Gönderen Konu: silah tamir atölyelerinde gözlemlenen ayrıntılar.  (Okunma sayısı 2628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 hepimiz zaman zaman ustaların dükkanlarında bulunmuşuzdur.  ben de bulunuyorum.

atölyelerde en sık rastladığım silahlar üzümlü ve istanbulda üretilen otomatikler.
son gittiğimde üzümlü kooperatif otomatik geldi. adam 10 yıldır kullanmadığını ve tetik grubunun durduğu yerde kendiliğinden dağıldığını anlattı. kulaklarıma inanamadım,  aldım baktım çok kötü bir plastiği vardı . sanıyorum tetik grubu parçalarının bazıları bakalitti. çoğu döküm demirmiş. çatır çutur kırılabiliyor o parçalar da. üzümlülerle 32 gramın üzerinde atmamak lazım .

bir de akkarın eski üretim otomatiklerine sık rasladım. her gittiğimde bir iki tane vardı.
« Son Düzenleme: 04 Mart 2014, 21:52:57 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
Ynt: silah tamir atölyelerinde gözlemlenen ayrıntılar.
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2014, 15:00:58 »
        250-350 TL gibi rakamlara satılan tüfeklerin ne yazıkki olacağı o. Otomatik tüfek, hem de merdiven altı imalatı ne yazık ki işe yarar bir şey değil. Fiyatına aldanılmamalı. Ülkemizde 1.000TL den başlayan fiyatlarla satılan, güvenle kullanılacak, oldukça kaliteli imalatlar var. Bu imalatların ikinci elleride 500-600TL gibi rakamlarla satılıyor.  Ucuzlara itibar etmemek lazım. Esasen mobil şoklu 71 vaya 66 cm namlulu bir süperpoze ya da çifte bir avcı arkaldaşımızın hemen hemen her ihtiyacını görecektir. Çoğu kere büyük bir bütçe ve bierden çok tüfeğe sahip olmak gerekli değidir. Herkesin gönlüne göre tüfeklere sahip olması dileğiyle...
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2014, 21:40:42 »
evet 66-71 namnulu, çift tetik  kaliteli bir konya veya düzce pozesi avcının işini bence de görür.
avcıların bir kısmının ava göre şok ve fişek seçiminden habersiz olduğunu düşünüyorum.  tüfekten verim alamama, yaralı düşürme olaylarında bunun çok etkisi var. pintilik edip kalitesiz fişek kullanma huyları da var.

bu tamirhanelerde gözlemlediğim ilginçliklerden biri plastik dipçik el kundağı, hatta namnuların bile oto boyası ile boyanması.
oto boyası suya, neme ,güneşe  dayanıklı bir malzeme ama sıcağa dayanıklı değil. yani namnuyu boyayabiliyorlar ama atış anında sıcağı yediği zaman 2 yıl sonra atabiliyor. umarım krom kaplamaya verdiğimiz namnulara kumlama yapıp oto boyası sürmüyorlardır. ;D
« Son Düzenleme: 09 Mart 2014, 15:01:47 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2014, 07:37:06 »
Silah tamir atolyesinde benim gözlemlediğim, dahadogrusu gözüme batan ayrıntılar gözümüz gibi baktıgımız tüfeklerin tamirhanede esir kampına düşmüş muamelesi görmesi :) çok eskiden passız tamire gönderdigim tüfegin paslanarak geriye gönderildiği oldu artık hangi nemli duvar dibinde bekletildiyse. Tamir atolyelerinede gittiğimde tamire gelen tüfeklerim namlularının duvar dibinde birbirlerini gayet çizicekleri şekilde üst üste yıgalandıgını gördüm. Çizilirse çizilsin paslanırsa paslansın kime ne boyaya yine kendine gelmiyecekmi tüfek. Müşteri bişey dedimide kıl müşteri diye lafederler.
  Yeni tüfeklere krom yerine oto boyasımı atıyolar bilmiyorum ama bende 15-20 senelik koperatif huğlu ve üzümlü s.pozeleri var üzerlerindeki orjinal boyaları ilk günki gibi dururken yeni üretim tüfekleri 5-10 sefer kılıfa sokup çıkartsan namlu ucu yan kısımları renk açmaya başlıyo. Çok saçma sapan ufacık temaslardan çiziliyo kolayca. Eski ile yeni kaplama yada boyalar arasında dayanım yönünden çok fark olduğu bariz.
« Son Düzenleme: 11 Mart 2014, 09:50:06 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2014, 21:24:13 »
ben de 18 yıllık tüfeklerle yeni tüfeklerin kasa eleksollarında aynı şeyi görüyorum , eskileri zor çizilirken yenileri anında çiziliyor. 1990larda daha kaliteli malzeme kullanılmış gibi. bugünkülerde  ise işçilik daha iyi..
1978-İZNİK

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2014, 22:22:05 »
eski ustaların düşüncesi kendine bir laf gelmesin,arkasından kimse konuşmasın,pabucu dama atılmasın.görüşü buymuş eski insanların.şimdi malesef olay parada bitiyor.ben vursan 92a nın şoku sökemedim tamire verdim hem bi bakım yapılsın diye,nerdeyse katil oluyordum aman dikkat ustanızı iyi seçin.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2014, 22:39:01 »
herkese slm ben geçen sene tüfeğimi garanti kapsamında fabrikaya yolladım nomlu hafiten pas yaptı diye neyse boyamışlar saolsunlar  el kundağının takıldığı yer namluya sürttüğü için boydan boya çizik geldi nasıl yaptılar anlamadım en azından görünmüyor dışarıdan bakınca bende birdaha bişey demedim arayıpta tüfeği seviyorum atışı felen güzel aynı fiyat diğer markaları yolda bırakır ama işte .......
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende