Gönderen Konu: SAPAN' DI BİZİM SEVDAMIZ!  (Okunma sayısı 11657 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Ynt: SAPAN' DI BİZİM SEVDAMIZ!
« Yanıtla #25 : 21 Şubat 2014, 23:20:07 »
Ziya abi oğlanın maşallahı var allahım nazarlardan saklasın. Bir an önce büyüse de çantacılık yapsa değil mi ;)

Ümit amin kardeşim ecmain.
Oğlan büyüyene kadar biz ehtiyarlıcez   :D
Çantacı biz olmayalım sakın  :D
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 21 Şubat 2014, 23:29:04 »
Kauçuk ayakkabıdan on numara olurdu ne günlerdi selamlar....
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #27 : 21 Şubat 2014, 23:54:44 »
hey gidi sapan belde sabahtan akşama kadar gezer avladıklarımızı akşam mahallede ateşte yapar yarı çiğ yar köz yerdik :)
ama sapandan önce gelen şey ise közde patates soğan la başlar :) patatesten sapanla kuşa terfi etmiştik :)
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #28 : 22 Şubat 2014, 11:26:32 »
İlk kuşumu otlar arasında yemlenen sarı renkli (Bizim orda kömürcü derler)bir kuşu sürünüp yaklaşarak sopa ile  6 yasımda vurdum. İkincisini el taşı ile babaç serçe ....derken şu an sapanla vurduğum kuş sayısını bilmiyorum aklım almıyor. Cepteki taş adeti vurulan kuş adeti olurdu.Hergün gece rüyamda vurduğum kuşlarıda sayarsak anaaaaaa...... Rahmetli annenannemin bir eşeği vardı onu bile eğittim.Kuş avında bazen onla çıkardık 4x4 otlu(yakıy) 1 beygir gücünde siyahh sanırım 80 modeldi.Ağaçların altında kuşa yanaşınca ayağımın bir hareketi ile ani fren ,nefes bile almazdı.Bazen onun üzerinde hareket halinde havada uçanı sallandırırdık...Bu Taşkın varya  ,sapanı onunla bağlardık ben lastiği sündürürüm oda iple bağlardı çok gözümü şişirdi ipi koparıp eli gözüme dişime yapışırdı.Taskın la birgün ceviz ağacında bulunan sığırcık yuvası deliğine nişan talimi yaparken  taşkın yaklasık 25 metre mesafeden atışını yapar .Taş yuva yakınına çarpıp taşkının alnında belirir.:) Sabah kuşa çıkardım 3-5 kuş cebe sonrasında ben camiye hocaya derse... oda ne pantolan kan revan ...hoca  bu ne ulennn der şap şap .... :) Sapanla kayseri civarında olupta vuramadığım kuş yok sanırım .. Taşkının vuramadığı sarasmalar da iii bilir beni.Hala arabamda ,av çantamda taşırım.. Bir keresinde Urfa da köy yolunda (öğretmendim orda) araçla giderken yolda keklikleri görünce durup sapanla bir tane almıştım. Hatta inanmazsınız aklıma yeni geldi sapanla helikopter vurdum Ama düşmedi :) Ah şimdi  o eski günler yeniden gelseler...... Arkadaşlar yazacak çok hikaye var ama şu an vakit yok ... Herkeze İyi günler Kayseri den.

Sezer ben senin gece bağ sularken karanlıkta, ağzında el lambası ile ağacın üzerine tünemiş üveyiği sapan ile vurduğunu ve aynı gece ateş yakıp mum gibi yağlanmış üveyiğin tadını hiç unutamıyorum......
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 22 Şubat 2014, 20:18:43 »
eskiden kauçuk altlı ayakkabılar vardı,sümerbanktada satılırdı... kauçuk iki kat olurdu,yerle temas eden kısmı işe yaramazdı,diger katı cetvelle çizerdim ve en kral makasla çizdigim yerlerden lastikleri keserdim...  birde ayakkabı yeniyse güdümlü sapan olurdu :))  çaresiz kalınca şambiyellerden yapardık ama kalp olurdu özellikle soguk havalarda dahada kalplaşır,güvercin sıgırcık karga gibi avlar kolaykolay düşmezdi..... eldivenlerin iki katından güzel sapan olurdu ama fazla dayanmazdı....  güzel zamanladı...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 23 Şubat 2014, 01:30:03 »
bende serum lastiğinden çok yaptım..eczacı vermezdi,cama yapışır masum masum bakardım..bir şekilde yine temin ederdim..rulman kırıpta içindeki bilyeyi kullandımmı süper magnum 66 grama eşdeğer olurdu :) hey gidi günler..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976