Gönderen Konu: ÇELİK SAÇMA .....  (Okunma sayısı 7199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ÇELİK SAÇMA .....
« : 15 Mart 2014, 14:09:14 »
 O0
resim gönder

Arkadaşlar bu fotoyu internette  çelik saçma kullanımını incelerken buldum, zannedersem uygun olmayan
namluda sonuç bu şekilde.....
« Son Düzenleme: 16 Mart 2014, 20:27:56 Gönderen: Özhan ARIKAN »
1965-İstanbul

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
Ynt: ÇELİK SAÇMA .....
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2014, 17:22:39 »
En çok merak ettiğim konulardan biri de budur Özhan abi. Kurşun harici diğer çelik,bakır,nikel,tungsten vs saçmaların kullanılabileceği tüfekleri veya namluları bilebileceğimiz herhangi bir ibareye gerek tüfek üzerinde gerekse kataloğundaki nasıl ulaşırız.Neye göre belirleyebiliriz.Şoklar nasıl olmalı.Kaç numara şoklarla max verim alınır.Kaç numara şoklar kullanılmaz vs. bu gibi bilgiler dünya devi olan markaların tüfeklerinde bile yok anlamış değilim. ???
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2014, 17:50:18 »
 Gencay ,bu çelik saçma işi biraz karışık gibi ama bildiğim kadarıyla namlu da  ( cıp ) işareti olması gerekiyor yani lale şeklinde  bu işaret çelik saçma kullanabilir manasında ayrıca eger mobil şok varsa namluda geniş şoklarla kullanmak gerekiyor şahsen benim browningin şokların üzerinde yazıyor ( kurşun = çelik)
1965-İstanbul

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2014, 17:57:20 »
hassas konulardan birtanesi de çelik sacma kullanımı malesef her tüfek atmamaktadır eskiler atmıyor yenilerde atanda var atmayanda var hatsanın kitapcığında yazdığına göre çelik şaçma atıla biliyor
« Son Düzenleme: 16 Mart 2014, 01:04:47 Gönderen: Sinan TANLIKOLU »
1985 kütahya
0533 523 8526

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2014, 20:06:58 »
burada usta avcı bi abimizde 70 li yıllardan kalma eski huğlu tek kırma vardı 76 cm namlu. zamanında avda namluya kar girmiş farketmemiş atış yapınca namlu ucu zurna gibi şişmiş. eli yatkın olduğu için kendi becerisiyle namluyu uygun şekilde dümdüz kusursuzca kesmiş namlu şuan 55 cm. namlu çıkışını ölçtük normal tüfeklerin 5 no şoku ile birebir tutuyor. sabit 5 no şok olmuş :) ve sanki fabrikasyon yapımı gibi, normal fişeklerde saçma dağılımı düzgün. ama inanırmısınız o abi o tüfekle bu sezon bir ördekler vurdu ağzım açık kaldı. özkursan com fişeği var çelik saçmalı. o tüfekle o fişekler buluştu adam rengini bile ayırt edemediğimiz ördek gruplarından 50 - 60 metrelerden önleme yaparak kaç kez ördek düşürdü. namlu kısa şok geniş olunca tapa bozulmadan rahatça çıkıyor ve gidebildiği yere kadar saçmayı içinde sürüklüyor. suya attık, 60-70 metrelerde saçmaların dağılım genişliği 3 metreyi geçmiyor. aynı fişeği ben pozeyle attım 71 namlu 3 şok. bukadar düzenli gitmedi dağıldı saçmalar.  ve şunu anladım eğer çelik saçma atacaksan namlu kısa olacak şok geniş olacak....

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2014, 23:58:50 »
Güzel bilgiler geliyor namludaki ibaret ve geniş şok meselesi gibi..Aslında bu işi çok araştırdım ama kendi tecrübelerimle değil yabancı forum ve videolardan. Merak ettiğim ise bizim avcılarımızdan sürekli kullanıcılar var mı ve bu işi tecrübe edenlerin yaşadıklarının paylaşılmasıydı.Saygılarımla ;)
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2014, 19:25:47 »
 O0     :)
1965-İstanbul

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 16 Mart 2014, 19:28:00 »

yükle resim         

Bu çelik saçma sonucumu emin değilim... :)
« Son Düzenleme: 16 Mart 2014, 19:29:20 Gönderen: Özhan ARIKAN »
1965-İstanbul

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2014, 20:13:40 »
Özhan abi çelik saçmanın namluyu bu hale sokacağına ben hiç ihtimal vermiyorum. resimde gördüğüm yanlara doğru oluşan basınç sonucu namlu yarılmamış patlamış. büyük ihtimalle namlu ağzı kapalı yada tıkalıdır ancak bu şekilde namlu böyle olur. ya da çok adi bir namlu olabilir :)

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 16 Mart 2014, 20:26:21 »
Emrah, bende senin gibi düşünüyorum... Muhtemelen tıkalı namlu olabilir :)
1965-İstanbul

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
« Yanıtla #10 : 16 Mart 2014, 22:23:29 »
Bence de namlu tıkanmış veya dar şokla kurşun felan atmaya mı çalışmışlar anlamadım ;)
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #11 : 16 Mart 2014, 22:33:04 »
ilk olarak ilk patlamış namlu ile ikinci namlu aynı değil,ilk resimdeki ayrıntı o namluya yakından bakın su tanecikleri var büyük ihtimal ucu suya sokulmuş ve ateşlenmiş ozaman saçma çelik yada kurşun fark etmez,sonuç öyle olur.ikinci kurşun atışında zarar görmüş gibi.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 16 Mart 2014, 23:34:49 »
merhaba namlunun bu hale gelmesi çelik şaçmadan değildir büyük bir ihtimallle namlu içinde yaprak yada pislik tıkalı iken atış yapılmıştır ondan olabilir ben çelik şaçma hiç kullanmadım namlu kromuna zarar verebilir
1985
BURSA

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Mart 2014, 23:48:17 »

yükle resim         

Bu çelik saçma sonucumu emin değilim... :)
bu namlu ile değil çelik saçma kuru sıkı bile atılmaz kağıt gibi
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #14 : 18 Mart 2014, 12:47:12 »
kimse bana gülmesin namlu değil mübarek sanki kağat ya :)
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 18 Mart 2014, 21:47:24 »
fehmi bey maalesef bütün  yivsiz av tüfeklerinin namlu  eti kalınlığı aynı sayılır tüfek fabrikalrı  tüfek hahif olsun diye incelttikçe inceltiyorlar
1985
BURSA

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #16 : 19 Mart 2014, 11:52:47 »
caner bey kardeşim benim bildiğim namlu kaliteli çelikten yapılmışsa işçiliği vs ince namlu her zaman etli namludan makul olur performasıyla vs daha iyidir diye biliyorum kalitesiz bir çelikten  namlu ne kadar etli yapılırsa yapılsın o namlu olmaz ancak su borusu olur resimdeki namluya bakıyorum çeliğe benzediği bi tarafı yok namlu iç kromu dahil çelik saçma çok attım böyle bir dorumla hiç karşılaşmadım bana göre çelik saçmayla hiç alakası yok
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari