Gönderen Konu: Drahtar ve sıcak  (Okunma sayısı 6376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bekir AYLAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Drahtar ve sıcak
« : 11 Mart 2014, 23:02:29 »
İyi akşamlar arkadaşlar. Ben Mersin de ikamet ediyorum. Burada çok fazla kış olmuyor ve havalar çok sıcak oluyor. 2 yaşında bir puanterim var, fakat drahtar larıda çok merak ediyor ve bir drahtar edinmeyi düşünüyorum. Drahtarın sıcakla arası nasıl, Puanter çok uysal ve itaatkar, drahtarda bu olay nasıl acaba? birde sıcak iklim de avı nasıl olur? sıcağa dayanabilirler mi? Bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum. İyi geceler.
  • Yıldız Çifte, yıldız otomatik
  • Drahthaar
Bekir AYLAK
Konya Ereğli
1974

Çevrimdışı Yakup AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Drahtar ve sıcak
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2014, 23:26:20 »
iyi akşamlar bekir abi senin avlanma sitiline bağlı olarak memnun kalıp kalmaman değişir.
benim imzada gördüğün köpeğim 4 yaşında 30-40 m önümde arar  ben fişeği bile hemen hemen  ferma verdiğinde koyarım konumumdan dolayı hem sıcak hem soğuk iklimde av yapıyorum ve çok memnunum bıldırcınla başlayıp ördeğe kadar ve 1 köpek (drahthaar) yetiyor
Yanılmazsınız........
1985 zonguldak

Çevrimdışı Sinan HAMZA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2014, 00:21:23 »
merhana kardesım benımde 4 aylık bır drahtarım var. ogrenme kabılıyetı cok guzel. ınan kopege ogretmeye bısey kalmadı her egıtıme cıkardıgımda gozumun ıcıne bakıyor sahıbım bu gun ne ogretecek dıye . guzel kanı saglam bır drahtar bulursan yanılmassın dogru secım derım .
resİm yÜkleme
1978-Sakarya

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2014, 15:22:15 »
Şimdiden seçiminden dolayı tebrik ederim. Doğru bir seçim yaptığınıza gönülden inanıyorum. Drahthaar sıcağı severmi konusuna gelecek olursanız sıcakta en tüylüsü bile av yapar ama bidon bidon su taşırsınz yanınızda hayvana ve kendinize eziyet olur. :D Ama siyah değilde kahve kırçıl tüysuz bir drahthaar alırsanız tadından yenmez... tekrardan hayırlı olsun sevgiler...(sıcağı sevdiği pek söylenemez]

Çevrimdışı Yücel MERT

• Müdavim Üyemiz
  • Paylaşıyorsan, işte o zaman AVCISIN...
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2014, 16:31:38 »
aynı soruyu bende kendime sordum sonucunu bu yaz diyarbakırda hep beraber göreceğiz...

Yücel MERT
1976 Manisa/Diyarbakır

Çevrimdışı Uğur ÖZKUŞAKSIZ

• *
« Yanıtla #5 : 13 Mart 2014, 08:50:34 »
Merhabalar,

Bekir bey,

Ben 2001 yılından beri drahthaar beslerim, ve 2001 yılında ilk secereli  drahthaar' ı almanyadan mersine ben getirdim ve besledim diyebilirim ve o tarihten beri pointer ve kurtzhaar ile yaptığım avlarda drahthaar'ın verdiği zevki almadım /tatmadım . sıcak konusunda ve bölgemiz avlaklarına uyumu konusunda bir sıkıntı yaşamadım, şu an iskenderun'da yaşıyorum bu bölgede av sahası sınırlı olduğu için genelde mersin de veya iç anadolu'ya ava gidiyoruz , beslediğim iki adet köpeğim drahthaar ve sıkıntı yok.

Bilgine,
saygılarımla,

Uğur ÖZKUŞAKSIZ
1963-İskenderun

Çevrimdışı Ali NAYKİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2014, 17:03:41 »
merhaba Bekir bey; bende mersin merkezde yaşıyorum mercan secereli 2 adet drahthaar ım var çok memnunum herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum itaat konusuna gelince daha önce bende pointer besledim pointere 10 çeker çağırdığın zaman ayağının dibinde komut bekler çelgin bırakmaz dizel bir su motoru gibi çalışır.
1970-Mersin

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2014, 19:16:00 »
Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler şimdiden hayırlı olsun.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2014, 22:13:03 »
bekir  kadeşim, elinizdeki varlık öyle bir makinaki, hertürlü hava ve arazi şartlarında iş çıkarabilecek tek varlıktır,
bir otomobilin nasıl yazlık ve kışlık bakımları varsa bu yaratığında ihtiyaçlarını karşıladığınızda dört mevsim ve hertürlü arazi şartlarında çalışabilen tek varlıktır,
benim Q7 nin bu kliplerini ezberledi dostlarımız ama konuya uygun düşmüş ve sorunuza cevap olması açısından iyi seyirler.

DRAHTHAAR Q7 PAŞA
« Son Düzenleme: 15 Mart 2014, 22:15:52 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2014, 21:04:50 »
Merhabalar,

Bekir bey,

Ben 2001 yılından beri drahthaar beslerim, ve 2001 yılında ilk secereli  drahthaar' ı almanyadan mersine ben getirdim ve besledim diyebilirim ve o tarihten beri pointer ve kurtzhaar ile yaptığım avlarda drahthaar'ın verdiği zevki almadım /tatmadım . sıcak konusunda ve bölgemiz avlaklarına uyumu konusunda bir sıkıntı yaşamadım, şu an iskenderun'da yaşıyorum bu bölgede av sahası sınırlı olduğu için genelde mersin de veya iç anadolu'ya ava gidiyoruz , beslediğim iki adet köpeğim drahthaar ve sıkıntı yok.

Bilgine,
   BEKİR BEY KARDEŞİM MERHABA. BİR ALMAN DRAHTHAAR SAHİBİ OLARAK YUKARIDA UĞUR KARDEŞİMİN VE DİĞER YORUMCULARIN YAZDIKLARINA KATILIYORUM. ALMAN DRAHTHAARLARINI NE SICAK, NE SOĞUK HİÇ BİRŞEY ETKİLEMEZ, 4 MEVSİM AV YAPARLAR. DTARHTHAAR SON DURAK DERLER HEP, ÇOK DOĞRU.
   ALMAN WOLKSVAGEN TOSBALAR SUSUZ MOTORDUR ÇÜNKİ HİTLER RUSYA-SİBİRYA SOĞUKLARINDA DONMASIN DİYE YAPTIRMIŞ, ALMAN PANZERLERDE HER ŞARTTA MÜKEMMEL SAVAŞ ARACI, BU ALMAN DRAHTHAAR KÖPEKLERİDE HERTÜRLÜ ZORLU ŞARTLAR İÇİN FORMATLANMIŞ, SANA NACİZANE TAVSİYEM SECİCİ OL VE EN ASİL KANA SAHİP OLAN VE A SECERELİ ALMAN DRAHTHAAR EDİN KENDİNE LÜTFEN. BU KONUDA UĞUR ÖZKUŞAKSIZ BEY SİZE HEMŞEHRİNİZ OLARAK GEREKLİ DESTEĞİ VE BİLGİLENDİRMEYİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAKTIR DERİM.SELAM VE SEVGİLERİMLE.
saygılarımla,
1958-Ankara

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2014, 21:16:39 »
sıcak iklim için ideal olmadığı kesin denedik olmadı defalarca denedik olmadı.kışın süper kar çamur yağmur harika ama bu yılki gibi lodos ve sıcak bi arada olursa köpek kendine gölge aradı.iki tanesini sezon bitmesini beklemeden verdik,hediye edremitli vedat abiye.ha pointer kötümü değil ama merak ettik hele evinizde bakacaksanız drahtar tüyüden,evi köpek gitdi bir ayda ancak arındırdım.tüy dökme zamanınamı denk geldik anlamadım.ama yiğidi öldür hakkını yeme,itaat ve eğitime verdiği karşılık süper.koku süper hayvanlar tam ingiliz ve alman iklimi için yaratılmış.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #11 : 18 Mart 2014, 23:18:03 »
ben adanalıyım ve drahtarım var 8 ay 9 ay gıbı sıcaklıgın en fazla oldugu dönemlerde sabah gunes dogarken bıldırcın avına baslıyorum saat 10  11 olmuş hala benım drahtar delı dana gıbı av yapma peşinde yoruluyor dılı dısarı ıckıyo su ıcıyor devam. artık ben dayanamıyorum acıyorum köpege duruyorum. yanı sıcakla hicbir sıkıntısı yok . merada gezen her köpegin su ihtiyacı olur drahtarında oluyor ben 1 lt su alıyorum yanıma yeterlı gelıyor.
ıstersenız mayıs hazıran ayında fılan tuylerını keserek köpegı rahatlata bılırsınızde.

itaat ve egıtımı kolay köpekdır söz dınler sert köpek denılmesindeki maksat egitiminden  dolayı fılan degıl calı  cırpı dınlemez her turlu avı yapar nazık köpek degildir saygılar
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 18 Mart 2014, 23:30:13 »
 Pınter kurtzaar ve drafdhaar besledim  ama  en akıllı ve İD  yüksek.ve çabuk öğrenim ve sadık..avda fazlada acılmaz gereksiz perma vermez.en sıcak en  soğuk hava, ve çalı onu engelleyemez.son durak DRAHDTAARRRRR
« Son Düzenleme: 18 Mart 2014, 23:33:37 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Sinan HAMZA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Mart 2014, 23:33:38 »
ınsallah bu sezon bıldırcında gorecez . kopegıme sonuna kadar guvenıyorum :D
resİm yÜkleme
çoklu resim yükle
1978-Sakarya

Çevrimdışı Bekir AYLAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 19 Mart 2014, 03:52:39 »
Değerli yorum ve önerileriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, Kendime uygun şartlar oluştuğunda ben de bir DD alacağım. İyi geceler.
  • Drahthaar
Bekir AYLAK
Konya Ereğli
1974

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 19 Mart 2014, 22:09:06 »

YUKARI YAZMAYA UNUTTUM DEĞERLİ BEKİR KARDEŞİM. ALMAN DRAHTHAARI ÇİFT KAT TÜY YAPISINA SAHİPTİR, SOĞUK NASIL İŞLEMEZ İSE (KAZI, ÖRDEĞİ APORT EDER BUZ KESMİŞ SUDA ÇEKİNMEDEN GİRİP GETİRİRSE), AYNI TÜY YAPISI SICAKTANDA KORUR VE ETKİLENMEZ. BİLGİN OLSUN İSTEDİM. SELAM VE SEVGİLERİMLE.
1958-Ankara

Çevrimdışı Bekir AYLAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 20 Mart 2014, 08:41:16 »
Teşekkürler Savaş abi.
  • Drahthaar
Bekir AYLAK
Konya Ereğli
1974

Çevrimdışı Engin KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 29 Mart 2014, 15:52:43 »
Sıcak Drahthaar'ı çok olmasa da biraz bozar hocam.. Çok sıcakta hayvan biraz huysuzlaşıyor.. Ama sıkıntı yok avından taviz vermez, ama hayvana rahatsızlık veriyor belli.. Bence mersin, gibi sıcak iklimde Drahthaar yerine kurzhaar beslenmesi daha iyi olacaktır.. Kişisel kanaatim..
Saygılar
Engin KORKMAZ
1980 İstanbul