İnternetin gözünü seveyim bu işte son zamanların modası ses kasetlerine dönmüş,biri huğlu nitro mükemmel der diğeri huğluyu nasıl karalasam diye bakar arada bir iki iyi niyetli bizlere gördüğünü (şikayet öneri veya tavsiye) aktarmaya çalışır.Hepsi var maşallah Artık öyle bir boyuta geldiki daha önce de yazdım bir çok kişi taraf burada adam ya nasıl bu tüfeği karalasam diye bakıyor yada nasıl övsem de satışı arttırsam diye...Arkadaşlar nitro yeni tüfek ve belkide ilk alanlardanız biz gecen yaz daha önce ilk yazdık bunu buraya tüfek bizde sıkıntı yapmadı gayet başarılı ama sıkıntı yaşayanlarda var biliyoruz bunu da yeni olmasından dolayı bir eksiklik diye düşünüyorum.Ama şu gerçek ki yerli tüfek alacaksan huğlu ,ata veya sarsılmaz alacaksın bence...Ama bu markaların sıkıntıyı tabi paylaşacaksında karalamayacaksın.birileri gibi hugulamak kelimeler kullanmayacaksın yoksa adama sorarlar sen ürüyormusunda huglu kullananları hugulamakla itam ediyorsun.
Kimse huğlu kullananları huğulamakla itham etmiyor ,huğulamakta birtakım canlılar gibi ses çıkarmak anlamında söylenmiş bir söz değil,sadece gözü kapalı huğlu iyidir deyip başka bir şey demeyenler için kullanılmıştır.Merak ediyorum ellerine başka bir marka alıp hiç inceliyorlarmı veya atıyorlarmı?Sadece merak .Amacımız asla ve asla kendi öz varlığımız olan yine en köklü bir firmamızı kötülemek kesinlikle değildir.Huğlu kötü bir firmadırda demiyoruz bilakis yıllardır ülkemize hizmet veren ,ve eski avcıların veya artık emekli olmuş avcı büyüklerimizin %90 indan fazlasında en az bir adet ürünü olan bir firmadır,bunları zaten herkes biliyor,tartışmak bile yersiz.Sorun şu,
Yeni ürün yapabilirsiniz çok iyide olur veya istediğiniz başarıyı alamamışta olabilirsiniz ,yapılacak şey hemen araştırmaya girer sorunu tesbit edip daha iyisini ortaya koymaya çalışırsınız,ha bu arada gelen eleştirilerede dikkat edersiniz,çünkü herkesten farklı istek ve öneriler gelecektir belkide bu binleri bulabilir,toplarsınız bu eleştirileri bir süzgeçten geçirip çoğunluğun belirttiği sorunlar veya öneriler üzerine çalışma yapıp tekrar yeni bir tasarım geliştirirsiniz buda sizin hedef kitlenizin istekleri doğrultusunda olduğu için hem satışta hemde müşteri memnuniyetinde iyi bir grafik yakalarsınız .Budur olması gereken,çok iyi satan firmalar gizlice bu şekilde çok araştırma yaptırıyorlar hatta ürünü markasız olarak birçok kişiye denettiriyorlar,ve sonuç ,çok daha az sorun çok daha fazla müşteri memnuniyeti ve çok daha fazla satış.
Bizimkiler ne yapıyor ,ben yaptım oldu ,olmadıysada tek kurşun atışının standardı yoktur deyip işin içinden sıyrıl.
Bir yakınımda huğlu çifte var ,adam 55 yaşlarında bu kişinin babası almış çifteyi anlattığına göre yaklaşık 40 yıl önce (öyle diyor kendisi) buraya kadar normal ama adam tüfeği Bodrum un karşısındaki Yunanıstanın İstanköy adasından almış dedimki nasıl olur o zaman ihracat falan mı vardı bir yanlışlık var ,ısrarla çok iyi biliyorum oradan aldı hatta yelkenli tekneyle gitmişlerdi ben daha çocuktum dedi .İnanın o tüfek hala sapasağlam namlu içinde krom mrom yok sadece ,çok hafif karıncalanma var inanın bugünkülere 50 basar.Bazen dağda rastlıyoruz ,
soğuk havamış,sıcak havamış ,yağmur çamurmuş ,saçmamış umurunda değil sadece avı gör at git topla.
Peki son yıllarda yapılan bu firmanın tüfeklerine bakalım, herkes nerden aldım ,niye aldım diyor,ilanlara bakın 90lı ve eski modelleri aranıyor , kinetik modelinde bile eskisi daha makbul.
Sorarım şimdi bunları arayanlarda akıl yokmu ,tüfekten ,iyiden kötüden hiç mi anlamıyorlar,eski tüfekleriyle attıklarını vururken yeni tüfek aldıklarında atmasınımı unuttular.
Demekki sorun başka .Firmalarımızın ,bizim onlara verdiğimiz değerin yarısını bile bize vermediğini düşünüyorum,inşallah yanılıyorumdur.
Ama eleştirilerin bu kadar çok çabuk yayıldığı bir ortamda işini iyi yapmayan firmaların daha fazla dayanabileceğinide sanmıyorum.Hazırdaki tez bitermiş.Dost acı söylermiş,bizden söylemesi.