Gönderen Konu: SAPAN' DI BİZİM SEVDAMIZ!  (Okunma sayısı 11656 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
SAPAN' DI BİZİM SEVDAMIZ!
« : 21 Şubat 2014, 11:46:25 »

Arkadaşlar herkesin mubarek cuma günü hayırlı olsun.....!

Benim hep merakımı cezbeden şu soruyu sizlere sormak istiyorum....

Tahminimce bu sitedeki çoğu avcı arkadaş av sevdasına benim gibi sapan ile başlamıştır diye düşünüyorum. Sizlere sorum sapan ile hayatınız boyunca kaç kuş vurdunuz , hangi yaşlar arasında sapan ile avlandınız sapanı nasıl yapardınız halen kullanıyor musunuz ve bölgenizde yapılan trap atış turnuvalarının yada düzenlenen avcılık organizasyonlarında sapan ile duran hedef  ve uçan hedef vurma gibi etkinlik düzenleniyor mu?

Arkadaşlar sapan benim ve kuzenimin çocukluk sevdasıydı. :)

Çatal: Genellikle ERİK, LEYLAK, ALIÇ ağaçlarından yapardık.

Lastik: Eskiler iyi bilir babanızın yada kendinizin eskimiş kara kauçuk ayakkabılarının altından itina ile keserek yada daha sonraları hepimizin bildiği kalın sarı serum lastiklerinden yapardık.

Kayış: Yine kalın ama yumuşak ayakkabı derisinden kesilerek yapılırdı.

İplik: Meyve kasalarının etrafındaki pamuk lifli direz iplik olmalıydı ki lastiği kesmesin....

Genellikle her yaz tatilinin başında çok itina göstererek yapardık sapanlarımızı ve onlar bizim için çok değerliydi. Sapanın düzgün olarak hedefe gitmesi için kesinlikle yuvarlak formda ama etrafı tırtıklı ağır (cingi taş) dediğimiz taşlardan olmalıydı. Düzgün ve tırtıklı taşı asfaltlara dökülen taşların arasından seçerdik. Her sabah kot pantolonlarımızın cebini bu taşlarla doldurur ve köydeki dut ağaçlarının altını sezonuna göre vişne, armut ağaçlarının altını mesken tutardık.

Şimdiki bek avında yaşadığımız o heyecanı o zaman karakuşların ilk yavruyu uçurmasından sonra ki dutların olma dönemine denk gelir yaşamaya başlardık. Sürüler halinde sabah erken saatlerde sazlıkta yatıp dinlenmiş ama  bir o kadarda acıkmış karakuşları  dut ağacının tepesine muhteşem bir gürültü patırtı ile gelir dut ağacının altına bir aslanın ceylana yaklaştığı sessizlikte hiç çıtırtı çıkarmadan yaklaşır içlerinden boz renkli yavruları seçerek atış yapardık. Bu arada sapanın lastiği ve kayışın özenle seçilmiş ve hesaplanmış büyüklükte olması büyük önem kazanırdı ki ağaç üzerindeki bir kuşa ilk atışı yaptıktan sonra sapanın çok fazla şapılamayacak ses çıkarmayacak ikinci yada üçüncü kez aynı sürüye sıkma şansı vursan da vurmasan da yakalayabilecektin.

6 yaşında başlayan bu sevdanın tüfekle ava başlamamızla yavaşladığı, mühendislik fakültesini kazandıktan sonra artık utanarak son vermek zorunda kaldığım  ancak bazen tüfek ile manke attığım keklikleri '' Ulen sapan ile sıksam  uçara vururdum'' diyecek kadar ustalaştığım  ve iddalı olduğum bu sevdanın neden bir avcılık silahı yada okçuluk gibi bir spor dalı olarak dünya üzerinde yada ülkemizde sürdürülmediği ve sahiplenilmediğini düşünüp dururum.

Şayet çocukluk döneminde bu yaptığımız bu avın günah ise Allah'ın bizleri affetmesini ancak erkek çocuğun libidosunun en yüksek olduğu o çağlarda kötü alışkanlıklar edinmekten beni alı koyan ''SAPAN' a minnettarlığımı sunuyor, sizlerinde sapanla ilgili yukarıda sorduğum sorularla ilgili cevabınız, düşünceleriniz ve çocukluk anılarınız  var ise bizimle paylaşmanızı ümit ediyorum.

