Öncelikle tüm arkadaşlara sağ duyuları için teşekkür ediyorum. Yakılan bir meşaleyi taşımak adına her kes kendince mücadele veriyor. Eminim yine herkes bu sayıyı yeterli bulmuyor haklılık payıda orta da. Galiba önce bir yanlışı düzeltmek lazım. Biz avcıların çalıştığı, davasına sahip çıktığı kadar avcıları yönetmeye talip olanlar bu davaya sahip çıkıyor mu.Birazda onları dürtmek lazım.Her avcı arkadaşım, bir derneğin üyesi ilde, ilçede, köyde.Şimdi bu avcı arkadaşlar birde şu dernek başkanlarının ifadelerini bir alsa,şöyle okkalı bir kaç soru sorsa acaba bu konuya ne kadar duyarlılar.Cevap tatminkar değilse o yönetimi genel kurula çağırsa sen bizi gerçekten yönetebiliyor musun diye genel kurulda bir sorsa.Yani akıllı olmak lazım önümüzü tıkayan ve iş yapmayan dernek başkanları federasyon başkanlarını çalışmaya zorlamak gerekir diye düşünüyorum. Elbette bu süreçte yine davamıza sahip çıkacağız.Bu camia içinde o kadar çok onurlu insan var ki ne avını ne avlağını sermaye yaptırmaz.Saygılarımla
serhat bey,
sizin fikirlerinizi kolonlamak lazım 100 tane olsa sizden bizim camia adam olur,
hani bir devlat avlağındaki kotalar açıklanırken adamlar mak cılar yani ördeğede kota vermişya gölet yok ördeğin barınacağı yer yok neiş yapmışsa o kararı alan bilgisiz işgüzar memur noter götürüp tespit yaptıracağım demiştiniz ne güldüm bilgisiz memurlara mera gezmeden yer bilmeden aldıkları keyfi masabaşı kararlar beni düşünmeye sevkediyor aslında düşünmemek lazım sizin gibi sağduyulu insanlarla bu yazıtura memurlarının bilinçsiz ve bilgiden yoksun aldıkları saçma yasaklamalarla camiamızı yersiz yasaklarla yönetmeleri düzelir diye düşünüyorum.
aslında bizi bizdenbaşkasıda anlamıyor oda ayrı bir konu,
milliparklar veya bu çatıdaki diğer birimlere bağlı olmak bizi temsil ve idare edemediğini söylemekti anlatamadım yani avlakları ve avcıları yönetip idare edemiyorlar aciz kalıyorlar gerek düzenleme gerek idare gerekse kontrollerde solda sıfırlar bu benim kanaatim,
bölgemde hala katım zamanı keçi vuruluyor kaçak av,
bölgemde hala cırrık vuruluyor kaçak av,
bölgemde hala gece ışıkla karatavuk/cupbal vuruluyor ki ovadaki cupbal avıda normalde yasakken kaçak av,
bölgemde hala kasetle çatır çatır yerli bıldıcın vuruluyor kaçak av, kasete şahitim bağı çağır sabahın 8/9 u kanalı çeçesiye adamlar tüydü yerde motosiklet izleri ve heryer boş kovan pisliğiyle dolu yakalayamadık.
evet ben bölgemde bir kez kontrole girmedim her pazar av zamanı avdayımdır tüm türkiyede durum bu ve bu sebeplerden kurumun yetersizliğine avcı camiası altındaki çürük elmaların eğitimsizliğine ve cehaletine doğru bir yönveremedikleri için mak senaryosu senaryosu daha önce hazır bir filim demişti tuncay hocam çokda doğru yeride bir tespit bana göre ,
kusura bakma sehat bey kaptırmışım kendimi başınızı ağrıttıysam affola doluyuz arada boşalıyoruz iştete, en derin sevgi vesaygılarımla,..