Gönderen Konu: Çelgin Kuş  (Okunma sayısı 3595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
Çelgin Kuş
« : 21 Şubat 2014, 23:35:43 »
Selam herkese...Benim köpeğim 2,5 yaşını geçmesine rağmen çelgin kuşu bulamıyor.Ava da çok götürdüm ama bir türlü yaralı giden kuşları bulamıyor.Biz etrafı tarayıp bulmak için uğraşırken o da geziyor ama gezmesi başarız oluyor.Köpek kurzhaar dişi .Bu konuda fikirlerinizi almak isterim.Şimdiden teşekkürler.
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
Ynt: Çelgin Kuş
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2014, 22:51:49 »
herhalde kimsenin fikri yok bu konuda
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2014, 22:58:34 »
Selam herkese...Benim köpeğim 2,5 yaşını geçmesine rağmen çelgin kuşu bulamıyor.Ava da çok götürdüm ama bir türlü yaralı giden kuşları bulamıyor.Biz etrafı tarayıp bulmak için uğraşırken o da geziyor ama gezmesi başarız oluyor.Köpek kurzhaar dişi .Bu konuda fikirlerinizi almak isterim.Şimdiden teşekkürler.
  rıza bey şimdiye kadar baktığım tüm kurzhaarlar çelgin konusunda çok iyi olduklarını söyleyebilirim sadece geçen sezon takasta aldığım usta kurzhaarın dağda çelgin kekliği bulamaması hariç bende hemen zaten geri verdim ben çelginciliği olmayan kurzhaarı  bakmam tabi bu benim kişisel düşüncemdir saygılar
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2014, 23:48:34 »
7 aylik drahthaarim.var vurdugum son kekligi bulamadi kokuladi filan ama malesef ama ondan onceki kekligi ben ararken acikcasi pek umudum yokken bi baktim agzinda canli canli kinalim bana bakiyor  ;D. Celgin bulma konusunu pekistirmek icin bisey yapmak gerekiyorsa bilen abilerim varsa paylasirsa sevinirim ilk kopegim olunca acemilik cekiyorum yanlista yapmak istemiyorum.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2014, 23:57:51 »
7 aylik drahthaarim.var vurdugum son kekligi bulamadi kokuladi filan ama malesef ama ondan onceki kekligi ben ararken acikcasi pek umudum yokken bi baktim agzinda canli canli kinalim bana bakiyor  ;D. Celgin bulma konusunu pekistirmek icin bisey yapmak gerekiyorsa bilen abilerim varsa paylasirsa sevinirim ilk kopegim olunca acemilik cekiyorum yanlista yapmak istemiyorum.
gökhan bey 3.5 aylık kurzhaar getirmiştim burdurdan 3.5 yaşında zehirlenerek öldü çelgincilik için hiç bir ekstra şey yapmadım çelgin ördeğinden kekliğinden tahtalısından tavşanından vs kesinlikle nereye giderse gitsin bulup getirdi av hırsı koku olrak üst düzeydedi diğer yönleri kendiliğinden gelişti haftanın 3 günü aralıksız ava giderdi ölünceye kadar
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2014, 00:01:23 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2014, 00:28:55 »
gökhan bey 3.5 aylık kurzhaar getirmiştim burdurdan 3.5 yaşında zehirlenerek öldü çelgincilik için hiç bir ekstra şey yapmadım çelgin ördeğinden kekliğinden tahtalısından tavşanından vs kesinlikle nereye giderse gitsin bulup getirdi av hırsı koku olrak üst düzeydedi diğer yönleri kendiliğinden gelişti haftanın 3 günü aralıksız ava giderdi ölünceye kadar
Av hirsi olarak kopegime guveniyorum koku olarakta en az hirsi kadar guclu 4.5 aylikken arkamda dolasirken kekligin kokusunu alarak nasil hareketlendigini gordum. O zman geriye bol bolilgilenmek ve  ava goturmek kaliyor insallah onuda elimizden geldigince yapmaya calisacaz.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2014, 09:47:37 »
iz takibi herhangi bir fayda verir mi ?
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2014, 10:50:07 »
iz takibi herhangi bir fayda verir mi ?
Evet bende onu merak ediyorum mesela bi tavşan postunu veya şoklanmış kekliği sürüyüp belli bi metre  daha sonra her defasında  mesafeyi arttırsak faydası olur mu?
Bide şunu öğrenmek istiyorum köpek  yerden kokulu ise  havadan kokulu olmasını sağlanabilinir mi?
Yoksa köpek yerden kokulu veya havadan kokuludur bu değiiştirilemez mi?
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #8 : 27 Şubat 2014, 16:52:56 »
Bence faydasi olur canli kekligi ayana veya kacmiyacak bir yerine bagla ve yürüt kekligitek bi patika yap sürekli ordan gitsin sonra bu patikayi dolanbac her defasinda kopek kekligi bulsun ilk başta iple kendin tut elinle agötür burda diyerekten artik i kokuyu tanir herdefasinda bulur onu ven tavşani sakliyordum ve ilk başta kendim gösterdim sonra araya taraya buldu şimdi yarali tavşani 10 kmt kovalar yakalr alir getirir yaptigim bişey umarim yardimci olmuşumdur
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)