Saygılarımla... 
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Ynt: SAPAN' DI BİZİM SEVDAMIZ!
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2014, 13:14:48 »
Taşkın abi ilk başta isime bakmadım, cingi taş, direz ip dedim bunlar tanıdık terimler bizde de böyle derler derken senin olduğunu gördüm yabancı coğrafya değilmiş :D Sayısını hatırlamak zor iş bizim köyde dutluk dediğimiz bir yer var köyden bize göre uzaktı annemler hep kızardı oraya gittiğimi duyunca ama avı bir başkaydı, çok sığırcığını yedim oranın, her yer ekin tarla ertafları dut ağacı daha ne olsun :) her gün en az 4-5 tane vurur, ufak bir ateş yakar, kuşları yer sonrada firez den kalma başaklarla kavurga yapardık. Serum lastiği zor işti bulsak bile idareli olsun çatallık kullanmadan tek lastikle yapardık sapanımızı, hiç bir postal da dil kalmamıştı kayış yapmak için :D :D Hey gidi günler çocukluğuma döndüm valla :D
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2014, 13:16:21 Gönderen: Ümit TAŞER »
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2014, 13:29:33 »

Ümit hemşehrim,

Gerçekten bir tutkuydu sapan benim için. O kadar bir parçam olmuştu ki uçar halde güvercin, üveyik, sığırcık, karatavuk, ardıç kuşu (cubbal) gibi o zaman için vurabileceğimiz tüm kuşlar bizim en güzel avlarımızdı.. Ancak sadece Sarıasma diye güzel öten ama ürkek kendine yaklaştırmayan kuştan hiç vuramadım halen ona yanarım.... :) :)

Sanırım sadece Kayseri' de sapan ile avcılık ileri boyuttaymış baksana :) :)

Selamlar....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2014, 13:32:32 »
Taşkın basma damarıma bugün cuma buranın pazarı dükkan yoğun işim gücüm var  :D
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2014, 13:35:08 »
Lastiği biz satın alırdık hazır. Ancak sizin kayış dediğiniz bizim yörede YORAK denilen zımbırtıyı yapmak için çok ayakkabı kestik :) Çatal için Pinar ağacı kullanırdık, kestiğimiz pinar çatalını soyup, düzleyip ateşte kuruturduk. Kaybolmadığı sürece ömürlük olurdu. Lastiği çatala ve yorağa bağlamak için şamyel (iç lastik) ve ya bulaşık eldiveni kullanırdık. Yazın taş yerine yaban eriği süper olurdu, hem yuvarlak formda olması hem de sert olmasından dolayı karatavuk ve cırrık için harika bir mühimmat. Sapanı tahminim 5-6 yaşlarında kullanmaya başladım, 12 yaşında bıraktım daha doğrusu sınıf atladım. Nüktedan bir abimiz, oğlumun doğumunda ziyarete gemişti ve oğluma hediye olarak SAPAN getirdi.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2014, 13:41:36 »
Taşkın basma damarıma bugün cuma buranın pazarı dükkan yoğun işim gücüm var  :D

Ziya abi, Allah seni inandırsın bir sapan yapardım S56 gibi millet hasta olurdu.... Çok kuşunu vurdum.... Senden de sapan maceralarını bekliyom ona göre.... ;)
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
    • C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\329CANON\IMG_2885.JPG
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2014, 14:18:30 »
Abi  valla  roman  gibi  sürükleyici  yazmışsın  normalde  uzun  yazıları  pek  okumam  dikkatimi  çekmedikçe  ama  sen  yazdığın  için  okudum    ve  süreklendim  gittim  valla  op anı  yaşar  gibi  oldum. Biz de ıspandak  ağacı  dediğimiz  bir  ağaç  la  ve  çam  ya da  kızılcık  kullanırdık serumun  çatalla  birleştirği  yerleri  sicim  dediğimiz  lastik  şambiyelinden  kestiğimiz  ince parçalarla  bağlardık   ama  ben  pek  beceremezdim  vurmasını  fakat  çok  taşımışımdır  yanımda .
SLMLAR  SEEVGİLER  ABİ
Zafer ATASOY
TRABZON 1983

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2014, 14:26:16 »
Lastiği biz satın alırdık hazır. Ancak sizin kayış dediğiniz bizim yörede YORAK denilen zımbırtıyı yapmak için çok ayakkabı kestik :) Çatal için Pinar ağacı kullanırdık, kestiğimiz pinar çatalını soyup, düzleyip ateşte kuruturduk. Kaybolmadığı sürece ömürlük olurdu. Lastiği çatala ve yorağa bağlamak için şamyel (iç lastik) ve ya bulaşık eldiveni kullanırdık. Yazın taş yerine yaban eriği süper olurdu, hem yuvarlak formda olması hem de sert olmasından dolayı karatavuk ve cırrık için harika bir mühimmat. Sapanı tahminim 5-6 yaşlarında kullanmaya başladım, 12 yaşında bıraktım daha doğrusu sınıf atladım. Nüktedan bir abimiz, oğlumun doğumunda ziyarete gemişti ve oğluma hediye olarak SAPAN getirdi.

Ersin Bey benim içinde ozamanlar en güzel hediye babamın bana aldığı sarı kauçuk lastiklerdi sabaha kadar onunla nasıl kuş vuracağımı hayal ederek uyumaya çalışırdım.... Avcılık işye böyle bir hastalık çocukluktan beri....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2014, 14:30:12 »
Abi  valla  roman  gibi  sürükleyici  yazmışsın  normalde  uzun  yazıları  pek  okumam  dikkatimi  çekmedikçe  ama  sen  yazdığın  için  okudum    ve  süreklendim  gittim  valla  op anı  yaşar  gibi  oldum. Biz de ıspandak  ağacı  dediğimiz  bir  ağaç  la  ve  çam  ya da  kızılcık  kullanırdık serumun  çatalla  birleştirği  yerleri  sicim  dediğimiz  lastik  şambiyelinden  kestiğimiz  ince parçalarla  bağlardık   ama  ben  pek  beceremezdim  vurmasını  fakat  çok  taşımışımdır  yanımda .
SLMLAR  SEEVGİLER  ABİ

Teşekkürler Zafer kardeşim, sizin oralarda sanırım karatavuk (siyah ardıç kuşlu) çok olur.. Onuda vurmak herkesin harcı değildir. En çokta aklımda kalan iki şey vurduğumu kuşu heyecanla, kanı tam akmadan pantolonumun cebine koymak sonra eve geldiğinde don dahil pantolunun her yerinin kan olması ve annenim terlik taaruzundan zıplayarak kaçtığım günler... Ahh bee ne günlerdi.....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Nebil ÖZKÖKSAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2014, 14:32:16 »
70li senelerde izmir fuarına bir sığırcık gelirdiki hava kararırdı  vay be birader sağolasın beni o günlere götürdün şimdi..Rahmetli dayım Güngör Babaçoğlu bana altı milim demirden bi sapan kıvırmıştı ta lise çağlarına kadar kullandım yanlış hatırlamıyosam,sapına izole bantı sardıydım kırmızı o zaman oyuncakçılarda hususi sapan lastiği satılırdı siyahı ucuz kırmızısı pahalı.Kırmızı lastikli kırmızı saplı sapan kahramanlarda her çocuğun hayalindeydi ama sadece güzelliğinden değil çok kuş öldürüyodu:
sebebide dayımın kaprtacı dükkanı vardı o zaman böyle çarpılan yerini at yenisini tak diye bişey yoktu düzelecekse çekiçlenir düzelmiyecekse düz saç alıştırılıp yapılırdı dolayısıyla hurda saç bi yığın çıkıyodu dayım onlardan bi santimlik serit kesip sonra yine birer santime küçüçük doğruyordu dolduruyodum cebe kimseye çaktırmadan beş altı tanesini meşine koyup dah ediyodum çamlara kuş o kadar çoktuki her attığımda mutlaka iki üç düşüyodu bütün çocuklar ulen demir sapana bak nebiçim düşürüyo diye hasta oluyorlardı.Ya şimdi o günler gözümün önüne geldi.Osapan haytımdaki en değerli hediyerin başında gelir.Böyle bir konu açtığın için teşekkürler kardeşim RASGELE...
Nebil ÖZKÖKSAL
1961 İZMİR

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2014, 14:32:46 »
Don lastiğinden bile sapan yapmıştım ey gidi günler... :) Kış gelip yağmur çamur olmadan yazdan hazırlıkları yapardık..En güzel en tombul taşları yazdan bir tenekeye biriktirirdim..Kış geldiğinde cephane sağlam olurdu... :)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 21 Şubat 2014, 14:37:08 »
Ziya abi, Allah seni inandırsın bir sapan yapardım S56 gibi millet hasta olurdu.... Çok kuşunu vurdum.... Senden de sapan maceralarını bekliyom ona göre.... ;)

Taşkın ben de ava 6-7 yaşlarında sapanla başlayan havalı tüfek hiç kullanmadan 12 cal. çakmaklı piper'e geçen bir avcıyım.

Altınoluk'tan Kazım AKSOY Ustam'ın Oğlum Mustafa'ya hediye ettiği ilk silahı  :)
Oğlum şu an 2,5 yaşında.

71 namlu 1/3 şok S56 beretta tipi sapanga,sapan,daşatan,atanba,fınga,guş lastiği vs. vs.

Gelişim  :D

Sonuç  8)

• Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #12 : 21 Şubat 2014, 14:53:38 »
Allahım esirgesin Ziya Abi. Nice seneler beraber avlanırsınız inşallah.
Ersin BAHAR
1983 mersin

The following users thanked this post: Mehmet CAN 34

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #13 : 21 Şubat 2014, 14:55:27 »

70li senelerde izmir fuarına bir sığırcık gelirdiki hava kararırdı  vay be birader sağolasın beni o günlere götürdün şimdi..Rahmetli dayım Güngör Babaçoğlu bana altı milim demirden bi sapan kıvırmıştı ta lise çağlarına kadar kullandım yanlış hatırlamıyosam,sapına izole bantı sardıydım kırmızı o zaman oyuncakçılarda hususi sapan lastiği satılırdı siyahı ucuz kırmızısı pahalı.Kırmızı lastikli kırmızı saplı sapan kahramanlarda her çocuğun hayalindeydi ama sadece güzelliğinden değil çok kuş öldürüyodu:
sebebide dayımın kaprtacı dükkanı vardı o zaman böyle çarpılan yerini at yenisini tak diye bişey yoktu düzelecekse çekiçlenir düzelmiyecekse düz saç alıştırılıp yapılırdı dolayısıyla hurda saç bi yığın çıkıyodu dayım onlardan bi santimlik serit kesip sonra yine birer santime küçüçük doğruyordu dolduruyodum cebe kimseye çaktırmadan beş altı tanesini meşine koyup dah ediyodum çamlara kuş o kadar çoktuki her attığımda mutlaka iki üç düşüyodu bütün çocuklar ulen demir sapana bak nebiçim düşürüyo diye hasta oluyorlardı.Ya şimdi o günler gözümün önüne geldi.Osapan haytımdaki en değerli hediyerin başında gelir.Böyle bir konu açtığın için teşekkürler kardeşim RASGELE...

Nebil abi sanırım hep bu sapanların suçu bizi bizden alıp avcı kimliği kazandırıp şimdi soğukta karda kıyamette sıcak yatağımızdan kaldırıp yollara düşüren. Zaten annem diyor hep bana küçükken aldın sapanı verdin eline çocuk iflah olmadı diye babama söyleniyor... Haa bu arada Oğuz Babaçoğlu abimde iyi sapan atarmıy Nebil Abi... :) :)
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #14 : 21 Şubat 2014, 14:58:58 »
Don lastiğinden bile sapan yapmıştım ey gidi günler... :) Kış gelip yağmur çamur olmadan yazdan hazırlıkları yapardık..En güzel en tombul taşları yazdan bir tenekeye biriktirirdim..Kış geldiğinde cephane sağlam olurdu... :)

