Gönderen Konu: STERLİNG VE KAISER İLK KEZ ALDIM KULLANANLAR MEMNUNMU  (Okunma sayısı 7313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 05 Mart 2014, 23:06:04 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: STERLİNG VE KAISER İLK KEZ ALDIM KULLANANLAR MEMNUNMU
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2014, 23:42:31 »
Caner bey sterling ve kaiser fişekleri çok iyi olmasalarda kötü fişekler değil. bu fişeklerin performansı tüfeğe göre değişiklik gösterir. ben bu fişekleri deneme ama çlı hem hedefte hem avda kullandım ama istediğim randımanı alamadım. eğerki fişeğin içinde turaç firmasının ürettiği yeşil yuvarlak pul şeklinde barutlardan varsa o fişekler 25-30 metreye kadar iş görürür. sonrasında pek bir şey beklemeyin. yerli fişek için size nacizane tavsiyem ispanyol maxam barutu kullanan MECA fişeklerdir. uzun mesafelerde oldukça etkilidir. fişeğin uzun mesafe yapması ve etkili olması, barutun cinsi ve gücüne ve tapa yapısına bağlıdır. en önemlisi de saçmaların kusursuz yuvarlak olması ve aynı boyutta olması çok önemli. aksi halde dengeli dağılım olmaz ve yamuk saçma kısa mesafede hava muhalefeti sebebiyle hız ve güç kaybeder. Yaf fişekleri de çok güzeldir ama bazı serilerinde bahsettiğim saçma dengesizliği mevcut. Ama hepsinde değil. Belirli bir üretim standartını yakalasalar avrupa fişekten vazgeçebiliriz belki. Ama şunu da belirteyim, Meca 34 gr 5 no ile yaptığım tahtalı avlarındaki keyfi hiç bir fişeğe değişmem.
saygılarımla...

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2014, 23:58:33 »
Emrah bey ben de bahsettiğiniz meca fişeğini kullandım çok memnun kaldım mecayla yaklaşık 50 metreden kuşları cansız aldım fakat bu aralar meca fişekleri buradaki bayyiilerden yok oldu bulamıyorum bulabilsem hemen alacağım staerling ve kaıseri bildiğim kadrıyla aynı firma imal ediyor yarı türk yarı İtalyan olduğu söyleniyor daha önce kullanmadım hafta sonu kral eskortla grupman testi yapabilirz teşekkürler
1985
BURSA

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2014, 00:03:03 »
Emrah bey ben de bahsettiğiniz meca fişeğini kullandım çok memnun kaldım mecayla yaklaşık 50 metreden kuşları cansız aldım fakat bu aralar meca fişekleri buradaki bayyiilerden yok oldu bulamıyorum bulabilsem hemen alacağım staerling ve kaıseri bildiğim kadrıyla aynı firma imal ediyor yarı türk yarı İtalyan olduğu söyleniyor daha önce kullanmadım hafta sonu kral eskortla grupman testi yapabilirz teşekkürler
sevgili kardeşim üretiçi ile görüşe bilirsin
http://anatoliafisek.com.tr/urunler/av-fisekleri
bunlarda bayileri
http://anatoliafisek.com.tr/bayilerimiz
« Son Düzenleme: 06 Mart 2014, 00:04:37 Gönderen: Sinan TANLIKOLU »
1985 kütahya
0533 523 8526

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2014, 00:10:55 »
sevgili kardeşim üretiçi ile görüşe bilirsin
http://anatoliafisek.com.tr/urunler/av-fisekleri
bunlarda bayileri
http://anatoliafisek.com.tr/bayilerimiz
bizim buradaki bayiilerde mecanın buradaki tüm çeşitleri olsa hepsinden alırım :) sadece 32 34 ve 36 gramları var. Meca nın special fişeklerinden pek memnun olmadım ama 71 namlu 1-3 fix şoklu pozemle meca 24 gr süper trap fişeğiyle sezon başında üveyik avları yaptım. aynı 24 gr trap fişeğiyle yeri geldi çulluk avı bile yaptım. çamurcun avında 32 gr 7 no su ile çok güzel av yaptırdı. siz de zaten kullanmışsınız biliyorsunuz. ben şahsen yerli fişekte meca ve yaf haricinde başka marka almıyorum. mecayı bahsettiğim şekilde muhtelif avlarda, yafı da sadece 32gr 7-8 no keçe tapa olarak çulluk avında kullanıyorum. büyük ördeklerde B&P F2 34 gr ve RC 2 34 gr lar tercihimdir. Tahtalı avında kullandığım Meca 34 gr 5 no fişeği de yeri gelir güzel ördek avları yaptırır..
« Son Düzenleme: 06 Mart 2014, 00:12:26 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2014, 00:17:05 »
anatolia fişek san sitesine bende baktım meca için 36 gr üstü fişekelri yok mecanın zannedersem magnum fişek üretmiyor bu açığı kaliteli barutu ve şaçmasıyla kapatmış zaten geri tepmesi biraz fazla gibi 30 gr bior tapa 7 no mecayla harika atışlar yaptım yaz sonu
1985
BURSA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2014, 00:25:56 »
anatolia fişek san sitesine bende baktım meca için 36 gr üstü fişekelri yok mecanın zannedersem magnum fişek üretmiyor bu açığı kaliteli barutu ve şaçmasıyla kapatmış zaten geri tepmesi biraz fazla gibi 30 gr bior tapa 7 no mecayla harika atışlar yaptım yaz sonu
aynen dediğiniz gibi Caner bey. zaten malzeme kaliteli olduktan sonra her şartta o fişek iş görür. konudan farklı olacak belki ama yeri gelmişken bir noktaya değinmek istiyorum: bizim av yaptığımız ülkemiz şartlarında 36 gr üstü fişeğe zaten gerek yok ki ? magnum fişek merakını halen anlamış değilim.boşu boşuna tüfeği ve kendilerini yoruyorlar. yüksek gramaj fişeğin faydalı olduğu yerler de var elbette. mesela aynı mesafede daha fazla saçmayla isabet şansını biraz daha artırır ve basıncı fazla olduğu için de öldürücü etkisi biraz daha fazladır. fakat fişeğin gramı artınca daha uzak vurulur sanılıyor ama magnum fişekler mesafeyi zannedildiği kadar uzatmaz. nihayetinde yivsiz av tüfeği bu 40-50 metreden sonra ne bekleyebilirsin ki ? herkesin tercihine saygı duyarım tabi ki bunlar benim şahsi kanaatim.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2014, 00:35:42 »
ülkemizde üretilen çoğu fişeklerde bi tutarsızlık var aynı çizgide gitmiyor isim yazmıyorum ama fişek markaları herkes tarafından biliniyor
« Son Düzenleme: 06 Mart 2014, 23:31:21 Gönderen: Sinan TANLIKOLU »
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2014, 21:24:27 »
doğru söylemişsin emrah arkadaşım bu magnum fişek konusunu bende baya bir araştırtım magnum fişek örnek 50 gr da 35 45 metre arası etkili 1/8 dolumlu 32 grda aynı menzile sahip sadece magnum fişeklerin yıkıcı etkisi basıncı fazla olduğu için daha fazla yani menzil uzamış olmuyor magnumlarda dediğin gibi tüfeği ve kendi vücudunu zorlamaktan başka bir işe yaramıyor gecen hafta yrni tüfeğim escordu denerken 5 tane 50 gram attım sanki bir attan çifte yemiş gibi hissttim kulaklarım  top gibi patlamsıyla sağır gibi oldu  o an ve inanırmısın 50 gr fişeğin boş kavanını  atış yaptığım yerden yaklaşık 12 metre ileride bulduk buda tüfeği baya zorladığını gösterdi magnum fişek bana göre çok soğuk karlı ve buzlu havalarda kaz avı için gerekli başka bir sey için değil bihassa yazın çok sıcaklarda bu magnumları tüfeklerde atmamak lazım
1985
BURSA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2014, 21:49:34 »
doğru söylemişsin emrah arkadaşım bu magnum fişek konusunu bende baya bir araştırtım magnum fişek örnek 50 gr da 35 45 metre arası etkili 1/8 dolumlu 32 grda aynı menzile sahip sadece magnum fişeklerin yıkıcı etkisi basıncı fazla olduğu için daha fazla yani menzil uzamış olmuyor magnumlarda dediğin gibi tüfeği ve kendi vücudunu zorlamaktan başka bir işe yaramıyor gecen hafta yrni tüfeğim escordu denerken 5 tane 50 gram attım sanki bir attan çifte yemiş gibi hissttim kulaklarım  top gibi patlamsıyla sağır gibi oldu  o an ve inanırmısın 50 gr fişeğin boş kavanını  atış yaptığım yerden yaklaşık 12 metre ileride bulduk buda tüfeği baya zorladığını gösterdi magnum fişek bana göre çok soğuk karlı ve buzlu havalarda kaz avı için gerekli başka bir sey için değil bihassa yazın çok sıcaklarda bu magnumları tüfeklerde atmamak lazım
yazın sıcak havada magnum denemesi yapanlar var videolarda görüyorum. hava zaten sıcak barut basıncı daha da artıyor çok tehlikeli bana göre. ben çok soğuk ve sert havalarda ördek geçitleri için, 40 gr fişek satın alıyorum, kapsüllü hazır boş kovanlarım var, 40 gr fişekleri bozuyorum, barut aynen kalıyor saçmayı 36 grama düşürüyorum bu şekilde okadar güzel ve etkili oluyor ki görmeniz lazım. 40 gr yük taşıyabilen barut 36 gram yükle coşuyor adeta :) tahtalı avında da 36 gr fişek alıp saçmayı 32 grama çekiyorum çok güzel verim alıyorum. bu heves ve zevk meselesi. süperpoze kullandığım için de doldurma ya da modifiye fişekte sıkıntı yok. en güzel verimi almak istiyorsan eğer barut hakkı fazla olan düşük gramaj fişek en idealidir. bu modifiye fişekleri,zorlu hava şartlarında ve canım uğraşmak isterse yapıyorum yoksa normal şartlarda hazır fişeklere devam ;)
« Son Düzenleme: 06 Mart 2014, 21:50:43 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2014, 22:15:30 »
bazen buradaki yorumlardada görüyorum adamın biri pozeyle 50 gr atmak istiyormuş gülmüştüm o an 34 gr bile fazla gelir dedik ona yada pozen çok kalite bir marka değilse namlu parçalarını 100 metre kare içinde dağışmış biçimde ararsa bulabileceğini söyledik
1985
BURSA

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2014, 22:22:27 »
          Değerli arkadaşlar bende bu sterling ve kaiser fişeklerden var.Bu fişekleri akkar ve stoeger tüfeklerimle gayet memnun biçimde kullanıyorum.Yalnız huğlu ve üzümlü tüfekleri bu fişekleri sevmez.Huğlu ve üzümlü imalatı otomatik kullananlar YAF fişeklerini kullanırsa daha randımanlı oluyor.Normal havada 30 gr, çok soğuklarda 32,34 gr olabilir.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2014, 22:23:30 »
bazen buradaki yorumlardada görüyorum adamın biri pozeyle 50 gr atmak istiyormuş gülmüştüm o an 34 gr bile fazla gelir dedik ona yada pozen çok kalite bir marka değilse namlu parçalarını 100 metre kare içinde dağışmış biçimde ararsa bulabileceğini söyledik

illa 50 gr atılacaksa ya kaliteli bir gazlı otomatik tüfeğin olacak ya da stoeger m3500 videolarını izliyorum öyle bir tüfeğin olacak atacaksın. pozeyle 50 gr atmak hangi akla hizmet ? hadi atılır tamam da hangi amaçla ? :)

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2014, 22:34:46 »
bu geçtğimiz ekim ayında aldığım  meca resmini çekmiştim sadece avın üstündeki saçma kalitesi değil dış aksamı  kovanı bile Avrupalardan bile kaliteliydi
1985
BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2014, 23:33:29 »
kütahyada meca nın sadece kyrşunu bula biliyorum foster tip aldım 5 kutu yarında alacam
1985 kütahya
0533 523 8526