bendeki 12 ga
şimdi arkadaşlar şöyle bilgim ve tecrubelerim dahilinde izah edeyim.
yivli şok denen bu alet kurşunu çevirmeye yarıyor içinde de 8 kanal var.
bizim 12 kanallı kurşunlar ile atışta kanalla üzerinemi takılıyor kanallar uyummu sağlamıyor bilmiyorum ama sapma oluyor.
zaten yivli sağa sola kurşunun dönmeye eğilimi var ve 4-5 şokla daha isabetli atılıyor. sen yorumunu yap derseniz yaparım.
misket kurşun ise sağa sola dönme değil namludan çıkınca yuvarlanma hareketi eğilimi gösterdiği yabancı sitelerde yazıyor. o yüzden önce 5-10 cm yükselirmiş sonra düşüşe geçermiş. yuvarlanma çabasında olan bir nesneyide sağa veya sola çevirmeye çalışırsanız horizonal bir hereket çıkar kanımca ortaya daha sapmalı olur ki tapa içinde denemedim ama tapasız denediğimde bu sonuca vardım.
he bu yivli şokla en güzel ne atılır derseniz hızlı kurşunlar güzel atılıyor. direk hizada üst atıyor biraz onada alışıyorsunuz.
ancak hızlı kurşunlar zaten 75 metreye kadar yerlisi bile ok gibi gidiyor. zaten sert malzeme siz bunu birde döndürmeye çalışırsanız
delicilik artacak durduruculuk azalacak.
normal power tapa içine konan 16 kalibre kurşunlarında 75 metreatışlarında ister yivli kurşunla ister yivsiz kurşunla nereye gittiği belli değil.
1-2 çok güzel atarsınız 3 alakasız bir yere gider. o yüzden 16 kalibreden 12 kalibreye kurşun uyarlarken bence bildik power tapa yerine farkı bir tapa kullanılmalı. zaten mühimmat 12 ga dan hafif.
birde bu yivli şok çıkıntıdan çıkıntıya 17.30 gibi filan geliyor girintiden girintiye 18,00 gibi yani kaval namludan gelen kurşunu böyle olmasa kazımasa nasıl döndürecek. E bir kısım enerji burada harcanıyor yani kurşun dönüyor fakat namlu çıkış hızı azalıyor (bence) normal şokla atılanda dönmüyor ama daha hızlı çıkıyor (bence)