Gönderen Konu: oto. tüfek seçimi yardım lutfen.  (Okunma sayısı 5855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
oto. tüfek seçimi yardım lutfen.
« : 14 Mart 2014, 13:49:36 »
saygıdeğer dostlarım kardeşlerim abilerim.

1-3 sabit şoklu s-55 im var.

ancak bir tüfek daha ihtiyacım oldugunu dusunuyorum.

tecrubelı babam pozen var otomatık bak dedi.

browning maxus ultimate duck 12cal 71 namlu

beretta A400 Xplor Action kick off gunpot 12.cal 71 namlu

ikisi arasında kararsız kaldım.en çok yaptıgım avlar tahtalı ördek bıldırcın tavşan.

daha iyi bir alternatif sunacaklarıda beklıyorum evladiyelik bir otomatık olacak.

teşekkur edıyorum sevgiler saygılar.

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=8017

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=5766
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: oto. tüfek seçimi yardım lutfen.
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2014, 13:59:51 »
''evladiyelik bir otomatık'' Bahtınız açık olsun.nacizhane görüşüm her iki modelde değil Beretta urika modelidir illede yabancı olacak diyorsanız
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2014, 16:44:03 »
ata neo 12nin kaliteli olduğu söyleniyor.yerli markalardada güzel tüfekler onlarada bakın derim.huğlu hariç(spozede,çiftede ne kadar iyiyse otomatikte o kadar kötü diyorlar)
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2014, 16:48:23 »
benelli rafaello essence yi bekleyin derim.yakin da turkiye de...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Ergün ALTIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2014, 20:59:08 »
3 şık var evladiyelik dersen:) A) BROWNİNG     B) BERETTA      C)BENELLİ  diğer söylenenler diğer anlatılanlar hepsi boş. Yok Türk otomatikleri iyi falan evet tamam ama hiç kimse oğluna veya kızına şahin marka bir araba bırakmaz.Mercedes veya BMW bırakır eski dahi olsa...
Sende bu üç şık içinden git dene gör yüzüne al ve sonra şıkları ele en son kalanı hiç düşünmeden al. Artık sorunsuz çıkması sizin şansınız.
BaNA SORACAK OLURSANIZ SİZ NE KULLANIYORSUNUZ:) evet Türk yapımı Armsan phenoma kullanıyorum ama EVLADİYELİK olacaksa üç şık kesinlikle...(paramız ona yetti avcı dostlar:):)
  • ARMSAN Phenoma
1983 BURSA İNEGÖL/ANKARA BEYPAZARI

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2014, 22:00:59 »
3 şık var evladiyelik dersen:) A) BROWNİNG     B) BERETTA      C)BENELLİ  diğer söylenenler diğer anlatılanlar hepsi boş. Yok Türk otomatikleri iyi falan evet tamam ama hiç kimse oğluna veya kızına şahin marka bir araba bırakmaz.Mercedes veya BMW bırakır eski dahi olsa...
Sende bu üç şık içinden git dene gör yüzüne al ve sonra şıkları ele en son kalanı hiç düşünmeden al. Artık sorunsuz çıkması sizin şansınız.
BaNA SORACAK OLURSANIZ SİZ NE KULLANIYORSUNUZ:) evet Türk yapımı Armsan phenoma kullanıyorum ama EVLADİYELİK olacaksa üç şık kesinlikle...(paramız ona yetti avcı dostlar:):)

teşekkur ederım samımı tavsıyelerınız ıcın.haklısınız..
babam bana s-55 bıraktı.
bnmde inş çocuklarıma bırakıcak duzgun bısıyım olsun :)
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2014, 22:23:12 »
Alper bey baretta a400 de aktif valf sistemi mevcut diğer otomatiklerden daha hızlı ve etkili şaçma çıkarıyor ben a400 ü tavsiyesiye ederdim
1985
BURSA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2014, 22:34:09 »
kinetik sistemmi gazlı sistemmi tercih etmeli.avantajı dezavantajı varmı?
A400 ü inceliyorum bu arada caner bey.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 14 Mart 2014, 23:07:35 »
kinetik sistemlerde bazen fişek şecebiliyor deseksiz atışlarda takabiliyor ve geri tepmeleri bihayli fazla baretta a 400 de gelince bu tüfek tam gazlı sitem değil yarı gazlı sistemdir gaz odası diğer otomatiklerin gaz odalarından daha küçüktür buda daha fazla barut gazının namluya gitmesi ve daha net atışlar ve magnum fişeklerde sorunsuz atışlar demek bende kral escord kullanıyorum oda aktif valfli yarı gaz sitemli oradan biliyorum
1985
BURSA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 25 Mart 2014, 01:57:55 »
yıldızın otomatıklerı nasıl ıyımı bılgısı olan varmı acaba?
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 16 Nisan 2014, 18:59:58 »
dostlar foruma bayadır girdiğim yoktu.sizlere eşlik etmeye çalışıcam inşllh yine.benimde favorim beretta a400 xplor.ama param armsan a yetti.a612 dw combo kullanıyorum.valla yabancı otomatik aratmıyor.hatta görenler de avrupa tüfek sanıyor.göze gelişi,parçalarının uyumu,hafif ve şık oluşu artları.eksisi yok gibi.ama bencede yabancının yeri hep ayrıdır tabiki.dedim ya al bi beretta keyfine bak.

Çevrimdışı Uğur ÖZDEMİR

• *
  • 532 113 66 44
« Yanıtla #11 : 16 Nisan 2014, 23:55:56 »
alper bey bende benelli sbe2, browning maxus ultimate ducks, armsan phenoma var fabrika açaçakmış gibi araştırma yaptım beretta xplor vardı elimde onu çıkardım sebebi kalitesi süper ama av performansından memnun kalmadım evladiyelik tüfek istiyorsanız zaten 3b şaşmaz bundan sonra kriteriniz kinetik mi gazlımı ondan sonra seçenek dahada azalıyor benelli tartışmasız en önde benim fikrim ama kinetik tepiyor bunla kıyaslayınca maxusun konforuda yabana atılcak gibi değil geri tepme ve şahlanma çok az buna göre tercih yapmanızı öneririm daha sonra keşke şu olsaydı diyip pişman olmamanız için
dün kuzenime a300 aldık yerli 1000 tl bütçeyle gittik av bayine adam 3 bin küsür verdi :) yani evdeki hesap av bayine gidincede tutmuyor mutlaka atış yapın sonra karar verin alacağınız tüfeğe
franchi affinity ve rafaelo crio da kullandım franchi ekonomik ve güzel namlu şeriti öne eğimli olmasa direk alın derdim rafaelo crio ahşapta adamı dövüyor resmen ben 66 namlu denemek için 28 gram atış yaptım tepmesi ve şahlanması çok fazlaydı hava şartları ve namlu boyu farklılık gösterebilir tartışmaya açık  bir tüfek
Hayatta en iyi bildiğim şey Haddimdir.

1981 ADANA

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 18 Nisan 2014, 10:56:53 »
Alper bey eğer tüfeğini almadıysan sana tavsiyem Girsan olacaktır. Bende uzun araştırmalarım sonucu Girsana karar verdim yeni bir ürün ama inan yerlilerin içinde en mükemmel kinetik sistem bir tüfek. 24 gr mı bile desteksiz atış yapabiliyor. Boşuna yabancı tüfeklere para vermeyin. Girsan mc 312 pişman olmassınız.

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 20 Nisan 2014, 21:53:46 »
Alper bey eğer tüfeğini almadıysan sana tavsiyem Girsan olacaktır. Bende uzun araştırmalarım sonucu Girsana karar verdim yeni bir ürün ama inan yerlilerin içinde en mükemmel kinetik sistem bir tüfek. 24 gr mı bile desteksiz atış yapabiliyor. Boşuna yabancı tüfeklere para vermeyin. Girsan mc 312 pişman olmassınız.

ne malı bu girsan kim uretıyor ne kadar fiyatları acaba
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 20 Nisan 2014, 21:54:36 »
alper bey bende benelli sbe2, browning maxus ultimate ducks, armsan phenoma var fabrika açaçakmış gibi araştırma yaptım beretta xplor vardı elimde onu çıkardım sebebi kalitesi süper ama av performansından memnun kalmadım evladiyelik tüfek istiyorsanız zaten 3b şaşmaz bundan sonra kriteriniz kinetik mi gazlımı ondan sonra seçenek dahada azalıyor benelli tartışmasız en önde benim fikrim ama kinetik tepiyor bunla kıyaslayınca maxusun konforuda yabana atılcak gibi değil geri tepme ve şahlanma çok az buna göre tercih yapmanızı öneririm daha sonra keşke şu olsaydı diyip pişman olmamanız için
dün kuzenime a300 aldık yerli 1000 tl bütçeyle gittik av bayine adam 3 bin küsür verdi :) yani evdeki hesap av bayine gidincede tutmuyor mutlaka atış yapın sonra karar verin alacağınız tüfeğe
franchi affinity ve rafaelo crio da kullandım franchi ekonomik ve güzel namlu şeriti öne eğimli olmasa direk alın derdim rafaelo crio ahşapta adamı dövüyor resmen ben 66 namlu denemek için 28 gram atış yaptım tepmesi ve şahlanması çok fazlaydı hava şartları ve namlu boyu farklılık gösterebilir tartışmaya açık  bir tüfek

browninden memnunmusun yıkıcılıgı fişek seçimi falan nasıl bır bılgı verırmısın.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Uğur ÖZDEMİR

• *
  • 532 113 66 44
« Yanıtla #15 : 21 Nisan 2014, 01:11:54 »
alper bey tüfeği  daha yeni aldım defalarca sıkma şansım olmadı ama inanın o kadar tüfek içinde konforu bence tartışılmaz av yıkımı konusunda mesafe fişek seçimi hava şartları ve şok göz önüne alınınca sorun olcağını sanmıyorum inanın yabancı sitelerde günlerce araştırdım youtube da izlemediğim maxus videosu kalmadı  elbetteki yıkımı sbe 2 gibi olamaz ama büyük numara şaçmalarda ondan da geri kalmaz back bored namlu grupmanda tüfeği öne çıkarıyor.
Ben alırken sbe 2 ye sahip olmamı göz önünde bulundurarak aldım. bütçeniz için sorun olmazsa bence denemeye değer ama beretta xplor alıp yok avım düşmedi yok üst atıyormuş bu tüfek nasıl alışcam diye düşünmektense ve konfor sizin için önemliyse browning maxus derim. ( e bide işin tatmin kısmı var oda işçiliği ve kalitesiyle bence ediyor)
Tüfekten çok anlamadığım zamanda bile hayalimdeki tek tüfekti back bored olması nedeniyle kafam karıştı bi çok kez ama pişman olacağımı sanmıyorum

1981 ADANA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 21 Nisan 2014, 03:14:59 »
alper bey tüfeği  daha yeni aldım defalarca sıkma şansım olmadı ama inanın o kadar tüfek içinde konforu bence tartışılmaz av yıkımı konusunda mesafe fişek seçimi hava şartları ve şok göz önüne alınınca sorun olcağını sanmıyorum inanın yabancı sitelerde günlerce araştırdım youtube da izlemediğim maxus videosu kalmadı  elbetteki yıkımı sbe 2 gibi olamaz ama büyük numara şaçmalarda ondan da geri kalmaz back bored namlu grupmanda tüfeği öne çıkarıyor.
Ben alırken sbe 2 ye sahip olmamı göz önünde bulundurarak aldım. bütçeniz için sorun olmazsa bence denemeye değer ama beretta xplor alıp yok avım düşmedi yok üst atıyormuş bu tüfek nasıl alışcam diye düşünmektense ve konfor sizin için önemliyse browning maxus derim. ( e bide işin tatmin kısmı var oda işçiliği ve kalitesiyle bence ediyor)
Tüfekten çok anlamadığım zamanda bile hayalimdeki tek tüfekti back bored olması nedeniyle kafam karıştı bi çok kez ama pişman olacağımı sanmıyorum

browningten yana kullanıcam sanırım tercıhımı.
siz yinede bilmedıgınız yada geç farkettıgınız bı artısını yada eksısını farkedersenız paylaşırsanız sevinirm.
teşekkurler.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Uğur ÖZDEMİR

• *
  • 532 113 66 44
« Yanıtla #17 : 21 Nisan 2014, 17:15:54 »
Farkettigim bi kac sey var ama genel bir sorun degil 1. Olarak fisek yatagindaki kasik kisminda surtunme varsa sorun cikarir size mutlaka bakin 2. Olarakta el.kundaginin mandali tam oturuyormu en az 10 defa deneyin ve atis yaptiktan sonra Mandalina mutlaka bakin bunlar milimetrik hatalar el kundaginda ahsabin esnemesi veya tam oturmamasindan olabilir kontrol etmeden almayin

1981 ADANA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 04 Aralık 2014, 03:07:30 »
Farkettigim bi kac sey var ama genel bir sorun degil 1. Olarak fisek yatagindaki kasik kisminda surtunme varsa sorun cikarir size mutlaka bakin 2. Olarakta el.kundaginin mandali tam oturuyormu en az 10 defa deneyin ve atis yaptiktan sonra Mandalina mutlaka bakin bunlar milimetrik hatalar el kundaginda ahsabin esnemesi veya tam oturmamasindan olabilir kontrol etmeden almayin

ugur bey uzun zaman oldu.olumlu olumsuz ekleyebılecegınız yenı tecrubeler edındınızmı bu tufekle ılgılı acaba
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 04 Aralık 2014, 09:07:31 »
ben back bored namlu kullanıyorum yüksek gramaj seviyor merkez saçmalar denk geldiği sürece 30 metre bile olsa ördeği çaput ediyor bazen atış hatası yaptığımda kenar saçmalar değerse yada saçmayı arkadan alırsa zayıf kalıyor sanırım bir çok tüfekte böyledir back bore ile gözlemlerim bu şekilde benim
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2014, 09:37:06 Gönderen: Cüneyt ÖZDEMİR 06 »
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA