Gönderen Konu: SABOT MAGNUM TEK KURSUN NORMAL NAMLUDA ATILABİLİRMİ  (Okunma sayısı 36670 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Evet arkadaşlar merak ettiğim bir konu amerikan yivli 12 cal  namlular için kullanılan sabot tek kursun bizim normal  yivsiz şeritli yada sulug namularda atılabilirmi atılırsa hangi sorunlar meydana gelebilir yada gelmez görüşleriniz
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2014, 22:25:16 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: SABOT MAGNUM TEK KURSUN NORMAL NAMLUDA ATILABİLİRMİ
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2014, 23:32:43 »
valla kardeşim ben acmayı düşünüyordum sen acmışın atılır ama verim olmaz yiv olmadığı için
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2014, 00:05:05 »
soğol kardeşim biz en iyisi ustalarımızın yorumlarını bekleyelim bu sabot kursun bizim normal namluda atılırsa nişan yolunda giderken takla atar gibime geliyor ama bir de bu kursun normal değil magnum kursun namluya ve fişek yatağına yapacağı baskı ve basıncıda düşünmek lazım
1985
BURSA

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2014, 10:15:03 »
  :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 19:03:23 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2014, 10:22:46 »
Sayın Coşan,
Bu mühimmatlar Fully Rifled Barrell Yani Tam Yivlendirilmiş Namlu için tasarlanmışlardır..
Standart namlular bu basınca dayanıklı olmadığı gibi Yivlerle döndürülmediği taktirde kurşunlar takla atarlar ve ne menzilleri ne o menzildeki kinetik enerjileri diye birşeyden bahsetmek mümkün olmaz..
Fizikte Dönerek İlerleyen Cisimler İvme kaybetmezler kuralının karşılığı dönmeyen yada takla atarak giden cisimler çok çabuk İvme Kaybederlerdir..
Ben Yukarıdaki Mühimmat kadar bile güçlü olmayan sabotlarla YARILMIŞ ÇİFTE namlusu gördüm..Allah korumuş Atıcıya birşey olmamış..
1550 FPS ten daha hızlı Sabot Sluglar Yivlendirilmiş Şok Tüpü ile bile ATILAMAZLAR! Şok firmaları bu şokları satarken bu uyarı yapıyorlar..
Kesinlikle denemeyi bile düşünmeyiniz hem tehlikeli hem hiç bir işe yaramaz standart rifled sluglardan çok daha hafif olduklarından dolayı okadar bile etkili olamazlar zaten..
En güzeli Rifled Şokla Federal 127 SS Sabot ları atarsınız..Yada yiv sayısı yakın Standart Kurşunlarla Yivlendirilmiş Şok Tüpü ile çokiyi verim alabilirsiniz..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 08 Mart 2014, 10:28:51 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2014, 14:38:57 »
teşekkür ederim tuncay bey bu sabotların bizim yivsiz namlularda atılamayacağını biliyordum kullanan olmuşmudur diye merak ettim sadece bizim yerlilerin içinde belki 1  2  marka vardır bu sabotarın basıncına dayana bilecek
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2014, 22:38:28 »
Bence atılır, neden atılmasın. Çokta etkili olur. Tabi ki önce tüfeğinize güveneceksiniz. Hedeften sapmasıda çabası tabiki. Dönme etkisi olmadığı ve ağırlık merkezi önde olmadığı için takla atmaya başlıyacaktır. Daha sonrasında gücü azaldıkça daha çok takla atmaya başlayıp hedeften daha çok sapacaktır.

linki incelerseniz ilk atış düz namludan çıkan mermi kısa bir süre içinde takla atmaya başlayıp açısı değişiyor. İkinci ayış yivli namlu dümdüz gidiyor.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2014, 22:51:55 »
Şu varki böyle bir atışı yapmaktaki amaç nedir. Namludan isterse 2500 fps ile çıksın. Yapması gereken hareketi yapmayınca hava sürtünmesi kurşunun hedefe gerektiği gibi çarpmasını engelleyecektir. Düz namlu ile sabot atmaktansa misket, orman tipi yada brenneke kurşun atmak daha verimli ve etkilidir. Yivli şoklar bile bence sabot atmak için maximum performans aksesuarı değil. Sabot atacaksan yivli namlu bulacaksın. Aksi halde misket at daha iyi.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2014, 23:25:05 »
Tunç bey merhaba yivli mobil şokları zaten birçok tüfek üreticiside tavsiye etmiyor uzatma mobil şoklar gibi bunlarında verimsiz oldukları belirtilmiş bence önemli olan av bayilerinin fişek satıcılarının bu tür sabot kurşunları satarken atıcıları uyarması bihassa Türkiye için zaten o kursunlar ithal amerikadan geliyor üzerinde Türkçe bir ibare yok belkide bilmeyenler ne olduğunu bilmeden atmaya çalışacak  yivsiz namlu tüfeklerde bu basınca dayanabilecek  Türkiyede fazla tüfek markası yok bilmeden biri bunları hele birde eski çifte yada pozelerde atmaya kalkarsa sonuçları kötü olabilir
1985
BURSA

Çevrimdışı C.Ali SAĞLAM

• *
« Yanıtla #9 : 09 Nisan 2014, 00:44:39 »
merhaba ben full rifled barrel 870 remington kullanıyorum bu mühümmatlar slug namlularla atılmaz en başta çekirdeklerin ağırlık merkezleri arkadadır takla atarlar tanesine 12 tl verip sadece atmış olursunuz tehlikesi cabası
Cenk Ali SAĞLAM
1976 TRABZON

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2014, 09:33:04 »
Selamlar ben federal marka klasik sabot kurşunu yivsiz namlu ile attım boş kovan tüfekten 50 cm yanıma düştü ve çok yumuşak patladı. Yiv set olmadığı için kurşun hızlanmıyor.Bilgilerinize.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #11 : 13 Nisan 2014, 22:35:42 »
Caner kardeşime canıgönülden katılıyorum. Konuyu o zaman daha detaylandırayım. Bilmeyen arkadaşlar için yazayım.

Bu fişekler çok yüksek basınçlı fişeklerdir. Kendilerine paradoks yada yivli denen namlu isterler. Bu namlular birçok avrupa ülkesinde ve ülkemizde sıfır olarak satışı yasaklanmış 2. el olarak bulunabilmektedir.
Peki sabot fişekler neden var derseniz. Tabiki amerikan marketing sistemi. Amerika dünyanın silah tüccarı ülkesi olduğu için paradoks (yivli) namluların satışını ülkesinde serbest kılmatadır. (Hatta filmlerde görürsünüz adam silahçıya girer bir çift uzi bir kanas alıp çıkar :) kimse bunları ne yapacaksın diye sormaz :))   ) Yivli namlularında namlu sağlamlıkları normal namlulara göre farklıdır. Bunu 70-76 ve 89 yataklı tüfeklerde bir av bayiine giderek kendinizde görebilirsiniz. Aynı namlu uzunluğuna aynı kundak takımına sahip aynı firmanın bir 76 yataklı birde 89 yataklı iki tüfeğini elinize alın 89 yataklının bariz 300 gramdan fazla ağır olduğunu görebilirsiniz. Yani 89mm fişek yataklı namlular daha yüksek basınca dayanacak şekilde imal edilmişlerdir. (89 yataklı bu tüfeklerde bence marketing ürünüdür insan egosunu tatmin etmekten başka bir işe yaramaz ancak varlar. Bu başka bir forumun konusu geçeyim.) Bunun gibi yivli namlularda bu şekilde yüksek basınca dayanacak şekilde imal edilirler.

Yine bu amerika yivli namlular avrupada yasaklanınca ne yapacak bu kezde yasal açık olarak yivli şokları çıkarmaya başlıyor. E tabi namlu 1 kere satılıyor ancak fişek mühimmat sürekli satışı olan bir malzeme sürekli kar getiriyor. ilk başlarda yasal açıklıklardan dolayı ülkelere bunları pazarlıyor. Ülkeler bu seferde bunların ithalatını durduruyor. Ancak bu malzemer küçük parçalar olduğu için, bir şekilde hala avrupa ülkelerine girmeye devam ediyor.

