Gönderen Konu: aslanım DUMAN kanının butun ozellıklerı onda  (Okunma sayısı 1852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sinan HAMZA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1978-Sakarya

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
Ynt: aslanım DUMAN kanının butun ozellıklerı onda
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2014, 18:12:06 »
Hayırlı olsun, avı ve ömrü çok olur inşallah.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Sinan HAMZA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2014, 18:14:24 »
tesekkurler mahmut bey saolasınız
1978-Sakarya

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2014, 21:47:22 »
hayırlı olsun sinan bey allah kazsız belasız büyütmeyi nasip etsin.
ERGİN KIRAY arkadaşımızada böyle bir yavruyu sana kazandırdığı için bende teşekkür ederim.
bir müddet dumanın resimlerini ben ve bu forumu takip eden DEUTSCH DRAHTHAAR meraklısı arkadaşlar sabırsızlıkla bekledi, nihayet resimlerini paylaşabildiniz.
"kanının bütün özellikleri onda" diyerek bir merak daha uyandırdınız bizde!!!
ben şahsen bu ırka gönül vermiş bir kişi olarak çok merak ettim.
benim gibi merak edipte soramayan arkadaşlarım içinde biraz daha konuyu açabilirmisiniz mümkünse?
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Sinan HAMZA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2014, 22:53:50 »
merhabalar ugur bey oncelıkle guzel dıleklerınız ıcın cok cok tesekkur ederım. duman benım ılk kopegım. çook oncelerden babamın bır kopayı vardı hıc unutmam . koyde kopegımız kendı basına cıkardı daglara o dagların yamaclarında kovaladıgı avları uzaktaan ızlerdım. cocukluk ıste taa oralardan ıcımde bır hevesım vardı av kopeklerıne. gel zaman gıt zaman aradan bakıyorum 20 seneden fazla gecmıs. o zamandan bu zamana orjinal bır dusuk bel alman kurdundan baska bır kopegım olmadı fakat cok degısık kopek ırklarıyla seter poınter kopay gıbı arkadaslarımın  vesaıre kopeklerle avlanma fırsatım oldu. asagı yukarı aktıf olarak 7 senedır bır fııl her sezon av pulumu ve evraklarımı yaptırıp avlanırım. yanı sızın anlıyacagınız bu ıse gonul verdım. ama lakın ısım dolayısı ıle 5 yıl ıstanbulda 3 yıldırda sakaryada bır fııl kamuda gorev yapmaktayım. dıyecek sabıt ava gıttıgım arkadasımın 2 tane poınterı var sarı kafa. 3 yıldırda kopek edınmek ıstıyorum ama bır turlu hangı cıns bır kopek edınecegıme karar veremedım. benım kopegım culluk avında dıkenlere gırmelı ordek avında sazlara gırmelı bıldırcın avında kullanabılmelı keklıkte tavsanda kullanabılmelı domuz avını seveme ama ılerde merakda salabılırım dıye dusunuyorum. forum sıtelerınden takıp ettıgım kadarıyla D.D da bu ozellıklerın oldugunu avcı arkadaslarımın yorumlarından gordum. tecrubem yok. sunuda belırteyım bır kopek otur deyınce oturmalı hayır dıyınce durmalı getır deyınce getırmelı dıye dusunuyorum. ve drahtaar ların ogrenme kabılıyetının ıyı oldugunu gordum . DUMAN gelelı daha 1 ay 10 gun oldu ama ugur bey otur bekle hayır getır gıbı seylerı cabuk ogrendı. 3 yada 4 seferde ava goturdum . masallah yorulmak nedır bılmıyor 4 aylık daha . artık kopege ogretecek bısey bulamıyorum. kopegı yerınden gezdırmek ıcın cıkardıgım zaman kopek oturup gozlerımın ıcıne bakıyor bu gun ne ogrenecegım dıye :D bende onun gozune bakıyorum ne ogretsem dıye :D. forum sıtelerınden ve sagdan soldan avcı dostlarımdan duydugum butun ozellıklerı bunda. daha ne olsun . bu arada MAŞALLAH kopegıme. kanının butun ozellıklerı ondan derken bunları demek ıstedım ugur bey. sızler gıbı bu ısın uzmanı olmus kısılerın ıcınde belkı bıseyler bılmıyorum ama benım bıldıklerımın hepsı DUMAN da var. saygılarımla SİNAN HAMZA
1978-Sakarya