Şimdi bende bi yorum yapayım
Foster ve brenneke tipi kurşunlar havayı en çok içine alan bu sayede dönme etkisi ile delicilikten ziyade ezilerek durdurma gücüne sahip mühimmatlardır. Herkes bilir alman brenneke işte batminton topundan esinlenmiş falan filan. Hiç badminton topuna raketle vurdunuz mu adamı sinir eder ne kadar hızlı vurursanız vurun belirli bir hızı aşmaz ancak ucu hep önde gider taklada atmaz.
Ancak misket kurşunlar muazzam delici taş kırıcı tok bir mühimmattır. Namludan cıkıncada dönmeye başlar. Dönmese ne olacak yüsyuvarlak pürüzsüz hava sürtünmesini en aza indirmiş oluyor. Tabi bu demek değilki atışta düşme yapmayacak.
Şimdi arkadaşlar yivli diyor yivsiz askeri amaçlı tüfeklerde var bunları unutmayalım.
Bende size bir atışımı anlatayım. Göl kenarındayım gölün karşı kıyısında sudan 1-1.5 metre dışarı dikey cıkmış kalın ağaç dalı vardı. Arkadaşla vurursun vuramassın ben önce vuracam sen önce vuracan tek tek atmaya başladık. Gölün karşı kıyısı 250 metre rahat vardır belki fazlasıda vardır. Ben 3 tane foster salladım 3 üde suya düştü her seferinde daha üst nişan aldığım için daha yaklaştım. Sağ sol kayma yoktu 5 defa alt 1 defa üst attım. 7. atış misket kurşunla idi o mesafeden o dalın lif lif ayrılmasını görmenizi isterdim. Gücünü yitirdiği için daha darbeli bir vuruş olduğu için belki lif lif ayırarak parçaladı. Ancak parçaladı. Biz sudan yaklaşık 4 metre yukarıdan atıyorduk ağaç su hizasında idi ben suya paralelden biraz yukarıya atarak denk getirdim. Yani düşme kafadan 6 metre filan var ama bir insana gelse rahat öldürür. Ağaç dalı çapı elinizi çok germeden açacağınız bir karış kadar diyim. Algı görecelidir ancak aşşa yukarı dediğim kadardı.
Ben ustaya inanıyorum. Misket kurşun ile sağ soldan ziyade üst alt atılıyor. Ve büyük bir hedefi bir yerde çok keskin olmadan mutlaka vuruyorsunuz. Büyük bir gölün kenarında bu göl uluabat yada iznik gölü gibi büyük bir göl olacak. Dik namlunu 45 derece havaya bas bakalım tetiğe düştüğü yeri görebilecekmisin.
Ha usta yanlız bence o su tankı ise 6 milim galvanizdir.
6 milim demir sacı delmek o mesafeden her mühimmatın ve tüfeğin harcı değildir. Sen bidaha gidişinde bak su tankları demir çelik yapılmaz paslanmasın diye galvaniz yapılır. Gri renkli çelik gibi metal parlak olur.