0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sn.Çalışkan,Honlamaya göre 18.25 mm den 18.35 mm kadar olan çaplara 18.3, 18.35 mm den 18.45 mm ye kadar olan çaplara 18.4 vuruluyor..Yani fabrika isteyerek 18.3, 18.4 ayrı ayrı namlu üretimi yapmıyor.
Önceden kansız cansız düşüren fişekler mi yaralı bırakıyor? Farklı fişekler mi yaralı bırakıyor ? Tüfek aynı namlu aynı şok aynı ise geriye bir tek fişek ve atıcı hatası kalıyor. Fişek de değilse baban ihtiyarlamaya başlamış 😊
genelde yerli fisekler zuber yavascalar ozkursan vs cohunda böyle daha geçtiğimiz hafat sonu cullgu vuruldugu yerden 50 m ilerde bulduk bilmiyorum babamda iyibir aticidir
Çulluk avında yerli fişek olarak Yaf 30 gram 8 numara kullandım. Bi parti kolide randıman aldım ikinci kolide fiyasko ..Lambro Direct 32 gram 8,5 numara - Fiocchi Disparsente 34 gr 8 numara kullanıyorum kanat kırığı hariç canlı düşen yok ..
Bu modellerden bir tanesi arkadaşımda var.Kesinlikle iyi bir tüfek.Ancak iç çapı 18.4 mm.Acaba iki farklı namlu iç çapıylamı üretildi bu tüfekler bilen var mı arkadaşlar ?
Evet çulluk hava sicakken ve ilk geldiğinde tek sacmayla bile dusebilir ama ileryen zamaarda vurması cok zorlaşır ilk zamanlarda tek kirma kullancam artik derken daha sonra 3 mermi bile yetmez oluyor