Gönderen Konu: REMİNGTON....  (Okunma sayısı 4617 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
REMİNGTON....
« : 15 Mart 2014, 11:09:05 »
 O0

Arkadaşlar bu fişeği daha önce kullanan varmı.....
« Son Düzenleme: 15 Mart 2014, 11:14:39 Gönderen: Özhan ARIKAN »
1965-İstanbul

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
Ynt: REMİNGTON....
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2014, 11:45:00 »
Özhan abi kullanmadım ama özellikleri itibari ile uzun menzildeki avlarda iş yapabileceğini düşünüyorum. Ava yakın atıldığı taktirde saçmalar sert olduğundan delip geçecektir av vurulduğunu anlamadan olayın sıcağı ile bir süre gidip kalacaktır.Bence ördekte 40-50 mt arası yüksek geçişlerde kararında bir önleme ile (bu tarz saçmalar son zamanlarda özellikle araştırma konum) başarılı olunabilir.Saygılarımla..
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2014, 13:07:17 »
Özhan abi kullanmadım ama özellikleri itibari ile uzun menzildeki avlarda iş yapabileceğini düşünüyorum. Ava yakın atıldığı taktirde saçmalar sert olduğundan delip geçecektir av vurulduğunu anlamadan olayın sıcağı ile bir süre gidip kalacaktır.Bence ördekte 40-50 mt arası yüksek geçişlerde kararında bir önleme ile (bu tarz saçmalar son zamanlarda özellikle araştırma konum) başarılı olunabilir.Saygılarımla..
O0 bu sezon http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1206  remingtonun  bu fişeği ni ördekte  kullandım .  aynı fişek .  sabah bekinde konmaya gelen bir ördeği 30  35 metre civarı  mesafeden vurdum . hayvan öldüğünü bile anlayamadı . ördeği evde yolmuşlardı  , nereden vurulmuş diye inceledim . tek bir saçma delip geçmişti . 

şu tabudan avcı kardeşlerimizin kurtulmasını istiyorum artık . delip geçince hayvan anlamıyor vurulduğunu . etmeyin eylemeyim yaw , saçma hayvanı delip geçecek ve hayvan anlayamacak bunu . yok böyle bir saçmalık ya .   o saçma delip geçtiği yerlerde hiçmi tahribat yapmıyor , kemiklerini hiçmi kırmıyor arkadaşlar .  sonuçta o hayvanda etten kemikten ,  vücudu delip geçen bir nesne , vücutta nasıl tahribat yapmaz , kola  bacağa  bi şey demiyorum ama vücudu delip geçen  , kafada beyin , gövdede , kalp  , ciğerler  , böbrek dalak , her ne ise , hiçmi tahribat görmüyor . o saçma hayvanın vücudunun iskelet sistemine hiçmi zarar vermiyor .  nasıl anlamıyor hayvan onu anlayamıyorum ben . . .

fişek  gerçekten kullandığım fişekler içerisinde in iyisiydi . soğuk havalarda kullanacağım yegane fişek . tabii bozulmazsa .  bir gün sabah bekinde , genç bir avcıkardeşimiz gelip sordu ; abi ne fişeği atıyorsun diye . reminton dedim .  diğerlerinden farklı olduğunu kullanan herkes bilir .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2014, 13:11:37 »
mutlaka hayvan hissedecektir hangi canlı olursa olsun aldığı yarayı hisseder bu yaralar bazen ölümcül olmaya biliyor
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2014, 13:49:24 »
Arkadaşlar ilginize teşekkürler, bu fişek 32 gram bakır kaplama  6 numara bu fişek  daha önce hiç elime geçmedi  zannedersem rem. eski ürünlerinden...
« Son Düzenleme: 15 Mart 2014, 14:00:52 Gönderen: Özhan ARIKAN »
1965-İstanbul

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2014, 14:06:34 »
Bencede ya eski ya farklı bir ülke için yada özel bir üretim. Ben bunu hiç görmedigim için yorumum.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2014, 16:11:58 »
bu fişek 32 gr amerikan üretimi remington ben de 5 tafe falan vardı bı arkadasım vermıstı saçmalar bakır kaplı usakta sulun avında kullanmıstım her attııgım avı almıstım cok guzel fısektır gule gule kullanın ben sonraları cok aradım ama bulamamıstım sanırım eskı yada turkıyeye gırmeyen modellerınden..
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2014, 17:15:19 »
O0 bu sezon http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1206  remingtonun  bu fişeği ni ördekte  kullandım .  aynı fişek .  sabah bekinde konmaya gelen bir ördeği 30  35 metre civarı  mesafeden vurdum . hayvan öldüğünü bile anlayamadı . ördeği evde yolmuşlardı  , nereden vurulmuş diye inceledim . tek bir saçma delip geçmişti . 

