Samet Bey benim yazdıklarım kendi yaşadıklarım. Buraya yazdıklarım (dipçik pedi hariç) diğer konuları yetkili firma muhtemelen İrfan Bey ile görüştükten sonra buraya konu açarak yazdım.Bana tüfekle tek şok gönderdiklerini bunun kendi sitelerinde böyle olduğunu diğer şokları ayrıca satın almamın gerektiğini söyledi ve tanesi 20 tl ye (para önemli değil ama yapılan ne kadar doğru merdiven altı firmada bile bu olmaz) ücret karşılığı ala bileceğimi kendileri söyledi(takoza para almadı). Kargo bana ait olmak üzere 1 ve 3 şokları ben aldım ve bayiye geri dönme gereği bile duymadım. Hatta kendilerine namlunun ucundaki kaynak hatasını bile söylemedim. Daha sonra aldığım bayinin sitesinde şok sayısının farklı olduğunu görünce bayiyi aradım ve telefon trafiği başladı. Yok bizim kendi tüfeğimiz sitede öyle o bizim bayimiz değil falan filan o tüfek benim arabamın bagajında bir hafta gezdi. Beni suçlayacak tüfeği oradan aldım diye, tüfek arabanda bir hafta gezdi de mübarek adam hiç mi bakmadın kusuru var mı diye? Hadi madem çok standartlarınıza uyuyorsunuz ben bayiyle telefonla konuşurken bayi hemen firmayı aradı ve diğer telefonla bayiyle konuştu. Bay-firma: elinizde kamuflaj maxi maxi var mı yok. Bayi-ben: yokmuş ellerinde, plastik siyah olan var mı?- kodu ne .......... Bayi-Firma : Yok. Bayi-ben: Yokmuş -yokmuş. Abi 76mm normali varmı? Bayi-firma: olduğunu teyit ediyor. Bayi-ben: Varmış ellerinde. Tamam ben bir tane alacağım. Bayi-firmaya: bir tane sipariş veriyor ve telefonu kapatıyor.
E mübarek insan madem bayin değil. İkimiz ile de aynı anda telefonla konuşuyor. Benim iyi kötü duyduğum kadar sende duyuyorsun ve müşteriye tüfek satıldığını gayet iyi anlıyorsun madem bayin değil, neden adama var diyorsun ve tüfeği bir haftadan uzun sürede anca teslim ediyorsun? Bayi mahcup ediyorsun müşterisine, başkasının ekmeğiyle böyle oynamaya ve bayiye müşteri kaybettirmeye ne hakkın var? Beni bekletmeye ne hakkın var? Ve yine madem o kadar standardınızın var kalite kontrolünde neden namlunun ucuna bakamılıyorsunuz? Onu da geçtik madem standartlarınız bu kendi sitenizde ki özelliklerden taviz vermiyorsunuz orada 3 numara şok yazıyor ( Benim konuşmamdan sonra tek şok yazmışlardı şimdi ne yazıyor bakmıyorum) neden benim tüfeğime 6 numara şok takıp gönderdiniz? Cevap: Bizim insanımız genelikle kurşun atıyor ondan. 'Siz nereden biliyorsun benim kurşun atacağımı 3 yazmışsın niye kafana göre 6 gönderiyorsun' deme hakkım doğmasına rağmen demedim. Size soruyorum kurşun atışında kullanacak olsam niye 71 namlu alayım. Yok siz bana bayi sunu yazmış demediniz.. yok pompalı tüfeği bizim avcımız avda pek tercih etmiyor ondan tek şoklu gönderiyoruz falan filan. Bayi üzerine düşünçe sonradan parayı geri gönderim dedi istemedim. Yok size şu şokları geri göndereyim dedi dedim onuda istemiyorum. Tek istediğim bu şekilde ürün satmamaları olduğunu söyledim. Ha birde şu konu geçti aramızda şokaları ayrıca almama rağmen fatura bile göndermeye tenezzül etmemişlerdi. O nuda ileride bir arıza olur da o şokla size biz tüfek satmadık kendi kafanıza göre takmışsınız demesinler diye kendim ısrarım sonucu mail ile gönderttim daha neler neler yani tüfeğin parasını kazanmak 3 numara şokla elime almaktan çok daha kolaydı. Şimdi soracaksınız niye geri göndermediniz geri ben yıllık izinde olmamdan dolayı süre geçmesin diye ne olur ne olmaz diye arkadaş ruhsata işletmişti ondan uğraşmak istemedim. İzindeyken bile göndermeleri için 2 kere aradım. Bayiyle aran iyi ya da kötü olsun marka olduğunu bilincinde isen; istemesen de istesen de ürünün en büyük sorumluluğunun firmalarında olacağını bilmeleri gerekir ve buna göre iş takibi yapmaları gerekir. Ya memleketin bilmem neresinde küçük bir yer der karşıdakinin hakkını aramaktan aciz olacağını düşünerek sallarsan işi, tamam uzak olduğu için belki yüzüne gelip bir şey söyleme ya da 650 lira için iade edip ruhsattan sindirmekle uğraşmam ama ve gönderdiğin ürün hatalı ise hem moralini bozarım hemde elimden geldiği kadar herkesin bilmesini isterim. Bu arada art niyetli olsam gider hakem heyetinden kara çıkartır öyle geri iade ederim hem kusurunu belgelerim hemde buraya ekler öyle kötülerim ve siteye açacağım konuyu Karatay pompalı alacakların dikkatine diye açmam başka türlü açarım. Diyeceğiin birsey de varsa ben buradayım ve fabrikada ki Ersin Beyin ilgisini inkar edemem.