doğru söylemişsin emrah arkadaşım bu magnum fişek konusunu bende baya bir araştırtım magnum fişek örnek 50 gr da 35 45 metre arası etkili 1/8 dolumlu 32 grda aynı menzile sahip sadece magnum fişeklerin yıkıcı etkisi basıncı fazla olduğu için daha fazla yani menzil uzamış olmuyor magnumlarda dediğin gibi tüfeği ve kendi vücudunu zorlamaktan başka bir işe yaramıyor gecen hafta yrni tüfeğim escordu denerken 5 tane 50 gram attım sanki bir attan çifte yemiş gibi hissttim kulaklarım top gibi patlamsıyla sağır gibi oldu o an ve inanırmısın 50 gr fişeğin boş kavanını atış yaptığım yerden yaklaşık 12 metre ileride bulduk buda tüfeği baya zorladığını gösterdi magnum fişek bana göre çok soğuk karlı ve buzlu havalarda kaz avı için gerekli başka bir sey için değil bihassa yazın çok sıcaklarda bu magnumları tüfeklerde atmamak lazım
yazın sıcak havada magnum denemesi yapanlar var videolarda görüyorum. hava zaten sıcak barut basıncı daha da artıyor çok tehlikeli bana göre. ben çok soğuk ve sert havalarda ördek geçitleri için, 40 gr fişek satın alıyorum, kapsüllü hazır boş kovanlarım var, 40 gr fişekleri bozuyorum, barut aynen kalıyor saçmayı 36 grama düşürüyorum bu şekilde okadar güzel ve etkili oluyor ki görmeniz lazım. 40 gr yük taşıyabilen barut 36 gram yükle coşuyor adeta
tahtalı avında da 36 gr fişek alıp saçmayı 32 grama çekiyorum çok güzel verim alıyorum. bu heves ve zevk meselesi. süperpoze kullandığım için de doldurma ya da modifiye fişekte sıkıntı yok. en güzel verimi almak istiyorsan eğer barut hakkı fazla olan düşük gramaj fişek en idealidir. bu modifiye fişekleri,zorlu hava şartlarında ve canım uğraşmak isterse yapıyorum yoksa normal şartlarda hazır fişeklere devam