şu tabudan avcı kardeşlerimizin kurtulmasını istiyorum artık . delip geçince hayvan anlamıyor vurulduğunu . etmeyin eylemeyim yaw , saçma hayvanı delip geçecek ve hayvan anlayamacak bunu . yok böyle bir saçmalık ya .   o saçma delip geçtiği yerlerde hiçmi tahribat yapmıyor , kemiklerini hiçmi kırmıyor arkadaşlar .  sonuçta o hayvanda etten kemikten ,  vücudu delip geçen bir nesne , vücutta nasıl tahribat yapmaz , kola  bacağa  bi şey demiyorum ama vücudu delip geçen  , kafada beyin , gövdede , kalp  , ciğerler  , böbrek dalak , her ne ise , hiçmi tahribat görmüyor . o saçma hayvanın vücudunun iskelet sistemine hiçmi zarar vermiyor .  nasıl anlamıyor hayvan onu anlayamıyorum ben . . .

fişek  gerçekten kullandığım fişekler içerisinde in iyisiydi . soğuk havalarda kullanacağım yegane fişek . tabii bozulmazsa .  bir gün sabah bekinde , genç bir avcıkardeşimiz gelip sordu ; abi ne fişeği atıyorsun diye . reminton dedim .  diğerlerinden farklı olduğunu kullanan herkes bilir .

Yusuf abi haklısın kalbi yada ciğeri delip geçen bi saçma illaki tahrip edecektir ama hiç mi yakın atıp da delip geçen saçma sonucunda düşmeyip uçuşuna hiçbirşey olmamış gibi devam edipte 200-300 metre sonra düşen avın olmadı? Bu olaylar sık yaşandığı için insanlar ava fişek atıp bi avuç tüy döküldü av gitti diyorlar (ben dahil),bazen her avın her şartın her tüfeğin her mesafenin farklı olduğu anlarda bile aynı fişeğin çalışmasını bekliyoruz sonra da ürünlere kabahat buluyoruz (ben dahil) halbüki hatalar genellikle kullanıcı kaynaklı oluşmakta.Bu yazımda kimseyi itham etmiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen.Herkeze sonsuz saygılar..Rastgelsin..
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2014, 17:55:33 »
Ali bey ,söylediğiniz iyi oldu bende keklikte kullanmayı düşünmüştüm ama daha önce kullanmadığım için emin değildim bu arada bu fişeği banada bi arkadaş verdi .
1965-İstanbul

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 15 Mart 2014, 18:33:04 »
doğrudur özhan abi ben kefil olurum bu fişeğe ki ben kolay kolay fişek beğenmem :) tabı nasıl bır tufekle kullanacaksınız bılmıyorum ama ben 71 cm namlu 3 no soklu pozemle kullanmıstım gercekten cok guzel fısek bende tam bır kutu olsa kullanmaya kıyamazdım hemen atardım benım koleksıyona :D ısallah sız kazasız belasız guzel avlarda kullanırsınız...
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2014, 19:13:13 »

valla kısmet olursa  yeni a 5 browning de 71 cm...
1965-İstanbul

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 15 Mart 2014, 19:32:53 »
o zaman bizim ankara ağzıyla söylersem '' dadından yinmez'' :) abi
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Özhan ARIKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 15 Mart 2014, 22:47:34 »
Eyvallah...
1965-İstanbul

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Mart 2014, 19:23:40 »
Yusuf abi haklısın kalbi yada ciğeri delip geçen bi saçma illaki tahrip edecektir ama hiç mi yakın atıp da delip geçen saçma sonucunda düşmeyip uçuşuna hiçbirşey olmamış gibi devam edipte 200-300 metre sonra düşen avın olmadı? Bu olaylar sık yaşandığı için insanlar ava fişek atıp bi avuç tüy döküldü av gitti diyorlar (ben dahil),bazen her avın her şartın her tüfeğin her mesafenin farklı olduğu anlarda bile aynı fişeğin çalışmasını bekliyoruz sonra da ürünlere kabahat buluyoruz (ben dahil) halbüki hatalar genellikle kullanıcı kaynaklı oluşmakta.Bu yazımda kimseyi itham etmiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen.Herkeze sonsuz saygılar..Rastgelsin..

sordun madem cevap veriim . uzun zamanlardan beri , yakın mesafelerden attığım ve vurduğum hiçbir avım ,  200 300 metre uçup  sonra düşüp ölmedi . anında öldü .  40 , 50 metre mesafelerden vurduğum avların bir çoğu  bile kaçamadı ,  yaralı düştü belki ama , kaçamadı . yinede kuşluğa takıldı .  mesafeli avlarda saçma tutupta kaçan illa oldu , ama bu saçmanın hayvana tesir edememesiyle alakalı ,  ve anlıyorsun hayvanın saçma tuttuğunu , ama mesafe uzak olduğu için  hayvanı etkilemiyor .  delemiyor , işleyemiyor iç organlarına , gerekli tahribatı yapamıyor ..

tüy dökülmesi ise , saçmaların  hayvanı traş etmesiyle alakalı , saçmalar hayvanın tüylerini traşlıyor ve kesilen tüyler havada uçuşuyor . sen de zannediyorsun ki , hayvana bi avuç saçma girdi ,  hayvanı deldi geçti , hayvan yinede gidiyor ,  alakası yok aslında , 35 40 metrelerden sonra , yeterli kadar grupman olmuyor saçmalarda , ve şuna emin ol , hayvanın arasından geçebileceği büyüklükte 4 - 5 adet ölü bölge oluyor grupmanda . .  saçma tutsa bile delicilik yok , delemiyor hayvanı . . avda benim için önemli olan , grupman değil , deliciliktir .  tek saçma tutsun hayvan ama , o tek saçma delsin avı ,  delemese bile gerekli tahribatı yapsın .  hayvan öyle bir anlıyorki saçmanın vücudunu delip geçtiğini ,   takat kalmıyor kanatlarında kaçacak .  , bu sebepten 2 - 3 no saçma kullanıyorum  ördek avında . atış   mesafemiz mühreli ördek avında izlediklerin gibi değil , bayağı bi mesafeli . merada çok avcı olunca , atmak için atıyorlar bazen . anla artık gerisini . .

ha önce şunu belirtiim , otomatik  tüfeği sadece bu sezonda 2 ay  kullandım ,  hiç otomatik kullanmadıydım  ,  sırf ördek avında 2 + 1 oldu diye  aldım  , sadece 2 ay dayanabildim . attığım ya yaralı ya kanat kırığı ,  2 ay dayandım ördek avında otomatik tüfeğe . yazın yaptığım denemelerde sorun yok , ama havalar soğuyunca , zannettiğimden fazla enerji kaybı var otomatiklerde .  uzak mesafelere , pozeler ve çifteler gibi  , yeterli penetrasyonu sağlayamıyor . 

ayrıca okurmusun bilmem ama , şunuda ekleyeyim . orta okul yıllarında , üzümlü imalatı , 61 silindirik  su borosu  namlu ,  16 no tek kırma ile çok koştum yaralı karatavukların peşinden .  atıyorum atıyorum yaralı , koş karatavukların collaykların  (  rusyadan kışın gelen bir kuş türü )  peşinden  .  o zaman bir anlam veremeyiyordum bu işe  ama , zamanla , deneme yanılma yöntemiyle buldum cevapları . yaşanmış ve tecrübe edilerek kazanılmış deneyimlerdir bunlar . .

yazılacak daha çok şey var aslında , ama kısaca özet bu . uygun şok ve fişek kombinasyonu  ve mesafeyi yeteri kadar iyi tahmin edebilmeden sonra , en önemlisi  , dipçiğin gerisi . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 16 Mart 2014, 20:50:58 »
ben kullandım ama maalesef sahte çıktı arkadşlarım dikkatli olalım bihassa remingtonun sahtelri çok üretiliyor ülkemizde
1985
BURSA