süleyman kardeşim 300 metre ye kadar baliksit bilimine uygunsa 400 m e de uygundur diye düşünüyorum
Kemal abi yanlış anladın beni sanırım ben , yivsiz tüfek ile demek istemiştim.
Fully rıfled namlu ile kanıtladığın üzre tabi ki mümkün.
Yani ben senin atış ile de ıspatladığın düşünceye katılıyorum.
Yivsiz tüfek ile 400 metreye açıyı rüzgarı düşmeyi hesaplamadan atış yapılmasına hedefin isabet almasına katılmıyorum.
Kısaca ben şöyle diyeyim, yukarıdaki hedefte 100mt atışını hedefin merkezine direkt nişan alıp attım. 200 mt de merkezin az üstüne nisan alıp attım ve üst düştü. 300 mt ise en üst orta noktasına nişan alarak attım ve epey bir alt düştü.
60 cm yükseklikte bir hedefte, 300 mt de neredeyse yarım metre düşme yaptığını fark ettim. Tabi atış farklılıkları da göz önünde bulundurulmalı ama nihayetinde fully rifled bir tüfek ve sabot fişek ile etkili atış menzili bence maksimum 300 mt dir. O zaman, normal bir av tüfeğinin 400 mt de hedefi vurması mümkün değildir. Tabi şans faktörünü unutmamak lazım hedefe ulaşsa bile etkisiz bir vuruş olur diye düşünüyorum...
Nacizane fikrimdir
Yani bu mesaj , sabot ve fully rıfled ile 300 metre yi vurmak için en üst orta noktasına nişan alınıp atılması durumunda anca vuruyor ise , yivsiz ile bu 400 metre afaki olmaktadır.Bunu söylemek istiyorum.Yanlış anladın sanırım beni.
BU ARADA KEMAL ABİNİN TÜFEKLE FULLY RIFLED NAMLU İLE AYI VURUYOR ADAMLAR