Gelelim yivli şoklara, şimdi siz bunu tüfeğinize taktınız. Nerede bu şok tam tüfeğin ucunda yani kurşunun en hızlı (muzzle velocity) olduğu yerde. Ve bunu tüfeğe vida dişleri sabitliyor. Neyse tüfeğe taktınız bu şoku ve tetiğe bastınız. Tek kurşun namlu boyunca yol aldı en hızlı olduğu an bu şok kurşunun düz gitme eyleminin ve enerjisinin bir kısmını dönme eylemine çevirmeye çalışıyor. Tabiri caizse tek kurşun yivli şoka lank diye çakılıyor dönmeye başlıyor. Yani bu şokun her zaman o dişlerden kurtulup tek kurşunla birlikte namludan çıkması riski birkere var. Yada bu eylemi gerçekleştiremeyip namlu ucunuzu yarması gibi bir tehlikesi var. zaten yivli şoku olanlar bilir yivler şoku takma diş yönüne terstir. Yani birkaç atış sonrası bu şok gevşer. tüfekten kurtulma eğilimindedir. Bu şokların iç çapıda dardır. Tek kurşunları kazıyarak dönme etkisi verebilmesi için dar yapılırlar. Bu daha büyük bir tehlikedir. Carlsons marka en bilinenidir. Daha kalitelisi hastings markadır. Carlsons markaya bakarsanız paslanmaz 304 çelikten imal edildiğini görürsünüz. Şahsen ben güvenmem. Sizde güvenmeyin. Bu mühimmatları tüfeğinize koymayın.

1978 Bursa

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #12 : 13 Nisan 2014, 22:54:22 »
Zaten bu sabot mühimmat merakı genç arkadaşlarımızda çok daha fazla var. Eğer yıllarını avcılığa vermiş ustalara bakarsanız. Ağızlarından aynı kelimeleri duyarsınız.
1. Misket kurşun en iyisi.
2. Federal, remington tek kurşun en iyisi.
3. Vurmasını bilene yerli tek kurşun yeter.
4. Ben magnum yataklı bir tüfek kullanıyorum hiç magnum fişek atmadım :)
5. Ben tek kurşunumu kendim dolduruyorum.

Yani sistem aşşa yukarı belli. İhtiyacı gazlı bir araba karşılıyor. Roket alıp içine roket yakıtı koymaya gerek yok. :) :)
1978 Bursa

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #13 : 13 Nisan 2014, 23:00:41 »
Bazı arkadaşlar tüfeğini ev savunması ve keyif atışları için alıyor mesela.
Bence ev savunmaya ve keyif atışlarına 20, 28 ga yada 36 kalibre denen .410 çap yeterlidir. Keyif atışlarındada çok temiz grupman verir.
1978 Bursa

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Nisan 2014, 23:52:14 »
evet Tunç bey  doğru değerlendirmişsiniz bu kurşunları alıpta hem parayı hemde tüfeği ziyan etmeye gerek yok ben domuz kurşununu 20 - 100 metre hedeflere atmayı çok seviyorum anladımki benim tüfeğe bir 61 cm bir sulug namlu yaptırmak gerek sizler bizlerden daha tecrübelisiniz ustasınız seritli namlu ile tek kursun atmak çok sağlıklı değil namluyu çabuk yıpratacaktır tehlikeside cabası en iyisi benim erscorda sulug namlu yaptırnak
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #15 : 07 Mayıs 2014, 23:20:44 »
Eğer gezsiz hedefini vurabiliyorsan bece o kadarda önemli değil slug namlu
nasıl olsa mobil şoklu bir tüfeğin var. İthal fişekte 5-4 şok kullanırsın, yerli fişekte gualandi için 5 brenneke için 5 foster için 4 misket için 4-3 şok kullanabilirsin. Misket için neden 3 dersen hazır misketler 18 mm çaplı 3 şoka denk gelir.
Bir kurşun namlu içine 1000-10.000 atımda bişey yapamaz. En çok uç kısım etkilenir.
Namlu ucundan 1 cm kadar dışarı çıkan şoklardan kullan tüfeğini evladiyelik kullanırsın.
Namlunun ucunuda taşa çarpsan bile sadece şok yamulursa yamulur namlu sağlam kalır.
Extended şok şok deniyor sanırsam. 1-3-5 seti 30-40 lira bir rakam.
1978 Bursa

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 07 Mayıs 2014, 23:46:40 »
teşekkürler Tunç bey nasıl desem eskilere soracak olursan eski tüfeklerde domuz kursunu atma diyen var namluyu patlatırsın diyen var siz bizlerden daha tecrübelisiniz benim en çok sevdiğim atış tek kursun sadece domuz avında değil boş vakit buldukça uygun mevkilerde tek kursun atıyorum tüfeğim daha yeni fazla kursun atmak namlusuna zarar verir diye biraz endişe ediyorum benim atacağım kursun ayda en fazla 20 adet geçen hafta fiocchi 31 gr yaf speedy 29 attım her ikiside çok isabetliydi fiocchi beni çok şaşırttı çok az bir geri tepmesi var boş kovanını sadece 1 metreye fırlattı tüfek yaf 29 gr olmasına rağmen fioccchiden çok daha fazla geri tepme yaptı boş kovanıda yaklaşık 5 metreye fırladı bu arada tüfeğimin namlu çapı 18.3mm Tunç bey
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2014, 23:48:09 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #17 : 08 Mayıs 2014, 02:24:59 »
Ülkemizdeki tek kurşunların en geniş yerinin çapı hep farklı farklı
Eğer bir gualandi (speedy) kurşunu fişekten çıkarıp 5 şoktan içeri sokmaya çalışırsan daha kafada takılıyor
Orman tipi kurşun 5 şokta en arka tarafında takılıyor.
Brenneke tipi 5 şokta ara bir yerde takılıyor
Misket kurşun 5 şokta takılmıyor içinden geçip gidiyor.

Sıvanma en çok gualandide sonra brennekede sonra orman (foster) tipinde en az ise miskette oluyor. Buda bunun göstergesi.

Basıncı en çok yaratan gualandi olduğu için yakın mesafelerde hızlı firlayıp gramajıda düşük olduğundan daha iyi grupman yapıyor.
En çok tepmeyide yine yaratan gualandi oluyor. Namlu çıkışında çekirdek şekli ençok değişen de yine gualandi. Hava direncinden en az etkilenen misketten sonra yine gualandi tipi en çok etkilenen brenneke.

Tüfeği temizlerken bakarsan fişek yatağından itibaren namlu ucuna doğru sıvanma azalıyor. Sonra 4 yada 3 no şok kullanırsan şok içinde sıvanma görüyorsun 5 şok kullanırsan pek görmüyorsun. Yani namlu ucuna çekirdeğin etkisi pek yok. Ancak ısı, basınç ve tepmenin etkisi ile en çok namlu ucunda bant ayrılması ve namlu ucu deformasyonu gözlenir. Onuda uzun şok ile 1 cm ileri alarak engellersin. Ancak tüfeğin bir 50 gr gibi daha ağır olur.

Senin tüfeğin hatsan eskortmüş o tüfeğe bişeycik olmaz. He dersen ki benim param var o zaman tabiki gezli bir namlu daha keyif verir. Hatta hatsanın cantilever + gez + arpacık şeklinde namluları var yanılmıyorsam onlardan alabilirsin. Ancak gezli tüfek iyi alışmadıkça bence avda hayvan hareketli ise problem yaratır ki hayvanı durağan yakalamak ancak bazen bek avlarında olur. Yoksam köpeğin önünden yardırıp gelen domuzu önce gezin yarığına denk getirecem sonra arpacığıda onunla çakıştıracam derken hayvan geçer gider.  Birde hatsanın gezli slug namluları sanırsam 55 cm ve şoksuz 18.30 gibi çapı olan düz namlu. Bu namlu ile her mühimmatı sağlıklı atamazsın. Bi kere domuz avının olmazsa olmazı misket kurşun iyi grupman yapmaz. Yerli tek kurşunlar iyi güç yaratmaz. Kendin dolduruyorsan mke barutu ile randıman alman zorlaşır. Ama 71-66 gibi namlulardan yerli kurşunlar oklava gibi çıkar. Slug namlusu olanların bir kısmı kendi tüfeklerinin iç çapına göre kendileri misket dökmeyi tercih ederlerek en iyi grupmanı yakalar. Onuda 18,20-18,30 gibi dökerler. piyasada 18.00 misket çapı sağlam grupman vermediği için. 

Ancak bence :) senin tüfeğinle ilgili ilk sorunun ne namluda nede oraya yakın bir yerde olacak. Çok tek kurşun atıyorsan ilk sorunun dibcikte olacak. Dipciği kasa ile birleştiği yerden çatlatabilirsin bazen dibcik namludan pahalıdır. Bide gelir deseni rengi kundağa uymaz gözüne batar birde kundak değişirsin.

Ben senin yerinde olsam ancak yanlış anlama sakın beni. bir slug namlu alacağıma yada yaptıracağıma, slug namlu bantlı namludan her zaman 50-100 lira pahalıdır. 61 cm bantlı mobil şoklu bir namlu alır yada yaptırırım yanına da piyasada satılan banta montaj gez arpacık sistemleri var hıvız - truglo - dead ringer gibi markaların fiyatları 50 lira ile 150 lira arasında değişen. Onlardan alırdım. 61 namlu üzerine montajlar keyif atışlarımı ve bek avlarımı öyle yapardım. Söküp 61 namlumu aynı zamanda bıldırcın, çulluk, orman içi diğer avlar ve çok yürüyüş avlarında  değerlendirdim. Diğer uzun namlumuda (sanırsam 71 namlu) keklik, üveyik, tahtalı ve ördeğe saklardım. Tabi bu benim düşüncem tekrar söylüyorum sakın yanlış anlama.
1978 Bursa

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #18 : 08 Mayıs 2014, 03:01:32 »
Birşey daha yazayım hatsanın  alev gizleyeni var ondanda çok randıman alabilirsin. Saçmada 5 şok olmasına rağmen güzel grupman yapıyor. Tek kuşunda da namluyu çok güzel korur grupmanı temiz çıkarır onuda düşünebilirsin.

Bende tek kurşun çok atarım. Slug gezli namlumda var kaval gezsiz namlumda bantlıda
Stabil hedefe en güzel grupman gezli 61 namlu mobil şok ağızlı namlu ile mühimmata göre şok seçerek veya bantlı 66 ve üstü mobil şoklu namlu ile yine şoka göre mühimmat seçerek daha iyi yakalıyorum. Düz kaval mobil şok ağzı olmayan 51 cm namlu ile gualandi ve remington dışında başka fişek atınca 50 metreden sonra 2 karışa kadar sapmalar oluyor. Misket kurşun çok düşme yapıyor. Sabit lazer ile de denemelerim oldu. Lazerin ışığı ile alakasız yerlere gitmeler oluyor. O yüzden bu namlulara avda pek güvenmiyorum. O yüzden ister gezli ister gezsiz bantlı namlu olsun mutlaka her mühimmatı atabilmek için mobil şok ağzı olmasını tercih ederim.

Düşüncemde zaten yerli tüfek kullanıyorum en babası 1000-1200 lira 1000 lira vermişim 15 sene kullanmışım namlusu deforme olsa ne olur olmasa ne olur. 15 sene keyfine vardıktan sonra. 15 sene sonra 300 liraya bi namlu yaptırsam bir 15 sene daha kullanırım. 15 senede fişeğe verilen para ava giderken yakılan yakıt sabahın köründe alınan simitlerin parasının yanında bile emin ol devede kulak kalır. Ayrıca benim namlularım bırak fişek atmayı daha fişekten etkilenmeden avda yere düşme ile namlu ucunu sağını solunu oraya buraya çarpma ile daha çok zedelenmiştir. Fişek namluyu yıpratmadan zaten ben başka türlü daha çok yıpratıyorum. Tüfekteki çiziğin çuzuğun namludaki ve kasadaki minik eziklerin dibcik ve kundaktaki göçüklerin haddi hesabı yok. Önemlimi bence hiç değil. Süs değil ki bu, pamuklar içinde saklanacak birşeyde değil. 
1978 Bursa

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 08 Mayıs 2014, 21:00:21 »
Tunç bey merhaba bu arada tüfeğim hatsan escord değil kral escord keşke bütçe elversydi onu alırdım kalitesine diyecek bir şey yk benim sulug namlu tecrübem yeni oldu arkadasın tüfeği ile sizin yazdıklarınız çok doğru sulug namluda  hareketli avlarda gezle arpacığı iyi hizalamak gerekiyor yoksa av yada hedef kaçıyor ama sabit hedeflerde çok şahane atışı oluyor 61 cm olması bıldırcın çulluk gibi avlarda çok iyi oluyor tek kursunda tüfeğe ortak olacağı için ömrünü uzatacağı kesin ben çoğunlukla foster tipi kursun atıyorum yada brenneke palla karması kurşunları atıyorum tam breneeke de attım fakat sapma yaptı tüfeğim 32 gr altı tek kurşunları daha iasabetli atıyor tüfeğimin dipçik açısı çok iyi namlu fazla şahlanmıyor sulug için bayyi ile görüştüm tüfeğin fabrikaya gitmesi gerekiyormuş 200 lira civarında 61 cm sulug namlu yaptırıp sezona yetiştireğim
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #20 : 08 Mayıs 2014, 21:23:31 »
Bayi tanıdıkmıdır acaba?
Neden sordum fabrikasyon bir tüfeğin namlusu için tüfek fabrikaya gitmez.
Eskort slug un namlu hariç tarafı ile escort bantlının namlu hariç tarafı birbirinden farklı değildir ki.
İstersin bir yedek namlu cuk diye oturur. Sen bence bir kral av ı ara. 0 332 524 66 28 bence yardımcı olurlar.
Onlara bir sor. Çok istediğini söyle.
Şimdi bazı firmalar yedek namlu yapmıyorlar. Yapanlar emniyete beyanda bulunup namluya seri numarası basabiliyorlar.
Kalanını özel mesaj ile yazıcam.
1978 Bursa

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 08 Mayıs 2014, 21:36:13 »
bayi tanıdık Türkiyede hatrı sayılır fakat bildiğim kadarıylada sulug namlu için fabirikaya göndermek gerekmiyormu tüfeğin kasa ve fişek yatağı kulağının gövdeyle birebir uyuşması gerekmezmi yada nişan hattının bildiğim kadarıyla cnc tezgahına girecek gövde başka bir escord sulug namlusu benim tüfeğime birebir uyarmı
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #22 : 08 Mayıs 2014, 22:00:48 »
Bence uyar. Fabrikasyon tüfekte her tüfeğin her parçası farklı olmaz.
Ortak bir kep kullanırlar. Kepi ister slug namluya ister taktik namluya ister bantlı namluya değişik namlu boylarında montajlarlar.
Genelde kep hep aynıdır.
Sen yinede bir kral av fabrikasını ara.
1978 Bursa

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #23 : 08 Mayıs 2014, 22:03:32 »
Ben 3 defa yedek namlu aldım. Hiç birinde tüfek gitmedi.
Saka armstan yedek namlu istedim geldi.
Armsandan 2 defa yedek namlu istedim. ertesi gün akşamına geldi.
1978 Bursa

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #24 : 08 Mayıs 2014, 22:08:53 »
Şimdi kral eskordun kepi kral queen in kepi ile kral kinetik kepi birbirinden farklı olabilir ancak
aynı markanın aynı modelinin namluları uyum gösterir.
Yanlız 4+1 veya 5+1 yada 7+1 gibi fişek kapasitesi için namluya bağlı şarjör bileziği değişik yerlere pirinç kaynaklanabilir
bunu belirtmek gerekir.
1978 Bursa