Gönderen Konu: Huğlu 601 gb 4+1 Tüfek ?  (Okunma sayısı 17494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huğlu 601 gb 4+1 Tüfek ?
« Yanıtla #25 : 07 Mart 2014, 14:10:35 »
ördek ya da tahtalı avındasın, beklemedesin, 1 veya 2 ördek atış pozisyonunda geldi süperpozenle atışı yaptın ilkinde vuramadın ikincisinde vurdun,ya da tam tersi, tam tüfeği kırdın fişek değiştiriyorsun o esnada çok güzel atış pozisyonunda bir ördek daha geçiyor ya da tahtalı ? işte o anda 3. fişek öyle bir aranıyor ki anlatamam :)  fermadan 2 çulluk birden kalkıyor, pozenle 2 atışla birini vuruyosun öbürü halen menzilde ve pozisyon uygun, ama mecbur tüfeği kırıp fişek değişmek zorundasın ve öbür çulluğun arkasından öylece baka kalıyorsun. ben bunları çok yaşadım. o yüzden 3. fişek bazen çok lazım oluyor  ;)

bakmayın siz bana takoz olayına gıcıgım o yuzden yoksa bende almıştım bıtane otomatık sımdıye kadar.
ama o kadar para ver ne için?
tek bir fişek için.
yurt dısında 4+1 e kadar yasal.
protesto ettıgım ıcın almam otomatık hayatta :)
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 07 Mart 2014, 14:28:13 »
bakmayın siz bana takoz olayına gıcıgım o yuzden yoksa bende almıştım bıtane otomatık sımdıye kadar.
ama o kadar para ver ne için?
tek bir fişek için.
yurt dısında 4+1 e kadar yasal.
protesto ettıgım ıcın almam otomatık hayatta :)
takoz mu ne takozu :)  su çulluğuna 7 fişek atanı gördüm ben ya... hem de adam belgeli avcı, bohçacı olsa tamam derdim. 7+1 le ava gelmiş. iş ona kalsa sorsan herkes takoz kullanıyor sözde. bakmayın siz hepsi bahane. orman memurunu jandarmayı görünce uzaktan hemen takıyolar takozu ben çok gördüm öyle. av görünce takır takır fişek saydırmak hoşlarına gidiyor heralde, ama bana göre avcılık açısından doğru değil. işin ahlaki yanı bir tarafa bir kuşa 7 fişek atacaksan eğer git poligona orda at. daha öğrenmen gereken çoook şey var demektir..

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 07 Mart 2014, 14:40:00 »
takoz mu ne takozu :)  su çulluğuna 7 fişek atanı gördüm ben ya... hem de adam belgeli avcı, bohçacı olsa tamam derdim. 7+1 le ava gelmiş. iş ona kalsa sorsan herkes takoz kullanıyor sözde. bakmayın siz hepsi bahane. orman memurunu jandarmayı görünce uzaktan hemen takıyolar takozu ben çok gördüm öyle. av görünce takır takır fişek saydırmak hoşlarına gidiyor heralde, ama bana göre avcılık açısından doğru değil. işin ahlaki yanı bir tarafa bir kuşa 7 fişek atacaksan eğer git poligona orda at. daha öğrenmen gereken çoook şey var demektir..

7 fişek bana görede çok.
ama dediğim gibi amerika ingiltere ve hemen hemen tüm avrupada 4+1 yasal.
bizdede yasal olsun ordek kaz için alırım bi otomatık aksi halde almam paraya yazık.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 07 Mart 2014, 14:43:21 »

7 fişek bana görede çok.
ama dediğim gibi amerika ingiltere ve hemen hemen tüm avrupada 4+1 yasal.
bizdede yasal olsun ordek kaz için alırım bi otomatık aksi halde almam paraya yazık.

zaten herşey avrupalıya mübah. adamlar ortalığı kırıp geçiriyor. bizde de türk avcısının ümüğüne çöküyorlar. nerden sıkıştırsak ne bahane bulsak diye... hayırlısı bakalım..

Çevrimdışı Muhammet KIRAN

• *
  • ((( Kavak'lı )))
« Yanıtla #29 : 08 Mart 2014, 12:44:03 »
Arkadaşlar bu konu hakkında ben de bişeyler yazayım, konu dışında kalmayalım. Evet avrupalıya herşey mubah yada 4+1 serbest fakat unuttuğumuz birşey var herşeyide yolu yorganına göre yapıyorlar. Bizim avcılar içinde bunu diyebilirmiyiz.
Ne kural dinliyorlar nede limit ellerinden gelse kökünü kurutacak kadar vurma derdindeler.
Herbir belgeyi almış. Almışta niye almış çevremize iyi bakarsak çok güzel anlayacağız heran yakalanırsam paçayı kurtarayım diye. Yoksa alacağına değil her türlü hile onda kural dinlememe onda aslında.

Saygılar...
1979 SamsuN
''En İyi Köpek Sahibi Olduğun Köpektir''

Çevrimdışı Muhammet KIRAN

• *
  • ((( Kavak'lı )))
« Yanıtla #30 : 08 Mart 2014, 12:49:07 »
Arkadaşlar bu konu hakkında ben de bişeyler yazayım, konu dışında kalmayalım. Evet avrupalıya herşey mubah yada 4+1 serbest fakat unuttuğumuz birşey var herşeyide yolu yorganına göre yapıyorlar. Bizim avcılar içinde bunu diyebilirmiyiz.
Ne kural dinliyorlar nede limit ellerinden gelse kökünü kurutacak kadar vurma derdindeler.
Herbir belgeyi almış. Almışta niye almış çevremize iyi bakarsak çok güzel anlayacağız heran yakalanırsam paçayı kurtarayım diye. Yoksa alacağına değil her türlü hile onda kural dinlememe onda aslında.

Saygılar...

Şunu da söylemeden gecemeyeceğim. Avcımız böyle de. Kolluk kuvvetlerine yada bu kuralları yazıp çizen yöneticilere ne demek gerek.
Ne kadar kontrolunu yapmışlar korumuşlar ya da ilgilenmişler bana göre hiç.

Kısacası sözün özü herkez (avcı,kuralcılar) kafasına göre bi yol tutturmuş bir vurdum duymazlık gidiyor.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2014, 13:34:33 Gönderen: Muhammet KIRAN »
1979 SamsuN
''En İyi Köpek Sahibi Olduğun Köpektir''

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 13 Mart 2014, 00:06:31 »
Peki ne oldu o tüfeğe ?

koleksiyon amaçlı aradığım başka bir tüfekle takas ettim.  aynı tüfeğin 5 yıl daha yenisi ve 55 cm namnulusunu aldım:)

kötü çıktı. 4 kere fabrikaya gitti. onu da sattım.
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2017, 16:24:25 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : 20 Ocak 2016, 22:23:05 »
gerçekten çok memnunum alalı 2 sene olacak şükür hiç bi sıkıntı olmadı ortalama 1000 kadar fişek attım

Ahmet ŞANVER

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : 30 Mart 2016, 11:28:52 »
2 YILDIR HUĞLU 601G 4+1 66 NAMLU KULLANIYORUM DOMUZDAN ÖRDEĞE TAHTALIDAN ÜVEYİK VE BILDIRCINA TAVŞANINA KADAR HEPSİNDEN AVLADIM SORUN YOK.24 GRAM TÜFEK TEMİZKEN 50 KADAR FİŞEK ATIYOR SONRA GERMEYE BAŞLIYOR ANCAK 24 GRAM ZATEN TRAP FİŞEĞİDİR.SAYGILAR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #34 : 30 Mart 2016, 14:35:21 »
bayiye biri geldi geçenlerde beyaz kasa olanından getirmiş 701 olması lazım, 2005 te almış daha bir defa arıza yapmadı dedi sezonda 1500 civarı fişek atarmış ördek avcısıyım dedi..tüfeğin ağır şartlarda kullanıldığı belli yılların izleri var üzerinde. ama mekanizma saat gibi çalışıyo.  601 deluxe görünüm olarak güzel. piyasadaki en sorunsuz otomatiklerden diyorlar bu tüfekler için...
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986