Burak bey, bende hep neye kıl oluyom biliyon mu bu sapan işinde ozamanlar Çin malı diye bişey yoktu şimdi bakıyorumda biz bilye deriz Misket bolluğu var memlekette 25 adeti 5 TL' ye cillop gibi.. İçim gidiyor valla dağ taş gez taş topla yerine şimdi çocuk olsam da bu misketlerden alıp doyasıya sıksam birde bizim zamanımızda çanta poşet çok kıymetliydi olmazdı bi tanede o misketleri ve vurduğum kuşları koyacak bel çantası olsaydı ne güzel olurdu beeee...

Selamlar...
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #15 : 21 Şubat 2014, 15:02:15 »

Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI
« : 21 Şubat 2014, 14:37:08 » Alıntı Yap

''Taşkın ben de ava 6-7 yaşlarında sapanla başlayan havalı tüfek hiç kullanmadan 12 cal. çakmaklı piper'e geçen bir avcıyım.

Altınoluk'tan Kazım AKSOY Ustam'ın Oğlum Mustafa'ya hediye ettiği ilk silahı  :)
Oğlum şu an 2,5 yaşında.''

Ziya abi Allahım bağışlasın! İnşallah senin gibi babadan oğula avcı olur diyeceğim ama kıyamadım yavruma... Ayrıca sana bişi diyimmi abi tabletler çıktı mertlik bozuldu zamane çocuklar sanal alemde her türlü zevki fazlası ile aldıkları için ben bizim gibi ilkel sapanlar ile uğraşacaklarını sanmıyorum....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 21 Şubat 2014, 15:11:57 »

En iyi çatal ayıt(hayıt) çatalıdır.
Ateşte tavlar uzun zaman kullanırdım,dik çatal makbul değil az geri meyilli çatal randımanlıdır.
Kara lastik şamirel uzak atmaz kırmızı kauçuk lastik iyi atardı sonra serum lastikleri moda oldu.
Sert ve etkili atsın diye lastik boyunu kısa tutar kalın serum lastiği kullanırdım.
En iyi meşin yumşak derili ayakkabı kulağından olur, ne küçük ne büyük olcek taş içine sığacak kadar oldu mu tamam.
Çatala ve meşine lastiği bağlamak için bisiklet şamirelinden makasla ince şerit keserim.
Anamla bağlardık sapanı ne günlerdi beee  :)
Çok komşu camı kırdım ve babamdan eşek sudan gelene kadar dayak yedim.
Mahalleler arası çocuk savaşlarında 1-2 kere kafam delindi ama çokkkk kafa deldim  ;D
Çetenin en keskin nişancısı bendim  8)  :D
En sağlam,etkili ve menzilli cephane rulman bilyasıdır.
Cam bilya bile attım ama pahalı ve biraz hafiftir.
Velespite biner sanayi sitesine giderdim tanıdık tamircilerden eski rulmanları ama iri bilyalı olanları toplardım.
Rulmanları çekiçle kırcem diye çok elim tırnağım morardı.
Amma ne etkili fişek bir bilseniz.
Değme magnum fişeklerin delemediği tenekeleri delerdim 30-35 metreden hem de çift taraflı   :D
Nokta atışı ile 30 metreye kadar ne kuşlar vurdum  8)
El meleke kazanınca uçara bile vurmaya başladım.  :)

Amin Taşkın Kardeşim Cenab-ı Allah cümlemizin evladını bağışlasın.
Şimdiden ava giderken arkamdan zır zır ağlıyor  :)
Anasına ''ben avcı olcem '' diye kafa tutuyor.
Anası da '' bir eve bir deli yeter Oğlum '' diyor.
Biz gelenek görenek edebimize göre dini bütün iyi evlat yetiştirmeye çalışalım.
Hayırlısı artık ne diyelim.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2014, 15:42:10 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 21 Şubat 2014, 15:30:57 »
Hay yüreğinize sağlık taşkın bey;

Çam ağacından vey hayıt dediğimiz çalıdan çatalı keser güneşte kuruturduk. Ondan sonra serum safhası başlardı. İsteriz eczacı amca vermez.Hep sorardı kuş mu vuracaksın cam mı kıracaksın ? . Cam kıracaksan vericem derdi :D . Serum kalınından olacak .Güzelce eşit şekilde ikiye böleceksin serumu. Eşit şekilde çatallara tutturacaksın tekerle şamreliyle veya kırmızı lastik eldivenlerle.Sıra geldi meşin aramaya evde yoksa bütün köyü dolaşıcan komşuları eski ayakkabı arayıp bulup keseceksin. Makasla düzgünce kesip seruma orantılı tutturacaksın.Gözle şöyle bir hizasına bakacaksın. Ondan sonra saatlerce mıcır taşlarının en güzellerini arayıp bulup ceplerine dolduracaksın.Ondan sonra oturacaksın incir,dut,erik,mevsimine göre zeytin çitlembik ağaçları dibine .Ceplerce taş atıcaksın atıcaksın atıcaksın bir türlü vuramayacaksın :D :D . Suçu sapana atıp yeni sapan yapıcaksın sonuç yine aynı :D :D .Arkadaşın yanında şov yapıcak sen bir tane bile vuramayacaksın .Onlarca sapan yapacaksın onlarla da vuramayacaksın :D :D .Sapanla avcılık konusunda bir o kadar hırslı ama azami beceriksiz birisi olarak o köyün tarihine altın harflerle geçmişimdir.Hergün istikrarlı av yapmama rağmen ceplerce taş atmama rağmen ki bunların arasında tavşan keklik tahtalı yı bile sıkıştımışken 4 sene civarı sapan kullanmış olsam bu gün bile unutmam sapanla avcılık hayatım boyunca vurduğum kuş sayısı 12 :D :D .  Allah havalı tüfeği icad edenden razı olsun . Yoksa kafayı üşütecekmişim :D :D .
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 21 Şubat 2014, 15:37:56 »
sapan bizim küçüklüğümüzde de vardı ama ben pek beceremezdim 3 4 kuş anca vurmuşumdur, ama havalı tüfekle vurduğum serçe sayısı rahat 1000 i geçiktir  >:D eve geldiğimde tüm ceplerimden kuş çıkardı :D üveyik bile vurmuşluğum var havalıyla
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2014, 16:17:16 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #19 : 21 Şubat 2014, 18:10:28 »

Ziya abi sen hiç kuşa sapan sıkıpta kuşun kafasız düştüğünü gördün mü? :) 

>:D
En iyi çatal ayıt(hayıt) çatalıdır.
Ateşte tavlar uzun zaman kullanırdım,dik çatal makbul değil az geri meyilli çatal randımanlıdır.
Kara lastik şamirel uzak atmaz kırmızı kauçuk lastik iyi atardı sonra serum lastikleri moda oldu.
Sert ve etkili atsın diye lastik boyunu kısa tutar kalın serum lastiği kullanırdım.
En iyi meşin yumşak derili ayakkabı kulağından olur, ne küçük ne büyük olcek taş içine sığacak kadar oldu mu tamam.
Çatala ve meşine lastiği bağlamak için bisiklet şamirelinden makasla ince şerit keserim.
Anamla bağlardık sapanı ne günlerdi beee  :)
Çok komşu camı kırdım ve babamdan eşek sudan gelene kadar dayak yedim.
Mahalleler arası çocuk savaşlarında 1-2 kere kafam delindi ama çokkkk kafa deldim  ;D
Çetenin en keskin nişancısı bendim  8)  :D
En sağlam,etkili ve menzilli cephane rulman bilyasıdır.
Cam bilya bile attım ama pahalı ve biraz hafiftir.
Velespite biner sanayi sitesine giderdim tanıdık tamircilerden eski rulmanları ama iri bilyalı olanları toplardım.
Rulmanları çekiçle kırcem diye çok elim tırnağım morardı.
Amma ne etkili fişek bir bilseniz.
Değme magnum fişeklerin delemediği tenekeleri delerdim 30-35 metreden hem de çift taraflı   :D
Nokta atışı ile 30 metreye kadar ne kuşlar vurdum  8)
El meleke kazanınca uçara bile vurmaya başladım.  :)

Amin Taşkın Kardeşim Cenab-ı Allah cümlemizin evladını bağışlasın.
Şimdiden ava giderken arkamdan zır zır ağlıyor  :)
Anasına ''ben avcı olcem '' diye kafa tutuyor.
Anası da '' bir eve bir deli yeter Oğlum '' diyor.
Biz gelenek görenek edebimize göre dini bütün iyi evlat yetiştirmeye çalışalım.
Hayırlısı artık ne diyelim.

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #20 : 21 Şubat 2014, 19:14:04 »
Çok güzel bir konu açmışsınız Taşkın bey teşekkürler ellerinize sağlık,yazılanları büyük bir keyifle okudum çocukluğuma döndüm biranda.Genlerinde avcılık olupta çocukluğunda sapanla tanışmamış avcı yoktur heralde.Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #21 : 21 Şubat 2014, 20:36:36 »
Birisi sapan mı dedi..! :)
konuyu görür görmez anılarım depreşti ve bu fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim.
Bunlarda benim sapanların baretta , browning , winceshter 'i :D hepsi odamın en nadide köşesinde bir anı olarak duruyorlar aslında hazır kullanılır vaziyette bulundurmak istiyorum ama hepsinin manevi değeri o kadar çok ki eve gelen misafir çocuklarının eline geçer diye aklım çıkıyor :D

« Son Düzenleme: 26 Şubat 2014, 17:25:04 Gönderen: Mustafa ERTAN »
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #22 : 21 Şubat 2014, 22:07:57 »
İlk kuşumu otlar arasında yemlenen sarı renkli (Bizim orda kömürcü derler)bir kuşu sürünüp yaklaşarak sopa ile  6 yasımda vurdum. İkincisini el taşı ile babaç serçe ....derken şu an sapanla vurduğum kuş sayısını bilmiyorum aklım almıyor. Cepteki taş adeti vurulan kuş adeti olurdu.Hergün gece rüyamda vurduğum kuşlarıda sayarsak anaaaaaa...... Rahmetli annenannemin bir eşeği vardı onu bile eğittim.Kuş avında bazen onla çıkardık 4x4 otlu(yakıy) 1 beygir gücünde siyahh sanırım 80 modeldi.Ağaçların altında kuşa yanaşınca ayağımın bir hareketi ile ani fren ,nefes bile almazdı.Bazen onun üzerinde hareket halinde havada uçanı sallandırırdık...Bu Taşkın varya  ,sapanı onunla bağlardık ben lastiği sündürürüm oda iple bağlardı çok gözümü şişirdi ipi koparıp eli gözüme dişime yapışırdı.Taskın la birgün ceviz ağacında bulunan sığırcık yuvası deliğine nişan talimi yaparken  taşkın yaklasık 25 metre mesafeden atışını yapar .Taş yuva yakınına çarpıp taşkının alnında belirir.:) Sabah kuşa çıkardım 3-5 kuş cebe sonrasında ben camiye hocaya derse... oda ne pantolan kan revan ...hoca  bu ne ulennn der şap şap .... :) Sapanla kayseri civarında olupta vuramadığım kuş yok sanırım .. Taşkının vuramadığı sarasmalar da iii bilir beni.Hala arabamda ,av çantamda taşırım.. Bir keresinde Urfa da köy yolunda (öğretmendim orda) araçla giderken yolda keklikleri görünce durup sapanla bir tane almıştım. Hatta inanmazsınız aklıma yeni geldi sapanla helikopter vurdum Ama düşmedi :) Ah şimdi  o eski günler yeniden gelseler...... Arkadaşlar yazacak çok hikaye var ama şu an vakit yok ... Herkeze İyi günler Kayseri den.
Sezer İNAN
1975-Kayseri

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 21 Şubat 2014, 22:37:01 »
Allahım esirgesin Ziya Abi. Nice seneler beraber avlanırsınız inşallah.

Amin Ersin Kardeşim Sağol varol inşallah  :)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 21 Şubat 2014, 22:59:39 »
Ziya abi oğlanın maşallahı var allahım nazarlardan saklasın. Bir an önce büyüse de çantacılık yapsa değil mi ;)
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze