Gönderen Konu: bu fişekleri hatırlayan var mı? yeni fotoğraflar eklenmiştir...  (Okunma sayısı 9057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şahin ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Atmaya kıyamıyorum...
« Son Düzenleme: 04 Mart 2014, 04:37:57 Gönderen: Şahin ÖZ »
  • stoeger m2000
  • huğlu ventus o/u
  • setter
1982-Eşme\UŞAK

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
Ynt: bu fişekleri hatırlayan var mı?
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2014, 03:23:07 »
şahin abi resimleri atsanda bide biz görsek ney miş bunlar :D
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2014, 08:45:52 »
Şahin bey resimleri atmaya kıyamamışsınız :)
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2014, 11:15:58 »
doğru söylemişiniz resimlerini bile atmamışınız
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Ahmet ERTOĞRUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2014, 22:07:00 »
resimlerini bile atmaya kiyamadiginiza gore  , cidden degerli olamalilar  ;)
1991 MAGOSA KIBRIS

Çevrimdışı Şahin ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2014, 01:21:17 »
Arkadaşlar resimleri teknik bir nedenden dolayı atamıyorum en kısa zamanda inş.
  • stoeger m2000
  • huğlu ventus o/u
  • setter
1982-Eşme\UŞAK

Çevrimdışı Şahin ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2014, 02:25:54 »
Yarın tekrar resimleri yüklemeye çalışacm
« Son Düzenleme: 03 Mart 2014, 02:30:51 Gönderen: Şahin ÖZ »
  • stoeger m2000
  • huğlu ventus o/u
  • setter
1982-Eşme\UŞAK

Çevrimdışı Şahin ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2014, 20:13:24 »
  • stoeger m2000
  • huğlu ventus o/u
  • setter
1982-Eşme\UŞAK

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Rotweill eski fişeklerini bilmiyorum ama sellier bellot fişeklerin fortuna serisi 36 gramlarını ördek avında kullanırdım eskiden. güzel de av yapardım. şimdilerde bayilerde yok. mke nin kağıt kovanlarıyla da babam eskiden fişek doldururdu orjinal halini hatırlamıyorum ama doldurulmuş versyonlarını görmüştüm :)

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
şahin bey fişeklerinde bir raf ömrü var nemleniyor aynı perfermansı bulamıyorsun ne yazıkki şuan elimde bir miktar daha var  bu yüzden bir tüfek parçaladım tek kurşunla
bmp resim yükle

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
fişeklerinde bir ömrü var ben onlara benzemez ne fişekler attım hasan beyin ediği gibi silaha zarar verebiliyorlar
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Ümit BAYRAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tüm avcı dostlarına arkadaşlar siz den bir ricam olacak ben viri marka av fişeği almak istiyorum bulamadım nerden alabilirim yardımlarınız bekliyorum herkeze teşekkürler
1979 sinop\boyabat

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
tüm avcı dostlarına arkadaşlar siz den bir ricam olacak ben viri marka av fişeği almak istiyorum bulamadım nerden alabilirim yardımlarınız bekliyorum herkeze teşekkürler
Balıkesir Gönende UYAR AV da var..UYAR AV diye siteside mevcut..02667622489
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
namı diğer sello bello çok güzel fişekdiler,ama yeni modellerini deneyen varmı bilmem.kağıt olanlar az nemlenir yada tekrardoldururdum bazen fişek yatağına sıkışır çıkarana kadar keklik kaçardı.tabi ozaman bu kadar bol fişek nerde model model.yerden fişek toplardık boş kovan bulamazdık ne günlerdi be.kapsülleri bile babamlar kibrit den doldurur du.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
şahin bey fişeklerinde bir raf ömrü var nemleniyor aynı perfermansı bulamıyorsun ne yazıkki şuan elimde bir miktar daha var  bu yüzden bir tüfek parçaladım tek kurşunla
bmp resim yükle
bu konuda bilimsel olarak kanıtlanmış bir sonuç varmı.zira nem çok önemsenecek bişey olsaydı çoğu fişek firması 20 derece ve % 65 nemde muhafaza edilmesini istemezdi.benim şahsi fikrim böyle yinede iddia etmiyorum...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
bilimsel bir sebebi illaki olabilir ama nem olayı eskiden kağıt kovanlarda sıkıntıydı ama plastik kovanlarda artık çok ta sorun değil. az nemli olsa bile patlıyor fişek. ama yine de rutubetli ortamda bırakmamak gerek. eskiden doldurulmuş kağıt fişekleri fazla yaklaştırmadan sobanın yanında en az 3-5 gün kurutup öyle kullanırdık. barut öyle bir kuruyordu ki zerresine kadar yanıp tam performans veriyordu. şimdiki fişeklerin ulaşamadığı afaki mesafelerden doldurma fişek ve 76 namlu tek kırmayla çok av düşürmüştük zamanında :)

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
 kağıt kovanların çoğunda eskiden parafin oranı yüksek keçe tapalar kullanılırdı,bunlarda saklama ortamına göre kağıt fişeklerin iç çeperine oksitlenme gibi yapışıp kalıyordu,avda tetiği çekince bazen çok şiddetli patlıyordu.şimdiki tapalar pilastik kovan pilastik 20 sene geçsede birşey olmaz.ben avda sudan küflenmiş fişek buldum kış ayında kim bilir nekadar kaldı arazide içini açtım barutu süperdi yandı.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
BEN YANLIZ BAŞIMDAN GEÇEN BİR OLYI ANLATAYIM TAVŞAN AVINDA DOMUZ SÜRÜSÜ ÇIKTI ÖNÜME FİŞEĞİ DEYİŞTİRDİM TEK KURŞUN KOYDUM ATTIM  NAMLUNUN İÇİNDE KALMIŞ BENİMDE ACEMİLİĞİME GELDİ İKİNCİYİ KOYDUM ATTIĞIMDA NAMLU PARÇALANDI O FİŞEKLERİN HEPİSİNİ ÇÖPE ATTIM HEPİSİDE PLASTİK ORJİNAL FİŞEKLERDİ
« Son Düzenleme: 14 Mart 2014, 10:24:41 Gönderen: Hasan CAN »

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
''Duvarı nem..Yiğidi gam yıkar'' diye bir sözü vardır büyüklerimizin buradan hareketle okulda labaratuarda kullandığımız ''silikajel'' denilen ve nemi çekme özelliğine sahip bir madde var. Bundan temin edip mutfaklarda kullanılan kenarları kilitli şeffaf plastik saklama kurularının kenar kısımlarına conta vazifesi görmesi için motosiklet tamircilerinde bulunan istenildiğinde bedavaya verilen şambrel'lerden yapıştırılıp özellikle herzaman bulunamayan kaliteli fişeklerinizi bu tarzda kutuda güvenle saklayabilirsiniz ;)
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
patlamasından şüphenelinen her atıştan sonra,namluya yenifişek koymadan önce namlu kontrol edilmeli muhakkak,tecrübeyle sabitdir.ben üzümlü pompalıyla gevşek patlayan fişekden sonra tahminim tapa namludan çıkamadı,ikinci fişeği sürdüm namluya kekliğe attım ama dünya başıma yıkıldı dinamit gibi bir patlama oldu.neyseki mekanizma geri tepti kasayı yardı nerdeyse dipçiği delip omzuma gelecekti,namluyu yaramayınca mekanizmayı sanki balyozla çakmışın gibi tepti.hurdaya verdim,artık silahları hurdaya verince kriminale gönderiyorlarmış, polisler hayrete düştü nasıl olduğunu çözememişler.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir