çıkar piyasaya nasipse onu alırız. baktım çıkmıyor napalım ben de ozaman m2000 alırım :) 

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
« Yanıtla #9 : 16 Mart 2014, 00:03:49 »
Kısmetse bende M2000 sentetik almayı planlıyorum hem hafifliğinden dolayı hem de zaten süper magnum fişek kullanmayacak oluşumdan dolayı.Merak konum M2000'de gündüz geçit avlarında bilhassa yüksek işleyen kuşlara hızlı çelik veya türevleri saçmaları göndersek başarıyı yakalarız düşüncesindeyim.Kullanıp kullanılamayacağını ise tüfeğim geldiğinde bana verdiği güvene göre belirleyeceğim.Saygılarımla ???
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Ahmet KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 16 Mart 2014, 00:48:52 »
arkadaşlar uzun bir süredir kullanılmış pazarda iyi tutulmuş ve beğeni toplamış gerek yurt içi gerek yurt dışı forumda da takip etmişsinizdir birçok kullanan arkadaş var bende dahil hemen hemen herkes memnun ben olsaydım tanınmış birçok avcı tarafından kullanılmış olan az önce yazdıklarımı yaşamış m 2000 alırdım.... yine de takdir sizin şimdiden hayırlı olsun .....
1982 İZMİR

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 18 Mart 2015, 15:38:13 »
çelik saçmanın avı öldürmediğini düşünüyorum. fişeklerin üzerinde COM yazanlar çelik oluyormuş öyle mi?
1987 KONYA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 18 Mart 2015, 15:42:26 »
Öncelikle herkeze merhaba. Birçok yabancı forumda ve videolarda Stoeger tüfeklerle çelik saçma kullandıklarını gördüm. Forum üyelerinden Stoeger kullanıcılarına buradan soruyorum aramızda çelik saçma kullanmış olan var mı? Kaç gr'a kadar kullanılabilir? Hangi şoklarla kullanılabilir? En iyi performansları hangi gramajlar hangi şoklarla sağlar? Bu ve bunun benzeri konularda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. İlginiz için teşekkürler ;)

Stoegerlerin namluları çelik saçma uyumlu değildir hiçbir serisi..ben fabrika yetkililerine bizzat sormuştum tüfeğimi servise gönderdiğimde..tamir bakım bölümünde ustalardan aldığım cevap buydu..siz bakmayın amerikanlara ucuz bulmuşlar atarlar..bozulsa parçalansa aşınsa çöpe atar yenisini alır..onlar için stoeger tüfek almak bakkaldan sigara almak gibi birşey.

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Mart 2015, 18:29:11 »
Stoegerlerin namluları çelik saçma uyumlu değildir hiçbir serisi..ben fabrika yetkililerine bizzat sormuştum tüfeğimi servise gönderdiğimde..tamir bakım bölümünde ustalardan aldığım cevap buydu..siz bakmayın amerikanlara ucuz bulmuşlar atarlar..bozulsa parçalansa aşınsa çöpe atar yenisini alır..onlar için stoeger tüfek almak bakkaldan sigara almak gibi birşey.

Elimde stoeger m3000 kullanım klavuzu var çelik saçmaya uygun olduğu yazıyor.   O0
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 18 Mart 2015, 18:34:20 »
ben Erhan Beyle görüştüğümde bana çelik saçma uyumlu değil stoegerin namluları,çelik saçma atmayın dedi..md3500ler kaz ve ördek avcılarının öncelikli tercihi amerikalı avcılar atıyor demiştim kendisine ,siz atmayın oluşabilecek zarardan fabrikamız sorumlu olmayacaktır dedi..md300lerde dışarıya veriliyordu o zaman iç piyasayada 1,2 aya verilecek söylentisi vardı..tekrar arayıp detaylı bilgi almak lazım fabrikadan..ben atmam şahsen..tüfeğim çelik saçmayı sorunsuz atan bir silah olsa benelli,browning maxus ,sx3 vs gene atmazdım.

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 18 Mart 2015, 18:37:42 »
ben Erhan Beyle görüştüğümde bana çelik saçma uyumlu değil stoegerin namluları,çelik saçma atmayın dedi..md3500ler kaz ve ördek avcılarının öncelikli tercihi amerikalı avcılar atıyor demiştim kendisine ,siz atmayın oluşabilecek zarardan fabrikamız sorumlu olmayacaktır dedi..md300lerde dışarıya veriliyordu o zaman iç piyasayada 1,2 aya verilecek söylentisi vardı..tekrar arayıp detaylı bilgi almak lazım fabrikadan..ben atmam şahsen..tüfeğim çelik saçmayı sorunsuz atan bir silah olsa benelli,browning maxus ,sx3 vs gene atmazdım.

Ben de atmam zaten kurşun saçmanın yerini tutmaz hafif kalıyor çelik.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #16 : 18 Mart 2015, 23:32:05 »
Kurşun saçma zehirli kabul edilen toxic saçma grubundan. Avantajı yumuşaklığından ziyade, özkütlesinin ağır, yoğun olması. Yumuşaklığı ise, avınız çok yakın değilse, avantajdan ziyade dezavantajdır.

Çelik saçma, non-toxic grubunun maliyeti düşük olan bir seçeneği. Çok sert oluşundan dolayı, 3 numara (modified) choke'tan daha darı önerilmez. Özkütlesinin düşük olması, yoğunluğunun az oluşundan dolayı da özellikle uzak mesafelerde vuruş enerjisi daha düşüktür, bu da bir başka dezavantajı.

Hem küresel formunu kaybettirmeyecek kadar sert, hem de en az kurşun kadar yoğun olup da non-toxic grubunda olan özel alaşım saçmalar da var ki bunların da fiyatları yüksek. Ancak pattern ve penetrasyon anlamında en başarılısı bunlar tabii ki.

Şunuda söylemek isterim sizin gibi bende bir doğa severim ve aslında çelik saçmanın doğaya daha az zarar verdiği yabancı fişek markaları tarafından doğrulanmıştır. Ama bende her zaman kurşunu avlarda tek geçerim yumuşak olmasi dolayisi ile ama artık zaman  ilerledikçe yerli tüfek fabrikalarımızın çelik saçmaya uyumlu çizilmesi zor olan bir namlu yapılması lazım  O0
Ayrıca bugün 18 Mart 2015 Çanakkale zaferini 100. Yılı olarak  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve asker arkadaşlarının  ruhu şad olsun !

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Meriç EGE